Džordž Soroš imenovao nasljednika finansijskog carstva

George Soroš - Milijuni
46 komentara

Džordž Soroš, milijarder finansijer i “filantrop” koji svoje bogatstvo često koristi za progresivne ciljeve, predaje svoje poslovne interese svom „političnijem“ sinu Aleksandru. On je to objavio u intervjuu objavljenom u Wall Street Journalu u nedjelju.

Soroš, 92, rekao je da će njegov sin Alexander (37) preuzeti uzde njegove Fondacije za otvoreno društvo (OSF), kao i ostatak njegovog bogatstva i drugih interesa koji se procjenjuju na 25 milijardi dolara. Soroš je takođe rekao za Aleksandra, koji je u decembru izabran za predsednika OSF-a, zamenivši svog oca, da je “zaslužio” novu ulogu.

Govoreći za istu publikaciju, Alexander Soroš je rekao da namjerava da nastavi očevo naslijeđe finansiranja progresivnih pitanja – ali da namjerava podržati različite ciljeve poput prava glasa, prava na abortus i rodne ravnopravnosti.

„Ja sam više politički“, rekao je Alexander Soroš, upoređujući se sa svojim ocem. Mlađi Soroš je prikazan u dnevniku posjetilaca da je posjetio Bijelu kuću u najmanje 14 navrata u proteklih 18 mjeseci. “Koliko god bih volio da izvučem novac iz politike, dokle god to radi druga strana, morat ćemo i mi to učiniti.” Alexander Soroš će, kako je rekao, nastaviti da koristi bogatstvo svoje porodice za podršku liberalnim političkim kandidatima. On je također istakao svoju zabrinutost zbog potencijalnog povratka Donalda Trumpa u Bijelu kuću 2024. godine, sugerirajući da će Sorošev novac biti potrošen na ostvarivanje ciljeva kandidata Demokratske stranke.

Ranije ove sedmice, mlađi Soroš je na Tviteru objavio svoju sliku kako stoji pored američke potpredsjednice Kamale Harris

Fondacija za otvoreno društvo, čiji je Alexander Soroš bio zamjenik predsjednika od 2017. godine, usmjerava oko 1,5 milijardi dolara godišnje u različite svrhe u Sjedinjenim Državama i inostranstvu. Njegov utjecaj na fondaciju doveo je do toga da neke od svojih napora usmjerava ka pomaganju progresivnim jevrejskim organizacijama, pitanjima životne sredine i pravima radnika u SAD.

Neki desničari su rekli da je porodica Soroš imala negativan uticaj na politička pitanja. Prošlog mjeseca, Elon Musk je tvrdio da vjeruje da George Soros “mrzi čovječanstvo” i uporedio ga sa superzlikovcem iz stripova Magnetom.

Naprotiv, međutim, kaže Aleksandar. „S obzirom na moje poreklo, postoji mnogo načina na koje sam mogao da zalutam“, rekao je za WSJ, „umesto toga, postao sam radoholičar, a moj život je moje delo“.

Aleksandar SorošDžordž SorošSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Taj Alexander je derpe .. Pljuc !

alexosijek
10 mjeseci prije

Tip od 92 godine predaje upravu sinu od 37 godina? Dakle, imao je 55 godina kada se mali rodio – dobro, taman u najboljim godinama za odgoj malog djeteta…Trebalo bi napisati kako se i Larry Fink polagano, ali sigurno oslobađa svojih udjela u BlackRocku (počelo je 2021, a prošle godine je prodao 14% svojih udjela)…Mislim, čudne se stvari događaju, no jedan takav čovjek u naponu snage od 92 godine predaje carstvo balavcu od 37, a drugi rasprodaje udjele svog carstva? Ne znam, ali čudno jest…lp

tuf
10 mjeseci prije

Stara vijest. Inače kažu da Aleksandar upravlja svime već godinama, samo je prošle godine tek to postalo službeno. Nimalo začuđujuće ako promotrite zadnje izlaganje Sorosa starijeg uživo. Lik se gubi, mozak mu je otišao u vječna lovišta. To je valjda jedino što mu nisu uspjeli presaditi.

Ivan
10 mjeseci prije

Davno je trebalo istrijebiti njega u cijelu njegovu zidovsku smrdljivu lozu..

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

A je li siguran da mu je ovaj biološki sin?
Jer vidim da je imao 55 godina kada se ovaj rodio.
Ako i jest, sumnjam da ga je napravio biološkim putem.
Prije svojim zamrznutim spermatozoidom 😁

Nazivate ga u tekstu milijarderom finansijerom i “filantropom”, a iz teksta se vidi da je političar, i to Demokrata od glave do pete.
Woke, trans, progressive, liberal, BLM itd.

Disney niz godina propagira takve stvari u svojim novim uradcima i desilo se neminovno – epski propada.
Uništili su franšizu Star Warsa, LucasFilma, Power Rangersa, uništavaju i preradom vlastitih crtanih filmova u igrane, zadnji primjer je Mala sirena…

Woke Hollywoodu se događa slično.
Ghostbusters, Star Trek, Thor, Dr. Who…

Umislili su da najpoznatiji filmski mediji mogu preformatirati način razmišljanja gledatelja, a nisu uspjeli to napravati ni izuzetnima, a kamoli svijetu 😄

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

George Soros (pravog imena György Schwartz, mađarski Židov) osnovao je 1992. “Institut Otvoreno društvo Hrvatska” koje se zalagalo za slobodne medije, pluralizam, sekularnost, globalizaciju, liberalne ideje, prava manjina i prava homoseksualaca.

Kao takvog, odlikovao ga je tadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić 2002. povodom 10. obljetnice rada tog društva Redom kneza Branimira s ogrlicom.
Objavljeno u Narodnim novinama 123/2002.

Red kneza Branimira s ogrlicom inače se dodjeljuje dužnosnicima i djelatnicima u tijelima državne vlasti, čelnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava i predstavništava međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama.

Realno
10 mjeseci prije

Naravno, od petero jewbretarskih parazita firmu preuzeo pederčina.

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

Dabogda mu se sjeme zatrlo…

nekoime
10 mjeseci prije

Upravitelja podružnice CIA određuje jedino CIA!

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

On je veči zločinac od Hitlera.

Schroder
10 mjeseci prije

Soros je jedno najvece zlo na svijetu.On je psihopat ,reptil.On misli da moze sve d kupi,ali DRAGOGA BOGA NE MOZE :On je taj koji je izveo puc u Ukraini i onda se hvalio da ga je kostalo 12 miliardi dolara.On posjeduje u Ukraini 30 posto obradivog zemljista a Blecrock 36 posto zemljista koje je najbolje na svijetuOn je taj koji je umjesan u coronu i onda zaradio miliarde na vakcinama.COVJEK JE ZLO

Ivek
10 mjeseci prije

znači uskoro će odapeti papke..

Jasna
10 mjeseci prije

Gmaza nasljeđuje gmaz 😡

Gorki šećer
10 mjeseci prije

Dabogda mu djeca profućkala carstvo. Amen

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Soros podrzava (finasira) lgbtq+ trans aktivnost, i gle cuda, sin naslednik je gej isto! Bas neobicno, ko bi to ocekivao.

Ivan
10 mjeseci prije

Sorosevu familiju treba pobiti do petog koljena..

Mat
10 mjeseci prije

Neobicno cesti gost Beograda i prijatelja Aleksandra.

Otudjeni
10 mjeseci prije

Lesinar!

Max
10 mjeseci prije

Imenovao sinčinu u suknjici.

CSI Miami
10 mjeseci prije

“…koji svoje bogatstvo često koristi za progresivne ciljeve…”?!!
Stvarno niste normalni!

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Haljinica do jaja!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI