Elon Musk traži puštanje ‘QAnon Shamana’

Q-Anon šaman Jacob Chansley
25 komentara

Izvršni direktor SpaceX-a i Twittera Elon Musk pozvao je na oslobađanje Jacoba Chansleya, ratno obojenog Trumpa koji je bio zatvoren zbog svoje uloge u neredima na Kapitol Hilu 6. januara 2021. Chansley, kojeg su mediji prozvali ‘QAnon Shaman’, postao je ozloglašen zbog svog učešća u neredima, ali nedavno objavljeni video snimci pokazuju kako mirno hoda kroz Kapitol u pratnji policije.

Musk je u petak tvitovao video na kojem se vidi Chansley kako ohrabruje svoje kolege demonstrante da “ide kući”, rekavši im da ih je Donald Trump zamolio da napuste to područje. “Oslobodite Jacoba Chansleya”, napisao je video.

“Čansli je u medijima lažno prikazan kao nasilni kriminalac koji je pokušao da sruši državu i koji je pozivao druge na nasilje. Ali ovdje on poziva ljude da budu mirni i odu kućama”, napisao je Musk u nastavku tvita.

“Nisam dio MAGA-e”, dodao je, misleći na Trumpov pokret ‘Učinimo Ameriku ponovo velikom’, “ali vjerujem u pravičnost pravde.”

Chansley se 2021. godine izjasnio krivim po jednoj tački optužnice za ometanje službenog postupka i osuđen je na 41 mjesec zatvora. Jedan od prvih demonstranata koji je ušao u Kapitol na dan nereda, Chansley je fotografiran u senatskoj dvorani kako nosi kacigu od krzna s rogovima s licem obojenim u boje američke zastave.

Savezni sudija koji je osudio Chansleya opisao je njegove postupke kao “užasne” i “zastrašujuće”. Međutim, video snimak koji je u ponedjeljak emitovao voditelj Fox Newsa Tucker Carlson prikazuje Chansleya kako hoda po unutrašnjosti Kapitola zajedno s dvojicom policajaca, prije nego što je posvetio molitvu policajcima.

Odbor od 6. januara predvođen demokratama – formiran da istraži Trumpovu krivicu za nerede – držao je ovaj snimak u tajnosti. Karlsonu ga je dao predsjedavajući Predstavničkog doma Kevin McCarthy, nakon što je GOP u januaru ponovo preuzela kontrolu nad Predstavničkim domom.

“Chansley je dobio 4 godine zatvora zbog nenasilnog obilaska uz policijsku pratnju?” Musk je napisao u drugom tvitu u petak. Taj tvit je “provjeren činjenica” kada je podijeljen na Instagramu, a platforma je povezivala medijske izvještaje u kojima se tvrdi da je policija u više navrata tražila od Chansleyja da napusti zgradu, te mu stoga nije ” pomogala” oko Kapitola.

“Kapitolska policija mu je bukvalno otvorila vrata Senata pred kamerom!” Musk je uzviknuo . “Ali kome ćete vjerovati, Instagram ‘provjeravačima činjenica’ ili vlastitim lažljivim očima!?”

Chansley je jedan od skoro 1.000 demonstranata uhapšenih u vezi s neredom, od kojih je 306 optuženo za ometanje službenog postupka, prema podacima Ministarstva pravde . Ogromna većina – 919 – optuženih optužena je za ulazak u zabranjenu federalnu zgradu, dok je 326 optuženo za napad ili neposlušnost policajca. Od privedenih, 518 se izjasnilo krivim, većina njih za prekršajna djela.

elon muskJacob ChansleyQAnon ShamanSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
1 godina prije

Pravda na američki način…strpajmo što više američke sirotinje po privatnim zatvorima i imamo besplatnu radnu snagu!?..Pa, tip je američki veteran jbt…ma, fuj!! Ali definitivno priča koja je digla na noge deep-state – slikom objavljena velika laž!…I što sad? Još jedna runda, za put..i Play it again, Sam?…Ip

Ivan
1 godina prije

Ameri su lazirali i hod po mjesecu sa zastavom koja se vijori na vjetru, a kamo ne bi lazilari demonstracije na Kapitolu. Oni ne znaju sto je istina i postenje. I zato jebes njihovu prljavu “demokraciju”..

Franjo Vinkovski
1 godina prije

Mediji su najgori zločinci i največi krivci za krvoproliča. Zbog pokvarenih medija, su narodi zatrovani mržnjom i zaglupljeni do fundamenta.

Max II
1 godina prije

Gospodina šamana treba da se pusti iz zatvora.

Perun
1 godina prije

oslobotite Jacoba Chansleya….zar mali mora u prdekanu zato sto je rodoljub…..P.S..Free Texas …good bless american peaple ….good with help american peaple….

Max
1 godina prije

Čini se da je čovjek nevin.

Lucija, prva
1 godina prije

Prenosim jedan komentar:

“Americi se polako odmotava klupko laži. Prvo su u javnost procurile mail poruke
– Fauciaa kako je u siječnju 2020. znao sve o podrijetlu korona virusa(naravno sam je i financirao stvaranje virusa) i nije obavijestio američku javnost o tome.

– Onda znamo su procurili mailovi od Hunter Bidena i njegove veze sa Pekingom i Kijevom, a sada naposljetku i

– Tucker Carlson objavio eksluzivnu snimku od 6.siječnja koja pokazuje da su političari i msm mediji lagali o Jacobu Chansleyu koje ga su kontrolirani liberalni mediji nazvali “QAnon šamanom…”

SOX
1 godina prije

Ovo je samo kap u moru lazi!!!!!!

Zvrk
1 godina prije

Korisni id**t

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI