Emigracija hrišćana iz SAD u Rusiju pokazuje da je Moskva sada „vođa slobodnog svijeta“ – crkveni patrijarh

patrijarh moskovski Kiril
41 komentar

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh moskovski Kiril, tvrdi da je nezavisnost njegove zemlje od negativnog spoljnog uticaja ono što je u njegovim očima čini zaista slobodnom.

U intervjuu emitovanom na TV kanalu Rusija-1 u subotu, vjerski vođa je zamoljen da prokomentariše slučajeve da su pravoslavni hrišćani emigrirali iz SAD u Rusiju.

„Mogu da zamislim vrste reakcija na moje riječi iz različitih uglova, ali mogu da dokažem da je Rusija danas pravi lider slobodnog svijeta“, rekao je Kiril.

„Oslobođeni smo od najmoćnijih uticaja iz inostranstva. Mi se razvijamo u skladu sa sopstvenim putem i, Božijom voljom, naš put će biti uspješan. Rusija može poslužiti kao primjer drugima.“

„Imamo mnogo problema, ali ti problemi su riješivi“, rekao je Kiril.

Govoreći o stanju u ruskom društvu, patrijarh je rekao: „Trenutno nemamo goruće pitanje koje bi dovelo do sukoba društvenih interesa i proizvelo duboke, nepomirljive protivriječnosti.“

On je dodao da je zemlja imala koristi od zdrave raznolikosti mišljenja koja „ne uništava temelje ljudskog i duhovnog života“.

hrišćanstvoMigrantipatrijarh KirilpravoslavljeRuska pravoslavna crkvaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

kabalin glumac, kao i pajdo mu Bergoljo, kao i oni glavni imami u Saudijskoj Arabiji

shumadinac
2 godine prije

E jes – baš dolaze u Rusiju zbog pravoslavlja. Kao što su i odlazili.
A dolaze jer shvataju ne da će u Rusiji biti bolje nego da neće biti toliko loše kao na Zapadu.

@redakcija: zar mora svaka promena da bude na gore – zašto smo ulovljeni povezivanjem na fejsbuk da bi se logovali?

ledeno doba
2 godine prije

njemački trener otkriven da ima lažni kovid ausvajs, a nije cjepljen Markus Anfang, trener bivšeg prvoligaša i višestrukog njemačkog prvaka, a sada drugoligaša, Werdera Bremena,- otkriven je da ima lažni kovid ausvajs. Tojest, ausvajs nije falsikifikat, on je originalan – ali u njemu je upisano da je Anfang cjepljen, ali nije… Nakon što se ovo saznalo, Anfang je dao ostavku. Vjerojatno pod pritiskom klupskog vodstva. Kabalo mediji ovo nazivaju skandal, kao da je Anfang otkriven da je zatajio 100 milijuna eura poreza. Međutim, ovo ukazuje na ono što je odavno poznato– da poznate ličnosti, vjerojatno većinom imaju lažne kovid ausvajse- dakle da nisu uopće cjepljeni ili da su dobili placebo (lažno cjepivo, fiziološku otopinu). Političari, glumci, pjevači, sportaši… Anfang nije neko veliko trenersko ime, relativni početnik, tek je par godina trener i vjerojatno, je preko nekog liječnika poznanika, sam sebi naštelovao lažni ausvajs… i vjerojatano ga je netko provalio i… Čitaj više »

Vendetta
2 godine prije

Zasto ste mi obrisali komentar???????

Jel se vi zezate ili sta???????

Sta ne smije se kritizirati portal?????????

PO CEMU SE RAZLIKUJETE OD INDEXA ONDA???????

So baby talk to me
2 godine prije

Kako mi je odvratan ovaj pedofil!

Mirko
2 godine prije

Ide i Rusija prema obaveznoj vakcinaciji, tako da nebi previse ove price.Razocarali me potpuno kao i Putin.

tihobl
2 godine prije

“Oslobođeni smo od najmoćnijih uticaja iz inostranstva.”

Tek djelomicno oslobodjeni. Medicina nije. Kultura nije. Ekonomija nije. da ne nabrajam puno toga nije oslobodjeno.
Jedino sto je pohvalno je sto je Rusija na putu oslobodjenja dok ostale zemlje tonu u jos vece robstvo.

Praetorian
2 godine prije

Koje nebuloze, a Rusija odredjena kao centar 4. industrijske revolucije pod pokroviteljstvom kabalista s WEF

Poznavalac prilika
2 godine prije

Moskva tek treba dokazati da je predvodnik “slobodnog svijeta”. Ako tako nešto još uopće postoji. A najbolji ispit će biti upravo korona histerija. Tu i sada neka dokažu da su slobodni pa tek onda imaju pravo nazivati se predvodnicima.

Zagten
2 godine prije

Teska neistina

Гавран
2 godine prije

Православна црква се мора дистанцирати од утицаја руководилаца католичке цркве (не од католика). Целибат свештеника је запечатио католичку цркву.

A neg.
2 godine prije

Putin dobio ”trecu srecu”…

Steffan
2 godine prije

A zašto se onda na liturgiji u njegovoj katedrali Krista spasitelja nose maske??? Liturgiju služi više svećenika, a polovica njih nosi maske dok predmoli. To nije slučaj u drugim krajevima Rusije, ali u Moskvi se jako dobro vidi! Evo pogledajte kako je prekrasna liturgija, prekrasno pjevanje:

https://www.youtube.com/watch?v=MTfQYqVpVpk

ali sve to kvari ova slika gdje većina svećenika nosi maske, a također i veći broj vjernika 🙁

Scorpiorex
2 godine prije

Koliko ljudi? 2,3?

Uno
2 godine prije

“Upravo preko njih, duh antihrista upravlja Rusijom. Politička i duhovna vlast nalaze se pod budnom i strogom kontrolom fašističke organizacije Habad. Predsednika Putina i njegovo okruženje učinili su žrtvenim jarcem, tj. njemu su dodelili sve znake vidljive i nevidljive opisane u Svetom Pismu. To jest – on i njegovi ljudi su paravan koji će biti korišćen do pojave antihrista. Postavio sam pitanje šestog ljubavičkog rabina, koji je napisao zlosutne reči na streljačkom zidu Ipatijevske kuće, i sedmog ljubavičkog rabina – Mesije, koji je “umro i treba da vaskrsne“. Upravo oni su duhovni lideri i nadahnitelji fašističke sekte Habad. Posle tih mojih izjava, patrijarh – ekumenista Kiril me je raščinio po naređenju sekte Habad. Eduard Davidovič Hodos je izjavu da će čudovišta i njihova satanska dela potresti svo čovečanstvo, potkrepio video činjenicama. … Hramove su zatvorele samo bogoboračke sile. Sasvim nedavno, papa rimski i patrijarh Kiril, govorili su o svetskom miru… Čitaj više »

Ico
2 godine prije

Anka Mrak Sataraš

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI