EPA ni dalje ne želi ispitati toksične dioksine u istočnoj Palestini, u saveznoj državi Ohio

Incident sa iskakanjem vlaka
6 komentara

Iz tko zna kojeg razloga, Agencija za zaštitu okoliša (EPA) ne želi provesti ispitivanja u vezi dioksina u istočnoj Palestini, nakon incidenta s iskakanjem vlaka u južnom Norfolku. Lokalni medij WKBN izvijestio je kako EPA neće ispitati dioksine, iako je “kontrolirana eksplozija” više nego vjerojatno oslobodila najveći oblak dioksina na svijetu.

Administratorica regije 5 EPA-e Debra Shore potvrdila je da trenutno neće biti ispitivanja dioksina, jer njezina agencija ne može odrediti koliko je dioksina bilo prisutno prije katastrofe, kako bi se utvrdila osnovna vrijednost.

“Dioksini su sveprisutni u okolišu”, citirana je Shore. “Bili su ovdje prije nesreće; oni će biti ovdje nakon toga, a mi nemamo osnovne informacije u ovom području da bismo napravili točna ispitivanja. Ali razgovaramo s našim toksikologom i istražujemo to.” EPA je od tada provela ispitivanja u vezi kvalitete zraka i vode, tvrdeći da su otkrivene razine kemikalija “sigurne”. Mještani se u međuvremenu razbolijevaju od glavobolja, osipa i drugih zabrinjavajućih simptoma.

EPA ne želi ispitati okoliš u vezi dioksina, jer bi se tada morala pozabaviti sa stvarnošću situacije

Stephen Lester, znanstveni ravnatelj Centra za zdravlje, okoliš i pravdu (CHEJ), izjavio je na sastanku gradske vijećnice 23. veljače u istočnoj Palestini da je EPA-ovo ignoriranje testiranja dioksina “jedna velika pogrješka”. “Razina dioksina koja uđe u tijelo, osobu, životinju, kravu, a koja bi mogla dovesti do zdravstvenih problema, iznimno je niska”, dodao je. “Ne treba puno dioksina.” “Bio bih jako zabrinut da imam farmu, pogotovo da sam bio svjestan, kao što su neki ljudi opisali na tom sastanku, da se crni oblak od spaljivanja spustio na njihovo imanje.”

Razlog zašto EPA odbija testiranje na toksine, po Lesterovom mišljenju, je taj što bi se agencija tada “morala pozabaviti stvarnošću te situacije”. EPA također nema “nikakve osnovne informacije o razinama dioksina koji nastaju i šumskim požarima, nakon roštilja u dvorištu i kako nastaju iz niza drugih situacija”, dodao je.

“Nikad nisam čuo nikoga, niti jednog istraživača, da govori o kuhanju”, dodao je Lester. “Zato što je to beskrajno mala koncentracija, ako uopće postoji. Budući da se dioksini ne stvaraju samo zato što gore, potreban vam je izvor klora.”

Dana 18. veljače republikanski senator J. D. Vance iz Ohija i demokratski senator iz Ohija Sherrod Brown poslali su pismo EPA-i tražeći neka agencija provede ispitivanje u vezi dioksina u istočnoj Palestini. “Zabrinuti smo da je spaljivanje velikih količina vinil klorida moglo rezultirati stvaranjem dioksina, koji su se možda raspršili diljem istočne palestinske zajednice i potencijalno mnogo većeg područja”.

Shore je potvrdila da je EPA doista primila pismo. Agencija ipak odbija ispuniti zahtjev i čini se kako ne želi provesti ispitivanje u vezi dioksina.

“Naravno da će se malo pomoći ljudima oko iskakanja vlaka iz tračnica u Ohiju i izlijevanja kemikalija, jer vani nema ničega osim sela i ruralnih, otrcanih područja”, napisao je jedan komentator o tome kako malo vlada misli o onima koji žive u istočnoj Palestini.

“Oni zaslužuju što god da im se dogodi, jer nisu slijedili narativ i jer nisu popili ”woke” Kool-Aid”, dodao je drugi komentator. “EPA će očistiti ostatke i pepeo, ali neće učiniti ništa više od onoga što apsolutno mora, kako bi preživjeli. Željezničko poduzeće će ostati na riječima i dati što je moguće manju odštetu, a ljude koji ondje žive prevarit će i Savezna vlada i željezničko poduzeće”.

DioksiniEPAOhioSADToksini
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
1 godina prije

Na mjestu “prevrtanja” vlaka vec je OSAM MJESECI stajao vagon prepun kemikalija ,poput nagazne mine, cekajuci kompoziciju da stigne i da se “nesreca dogodi”.
Vlasnik tog vagona takodjer je vlasnik kompozicije kao i zeljeznicke kompanije.

Max
1 godina prije

Ubilački nemar.

tihobl
1 godina prije

Dioksin je otrovan samo kad ga Putin da opozicionarima. Americki dioksin nije otrovan.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Ono, kad su za nekoga i Hrvatske željeznice Amerika…

user
1 godina prije

kad su glupi.
trebali su napravit referendum o pridruženju ukrajini i sve bi službe isti dan došle.

Gnostic
1 godina prije

Nije to incident iskakanja nego sabotaža “službi” . Duboka je od zeke rupa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI