Erdogan: Turska će službeno priznati „američki genocid nad Indijancima“

Recep Tayyip Erdogan

Nakon što su američki senatori pokrenuli inicijativu za uvođenje sankcija Turskoj zbog kupnje ruskih sustava S-400, a zločine Osmanlija nad Armencima iz 1915. su priznali kao genocid, Ankara je ogorčeno reagirala i najavila da će se osvetiti Washingtonu zato što „iskrivljuje povijest kako bi ostvario kratkoročne političke ciljeve“.

Ranije su turski mediji nagađali da bi Turska mogla uskratiti gostoprimstvo američkim nuklearnim bombama u bazi Incirlik i radarskim komponentama proturaketnog štita koje su raspoređene u Küreciku u jugoistočnoj Turskoj.

Međutim, aku su ranije ovu mogućnost spominjali turski provladini mediji, sada ista prijetnja dolazi iz ureda turskog predsjednika Erdogana.

Turski čelnik Recep Tayyip Erdogan obećao je da će u skladu s tim reagirati i zaprijetio da će zatvoriti američke vojne baze u Turskoj, javlja njemački Die Welt.

“Ako bude potrebno, Ankara će zatvoriti američka uporišta u Incirliku i Küreciku“, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio da će to biti odgovor Ankare kao reakcija na moguću odluku Sjedinjenih Država „na takve mjere kao što su sankcije” .

„Američki senatori traže sankcije protiv Turske, jer je Ankara kupila ruske sustave S-400 od Moskve. Reakciju turske strane nije trebalo dugo čekati. Kao što je rekao Recep Tayyip Erdogan, Sjedinjene Države donose neprimjerene političke odluke”, piše Die Welt.

Turska će priznati američki genocid nad Indijancima

Međutim, protjerivanje američkih nuklearnih kapaciteta iz Incirlika i radarskih komponenti proturaketnog štita iz baze u Küreciku je upozorenje na sankcije koje tek trebaju biti usvojene, dok je „Armenski genocid“, vrlo bolno pitanje za Tursku u cjelini, već priznat od strane američkih zakonodavaca.

Usred pogoršanja odnosa između Washingtona i Ankare, turski predsjednik je u vezi s tim rekao da bi njegova zemlja mogla službeno priznati genocid nad Indijancima u Sjedinjenim Državama. Mnogi su čuli za tragediju indijanskih plemena u Americi, koja je u svom opsegu nesumnjivo genocid, ali se postavlja pitanje hoće li Turska biti prva zemlja u svijetu koja bi službeno zločin nad autohtonim narodima Sjeverne Amerike proglasila genocidom ili je to samo propagandna retorika turskog predsjednika?

S obzirom na osjetljivost ne samo službene Ankare, već i cijelog turskog društva na službeno priznanje „Armenskog genocida“ od bilo koje vlade u svijetu, nitko se ne bi trebao iznenaditi ako turske vlasti istrijebljene autohtonih naroda Sjeverne Amerike proglase američkim genocidom nad Indijancima.

Die Welt / News

„Ne prijetite Turskoj, jer su vaše bombe u Incirliku, a radari u Küreciku“

68
Ostavite komentar

avatar
10000
 
23 Grupirani komentari
45 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
68 Komentatori
ja samMakMlataMilkoMomčilo Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
shumadinac
Gost
shumadinac

“Ha – eto vam! Vi ste VEĆI zlikovci od nas!!!”

Milancz
Gost
Milancz

Své to kazaliste ima puno věci karakter.Znaci,třeba sto vise dá se posvade Amerika i Turska kako Bi lakse mogao Trump povuci nato vojsku iž Turské.Zatim slijede Italija,Njemacka itd.Treba to kazaliste gledati drugim očima, posloziti mozaik i dobíje se rijesenje.Erdogan nosí ljubicastu krvatu, kraj Nato u Turskoj pá u svijetu, Erdogan super realizira tu úlogu.

Šule
Gost
Šule

Milane opet lupaš gluposti ova Turska može pokušavati ucjenjivat USA ali sve ima svoje granice Turski sultan nije svjestan da će uskoro dobit izolaciju kakvu nije očekivao rusi će ga izdat radi Libije a ostali će mu okrenut leđa osim Katara koji ga kreditira.Sultan se previše osilio provocira-GRČKU.,USA,SIRIJU itd…e nećeš više razbojniče kad dobiješ sankcije brzo ćeš tražit pomoć ALI OD KOGA.:ISLAMISTO..možda te BAKIR POGURA

Goki
Gost
Goki

Lako je za sankcije, ali zna Turski sultan da poslije povlacenja USA baza, dobija gradjanski rat sa Kurdima, koje bi Amerikanci podrzali u svakom smislu a i okolne drzave nebi ostale pasivne, cije je teritorije Turska prisvoila i td….

Milancz
Gost
Milancz

Ostavi se Sule globálně politike o kojoj pojma nemáš nití si ikad imao.Mnoge stvari sú za tebe nerazumljive,ne zato sto je tvoj rázům slam, věc zato sto se sustina stvari ne uklapa u tvoj raspona pojmová.Te sankcije sú Price za malou djecu..Veliké igre u globalnoj politici se vodě o kojima ti pojma nemáš.Nato je otpisani i slijedi njegova raspad, nové državě,noví jezici u evropi.Istocni blok Sule trajao je sedám mjeseci a priprema za své to trajala hodinami.Sule,globalisti při preformaciji nemaju odredjenog vremena káď ce to rovnou bití Ali káď je jedan proces spuštěn,taj ce bití realiziran

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman

Sultan i oncle Sam se nadmecu koji je “bolji” u genocidima.

Milancz
Gost
Milancz

Ha.stvarno ví ničem nerazumijete,neide uopce o genocid..to je málo Visa politika kojí mnogi nerazumiju.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman

Ide o genocidu, oba dva su isti. Ono sto nam ti hoces objasniti mi vec odavno znamo. NATO polako nestaje a Erdogan je jedan od faktora sa Trumpom. Netrebas se toliko muciti da bi nam objasnio evidentno.

Željko
Gost
Željko

Oplakah od smijeha, joj stomak me boli od smijeha! Ludi brko ima mu.a!!

gigi pinna
Gost
gigi pinna

WTF?! “oncle”?

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman

Wadda bad guy.

Riddick
Gost
Riddick

Za to vreme zajedno slozno prolivaju krv Sirijcima vec 7 godina, i povremeno se malko pokace medjusobno.
Briga njih za ljudske zivote u sadasnjosti a kamoli u proslosti.

Brave new world
Gost
Brave new world

Riddock, baš tako, ravno si u sridu pogodio. Jedan sadašnji imperij, a drugi prošli koji to opet želi biti.

Riddick
Gost
Riddick

Da bas tako, u sustini su veoma slicni…
Zajednicka im je sklonost ka megalomanskim teritorijalnim pretenzijama i ravnodusnost i pragmatizam kada su ljudski zivoti u pitanju.
Na svu srecu ni Americka hegemonija ni Turske neootomanske pretenzije nemaju buducnost.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Ne bi trebale imati budućnost.crkni magare dok trava naraste,nove okolnosti rađaju nove poteze ,ti potezi odgađaju revolucijske pomake ,koji su nužni kako bi zavladalo međunarodno pravo.

Ante
Gost
Ante

Neka Erdogan počne odavati Američke tajne o ulozi Amerike u Siriji. To će biti potez koji ameri budu jako voljeli.

Nostradamus
Gost
Nostradamus

U tom slucaju Erdoganu ne bi pomogao ni S-500.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Dosta če biti S-400.

Tbilisi
Gost
Tbilisi

CIA -i treba S – EX, S-400 je premala doza.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

600

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Ne znamo niti kako ti sustavi djeluju…

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Dosta je da oni znaju.

Ante
Gost
Ante

@ Nostradamus. U tom slučaju Iza Turske bi još jače stala Kina I Rusija. Što bi još više oslabilo američki utjecaj u ovom dijelu svijeta.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Prošao bi kao svi predsjednici koji su bili protiv,otrov zračenje ,šta će mu rakete onda.

Slovenac
Gost
Slovenac

Ako ima muda dobice podporu sirom sveta ali bio i genocid od turske t o je svima jasno tako dq

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Tko neće na kolac.

Savonarola
Gost
Savonarola

Sputnik javlja da je danas nekoliķo transportnih aviona napustilo Incirlik !

Franjo Tahi
Gost
Franjo Tahi

Kad krene potkusuravanje s takvim stvarima, odmah znam koliko je sati, valjalo bi poci leci.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Ti lego ja nastavljam.

Nostradamus
Gost
Nostradamus

Super, ako se tako nastavi, imamo novi LAS VEGAS, na Bosporu, u rukama etnickih Armenaca, sa Kurdima kao voditejima CASINA.

Segota
Gost
Segota

Armenci etnosi na Bosporu???? Na kojim si supstancama???

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Erdi jih hebe u glavu…

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Genocid nad američkim domorodcima bi trebao priznati ceo svet. Ali niko nema muda.

Brave new world
Gost
Brave new world

Ne zaboravimo i Španjolce

Goki
Gost
Goki

Zaboravio si Kanadu, koja krije svoju istoriju kao zmija noge..

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Sve imperijalne sile su pravile genocid,šta potvrđuje istinu da svi starosjedioci po svijetu neće tuđe nametanje,u svom životu.Sada kinesku tehnologiju isto neće pošto gube ,otpor Rusije ,da ostane svoja na svom isto nije za ostale ispravna pošto vele nije pošteno da sami uživaju bogatstvo koje imaju u zemlji,pa bi ga kao trebali podijeliti.Oni to hoće,prodajom,to pak nije što i oteti.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender

Istrebljenje američkih Indijanaca je fakat.

Ne poriču ga, na kraju krajeva, ni sami “Amerikanci”, mada je istina, da kao tema i nije baš mnogo pominjan u američkim medijima, a ni kroz Holivud.

Jermensko – turska priča je nešto drugačija. Genocid je nesumnjivo izvršen, ali Turci ga poriču. Sad, kakvog značaja ima i da li ima, “parlamentarno priznavanje” počinjenog genocida od strane trećih zemalja, je pitanje za razmišljanje.

Mene više zanimaju, uticaji i “zasluge” velikih evropskih sila, tog vremena, na ta događanja.

CAN
Gost
CAN

Olivud je zgrnuo milijarde na westernima…i po ootrebu dijelio uloge…

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Holywood je zgrčo pare na filmovima o genocidu nad indijancima. Kavboji pobijaju indijance, a cela kinodvorana radosno plješče.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender

Poznat mi je samo jedan film koji govori o tom genocidu – “Plavi vojnik”.

Ostali filmovi Indijance prikazuju kao divljake željne krvi, koji ubijaju sirote poštene pionire koje štite čestite “plave bluze”. To nisu filmovi koji prikazuju genocid, nego filmovi koji ga – opravdavaju.

Ipak, prosečan američki gledalac zna istinu, ali o njoj, naprosto, ne razmišlja i nije ga briga.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Sve ima smisla ,pristupom koji vrijedi ,provuće se osuda pa nastanu sankcije koje drugi od neopravdanog razloga podrže i pogođena zemlja se nađe u sto problema ,jedino je pozitivno stvar što to plača sada i Amerika koja je sa svojom politikom stvorila dolarski minus koji ne može pokriti.Tu je još jaka pošto stvori krizu koju poslije kreditira i može ubirati sve više kamata koji su legalni nakon odštampanih novih Dolara.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Svi to znaju i mogu sa strane suditi,to ne vrijedi ništa ,ni kada bi priznali i sami bjelci ,pošto smo mi ti koji su krivi za taj genocid nad crvenom rasom kao i nad crnom ,sada nam smetaju i žuti ,pošto rade sve više i bolje ,dostižu i prestižu bjelačku tehnologiju.Pitanje se samo nameće ,dali je ljudski rod spreman oprostiti sve genocide,kako se ne bi ponovila osveta svih rasa nad do sada jačom bijelom.

Mak
Gost
Mak

Što je najgore oba su istinita i obje strane su u pravu!

ja sam
Gost
ja sam
ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Jebo mater svoju tursku

Segota
Gost
Segota

Nemoj tako????
Sta su ti uradili Turci???
A mozda ti je Turčin Ćaća???

Milko
Gost
Milko

Samo srbeki sa 49% tursko altajskog gena to znaju ipak je 500 godina taslačenja ostavilo traga. “Laž je deo srpskog bića…” veli Dobrica Čosić jer samo laž Srbina spašava.

Mlata
Gost
Mlata

Da bi čitao a i razumeo Ćosića moraš imati malo mozga u glavi! Čitaš bukvalno…ne misliš valda da je jedan intelektualac pisao običnim, narodnim jezikom. Kada bi napregao te dve vijuge čitajući ga pronašao bi i sebe tu

Rus
Gost
Rus

Ujednačeni kriteriji. Bravo. Jos fale Englezi u Indiji, Japanci u Kini, Belgijanci u Kongu, Izrael u Palestini….. Itd🤔

Slavonac
Gost
Slavonac

Prvi put dase slazem sa sultanom.Svi trebaju priznat svoje grjehe,bilo veliki i mali.Kosu te zemlje ,stosu imale svoje kolnije.Sve zrtve treba postivati,a pogotovo one koji su ubijeni bez sudjenja.Evo imamo danas regionalni skup o zrtvama devedeseti.Gospudju Kandic sam jucer sluso jedan sat.Mediji sute,a jasam ocekivo o logicnog ,da to profesijalno obradi.

Mlata
Gost
Mlata

Kad ti dešifrujem to pisanije javim ti se

DažBog
Gost
DažBog

Slavonac, e jesi nasao mustru za slusati … al’ ipak ona je vise vasa…

Slavonac
Gost
Slavonac

Ja uvjek poslusam i procitam obadve strane.Najveci su mi zlocinci za pisacim stolom,a drzim se one filozovske,samo budala umre a u zivotu ne promjeni misljenje.

Purger
Gost
Purger

čija vasa ?

Goki
Gost
Goki

Da sve zrtve treba postovati,ali ta Natasa Kandic i ostali slicni njoj svjesno preskacu nevine zrtve,zlocine, genocid od 1914- 1918 i od 1941- 1945 godine.. Kome to ide u prilog sta ona govori i radi zajedno sa mentorima koji je placaju… Oni koji su napravili zlocine i genocid napadaju svoje zrtve da su oni krivci, cini mi se samo zato sta postoje kao narod na ovim prostorima od vise hiljada godina od kojih potjece Evropska kultura i civilizacija.. Po tom genocidnom narodu, kako ih drugi zovu, danas je trebala biti 7528 godina po starom kalendaru..

Slavonac
Gost
Slavonac

Ako si vjernik,nema tvoji i moji zrtava.Komunisti vam prosuli svadje o cetri godine drugog svjetskog data.Dobra fora,dase neprica o njihovim 45g zlocina.Evo pozivam zelene da pozovu takve,i odu na GOtok posumiti.

Momčilo
Gost
Momčilo

Srpska propaganda bre sve!

Alex
Gost
Alex

Genocid u budžetu je ono što svakoga od pomenutih vlastodržaca beskrajno boli, pa genocid u bankama… Ili bi to bio menetocid… U svakom slučsju neopisivo bolno😬😫

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro

bas fina vjest… svjetski milicajci su potamanili naroda i naroda (a koliko su tek izveli pokusni nuke “testova” to samo planeta Zemlja zna i buduće generacije živih bića) a pametuju i glume svece i bezgrešnike, ko njihov pulen na bliskom istoku.

nekoime
Gost
nekoime

Od indijanaca će dobiti počasni naziv Sultan Koji Sporo Kopča.

DažBog
Gost
DažBog

OjHa, rokaj Smiljka. Letjet ce perje na sve strane — nedaj nase’ Erdogane.

gigi pinna
Gost
gigi pinna

Tragedija je da se i jednima i drugima živo fućka i za Indijance i Armence (Grke i Arape kršćane malo tko spominje), već ih koriste u dnevno-političke svrhe.
A kongresmeni su prigodno zaboravili da su krvnikovi šegrti 1915. bili njihovi miljenici – Kurdi.

gigi pinna
Gost
gigi pinna

U Americi postoji podosta muzeja posvećenih Holokaustu (za zločine počinjene, ne u drugoj zemlji, već na drugom kontinentu) – a koliko ono u SAD-u ima muzeja posvećenih robovlasništvu ili upravo genocidu nad Indijancima?

x@y
Gost
x@y

Pa neka i treba i službeno objaviti da je naseljavanjem europljana (španjolaca,engleza,francuza, nizozemaca..) i stvaranjem kolonija vršen genocid na američkom kontinentu nad autohtonim sjevernoameričkim stanovnicima, samo onda bi kad tad trebala doći na red i Australija, pa onda pokolj Maora na N.Zeland-u ..itd…

Mercury
Gost
Mercury

@ x@y

A ne brini. Pogledaj Kanadu. Oni će sami priznati za par godina da su napravili genocid nad lokalnim stanovništvom, a Šveđani će se još malo sami vješati jer su im Vikinzi prethodnici.

Zvrk
Gost
Zvrk

Zvučat će čudno jer Turci gdje god da su osvajali, doslovno su poharali žiteljstvo i svo okruženje. Međutim najveći genocid nisu učinili prema pokorenim narodima, već prema Turcima. Dakle, sami svojima.

ČOBAN
Gost
ČOBAN

Koliko bi sreće bilo bez prošlosti .Izvlačenje iz rukava prepravljanje iste ,onako kako sadašnjem vremenu odgovara.Da ,moglo bi bez toga ,ne bi bilo trovanja predsjednika širom svijeta,svih onih koji nisu na liniji svjetske sile,ali to je utopija.Mali čovjek ,birač,nasjedne na trenutna obećanja,ne prati sve ili jednostavno ne metne na vagu sve detalje koji su važni za opći napredak svih,i prolazi na izborima namješteni politički kupljeni,od svjetskih sila ljudi.

Ускок
Gost
Ускок

А исти ти Индијанци би му рекли да говори змијским језиком! Геноцидом, отимањем деце и покрштавањем су Турци направили муслиманску нацију на Балкану. Признали су окупирану српску покрајину као независну државу иако Албанци већ имају своју државу. Курда има 30 милиона и најбројнији су народ који нема своју државу али Турчин не мисли о томе него их тамани.
Дволична змија, питам се зашто га је Путин спасио ономад…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik