Erdogan: Turska će službeno priznati „američki genocid nad Indijancima“

Recep Tayyip Erdogan
60 komentara

Nakon što su američki senatori pokrenuli inicijativu za uvođenje sankcija Turskoj zbog kupnje ruskih sustava S-400, a zločine Osmanlija nad Armencima iz 1915. su priznali kao genocid, Ankara je ogorčeno reagirala i najavila da će se osvetiti Washingtonu zato što „iskrivljuje povijest kako bi ostvario kratkoročne političke ciljeve“.

Ranije su turski mediji nagađali da bi Turska mogla uskratiti gostoprimstvo američkim nuklearnim bombama u bazi Incirlik i radarskim komponentama proturaketnog štita koje su raspoređene u Küreciku u jugoistočnoj Turskoj.

Međutim, aku su ranije ovu mogućnost spominjali turski provladini mediji, sada ista prijetnja dolazi iz ureda turskog predsjednika Erdogana.

Turski čelnik Recep Tayyip Erdogan obećao je da će u skladu s tim reagirati i zaprijetio da će zatvoriti američke vojne baze u Turskoj, javlja njemački Die Welt.

“Ako bude potrebno, Ankara će zatvoriti američka uporišta u Incirliku i Küreciku“, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio da će to biti odgovor Ankare kao reakcija na moguću odluku Sjedinjenih Država „na takve mjere kao što su sankcije” .

„Američki senatori traže sankcije protiv Turske, jer je Ankara kupila ruske sustave S-400 od Moskve. Reakciju turske strane nije trebalo dugo čekati. Kao što je rekao Recep Tayyip Erdogan, Sjedinjene Države donose neprimjerene političke odluke”, piše Die Welt.

Turska će priznati američki genocid nad Indijancima

Međutim, protjerivanje američkih nuklearnih kapaciteta iz Incirlika i radarskih komponenti proturaketnog štita iz baze u Küreciku je upozorenje na sankcije koje tek trebaju biti usvojene, dok je „Armenski genocid“, vrlo bolno pitanje za Tursku u cjelini, već priznat od strane američkih zakonodavaca.

Usred pogoršanja odnosa između Washingtona i Ankare, turski predsjednik je u vezi s tim rekao da bi njegova zemlja mogla službeno priznati genocid nad Indijancima u Sjedinjenim Državama. Mnogi su čuli za tragediju indijanskih plemena u Americi, koja je u svom opsegu nesumnjivo genocid, ali se postavlja pitanje hoće li Turska biti prva zemlja u svijetu koja bi službeno zločin nad autohtonim narodima Sjeverne Amerike proglasila genocidom ili je to samo propagandna retorika turskog predsjednika?

S obzirom na osjetljivost ne samo službene Ankare, već i cijelog turskog društva na službeno priznanje „Armenskog genocida“ od bilo koje vlade u svijetu, nitko se ne bi trebao iznenaditi ako turske vlasti istrijebljene autohtonih naroda Sjeverne Amerike proglase američkim genocidom nad Indijancima.

Die Welt / News

„Ne prijetite Turskoj, jer su vaše bombe u Incirliku, a radari u Küreciku“

Armenski genocidGenocid nad indijancima
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

“Ha – eto vam! Vi ste VEĆI zlikovci od nas!!!”

Milancz
4 godine prije

Své to kazaliste ima puno věci karakter.Znaci,třeba sto vise dá se posvade Amerika i Turska kako Bi lakse mogao Trump povuci nato vojsku iž Turské.Zatim slijede Italija,Njemacka itd.Treba to kazaliste gledati drugim očima, posloziti mozaik i dobíje se rijesenje.Erdogan nosí ljubicastu krvatu, kraj Nato u Turskoj pá u svijetu, Erdogan super realizira tu úlogu.

Rolling Bluesman
4 godine prije

Sultan i oncle Sam se nadmecu koji je “bolji” u genocidima.

Riddick
4 godine prije

Za to vreme zajedno slozno prolivaju krv Sirijcima vec 7 godina, i povremeno se malko pokace medjusobno.
Briga njih za ljudske zivote u sadasnjosti a kamoli u proslosti.

Ante
4 godine prije

Neka Erdogan počne odavati Američke tajne o ulozi Amerike u Siriji. To će biti potez koji ameri budu jako voljeli.

Slovenac
4 godine prije

Ako ima muda dobice podporu sirom sveta ali bio i genocid od turske t o je svima jasno tako dq

Savonarola
4 godine prije

Sputnik javlja da je danas nekoliķo transportnih aviona napustilo Incirlik !

Nostradamus
4 godine prije

Super, ako se tako nastavi, imamo novi LAS VEGAS, na Bosporu, u rukama etnickih Armenaca, sa Kurdima kao voditejima CASINA.

nije bitno tko
4 godine prije

Genocid nad američkim domorodcima bi trebao priznati ceo svet. Ali niko nema muda.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Jebo mater svoju tursku

Rus
4 godine prije

Ujednačeni kriteriji. Bravo. Jos fale Englezi u Indiji, Japanci u Kini, Belgijanci u Kongu, Izrael u Palestini….. Itd🤔

Slavonac
4 godine prije

Prvi put dase slazem sa sultanom.Svi trebaju priznat svoje grjehe,bilo veliki i mali.Kosu te zemlje ,stosu imale svoje kolnije.Sve zrtve treba postivati,a pogotovo one koji su ubijeni bez sudjenja.Evo imamo danas regionalni skup o zrtvama devedeseti.Gospudju Kandic sam jucer sluso jedan sat.Mediji sute,a jasam ocekivo o logicnog ,da to profesijalno obradi.

Alex
4 godine prije

Genocid u budžetu je ono što svakoga od pomenutih vlastodržaca beskrajno boli, pa genocid u bankama… Ili bi to bio menetocid… U svakom slučsju neopisivo bolno😬😫

Pi-zdro
4 godine prije

bas fina vjest… svjetski milicajci su potamanili naroda i naroda (a koliko su tek izveli pokusni nuke “testova” to samo planeta Zemlja zna i buduće generacije živih bića) a pametuju i glume svece i bezgrešnike, ko njihov pulen na bliskom istoku.

nekoime
4 godine prije

Od indijanaca će dobiti počasni naziv Sultan Koji Sporo Kopča.

DažBog
4 godine prije

OjHa, rokaj Smiljka. Letjet ce perje na sve strane — nedaj nase’ Erdogane.

x@y
4 godine prije

Pa neka i treba i službeno objaviti da je naseljavanjem europljana (španjolaca,engleza,francuza, nizozemaca..) i stvaranjem kolonija vršen genocid na američkom kontinentu nad autohtonim sjevernoameričkim stanovnicima, samo onda bi kad tad trebala doći na red i Australija, pa onda pokolj Maora na N.Zeland-u ..itd…

Zvrk
4 godine prije

Zvučat će čudno jer Turci gdje god da su osvajali, doslovno su poharali žiteljstvo i svo okruženje. Međutim najveći genocid nisu učinili prema pokorenim narodima, već prema Turcima. Dakle, sami svojima.

ČOBAN
4 godine prije

Koliko bi sreće bilo bez prošlosti .Izvlačenje iz rukava prepravljanje iste ,onako kako sadašnjem vremenu odgovara.Da ,moglo bi bez toga ,ne bi bilo trovanja predsjednika širom svijeta,svih onih koji nisu na liniji svjetske sile,ali to je utopija.Mali čovjek ,birač,nasjedne na trenutna obećanja,ne prati sve ili jednostavno ne metne na vagu sve detalje koji su važni za opći napredak svih,i prolazi na izborima namješteni politički kupljeni,od svjetskih sila ljudi.

Ускок
4 godine prije

А исти ти Индијанци би му рекли да говори змијским језиком! Геноцидом, отимањем деце и покрштавањем су Турци направили муслиманску нацију на Балкану. Признали су окупирану српску покрајину као независну државу иако Албанци већ имају своју државу. Курда има 30 милиона и најбројнији су народ који нема своју државу али Турчин не мисли о томе него их тамани.
Дволична змија, питам се зашто га је Путин спасио ономад…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI