EU ne želi primiti svoje ”strane borce” – Irak će ih pogubiti

Pobunjenici i teroristi u Siriji
31 komentar

The Independent piše kako će najmanje 100 europskih terorista, pripadnika ”Islamske države”, biti procesuirano u Iraku, a većina ih se suočava sa smrtnom kaznom. Britanski list citira izjavu iračkog veleposlanika u Belgiji, Jawada Al-Chlaihawia, koji je kazao kako su u pritvoru državljani europskih zemalja, uglavnom iz Belgije, Francuske i Velike Britanije, ali i teroristi iz Čečenije i iz središnje Azije.

Militanti iz cijelog svijeta su se pridružili terorističkoj organizaciji  kada je ISIL 2014. godine uspostavio svoj takozvani ”kalifat” u Iraku i Siriji.

Veleposlanik Jawad Al-Chlaihawi je za belgijski RTPF izjavio kako iračke vlasti  drže i 1400 članova obitelji stranih boraca, osumnjičenih pripadnika ”kalifata, uključujući djecu, a nalaze se zatočeni u blizini Mosula.

Mnogi su iz Turske i bivših sovjetskih zemalja u središnjoj Aziji, ali se vjeruje da među njima ima Francuza i Nijemaca.

The Independent piše kako je nejasno što će se dogoditi s obiteljima i djecom članova ISIL-a.

“Mi držimo obitelji ISIL-a pod jakim sigurnosnim mjerama i čekamo vladine zapovijedi što činiti s njima”, izjavio je irački pukovnik Ahmed Al-Taie.

“Dobro se odnosimo prema njima. To su obitelji krupnih zločinaca koji su hladnokrvno ubijali nedužne ljude. Ali kada smo ih ispitivali, otkrili smo da su gotovo svi od njih zadojeni pokvarenom propagandom Islamske države”, dodao je irački pukovnik.

Neki su teroristi uhićeni na granici između Iraka i Sirije, nakon što su pokušali pobjeći pred napadima sirijske vojske. Te se teroriste u Europi opisuje kao ”umjerene pobunjenike” i dobili su oružje i prošli obuku američkih, britanskih i francuskih instruktora u kampovima u Jordanu i Turskoj.

Irački veleposlanik je rekao kako se čini se da neke od europskih zemalja ne žele primiti svoje državljane, ni teroriste, ni članove njihovih obitelji. Na primjer, Francuska će iz humanitarnih razloga prihvatiti samo djecu, ali odbija primiti odrasle žene. Ostavila im je izbor da ”učine ono što žele”, ili da ostanu s djecom i Iraku ili da djecu pošalju samu za Francusku.

Pripadnici ”kalifata” ili Al-Nusra Fronta iz Europe, koji su došli iz spomenutih zemalja, krenuli su na Bliski istok kada je pokrenuta kampanja za uništenje Iraka i Sirije. Osim fanatizma, mnoge su privukle dobre plaće koje su im osiguravali emisari iz Saudijske Arabije ili Katara.

Nedavna postignuća iračke i sirijske vojske u borbi protiv terorizma su bila alarm za europske prijestolnice, jer se pojavilo pitanje što činiti pri mogućem povratku ovih boraca u matične zemlje.

Europske vlade ih odbijaju prihvatiti. Dijelom iz sigurnosnih razloga, ali i kako bi se prikrila činjenica da su upravo europske vlade kao “pobunjenike protiv Assada” ili “borce za slobodu” ove teroriste poslale na Bliski istok.

Najnoviji napadi u europskim zemljama, od Francuske do Njemačke, od Belgije do Britanije i šire, potaknuli su europske vlasti na oprez i povećanu kontrolu protoka “stranih boraca” iz Sirije i Iraka. Međutim, teroriste po povratku u Europu je jako teško kontrolirati u toliko velikom broju ilegalnih imigranata.

”Terorizam je monstrum koji će na kraju ugristi ruku koja hrani ga”, upozoravali su neki dužnosnici, na primjer, Vladimir Putin u svom govoru u Ujedinjenim narodima 2015. i sirijski predsjednik Bashar Al-Assad u svim intervjuima za inozemne medije.

Upozorenja su bila upućena u prazno, prije svega zbog opsesije Sjedinjenih Država i zemalja Europske unije da svrgnu vladu u Damasku.

U ovom trenutku oko stotinu terorista u Iraku čeka suđenje i prema zakonima zemlje će sigurno biti osuđeni na smrt. Iako službeno ne podržavaju smrtnu kaznu, vlasti europskih zemalja čiji su državljani kao pripadnici ”kalifata” uhićeni u Iraku sigurno neće dizati pretjeranu buku zbog njihove sudbine.

Al-Nusra FrontISILIslamska državaJawad Al-ChlaihawiKalifatTeroristiteroristički napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
opet ja
6 godine prije

Hmm pa ne mogu da kažem da ću da zažalim. U ostalom nekoliko zapadnoevropskih terorista su već bili hapšeni pa puštani na slobodu što u Francuskoj, što u Nemačkoj i Britaniji da bi posle toga napravili kakav neprikladan teroristički akt. Zato je i bolje da im pošteno sude u Iraku i da ih nakon toga obese…

HEKPCT
6 godine prije

Samo brza i jeftina likvidacija. Djeca mogu u Evropu, ali samo pod uvjetom stalne edukacije o tome što su to njihovi očevi radili nedužnim ljudima. Majke na doživotan rad za dobro iračkih žrtava nusre i daeša.

mmmmmmmmm
6 godine prije

Onaj osjećaj kad si suočen sa propašću plana rasturanja Sirije i kad sve nade polažeš da će te EU ugostiti (jer te inače čeka sigurna smrt), ali se to ipak ne desi…
Smijem se i kažem: Tako vam i treba.

VeBi
6 godine prije

Treba to sve potamanit skupa s familijama i racun za likvidaciju ispostaviti “zapadnim partnerima”.

Georgij Žukov
6 godine prije

Svi grijesite , sada cu biti brutalan ali ako je putin pametan nakon svega ovoga sto se dogodilo u siriji i ukrajini , trebao bi narediti da niti jedno zarobljenom ne padne dlaka sa glave , onda im fino podjeliti prsluke i padobranima izbaciti na adrese nalogodavaca i stvarnih gazda po europi i americi .

Riddick
6 godine prije

Ima da ih primite sviđalo se to vama ili ne!!!
To su vasa deca nastala kao posledica vašeg makijevalizma…

Žorž
6 godine prije

Strijeljati sve osim djece

Brane
6 godine prije

Rusija bi ih trebala primiti skupa s familijama, reeducirati i dati im priliku da se iskupe u borbi protiv zla. Napraviti od njih kažnjeničke bojne i slati gdje treba. Tko preživi 4 godine, pomilovanje.

Hari1
6 godine prije

Eto opet prilike pobjednicima pokazati svoj moralni nivo. I što vidimo? Smrtne kazne vojnicima za koje se naravno samo sumnja kako su činili zločine. Tobožnja briga za djecu, a licemjerno bi ih razdvojili od majki. Optužbe o krupnom kriminalu izbjegličkih obitelji su naravno opet proizvoljne. Zar netko misli da su najveći zločinci ostali tako da budu uhvaćeni?

A što vidimo od većine ekipe sa portala? Naslađivanje tuđom nesrećom i pozivi na linč. To je odraz pravog stanja u društvu: mržnja, neosjetljivost i osvetoljubivost. Svi misle kako su zaslužili nešto bolje, a sami ne pokazuju ništa bolje. Karma se ne može prevariti, no to tek treba naučiti.

Oxi
6 godine prije

Treba prema njima pokazati milost istu onakvu kakvu su oni pokazivali prema zarobljenim iračkim i sirijskim vojnicima.

Majk Majers
6 godine prije

Normalno da ih ne zele. Prevelik su rizik. I odradili su svoje, te kao i svaki vojnik postali nezeljena roba tj uteg. A nista bolje ni zasluzili nisu

Tedi
6 godine prije

Pazi sada,ipak ispada da je to rat muslimana protiv muslimana,koji su skuhali zapadnjaci za svoje interese i sada bi im i djecu potamanili,a indoktrinirali i motivirali a bogme i naoruzavali su ih bas ti zapadnjaci i to u svojim drzavama, onaj Musliman u Londonu,koji ih je ,citaj MI6.guzio sa informacijama.Isto se desava u istocnoj Evropi ,Ukrajinci,pa redom sve slovenske drzave;Poljska ,Ceska i gore one Baltike ,Slovacka,Bugarska,Grcka,Hrvatska itd,uz Rumune,tu i tamo nesto Njemaca,Amera,a Engleza ni na vidiku,da se tuku Sloveni izmedu sebe.Kurve su to neopevane. Naravno da bi ih sve sada pobili da im se ne svete zbog prevare,gurnuli su ih u rat, sada kada su ispusili nece ih doma,pa to su mladi muslimani treca generacija u EU,njihovi gradani sa drzavljanstvom i pasosima. Cista Hitlerova eugenika. Sirijci iako su ih klali i ubijali ti iz Kalifata pustali su ih zive sa familijama da idu svojima ,nisu ih zajedno sa familijama pobili.… Čitaj više »

dalmata
6 godine prije

Ovo je pouka za domacu petu kolonu,izdajice i strane sluge,oni su potrosna roba i kad vise ne tribaju gazdi,napusta ih.Ovaku sortu triba skratit za glavu,po onoj”oko za oko,zub za zub”,jer ova vrsta bolesti trazi njihov stav za ono sta su radili.Posli kuge sve triba spalit,da se kuga unisti.Svi koji su stranci i dosli u ove zemlje klat i ubijat,su sami sebi potpisali smrtnu presudu.Fanatizam kojemu su se priklonili,zlocine koje su pocinili nemaju nista ljudsko.A svi koji su “zabrinuti” za ove imbecile su gori od njih

Miki
6 godine prije

Ak ih ne žele procesuirati u Iraku nek ih primi SAD i Izrael. Otac i majka.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Opet licemjerje.Sve ovo nema veze sa zdravim mozgom.Trebalo bi prvo kaznit one koji su ih organizirali i za čije interese su radili krvavi pir.Ti su najveći zločinci.Naravno takvi će ostat netaknuti.Najveće zlo je na zapadu.Korisni idioti su im bili dobri kad su radili za njihove prljave ciljeve.Sad kad gube biće odbačeni i žrtvovani.

proxy1969
6 godine prije

Za početak kugla oko noge, lopatu u ruke i neka čiste ruševine……

Tabasco
6 godine prije

Ne treba prljati ruke. Ali ne treba niti hraniti. Posaljite ih kurdima. Kroz minsko polje…

raspe
6 godine prije

Iz ovih komentara moze se lijepo uvidjeti nase zivotinjsko porijeklo.Neznam koliki je postotak religioznih komentatora,ali se lako moze primjetiti da su oni ti koji bi da sude,a ne njihov Svevisnji.Cast iznimci : Hari1 !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI