EU predlaže zastrašujući korak prema centralizaciji moći – države više neće moći birati svoje predstavnike u Parlamentu!

Izborni zakon u EU Parlamentu
72 komentara

U duhu nadnacionalnih organizacija i globalističkih interesnih skupina “globalnog upravljanja”, u svibnju će se ukloniti još jedna prepreka na putu prema središnjoj državi EU: izmjena izbornog zakona za Europski parlament je na glasovanju.

Od sada će se sve više birati “transnacionalne liste” s kandidatima iz raznih država članica, a ne nacionalni kandidati. Time se dodatno smanjuje povezanost između birača i njihovih “predstavnika”.

Domènec Ruiz Devesa iznio je prijedlog jedinstvene liste kako bi se u suštini razvlastile nacionalne države. Od 2021. godine dio je izaslanstva Sabora na Konferenciji o budućnosti Europe. Osim svojih zadataka u odborima, Ruiz Devesa je član Međuskupine Europskog parlamenta za LGBT prava. Wikipedia

U sjeni ukrajinskog rata, pristaše strogo centralizirane Europske unije nastavljaju razvlašćivati države članice. Na zahtjev socijalističkog zastupnika u Europskom parlamentu Domèneca Ruiza Devese, Odbor Europskog parlamenta za ustavna pitanja podržao je krajem ožujka s 19 glasova za i devet glasova za zakonodavnu inicijativu kojom se namjerava zamijeniti važeći Europski izborni zakon za Europski parlament (EP).

Zastupnici u Europskom parlamentu sada se trebaju birati s popisa kandidata diljem Europe. Birači ni najmanje ne poznaju te predstavnike i s tim pojedincima više nemaju nikakve jezične ili kulturne veze. Sa stajališta predlagatelja, “treba ojačati europski identitet”; međutim, slučaj je upravo suprotan.

“Geografska zastupljenost” popisa također bi trebala osigurati da manje države članice ne budu “u nepovoljnom položaju u konkurenciji”. Novo europsko izborno tijelo bit će odgovorno za registraciju lista. Popise kandidata za cijelu EU podnose europska izborna tijela.

FPÖ i AfD se opiru, ali stare stranke guraju jer im odgovara

O prijedlogu se još treba izglasati na plenarnoj sjednici EP-a 3. svibnja. Sve skupine EP-a u kojima su zastupljene austrijske stranke (Europska pučka stranka – EPP (ÖVP), Socijaldemokrati – S&D (SPÖ), Liberali – Obnovi (NEOS) i Zeleni (Verts/ALE)) već su glasovali za prijedlog. Samo je desničarski FPÖ jednoglasno glasao protiv. Slična je situacija i u Njemačkoj, gdje su sve stare stranke osim antiimigrantskog, desničarskog AfD-a za tu inicijativu.

Zastupnik FPÖ-a u Europskom parlamentu dr. Georg Mayer objasnio je to nastojanje austrijskom tjedniku Wochenblick: “Novi izborni zakon EU je nagovještaj ili sljedeći korak u planiranoj uspostavi unitarne države EU. Austrijance treba natjerati da glasaju za bilo kojeg kandidata iz Španjolske, Malte ili Grčke kojeg niti ne poznaju niti razumiju. To je potpuno apsurdno i vrlo upitno u smislu demokratske politike.”

Načelo prema kojem svaka država članica imenuje i šalje svoje predstavnike u Europski parlament treba razbiti i onemogućiti učinkovito predstavljanje svake zemlje.

“Cilj ove reforme također bi trebao biti uklanjanje barijera koje ometaju biračko pravo osoba s invaliditetom, pripadnika manjina ili kao posljedica prebivališta u drugoj zemlji.

“Moguće je da je čisto politička dimenzija izbora važnija od pravnog okvira. I dalje je izazovno generirati paneuropsku raspravu, onu koja može nadmašiti buku od 27 istovremenih nacionalnih izbora koji se često vrte oko domaćih pitanja ili ispituju nacionalnu vladu na vlasti”, rekao je španjolski političar.

Čak i kao europarlamentarac, Georg Mayer zna da biračko tijelo u predstavničkoj demokraciji treba povezanost sa svojim političarima te je protiv ukidanja nacionalnih lista.

U izvješću Devesa navodi se da bi europske političke stranke trebale zamijeniti nacionalne političke stranke, budući da su one najbolje pozicionirane da “pridonose razvoju europske političke svijesti”. Europski parlament ne čine ljudi država članica, već “predstavnici građana Unije”.

Prijedlogom bi se milijuni europskih birača lišili prava glasa na temelju boravišne kvalifikacije i oduzeli im pravo glasanja za nekoga kome su u srcu lokalni (i najbolji) interesi.

Mayer je ÖVP smatrao odgovornim za ovaj razvoj događaja: “Sve je to moguće samo zato što se stranke poput ÖVP-a, koje se kod kuće uvijek pretvaraju da zastupaju nacionalne ili austrijske interese, priklanjaju Bruxellesu i glasaju za veću centralizaciju i razvlaštenje građana.” 3. svibnja još je prilika za ispraviti ovu veliku pogrešku tijekom glasovanja u Strasbourgu.

Izvor: FreeWestMedia

euizborIzborni sustavParlament
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Korak po korak dok ne uvedu logore poput onih u Kini pa ih opreme giljotinama…
Tko ne vjeruje, neka priceka!

Kornel
2 godine prije

Magija je ljudima omogućila to da se čude, raspravljaju, negoduju itd onome što im se prikazuje kao stvarnost dok istovremeno svoje postupke ne mjenjaju odnosno permanentno rade isto i čak što više, žele se uklopiti u tu ponuđenu stvarnost.
Okultne sile djeluju tako da će i svatko tko pročita i eventualno prokomentira ovo poslije nastaviti raditi ono što bi radio i kao da nije ovo čitao i konentirao.
A većina tvrdi kako nema magije, ali niti zna što je magija. To je vrhunac, neznaš što je, ali znaš da ne postoji. Dok je tako, ista zabava ide dalje

nedokučiva_dikcija
2 godine prije

“And so democracy dies with thunderous applause.”

Adriana
2 godine prije

EU-ropska stvarnost.

Dobro došli u jugoslavenski delegatski sistem, Za neke je to ipak samo povratak na već preživljeno. Zaokruži 15 od 15 na listi, to su provjereni drugovi i drugarice ili obratno. Ako odbiješ izaći na takve izbore, već ćemo ti smanjiti službenu ocjenu i građanska prava. Drugovi u Kini imaju usavršene recepte koje možemo upotrijebiti, usavršiti i nadograditi.
Slava Marine Le Pen kojoj će zamračiti izbore više nego Donaldu, preko-oceanski operativci s iskustvom već pomažu francuskim drugovima.

matisa
2 godine prije

ka onome sto znadosmo od pocetka ps ce velike nacije krojiti kapute svima ako prije ne bude dovrseno po rijecima raspetoga

Lenko
2 godine prije

Sotonsko orgijanje.
Njegov kraj je i te kako poznat.

Mrki
2 godine prije

Vas u tom babilonu nije niko birao osim vas sotonističkokabalske marve nestajete nema vas vise minute su vam odbrojane svima vama koji sližite tvorcu laži i silama mraka nikad vise necete postojat na zemlji ovo vam je fax s neba

Zoran
2 godine prije

Sve se odvija po planu.

eks
2 godine prije

Uvek govorim da zlo dolazi iz Vašingtona i Londona, a oni to zlo nazivaju “demokratija” , iako veze sa demokratijom nema. Upravo zbog toga treba podržavati Rusiju, jer se ona opire tom zlu . Ko ne vidi i ne shvata katastrofu koja dolazi od zapada, taj i ne zaslužuje slobodu i normalnost.

NeBudiOvca
2 godine prije

Zašto ne definiraju odmah da dio zastupnika imenuje Pfizer, dio Google, dio europska podružnica BLM, dio europska podružnica NAMBLA-e, ili neka ih sve jednostavno imenuje Vanguard, da se ne zaje…. bez veze.

Tomislav
2 godine prije

Žalosno za demokraciju uopće.
Za Hrvatsku se me mijenja puno,osim što će imati par njih manje na platnom spisku.Sabor zjapi prazan,ovaj put nek to bude s razlogom!

nekoime
2 godine prije

Živio Putin!

Popis dobrih laži
2 godine prije

Jeste li primijetili da se prije donošenja svakog najvažnijeg zakona ne razmatra previše sadržaj tih zakona

nego se

sabornicima i narodu poslužuje popis dobrih želja kako bi zakon suprotan tom popisu i zakon suprotan težnjama i interesima naroda gotovo jedinstveno bio prihvaćen?

Navijač sranog kluba
2 godine prije

Dosad smo navijali za strane sportske klubove. Naglasak na nogometne.

Zabili su nam puno golova.

Odsad glasamo za strane političke stranke.

Bit će puno autogolova.

BTK
2 godine prije

Pokušavam sebi predočit kako će ovo sebi objasnit i kako će ovo podržati prosječni hadezeovac zaljubljen u plenkoviczsa, to je ono sto je sanjao cijeli život, europska obitelj. Da dijele ladicu sa čarapama Dieter, Ferencz, Guido, Jose i – Đuro.

2 godine prije

jedna valuta ,jedna vlada … jel to 5 reich , a sef ce biti Billy von itler , sa minstrima usrulja ,felaccio ,trudnim ,macaroni i dvorskom ludom

Dragica Gravora
2 godine prije

Jesmo li svi ludi?

Velikimeštar
2 godine prije

OK, glasam za Orbanovu listu.

hope
2 godine prije

bas me zanima kako ce to napravit kod nas na balkanu?hocemo li opet imat partizane,cetnike i ustase?jer,zaboga,vracamo se 80 god.unazad.ne vidim tu nista “novo normalno”.mislim da je najpametnije sto prije izaci iz zlocinacke org.EU!

ljeto64
2 godine prije

Skuži ono kad ti muškarci u halterima i grudnjacima određuju sudbinu ?! Neprocjenjivo!

Zoxx
2 godine prije

Pa nece biti neka steta jer parlamenti ionako odlucuju samo o duljini krastavaca, a komisija koju ionako nitko nije birao odlucuje o zivotu i smrti svih nas. Uostalom, onog casa kad smo predali vojnu i financijsku upravu tudincima, ostaje ti samo da sluzis gazdama. Hrvatska je u Jugi bila kraljica prema ovom.

Zoxx
2 godine prije

Zna li netko gdje se moze citati rt?

sokre
2 godine prije

obzirom da tu nakaradu od EU vide manje više LGBT poslušnici, onda slobodno mogu reći da ih nabijem na svoj kstolički k…c

držnedaj
2 godine prije

Global kabalisti su svugdje dobili mečeve bez borbe, protiv zaplašenih goyima! Žalosno, nije bilo ni kad je inkvizicija harala…

tadija
2 godine prije

Nadam se da će mu Kolakušić dostojno odgovoriti.

Ico
2 godine prije

Tzv predstavnike zemalja članica EU treba birati demokratskim postupkom izvlačenjem imena iz šešira, a da sve bude u demokrackom duhu, imena sretnih dobitnika treba izvlačiti George Soros osobno!

danjan
2 godine prije

ko ih jebe pa niko njih nije izabra da odlučuju umisto nas….treba odjebat uniju jer je to leglo zločinaca i gotovo….

glava u pijesku
2 godine prije

“EU predlaže zastrašujući korak prema centralizaciji moći”

ja predlažem još zastrašujućiji korak prema decentralizaciji njihovih glava: bejzbol palice

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Iako je na djelu epidemija ljudi čija se nesposobnost kompenzira sposobnošću poslušnosti,
ovo će biti loša godina za neizabrane imperijaliste koji vode EU.

P.S.
Glasanje za EU parlament…
Red ispred glasačkog mjesta.
Izlazi dobro držeća žena, roba 50+…
Iz reda, neki glas: ”Gospođo Emilija, ‘ste glasali za Tonina Piculu?”
”Gospon Lojzek, a što vas opet boli ku*ac koji nemate?”
”Ugodan dan i pozdravite gospođu Šteficu!”

Osam Šezdeset
2 godine prije

Sve su to zakuhali Kolakušić i Sinčić, jer ne jebu (pol %) Usrulje i Amebe!

abc
2 godine prije

Fašizam grabi velikim koracima.

Max
2 godine prije

Put u diktaturu.

nepoželjni
2 godine prije

Ne brinite! …tri, četiri, pet letećih kanti koje će stići s Istoka, malo žešćih od one sa Jaruna (koja je bila napunjena biološkom tvari (!), valjda ih je bilo sram reči da je ta biološka tvar- .ovno)… dok transvestiti i drugi degenerici sastančare po briselima, luksemburzima i strasburima, osloboditi će nas muka….kad njima smrkne nama bi trebalo svanuti?… budite strpljivi vidjeti ćete, onako u kombinaciji sa zatvaranjem plinskih ventila …sljedeće zime!

Samuraj
2 godine prije

Neću ništa govoriti, samo ovo – Podcast Velebit gost Rajko Bundalo, obavezno pogledajte – o situaciji sa Ukrajinom i Rusijom, da otvorite oči prestanete uzimati strane, o situaciji sa svijetom te dosta stvari o životu će Vam biti jasnije, obavezno pogledajte. Zahvaliti ćete mi poslije. Svako dobro.

Air Brush
2 godine prije

Ovo su ciljevi, polako ih kazuju. Jedna vlada, teror šačice satanista koji sjede u babilonskoj kuli, ka Nimrod. Narod je masa bez oblika. Sve je potrebno diktirati iz centra. Tako će se zabetonirali ista vlast sa istim težnjama.
A budale žele u EU i hoće €. A i Nato budale žele.
Samo glupost ne pozneje granica.

abc
2 godine prije

Pa i dosad nije narod ništa birao. Brisel je največa jazbina korupcije i mita, a USA je posebno nadzire, da evropski narodi ne učine nešto na svoju ruku, a da to nije u interesu USA.

ANTIFASHISTA
2 godine prije

Unutar EU treba uvesti reda!!! Zastupnik ili clan bilo kojeg tijela u EU nemoze biti niti jedna osoba protiv koje se vodi krivicni postupak bilo gdije u EU. Svako clanstvo u Nacistickim – Fasistickim mora biti u suprotnosti sa pripadnosti EU politickim tijelima. Svaka osoba clan EU politickih tijela optuzena za korupciju ili nepotizam mora odmah biti suspendiran. A ne ovako kako imamo da Nacisticka korumpirana kurva von der Laier javno podrzava Ukrajinski nacisticki rezim i da je optuzena za koruptine aktivnosti biva izabrana i dalje obnasa celnu funkciju u EU.

Kardinale
2 godine prije

Usrula von lucifer, zena od sotone postavljena u eu komisiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI