EU prijeti Elonu Musku zbog uklanjanja trojice novinara sa Twittera

Musk - EU
8 komentara

Europska Unija pokazuje jednu sasvim novu razinu licemjera. Isti oni koji su zdušno pozdravljali uklanjanje sa Twittera Donalda Trumpa, i puno medicinskih stručnjaka koji su govorili protiv cjepiva i farmaceutske industrije, sada ti ljudi prijete sankcijama Elonu Musku jer je sa Twittera uklonio troje novinara koji su radili doxxing (izlaganje privatnih informacija o nekom)

Twitter je kasno u četvrtak iznenada suspendirao nekoliko istaknutih novinara, uključujući dopisnika CNN-a Donieja O’Sullivana i Ryana Maca, novinara The New York Timesa.

Sugerirao je da su ti novinari prekršili Twitterovu politiku o “doxxingu”, odnosno izlaganju podataka koji se mogu identificirati.

Vera Jourova, potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost, rekla je u tweetu da su vijesti o “arbitrarnoj suspenziji novinara na Twitteru zabrinjavajuće”.

Europska unija u petak je zaprijetila tehnološkom milijarderu Elonu Musku sankcijama nakon što je Twitter uklonio nekoliko novinara koji su izvještavali o njemu i društvenoj mreži.

Musk se sada suočava s mogućim sankcijama EU-a.

“Zakon o digitalnim uslugama EU-a zahtijeva poštovanje slobode medija i temeljnih prava”, rekla je Jourova. “Ovo je pojačano našim #MediaFreedomAct. @elonmusk bi trebao biti svjestan toga.”

“Postoje crvene linije. I sankcije, uskoro”, dodala je.

Jourova nije dodala nikakve dodatne pojedinosti o sankcijama. Prema Zakonu o digitalnim uslugama EU-a, tvrtke mogu biti kažnjene do 6 % svojih globalnih godišnjih prihoda zbog kršenja.

DSA, koji je stupio na snagu 16. studenog, zahtijeva od velikih platformi da smanje štete na internetu, provedu zaštitu prava korisnika i izdaju izvješća o transparentnosti.

Velike tehnološke platforme dužne su prijaviti Komisiji broj aktivnih krajnjih korisnika koje imaju do veljače 2023. Zatim imaju rok do četiri mjeseca nakon što blok dovrši preglede brojeva kako bi se uskladili s pravilima.

Musk je bio CEO Twittera od listopada nakon što je tvrtku kupio za 44 milijarde dolara.

Musk je šef Tesle i SpaceX-a, koji se sam opisuje kao “apsolutist slobode govora”, zabrinuo je političare i aktiviste za građanske slobode kada je vratio naloge zabranjenih korisnika, uključujući bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, i otpuštanjem tisuća zaposlenika Twittera.

euEU sankcijeMuskSankcijezakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giovani
1 godina prije

Bedačeci, kako bi rekao pokojni Otto Barić.

tata mata
1 godina prije

Ko da joj je djuro savjetnik ,citav svijet je otisao u 3pm , samo im je bitno naslikavanje ,koliko ce pocicati za vikend i jesu li kupili ajfon radi statusa u drustvu ,,a kakva ce im biti buducnost i gdje ovo vodi sto manijaci provode ,nije njihova briga jer im televizija govori sta i kako da razmisljaju

nepoželjni
1 godina prije

Dok je vlasnik tvitera bio Kurta blokirani je bio Tramp.
Sada je vlasnik Murta pa na tviter ne smiju oni koji su bili protiv Trampa.

(izgleda (pre)jednostavno ali sigurno ima nešto u tome;)

Klica
1 godina prije

Zadnjih 3 godine koronafasizma i cenzure najgore vrste, niti rijeci. Sada se EU nalazi mjerodavnom. Uostalom, EU nema predstavnike odabrane od naroda, stoga to njeno nema nikakav legitimitet, ona sama kao takva je imaginarna i ne bi smjela postojati

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta hodi ??? ” MediaFreedomAct ” ??? Dajte to kruha vam , onima iz Russia Today 😁 😁 😁 !!!! Ta ovi iz EU su bolesni da bolesniji bit ne mogu !!! Pretit covjeku , koji sam ima veci budget no POLOVICA EU Member States ???? Ta takovi su SAMI u stanju RAT izfinancirat ! Kakovi ludjaci 😱 ! ? Ta , koliko sutra sve te MAJMUNE — ON SAM moze na burzu rada poslat !!! Ocevidno .. Ta EU je nist drugo no psihijatrijska klinika — na otvorenom …

Max
1 godina prije

Licemjerje.

Jomla
1 godina prije

Blues za moju bivšu dragu (Bijelo Dugme)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI