EU serije cjepiva J&J za Covid-19 uskraćene su kao mjera predostrožnosti nakon onečišćenja u američkoj tvornici, tvrdi EMA

Johnson i Johnson vakcina
9 komentara

Europska agencija za lijekove (EMA) priopćila je da je svjesna kontaminirane serije aktivne tvari, koja se koristi za izradu cjepiva Johnson & Johnson Covid-19 i da poduzimaju mjere opreza, kako bi spriječile moguću štetu.

U priopćenju za javnost u petak, EMA je izjavila da se kontaminacija dogodila na mjestu proizvodnje aktivne tvari u Marylandu, SAD-u. Iako kontaminirana serija nije bila namijenjena tržištu EU-a, ostale serije aktivne tvari proizvedene u istim pogonima bile su namijenjene 27-članom bloku.

EU regulator za lijekove rekao je da se poduzimaju mjere predostrožnosti “kako bi se zaštitila kvaliteta cjepiva” i da su nadležne vlasti “preporučile ne puštati serije cjepiva koje sadrže aktivnu tvar napravljene otprilike u isto vrijeme kad je došlo do onečišćenja”.

U izjavi EMA-e dodaje se da će vlasti učiniti sve da osiguraju da mjere predostrožnosti ne odgađaju isporuku cjepiva.

U ožujku se pokazalo da je proizvodni pogon Emergent Bio Solutionsa u Marylandu pogrešno upotrijebio pogrešne sastojke u milijunima Johnson & Johnson doza cjepiva, iako niti jedna od 15 milijuna doza nije napustila tvornicu. New York Times izvijestio je da su američki dužnosnici sugerirali da je incident rezultat ljudske pogreške.

U travnju je američka Uprava za hranu i lijekove nakon istrage smatrala da je biljka prljava i da ima proceduralnih problema. Kasnije se ispostavilo da će trebati provjeriti čak 100 milijuna doza na kontaminaciju, a izvršni direktor tvrtke Emergent Bio Solutions Robert Kramer najavio je da će tvrtka obustaviti 24/7 rad.

Cjepivo Johnson & Johnson, koje se isporučuje u jednoj dozi, jedno je od četiri cjepiva, koja su trenutno odobrena za uporabu u Europskoj uniji. Njegovo je predstavljanje u početku privremeno odgođeno u bloku zbog zabrinutosti oko vrlo rijetkih slučajeva krvnih ugrušaka i niske razine trombocita, što je primijećeno iz incidenata koji su se dogodili u SAD-u.

U četvrtak je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila da je 50 % odraslih osoba u EU dosad dobilo barem jednu dozu cjepiva protiv Covida-19.

COVID-19EMAJohnson & Johnson
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

A što je ustvari ta “aktivna” tvar? Čemu služi i što sadrži?

ledeno doba
2 godine prije

kabala faktički svaki dan pusti neke vijesti u kojima ovčurama kaže: gle kako vas prcamo u mozak, ali ovčure ipak nikakao da skuže..

mrtve cure
2 godine prije

Vidi ovo. Samo ovo su radili još prije.
https://www.wochenblick.at/sex-sells-enthemmte-werbung-soll-geil-auf-neue-normalitaet-machen/
se događalo tokom karantene. Samo ne vani, već u napuštenim kućama, podrumima i garažama. 64 homoseksualca i trannyja skupilo se je u napuštenom seniku

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI