fbpx

EU za 2,4 milijarde € kupuje nepostojeća cjepiva

Nepostojeća cjepiva

Europska komisija i države članice mogle bi unaprijed platiti 2,4 milijarde eura za potencijalna, nepostojeća cjepiva protiv koronavirusa. EU želi osigurati pristup i proizvodnju u Europi, tvrdi Europska komisija.

Europa ubrzava svoju participaciju u utrci za cjepivo Covid-19. Prema informacijama koje je u četvrtak objavio Reuters, Europska se unija priprema potrošiti za hitne slučajeve 2,4 milijarde eura za prijevremene narudžbe obećavajućih kandidata za cjepivo. Taj bi se fond mogao dopuniti kreditima EIB-a.

Povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides razmišljala je o takvom projektu od sredine svibnja. Prva prijedlog predstavljen je stalnim predstavnicima 27 država članica u Bruxellesu u srijedu, potvrđuju više europskih izvora. Konačna verzija trebala bi biti predstavljena u narednim tjednima.

Pariz i Berlinu se žuri. Priča postaje ozbiljna jer Pariz, Berlin, Rim i Hag već tjednima vrše pritisak na Europu kako bi ubrzali pregovore s laboratorijima. Ulozi su visoki: u kontekstu jake američke konkurencije za brzo validiranje budućeg cjepiva, Europa mora osigurati svoj pristup i ojačati svoj kapacitet na svom tlu. Danas 40% lijekova koji se prodaju u EU potječu iz trećih zemalja, a 80% aktivnih sastojaka proizvodi se u Kini i Indiji.

Lijepo je vidjeti kako briselski birokrati misle o domaćoj proizvodnji. Međutim, nije li malo prekasno i opasno kupovati nepostojeća cjepiva? EU birokrati, ekonomski stručnjaci, novinari i političari 20 godina se zaklinju u slobodno tržište u kojem granice nisu bitne jer svaka zemlja treba biti specijalizirana za određene proizvode i usluge. Koronakriza je dokrajčila već urušeno gospodarstvo i ogolila ovo neoliberalno razmišljanje, gdje je domaći radnik stavljen u konkurenciju s radnicima različitog životnog standarda.

Ako su Pariz, Berlin, Rim i Hag odlučili financirati svoje tvrtke i nepostojeće cjepivo, zašto hrvatskim političari ne osiguraju razvoj Imunološkog zavoda i drugih tvrtki koje proizvode generičke lijekove, pazeći da vlasnici takvih tvrtki uvijek budu domaći poduzetnici koji sutra neće iznova sve rasprodati strancima. EU propisi strogo zabranjuju financiranje privatnih poduzeća, pogotovo u sličnim situacijama gdje se financiraju samo određene farmaceutske korporacije.

Već vidimo kako će SAD jedva dočekati i kazniti takvo ponašanje, te će kazne za europska poduzeća, koja djeluju na teritoriju Sjedinjenih država, biti višestruko veće od planiranih 2,4 milijarde.

Dodamo li da 2,4 milijarde eura ne mogu jamčiti sigurnost cjepiva, pa čak ni njegovu djelotvornost i svrsishodnost, jasno je svima da ćemo iznova svjedočiti novom skandalu.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
48 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
6 mjeseci prije

Ova je odmah iza Lagarde najveće zlo a takvih ima podosta u EU i njenom tzv. parlamentu.

Borik
Gost
Borik
6 mjeseci prije
Reply to  Dopizdilomi

Zato je provizija bogovska.

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  Dopizdilomi

Znate li svi vi na portalu koliko se paracetamola proizvede u EU ? Nula grama !!

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

za tu lovu,
ovi naši lopovi, su ko djeca, koja su ukrala šaku trišanja..

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  mislim

mislim
😃
Već dvadesetak godina postoje ljudi iz Hrv. koji imaju i više love…

Theface
Gost
Theface
6 mjeseci prije

Kada bi se pratio trag tog novca, sigurno bi sve bilo transparentno i posteno ahahaha

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
6 mjeseci prije

Ovo je regionalni portal ali nama komentatorima iz Srbije nije dozvoljena kritika našega vodsva. Kao da mi ne smemo željeti poboljšanje situacije u našoj zemlji. Mene posebno ne interesuje koliko i šta Hrvati greše, mene interesuje koliko mi Srbi grešimo. Kada sam se kritično osvrnuo na situaciju u Srbiji i da naš predsednik kontrolira skoro svu štampu, što je poznata istina, mi je komentar brutalno izbrisan. Pitanje je koliko je i ovaj portal pod kontrolom… “nekoga” možda čak “toga nekoga”?
Prosto bi bilo lepo znati kako deluje naša vlast usporedno u vezi ove korone i vakcinisanja iz vaše perspektive, ali molim kritično. Mislim da samo kritičan pogled pridonosi poboljšanju ionako već ne bajne situacije u Srbiji koja uz naše vodstvo realno propada ali zvanično čemo za 5 godina pretići Švajcarsku. Bar tako nešto piše u našoj NEOVISNOJ štampi.
Ali, ako je ovo samo portal kojem je uglavnom tema direktno ili sporedno samo Hrvatska onda se izvinjavam na pitanju. Ne želim da se previše bavim tuđim greškama, to mi aktuelno i previše radimo. A i to je jedan cilj naše vlasti, pokazivat na druge da se nebi posmatrale naše varke, finte i laži iz vrha vlasti.
Ako neko kaže MA SVI SMO ISTI, onda to nikada nikome neće da pomogne. Ne postoje SVI u greškama i glupostima. Postoje uvek individualne greške.

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije

Poštovani,

Pišete komentare o Srbiji, ispod tekstova koji nemaju veze sa Srbijom. Komentar bi obrisali bez obzira o kome se radi.

Kada budemo pisali članak o Srbiji, slobodno komentirajte.

Pošto ste novi na portalu, želimo napomenuti da priče o ustašama, četnicima i partizanima brišemo odmah.

Ugodno komentiranje,

Redakcija

Ljubiša Prelepi
Gost
Ljubiša Prelepi
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Drago mi je da sam prošao validaciju.
Ne u izbrisanom komentaru na temu “Maske su pale, gospodarstvo je uništeno, a kreatori kaosa…” ste Vi spomenuli da je: citat “Balkanski medijski prostor je jači i slobodniji…” na šta sam odgovorio da u nas u Srbiji “medijski prostor” je pod kontrolom predsednika A. V. .
I to je sve.
Bez “Part” “Ust” i bez “Čet”.

Znači brisan sam jer sam kritikovao medijsko stanje Srbije koje nije “jako i slobodno” nego oko 80% kontrolisano od A. V. i drugova.

Drago mi je ako mi dozvolite da i dalje kritčno komentiram. Nemam koristi od pametovanja komšijama a i ne mrzim nikoga tako da se ne palim na verđanje po komšiluku ili neki Ust, Part i Čet.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Nisi prvi ni jedini koj je primjetio kako se na ovom portalu piše o svim državama i superdržavama nehmgo o ovim balkanskim i tu se pronalaze raznorazne izlike od toga kako su ove državice male i nebitne pa samo treba pratiti globalnu geopolitiku do notornih ust čet par. Po meni te i tome slične izlike ne stoje. Ovaj portal radi za “slobodno tržište” jer mu ono određuje teme na način da po ovaj portal može biti fatalno pisati o temama koje se “slobodnom tržištu” ne sviđaju jer “slobodno tržište” ima razne mehanizme zastrašivanja, prisile i kažnjavanja u vidu tajnih službi, porezne uprave i pravosuđa.
U Hrvatskoj se u neke teme jednostavno ne dira. Evo jedan banalni primjer čvrsto vezan za proizvodnju cijepiva, prije 4 ili 5 godina u Hrvatskoj je Acta Croatica pokrenila nešto kao crowfunding za spaśavanje Imunološkog Zavoda, odaziv građana je bio vrlo visok, to ni HRT nije mogao prešutjeti, građani su uplaćivali koliko su mogli, da bi to od vlasti bilo naprasno prekinuto na način da se prelazi na drugi način “spašavanja” imunološkog zavoda kako bi on i dalje nastavio propadati. E sad pitanje je zašto ovaj portal ne istraži taj slučaj (primjer od bezbroj sličnih) ili objavi autorizirane izjave ili interviewe na tu temu nego nam stalno servira ono što na temu cijepljenja rade u Francuskoj, Americi, Njemačkoj putem kompilacija članaka iz raznih portala. Točno je kako je ovdje bilo objavljeno što su govorili dr Sladoljev i dr Gajski, ali ima još puno aspekata iz kojih se ovaj problem može gledati kako bi se bolje shvatila situacija. Prviše istraživanja na ovu temu dovelo bi do djelovnja nevidljivih sila na ovaj portal, a kad je nešto nevidljivo onda i ne postoji, tako da bi i ovaj portal izbjegao autocenzuru i djelivanja nevidljivih sila pribjegava temama i događajima koji se odvijaju daleko od ovih prostora što je rezultat djelovanja predhodno spomenutog “slobodnog tržišta”.
A tebi bi preporučio da pratiš događanja u Hrvatskoj da bi znao što će se događat i u Srbiji. Tako na primjer prije 5 – 6 godina Kolinda je i Hrvatima obećala kako će Hrvatska biti bolja od Švicarske i prije Vučića, pogledaj Imunološki zavod pa ćeš vidjeti kako se sve isto događa sa Torlakom. Pogledaj Hrvatsku u EU, pa odma možeš znati kako bi Srbija izgledala u EU.
Ne, mi nitko mismo isti, svaki čovkek je poseban, ali obrasci vladanja u svim ovim državicama su isti. Svi političari rade potpuno iste stvari i na isti način varaju, obespravljuju i pljačkaju građane koji su ih izabrali, tako da kritika ne ide samo na “vodstvo” nego i na nas same uključujući i ovi portal.

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Poštovani Spacevoodoo,

Koliko god samouvjereno mislili da ste shvatili ideju portala Logično, moramo vam reći da niste ni blizu. 🙂

Polako, ima vremena. Trudite se i to je bitno.

Redakcija

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

L.R. Mislim kako se ne radi ni o mojoj ni o vašoj samouvjerenosti. Vjerojatnije je kako se radi o različitim svijetonazorima i koliko god ti svijetonazori bili različiti kad pogledam ono što vi pišete i kad vi pogledate ono što ja pišem može se zaključiti kako smo vrlo blizu u razumijevanju događanja oko nas, i jasno, nikad nećemo biti isti. Ja nemam potrebe ni mogućnosti shvaćati bilo čije ideje, ali sam ih spreman poštovati. Koliko god se ja trudio postaviti se u kožu nekog drugog to nikad nemogu u potpunosti, isto kao što nitko nemože biti u mojoj koži.
Dopustite mi da još malo pojasnim, prije tri dana na Indexu pročitam naslov “Je li Amerika na rubu revolucije?”, jasno da niti ne otvaram ono što piše glasoviti Petar Stošić, još indexov urednik uredi naslov članka s upitnikom, to već sve znam, idem dalje i dođem na Logično gdje je naslov za istu aktualnu temu nereda u Americi bio “Revolucija? Ako je ovo početak, kakav bi bio kraj?” i kad vidim skoro isti naslov, ali sa dva upitnika onda se stvarno zapitam što je tim urednicima u glavama. Neću valjda moralno ili prekršajno odgovarati za u komentar prenesene misli koje mi se trenutno pojave izazvane viđenim na portalu.
Koliko god sadržaj članaka između raznih portala bio različit, pojavljuju se nekakve zajedničke crte koje nemogu ne primjetiti i to onda usmjeri moja razmišljanja u drugom smjeru.
Valjda ne trebam naglašavati kako članke na određenim portalima uopće ne čitam jer informacije radi samo pratim selelciju tema po naslovima i ostalu opremu tekstova, na ovome portalu neke članke i pročitam te poneke komentiram, ne uvijek po temi, nego i po asocijaciji na temu.

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@Spacevoodoo Sinoć je Šprajc poentirao u emisiji, ogolio je tzv. politiku u Hrvatskoj, ma genijalna emisija je bila!

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 mjeseci prije
Reply to  Željko

Bez ulaska u priču tko je i što je RTL, mogu samo reći kako je točno to što si napisao da je Šprajc “ogolio” politiku HDZ-a, ali to je više manje sve što svi već znamo međutim ovaj Šprajcov komentar nije ništa drugo nego zadržavanje masa u HDZSDP i sad još i Škoro paradigmi. Komentator nas na suptilni način uvjerava kako se ništa nemože promjenoti. Želi se eliminirati hrvatske lopove kako bi cjelokupni plijen preuzeli globalni lopovi, a da mi to i ne primjetimo. Fokus komentara je bio na vjetroelektrane koje su HDZ i SDP izregulirali tako da se sva od države zagarantirana dobit u 15 godina eksploatacije isiše izvan Hrvatske, a na štetu svih nas koji s računima za struju subvencioniramo tu dobit. Najlošije su prošli seljani koji izravno trpe zvučno, betonsko i vizualno zagađenje i to još subvencioniraju. Šprajcov komentar je puno veća manipulacija nego što se tebi na prvu čini.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, vlasnička struktura RTLa govori u prilog tvome komentaru, a ja nisam siguran je li Šprajc manipulator ili je i sam izmanipuliran od većih manipulatora.
Mislim da bi to saznali kada bi saznali tko mu piše “dosjetke”.

Mucke
Gost
Mucke
5 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Kada bi Sprajc i slicna rezimska blebetala htjeli nesto zaista ogolit tada bismo dobili normalnu vlast i dva sestrinska politicka monopolista u opoziciji sa njihovih standardnih 5% glasova.

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije

@Ljubiša Prelepi Copy – paste su vam i Hrvatska i BiH !

mmne
Gost
mmne
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

a sta su ti partizani krivi i sto ih stavljas u to drustvo?verovatno ces obrisati komentar zbog “politicki nekorektnog govora” ?

stopostoo
Gost
stopostoo
5 mjeseci prije
Reply to  mmne

jer su partizani isto krvnici kao i ostali nabrojani

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

@L. R. A što su vam partizani krivi? I što ih stavljate u isto “društvo” sa ovim zločincima??

L. R.
Admin
Famed Member
6 mjeseci prije
Reply to  Željko

Poštovani Željko,

Nikoga mi ne okrivljujemo, nego teme oko partizana, ustaša i četnika uvijek vode u sukobe.

Jedni krenu s Jasenovcem, drugi s Huda jamom. To nam ne treba i neka se time bave stručne osobe, pogotovo što su sada izbori i što svi guraju slične teme radi polarizacije biračkog tijela.

Tko o tome želi raspravljati, ima drugih portala. Logično to neće dopustiti.

Redakcija

Sam
Gost
Sam
5 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Mislim da Logicno za sada gura u dobrom pravcu i da ne treba traziti dlaku u jajetu.
Vecina portala u drzavama bivse Juge su potkupljeni i ovisni i vrlo slicni MSM po informacijama i nacinu rada.
Vrlo je rijedak portal koji dopusta komentare i koji tretira teme zajednicki u interakciji sa komentatorima i gdje se moze cuti gomila razlicitih misljenja i stavova i Boga mi podosta novoga nauciti,kao sto je Logicno.
Prije sam imao neke zamjerke i cak bio blokiran ali od pojave KURONE krize ucinili su presedan na prostorima jugoistocne Evrope i onako hrabro i oportunisticki pa i tvrdoglavo gurali pricu koju smo i mi vecina na ovom portalu pricali i evo dosli smo svi na svoje.
Potvrdjeno je da je oportunizam u teskim vremenima stavise pozeljan i faktor koji pomaze istima da prezive i izdrze sto drugi nisu u stanju.
I satisfakciju za sav trud u tom vremenu tek treba ocekivati.
I na kraju niko nije savrsen ali treba ipak gledati pozitivne stvari koje ovaj portal nosi u zadnje vrijeme kao avangarda internet novinarstva na nasim prostorima i samo zamisliti kako bi bilo da je i Logicno na tragu kupljenih i ovisnih MSM i da citamo samo copy paste clanke i tekstove.
Nek su zivi i zdtavi kao i komentatori ovdje.

Sardelino
Gost
Sardelino
6 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Nemam namjeru komentirati partizane, četnike I ustaše samo se nadam da portal ima svoj stav prema tim grupacijama pogotovo prema ustašama I četnicima.
Djeci iste majke.
Dakle, dali imate stav ili se nebi šteli mešat radi mira u kući.

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

jos samo jedna Soroseva sluzavka u prolazu , Duboka Drzava je toliko ovladala EU a i nasim prekrasnim Balkanom , da mi dode
zaplakat
A onda ti jos uvale ove spiune i vampire , sismise , mocvarne stakore , zmije , po portalima , da mi se povrace .
Teroristicka organizacija od Sorosa , Atifa je spremna za neposlusne , od sad mogu samo po EU…. 🙂 u USA samo mogu dobit smrtovnicu.
faktograf ce ubrzo bankrotirati, vijerojatno ce mo ovde izgubit 5-6 clanova hahahaha
a to cijepivo svi skupa gore nabrojeni mobu zabiti sebi u ……………nesmim rec u sto ali vi znate ,,,,,hehehe

Stota petoljetka
Gost
Stota petoljetka
6 mjeseci prije

Bolje da kupuju nepostojeca cjepiva nego da financiraju balkanske lezilebovice.

valkira
Gost
valkira
6 mjeseci prije

Problem je što je naša percepcija o “plaćanju” i “davanjima u novcu” pogrešna. Ne financiraju ih “oni” – mi financiramo naše lezilebovice sami obzirom na količinu uplaćenih sredstava u EU. Isto tako, kada se govori o “paketima novčane pomoći” EU, ljudi zaboravljaju da veći dio toga novca je upravo naš novac koji je otišao u EU, pa su nam samo dio istoga vratili nazad. U slučaju da vraćena sredstva premašuju našu “članarinu”, treba detaljnije proučiti o čemu se radi, jer iza toga sigurno stoji interes većih europskih korporacija.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije
Reply to  valkira

valkira, tako je.
Uzmu pod mus od Stipe, Mate, Jakova i Đuke, a poslje sve daju Jakovu jer ima kuma pri EU fondovima.

Zen
Gost
Zen
6 mjeseci prije

Holanđani kao jedan od najzatucanijih i kabali najodanijih naroda Europe jedva cekaju vakcinu.
Evo jučer u Rotterdamu 5,
6 000 ljudi protestuju protiv onoga u SAD, neki dan isto u Amsterdamu.
Spomenes prosvjed protiv korone i lock downa gledaju u tebe kao u vraga.
Od 1.6 u javnom prijevozu svi moraju imati maske.
Ja nemam nego navucem jaknu na usta samo da mogu uci unutra.
I idem jutros na posao i uhvati me neki kasalj, a pun metro ljudi. 90% je me odma pogledalo i presjeklo pogledom.
Vidjevsi to odlucio sam se zezati s cijelim vagonom pa sam kasljao nazor i ispustao zvukove tipa aaaarrreghhh. Neki su se odmaknuli od mene, drugi nisu skidali pogled. Dolazi metro na moji stanicu ustajem i vidim da me i dalje svi gledaju, pa sam im sam porucio ” fear is gonna kill you puppets” i izasao.

Pozdrav svima iz Haaga, dugo me nije bilo tu.

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  Zen

@Zen Nisam to znao o Nizozemcima-Holanđanima! Mislio sam da su tolerantni, nešto kao Kanađani?! Znam samo da mi je suprugina rodbina hvalila toliko vaše povrće, kada sam ga probao, niti ukusa, niti mirisa!

Zen
Gost
Zen
5 mjeseci prije
Reply to  Željko

Tolerantni jesu na stvari koje im donose ogroman novac kao sto su trava i prostitucija. Inace su priktivrni rasisti. Mislim bili su jednom velika kolonijalna sila sve je jasno..sli kada je politika u pitanju tu slijepo vjeruju sustavu, slijede pravila i ne razmisljaju svojom glavom.. Po tom pitanju su katastrofa.
A to sto si rekao za voce i povrce, vidi imaju najbolju poljoprivrednu industriju u Europi sigurno, napravili su cuda sa tim plastenicima, vocr i povrce je stvarno odlicno, nisam primjetio razliku neku u okusu, dok recimo kod mesa to itekako primjetis.
Kao ljudi inace su dobri, ne mogu nista reci, ali previse prate pravila pravila i samo pravila.

Neko ime
Gost
Neko ime
5 mjeseci prije
Reply to  Zen

Za #Zen i one koji dugo nisu bili tu…cisto da ne propuste dobar balkanski blues-rock…
https://youtu.be/Yu1Ql1pla50

Zen
Gost
Zen
5 mjeseci prije
Reply to  Neko ime

Kako kod okrenes, nigdje sunce ne grije ko na brdovitom balkanu

piždro
Gost
piždro
5 mjeseci prije
Reply to  Zen

Da istina. Al zato imas političko hlađenje do dubokog zamrzavanja.. Nigdje u Europi nije ljudska koža jeftina kao na Balkanu…

jupiter
Gost
jupiter
6 mjeseci prije

ove koze i ovce nemaju pojma ni sta pricaju a ni sta se zbiva?!

putnik83
Gost
putnik83
6 mjeseci prije

Nadzirani državni mediji priznali su da 52% Hrvata vjeruje kako je virus Covid-19 stvoren u labaratoriju.
U Hrvatskoj je sve veći otpor cijepljenju,G5 mrežama,nadziranom društvu,represiji.
Uspjeli smo spriječiti pokušaj uvođenja izvanrednog stanja,nije prošao ni pokušaj da obveznom proglase mobilnu aplikaciju za nadzor kretanja građana.
Siguran sam da Hrvatima neće uspjet nametnuti ni prisilno cijepljenje.Ne zato što smo mi protivnici moderne medicine u službi čovjeka – već zato što je sve ovo jedna velika AGENDA i zavjera!
Kad se cjepivo bude proizvodilo u Imunološkom zavodu u Zagrebu ja ću prvi stat u red za cijepljenje.
Cjepivo iz Kine i Izraela koje financira WHO i fondacija Gates u mene trpat neće nitko – ni pod koju cijenu!

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije
Reply to  putnik83
Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije
Reply to  putnik83

@putnik83 Prvi je to pokrenuo Nole Đoković, pa tek onda ostali na Balkanu! Zato svaki dan sada orkestrirano drvlje i kamenje na Noleta iz “svjetskih centara moći” jer im je pokvario posao!

putnik83
Gost
putnik83
6 mjeseci prije

WHO i farmaceutska mafija odavno nisu u službi zdravlja i dobrobiti čovjeka! Farmaceutska industrija svela se na PROFIT i agendu uništenja čim više populacije.

ventilator
Gost
ventilator
6 mjeseci prije

I NA KRAJU KAD SE SVE SABERE, TOJEST PRIBROJI ,ODUZME, TE SILNE MILIJARDE KOJE ĆE ODVOJITI EVROPSKA I AMERIČKA BIROKRACIJA, UPITAJMO SE, TKO ĆE OD OVE PODVALE SA KORONA VIRUSOM PROFITIRATI? .PA NARAVNO FARMACEUTSKA INDUSTRIJA EVROPE I ZAPADA, KOJA JE USKO POVEZANA KAD JE RIJEČ O PROFITU. NETKO JE SPOMENUO IMUNOLOŠKI ZAVOD U HRVATSKOJ. GDJE JE TO?. ZAR SE JOŠ NETKO ILUDIRA DA ĆEMO MI LILIPUTANCI EU TOJEST REPUBLIKE BIVŠE SFRJ MOĆI OBNOVITI PROPALE ZDRATSTVENE INSTITUCIJE, KAO ŠTO JE IMUNOLOŠKI ZAVOD I SLIČNO, DOK NE OBNOVIMO INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU U RAZNIM SVERAMA, KOJA JE NEMILOSRDNO UNIŠTENA OD SKOROJEVIĆA KOJI SU NAM NA VLASTI OVIH TRIDESETAK GODINA .NEMA SREĆE. DOK GOD IH NE SKINEMO. TA UMILJATA EVROPA ĆE NAS CICATI, CICATI I SAMO CICATI. ATO ŠTO NETKO KRDU OBEĆAVA MILIJARDE NEPOVRATNIH SREDSTAVA OD FONDOVA EU TO SU PRIČE ZA MALU DJECU. OPROSTITE MI ŠTO ĆU BITI VULGARAN……NAŠ NAROD BI REKAO AKO NE PLATIŠ KURBU PLATIT ĆEŠ LIKARA…

švapskiGej
Gost
švapskiGej
6 mjeseci prije

Naša Uši je nakon velebne karijere u vojsci, kao najgora ministrica opalila po financijama cijele europe .. jednostavno, katastrofa

Istrazuj
Gost
Istrazuj
6 mjeseci prije

“… Europska komisija i države članice mogle bi unaprijed platiti 2,4 milijarde eura za potencijalna, nepostojeća cjepiva protiv koronavirusa…”

Prosto je za nepovjerovati kolika je to banda!
Pa ova ista EK je prije 2 mjeseca – otela stanovnicima Svijeta 8 miljardi USdolara – i predala ih farmacijskoj mafiji !
Na onoj odvratnoj “licitaciji” – koju je vodila gospodja (nesposobna) sa slike!
SVE te pare su otisle u “razvoj vakcina” – a predsjednici/premijeri su se redali i kao papagaji ponavljali (u ocitom strahu… od koga?) – svi od prilike – istim rijecima:
“… dajemo pare za razvoj – diagnoza, tretmana i VAKCINA….”
Preporucujem svima da pogledaju – o kolikoj se tu eugenicarskoj mafiji radi. Prvi dio je o pljacki 8 milijardi!…
https://jubitu.com/videos/watch/41ac0df6-aed9-4b0e-befc-5ce6ee996d23
https://jubitu.com/videos/watch/364132ac-b847-4c6d-83c6-b9fa66f82427
Video je iz 2 dijela, ali obilulje – dokumentima i uzasnim cinjenicama – o kriminalnoj bandi iz WHO i WB! (Prevedeni su!)

Znaci pljacka se nastavlja – kao da se nista nije desilo.
Veliki dio naroda – jos uvijek zaglupljen… suti… i u strahu je od “smrtonosne korone”…

Pa naravno, kada cak i na ovom portalu ima ljudi (a izgledai nekih novinara) – koji i dalje NE postavljaju pitanje kredibilnosti osvjedoceno kriminalne mafije poznate kao WHO !
(Kako onda ocekivati, ozbiljnu analizu ili protest – od obicnih ljudi koji na zalost – nisu dovoljno dobro informisani?)

Evo danas – minimalno dva uvodna clanka – velicaju besmisao lazne “pandemije”, premda je obilje dokaza da je sve obicni mafijaski reket!
Reket – sa krajnjim namjerama – prinudna vakcinacija – svih ljudi na svijetu!
Odavno obznanjeni – san Bil Gatesa – potomka starih zlobnih eugenicara iz njegove porodice (i deda i otac mu milijarderi/eugenicari)…
Nije mi jasna ova nelogicna politika – poratala Logicno…

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Eu birokrati misle samo o tome ima li EU dovoljno otrova. A hrane slobode radnih mjesta to ne.

Jomla
Gost
Jomla
5 mjeseci prije

Kad bi tim eurima brisali g.z.ce, to bi bila PUNO veća korist nego od nepostojećih vakcina, koje će i ostati nepostojeće…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
5 mjeseci prije

Antukabalista,
naravno da je tako, samo se zayebayem.

TerraMarique
Gost
TerraMarique
5 mjeseci prije

Bas sam se pitao kada ce da dodje vreme da konacno vidimo od cega ce EU vladari da budu isplaceni za Corona lazi i bezrazloznu blokadu svog stanovnistva. Kad ono, oni kupuju na nevidjeno kao u pokeru. Nismo dugo cekali da shvatimo igru. Trebalo bi sve pohapsiti i one koji prave kao i one koji kupuju neispitanu vakcinu u dolasku. Ovo je bezobrazlug nevidjenih razmera !

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

A sto reci?
ZNA SE, tko predsjeda EU!

Abe 04
Gost
Abe 04
5 mjeseci prije

Divno je znati da tamo gore u centrali ima netko tko tako brine za sve nas.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
5 mjeseci prije

Zena je stavljena na mjesto iz sjene u eu komisiju . Tko je izabrao komisiju i zasto? Eto sada odgovora. Premjesta zena novac od jos zaduzenijih mladih novih generacija u djepove farmaco lopina koje vam mogu i ciglu prodati. Reci ce samo radi se i grijesi se. I sta cete. Niko vise nije budala da pljacka banku i bude izresetan sada je vrh staviti kravatu i druziti se sa ovim vjesticama lijepog osmjeha. Bas kako u Bibliji pise lucifer mijenja lica i lijepo prica.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik