Europska komisija savjetuje državama ublažavanje ograničenja na granicama kako raste broj cijepljenih protiv Covida

Pretjerana Covid ogranicenja
12 komentara

Europska komisija predložila je neka države članice EU-a počnu olakšavati svoja granična ograničenja za Europljane certifikatima o cjepivu Covid-19.

“Kako se epidemiološka situacija poboljšava, a kampanje cijepljenja ubrzavaju diljem EU-a, Komisija predlaže neka države članice postupno olakšavaju putne mjere, uključujući najvažnije za imatelje EU COVID digitalne potvrde”, objavila je Komisija u ponedjeljak.

Također je predložila sustav “kočenja u nuždi” za granično putovanje u slučaju porasta broja zaraženih od novih verzija COVIDA, što bi brzo ponovno uvelo ograničenja “ako se epidemiološka situacija brzo pogorša.”

Komisija je savjetovala da oni koji imaju “potvrdu o cijepljenju,” poznatiju kao “putovnicu cjepiva,” trebaju biti izuzeti od “testiranja ili karantene vezane za putovanja 14 dana nakon primanja posljednje doze”.

Europski povjerenik za pravosuđe Didier Reynders primijetio je da je proteklih nekoliko tjedana “donio kontinuirani trend smanjenja broja infekcija, pokazujući uspjeh kampanja cijepljenja u cijeloj EU”, te izrazio nadu da će države članice surađivati ​​koristeći potvrdu o cjepivu sustav koji će ponovno omogućiti slobodu kretanja.

Europska povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides također je pohvalila slobodu kretanja između država kao jedno od “najdražih prava EU-a”, dodajući: “Potrebni su nam koordinirani i predvidljivi pristupi za naše građane koji će ponuditi jasnoću i izbjeći nedosljedne zahtjeve u državama članicama.”

Sloboda kretanja u Europskoj uniji omogućava stanovnicima jedne države članice da lako putuju, rade i žive u drugoj državi.

Prema Europskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti, preko 234 000 000 doza cjepiva Covid-19 primijenjeno je u Europskoj uniji i Europskom gospodarskom prostoru, dok Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska dobivaju najviše doza od proizvođača.

U Europskoj uniji i gospodarskom prostoru od početka pandemije zabilježeno je 32.364.274 slučaja Covida-19 sa 720.358 smrtnih slučajeva.

cjepivoCOVID-19Europska komisijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moshe
2 godine prije

što će bit s nama koji moramo kroz neum ? oče li nas cijepit ili oderat ko mene kad su mi zbog istekle osobne uvalili prekršajnu prijavu za ilegalni prelaz granice i naplatili 12 000 kn oliti 1600 eurića

Mucke
2 godine prije

Obruc se steze ,nema izlaska iz gulaga.

Pamtipavrati
2 godine prije

Moja rodbina, prijatelji i poznanici su oko pola-pola, neki su se cijepili ili žele, a druga polovica ni u ludilu. Meni glupanu nije bilo svejedno ako loše prođu zbog cjepiva dok isti ti s kojima ja glupan suosjećam sad dižu covid putovnice i nije ih briga hoću li ja biti diskriminiran jer nemam tu putovnicu niti ću ju ikad imati. Razmislimo malo o tome.

Praetorian
2 godine prije

Strpljen, spasen. Ovo je ionako IQ test, vecina ce pasti, a prirodna selekcija ce odraditi svoje

Maki
2 godine prije

“Kako se epidemiološka situacija poboljšava, …” ; Tzv. “Epedemioloska” situacija je uvijek ista, bar kad se izadje iz virtuelnog svijeta mas medija jer ta “epidemioloska” situacija zavisi od tzv. PSR testova koji se mogu podesiti tako da pokazuju veci ili manji broj “oboljelih” u zavisnosti od toga kako vise odgovara organizatorima i naruciocima ove komedije-PLANdemije. Van svijeta main stream medija epidemije nema, ovo je vjestacka kriza igre brojeva “oboljelih” i umrlih od navodnog “virusa” cije se prisustvo utvrdjuje laznim papaja testom iz cega proizilazi da su svi podaci o “zarazenima” i umrlima lazni.

klara
2 godine prije

ŠTA FAUČI SE……, MALO MU NOVACAQ PA HOČE JOŠ, SVE LOPINE NAD LOPINAMA, A I PRISJEST ČE VAM I TE KAKO , MOŽDA I BEZ GAČA OSTANETE.

Scorpiorex
2 godine prije

Ako si EU citizens moras cekati,strepiti,biti sikaniran na granicama,ako si alzir,marocco, Pakistan itd,samo kreni ,budes kao nevidljiv. Jos kad cujem kritike za Hrvatsku policiju,kao pusch-back nije humano itd,a privatno mi skoro svaki svabo kaze ” Kroaten machen sehr gute job” a zabari otvoreno navijaju”” la Croazia uktima diga del cristianesimo ” ali javno ” ma nije to y redu itd” znaci dvostruki moral je glavna osobina EU

Bosanac
2 godine prije

Sve što oni savjetuju uradi kontra i bit ćeš na pravom putu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI