Europska komisija zabranjuje TikTok

EU komisija zabranila TikTok
11 komentara

Zaposlenici izvršnog tijela EU-a navodno imaju rok do sredine ožujka za brisanje aplikacije sa svojih uređaja

Europska komisija (EK) zapovjedila je svojim zaposlenicima brisanje popularne aplikacije društvenih mreža TikTok, koja je u kineskom vlasništvu, s korporativnih uređaja, objašnjavajući taj korak nužnim za jačanje kibernetičke sigurnosti. Kako bi zaštitio podatke EK-a i povećao svoju kibernetičku sigurnost, njegov upravni odbor je “odlučio obustaviti aplikaciju TikTok na korporativnim uređajima i osobnim uređajima upisanim u usluge mobilnih uređaja Komisije”, navodi se u izjavi koju je tijelo objavilo u četvrtak. Zaposlenici se moraju uskladiti do sredine ožujka ili će izgubiti pristup svojoj e-pošti EC i Skype for Business aplikacijama, izvijestio je EURACTIV pozivajući se na IT e-poštu poslanu osoblju.

Glasnogovornik TikToka rekao je za EURACTIV da je zabrana “pogrješna i temeljena na temeljnim zabludama” o platformi društvenih medija. Glasnogovornik je rekao da je tvrtka “kontaktirala Komisiju kako bi ispravila rekord i objasnila kako štitimo podatke 125 milijuna ljudi diljem EU-a koji svaki mjesec dolaze na TikTok”.

Prošli je mjesec skupina republikanskih zastupnika u SAD-u predstavila ‘Zakon o zabrani TikToka na uređajima Sjedinjenih Država’, kojim se želi zabraniti platforma na svim uređajima u zemlji. Jedan od autora prijedloga zakona, senator Josh Hawley (R-MO), tvrdio je u to vrijeme da aplikacija “otvara vrata Komunističkoj partiji Kine da pristupi osobnim podacima Amerikanaca, tipkama i lokaciji putem agresivnog prikupljanja podataka.” U prosincu 2022., guverner Teksasa Greg Abbott naredio je državnim agencijama da “eliminiraju sve rizike kibernetičke sigurnosti koje predstavlja TikTok” i zabranio korištenje aplikacije na uređajima koje osigurava vlada. Izvješća u to vrijeme sugerirala su da su zastupnici i osoblje u Zastupničkom domu američkog Kongresa također dobili upute da deinstaliraju aplikaciju sa svih korporativnih uređaja.

Ravnatelj FBI-a Christopher Wray rekao je tijekom saslušanja Odbora za domovinsku sigurnost Predstavničkog doma prošle godine da agencija ima “zabrinutosti za nacionalnu sigurnost” u vezi s TikTokom, uključujući “mogućnost da bi ga kineska vlada mogla koristiti za kontrolu prikupljanja podataka o milijunima korisnika ili za kontrolu preporuka algoritam.”

Komentirajući optužbe u to vrijeme, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning optužila je američke dužnosnike za “širenje dezinformacija” u pokušaju diskreditacije velike kineske tvrtke, koja se natječe sa zapadnim divovima društvenih medija. ByteDance, matična tvrtka TikToka, također je odbacila tvrdnje da je ikada planirala pratiti Amerikance.

euEuropska komisijakinašpijuniranjeTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
1 godina prije

ovime jasno pokazujete da treba sve društvene mreže obrisati… ako se vi bojite sigurnosti zbog njihovog tictoka, zasto se mi nebi onda bojali naše sigurnosti zbog ostalih mreža..koje su eto slucajno u vecinkom vlasniku najveceg ”vuka u ovcjem krznu” -amerikee

Mario
1 godina prije

Otvorio sam stranicu i vidim veliko zagušenje nevažnim i jednoobraznim vjestima kojih sa svih strana primamo na stotine u minuti. Blinka mi crvena overload lampica 🙂

alexosijek
1 godina prije

TicTok je opasna aplikacija – ne za službenike EK (ne znam koji klinac uopće to sr** drže na uređajima) – čak po život opasna aplikacija za DJECU! Nedavno sam saznala kako je 9-godišnjaka pregazio vlak jer je ležao na pruzi, a snimanje i igra za TikTok je bila tko zadnji pobjegne – pobjednik!! Dakle, ti veličanstveni humanitarci i borci za ljudska prava opet gledaju kako bi izmislili nešto za zaštitu sebe (špijuniranjem) uopće ne hajući za djecu o kojoj su plaćeni (odlično) brinuti…Šta ne pogledaju da li imaju kineski aparat za kavu ili hladnjak, jer da su Kinezi htjeli neke informacije, tamo bi bili “špijunski” elementi….lp

Max
1 godina prije

imaju Porniće.

Grdi
1 godina prije

Back in the USSR, … you dont know how lucky you are boy! …… pjesma od Beatles-a ….
.
Have a nice day ….

Ivan
1 godina prije

Sta ce nam sada ona krmaca Ursula uvaliti?

tihobl
1 godina prije

Tik Tok je pun sprzene NATO tehnike, pun razbacanih mrtvih ukropa, pa se i Usrulji omakla cifra od 100.000. Zamislite kako tiktok razorno djeluje na nize sluzbenike.

Sasa Sasa
1 godina prije

Tik tok je premija u odnosu na Facebook i Instagram.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa ništ …Tor ili VPN … I eto Tik Tok — nazad 😁 . Istina za tu vrst smeća sam prematorio – nijesu mi uopće interesantni . No prije tjedna u Londonu susrijetnem staru kolegicu , izmedju ostalog mi reče kako je sve banalizirano te od kada su im ukinuli i Russia Today … Velim , kako ukinuli ???? Daj taj telefon !!!! Za desetak minuta je imala i RT i RT documentary i nešto Ruskih TV programa ( mada ne razumije niti slova Ruskog no čisto da dižemo tlak ostalima 😄 ) .. Sjeli smo popit kavu ja pustio na loudspeaker mobitela neke Ruske cajke , gledaju Briti pa sve beže dalje 3 stola 😄😄😄 … Ta hodi … Smijali smo se ko djeca …..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI