fbpx

Evropskoj uniji je potreban beskonačni dug da bi preživjela

EU dug - Soros

Prigovori Poljske i Mađarske zbog plana EU za suočavanje sa ekonomskom krizom doveli su blok u „veoma tešku situaciju“ i izazivaju sumnju u njegovu budućnost, prema riječima milijardera investitora Georgea Sorosa.

Soros je ranije rekao da bi EU trebalo da izda „vječne obveznice“, što znači da glavnica pozajmljenog novca nikada neće biti vraćena, već samo godišnje isplate kamata. Takođe se pretpostavlja da bi EU trajala vječno i stoga će i dalje vraćati kamate zajmodavcu. Vječne obveznice mogu regionu omogućiti da finansira projekte po vrlo niskim troškovima.

Međutim, Soros se predomislio, napisavši u članku da „Trenutno bi bilo nemoguće da EU izda vječne obveznice, jer su države članice previše podjeljene“.

Objasnio je da će „investitori kupovati vječne obveznice samo od entiteta za koji vjeruju da će i dalje postojati u doglednoj budućnosti. …Nažalost, to danas ne važi za EU“.

Prošlog mjeseca, mađarska i poljska vlada stavile su veto na plan EU da poveže pristup finansiranju unije sa prijavom država članica vladavine prava, provjerom da li zemlje poštuju evropske vrijednosti.

Ako bude prihvaćen, budžet će omogućiti Briselu da ograniči finansiranje i sankcioniše vlade EU koje se nisu pridržavale sopstvenih zakona. Veto znači da se sumnja u sadržaj sljedećeg budžeta EU, koji traje od 2021. do 2027. godine.

Soros je predložio da bi pojedinačne države trebale samostalno da izdaju vječne obveznice da bi prevazišle izazove na nivou EU. „Izdavale bi ih države članice čije bi postojanje dugo prihvatili dugoročni investitori, poput životnih osiguranja“, napisao je on.

Prema investitoru, „Ako bi jedna zemlja izdala vječne obveznice, imala bi dodatnu prednost jer bi je druge evropske zemlje smatrale primjerom koji vrijedi slijediti“. Takva ideja omogućila bi i državama da uštede novac, tvrdio je, navodeći ovo kao posebno važno pitanje za zemlje poput Holandije i Finske.

„Na kraju, EU bi mogla da ojača dovoljno da takođe izdaje vječne obveznice u svoje ime. To je cilj kome vrijedi težiti“, rekao je Soros.

2.4 17 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
45 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Glavni VRAČ svih rasturačina!! sve je i mecena, ‘dobrotvor’, super $pekulant i prof. Baltazar i naštimač kriza, žarišta, izbjeglica, europe – jednom rječju svemogući vrač.

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Treba ga poslati u Vječna lovišta, pa neka tamo trguje vječnim obveznicama.

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije

Ovoga treba likvidirati pod hitno.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 mjesec prije

Sretne li ga, pošten čovjek tri godine sreće nema…
Minimalno!

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
1 mjesec prije

Krepat ces uskoro i sav novac na svijetu ti ne pomaže

Kroki
Gost
Kroki
1 mjesec prije
Reply to  Sir Oliver

Problem je samo sto vec njego nasljednik gura tu agendu, ne misli se s time stati kada stara crkotina stvarno odapne

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
1 mjesec prije

Da sam mladji i boljega zdravlja nabavio bih snajper i ovu sotonu od G.S. i njegove krvne nasljednike bih eliminirao, da vise ne srackaju po svijetu.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 mjesec prije

Šta kažu? Je l’ umro?
Nije… Piše ” Mein Kampf 2 ” !!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Piše ”Mein Krampf” !
Zadnji trzaji .

Sotona
Gost
Sotona
1 mjesec prije

Gospon Soroš, svo bogatstvo koje ste stekli Vi i slični, Nadalje MMF i Svjetska banka, neka se sada solidariziraju i neka raspodijele novce svima bez ikakvih kamata i obveza vraćanja.Svi Vi i slični ste se okoristili, lijepo živjeli pa napokon vam prilika da se zahvalite dajući svima.

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Divan covjek, da nije njegove filantropije tko bi nam uzdrzavao NGO-ovcad i novinarcad

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije

Ljudi pustite mumiju.

Oni pričaju o Vječnom dugu! Vječno ropstvo.

„vječne obveznice“, što znači da glavnica pozajmljenog novca nikada neće biti vraćena, već samo godišnje isplate kamata. Takođe se pretpostavlja da bi EU trajala vječno i stoga će i dalje vraćati kamate zajmodavcu.

Pa ovo je VAN svake pameti!!!

Trt
Gost
Trt
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Pa i nije toliko van svake pameti, ali van svakog morala sigurno.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Ovo je od jutros svježa vjest:

“Nakon što su otkrivene doboke veze između sudaca Europskog suda za ljudska prava, sa Sorosom i njegovim fundacijama, Soros je sada u ‘ruševinama’.

napisao 12.12.2020
rt.com
George Soros © Global Look Press / M. Popow
Nakon što su otkrivene veze sudaca sa Sorosom na Europskom sudu za ljudska prava, Soros je sada u ruševinama.
Studija Europskog centra za ‘pravo i pravdu’ u Strasbourgu otkrila je nekoliko sukoba interesa između sudaca Europskog suda za ljudska prava i nevladinih organizacija koje financira George Soros.
Europski centar za “pravo i pravdu” (za rasturačinu op)nevladina je organizacija koja se često pojavljuje na Sudu radi kampanja o socijalnim, obiteljskim i vjerskim pitanjima. Ponosan sam što sam naveden kao istraživač CJEU-a, ali u stvarnosti napisao sam samo jedan članak za web stranicu centra i od njega ne dobivam plaću. Nisam imao ulogu u izradi izvještaja.
Studija je pokazala da je od 100 sudaca koji su radili na sudijskom pultu Europskog suda za ljudska prava između 2009. i 2019. godine, gotovo četvrtina (22) imala jake veze s Zakladom za otvoreno društvo Georgea Sorosa ili s nevladinim organizacijama poput Amnesty International i drugi koji se time financiraju. Human Rights Watch na primjer …..”
.ps. lud dere zbunjenoga a raja samo zinula i gleda..

pajo
Gost
pajo
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Pozivas se na RT koji ismijava sve nas koji ne vjerujemo u plandemiju. A u video o koronavirusu je perfidno ubacio i ismijavanje Qanona. RT je prekotlačni ventil “Anfar” za rusofile i zagovaratelje velikog cara i šahiste. Ljepite se kao muve na lepak

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  pajo

Hvala pajo oni ponajviše izklizavaju iz matrixa, iako znam da su i oni unutara. Tekst se odnosi o sorosu i na takozvono neovisno “visiko sudstvo” za ljudska prava u Strasburgu a ne coroni i corina

ANTINWO HR
Gost
ANTINWO HR
1 mjesec prije

Đukelo stara krepaj više.

Novica
Gost
Novica
1 mjesec prije

Doći ćeš i ti na red. Smrti si na vrhu spiska.

Netko ne bitan
Gost
Netko ne bitan
1 mjesec prije

I Rim je mislio da je vjecan…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Netko ne bitan

Vjerovao netko ili ne, Rimsko carstvo nije porazeno, ono je samo promjenilo oblik svojeg postojanja.

Kroki
Gost
Kroki
1 mjesec prije

Ako postoji Sotona na Zemlji, onda je to ovaj covjek. Utjelovljenje onog najpodlijeg, najokrutnijeg, najpokvarenijg sto je ovaj svijet vidio. Ovaj covjek je najopasnije bice na kugli zemaljskoj.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 mjesec prije
Reply to  Kroki

Gadan jeste, ali ima puno gorih.
Nije on ni u top 10.
Stvar je u tome da oni najgori nama nisu vidljivi.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Najveći svjetski kamatar.

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Vraćao on tako vječnu glavnicu u devetom krugu…ako se kvalificira za taj krug…

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije

Strvine jos nisu potpuno raskopale lesinu!

kinez
Gost
kinez
1 mjesec prije

Najzaduzenija drzava na z kugli je amerika ,oddavna,zaduzuje se najvise i dalje i nikad nije niti nece brinuti zbog duga🤣

kinez
Gost
kinez
1 mjesec prije

Orban legenda,najurio ga iz madarske!

kinez
Gost
kinez
1 mjesec prije

Zašto logicno ne piše o tome,da li je istina da je putin zapovijedio obavezno cijepljenje?!

Lazarus
Gost
Lazarus
1 mjesec prije
Reply to  kinez

Našao neki članak na meni slabo poznatom portalu direktno: onaj Lauc na to pitanje odgovara da je teško znati što je propaganda a što realna strategija. Nešto je pričao i o tome kako je teško proizvesti dovoljno doza pa mu se obavezno cijepljenje ne čini logičnim. Inače ne znam puno o njemu osim što ga predstavljaju kao nekog stručnjaka otkad je počela korona predstava. Prije toga nisam čuo za njega. Tu je i kratka vijest sa propagandnog indexa gdje pišu da je Putin naredio masovno cijepljenje sa Sputnjikom V, pišu o 2 miliona doza i zdravstvenim djelatnicima i učiteljima ali nigdje ne piše obavezno. Obzirom na reputaciju tog portala sve treba uzeti sa rezervom ali čak ni oni ne pišu da je obavezno a taj broj doza je vrlo mali s obzirom na broj stanovnika Rusije. To je jedino što sam uspio naći na našem jezičnom području kratkom pretragom, nigdje drugdje ništa o tome. Pa nadajmo se da će i Logično istražiti ove navode jer trenutno se ne može utvrditi odakle potiču ali ovo što sam iskopao baš ne ide u prilog tome ako ništa iz tehničkih razloga i brzine proizvodnje doza. Meni osobno je sumnjivo jer uvijek su tvrdili da će biti dobrovoljno. Ruski ne znam pa tu nisam mogao ništa pretraživati a nitko ne navodi izvor.

gargamel
Gost
gargamel
1 mjesec prije
Reply to  Lazarus

Ni maske i ostale mjere nisu bile obavezne, nego preporuka. Sada jesu, tako će biti i sa vakcinom.

mladen
Gost
mladen
1 mjesec prije
Reply to  kinez

Koliko znam u Rusiji će biti obveza za medicinske djelatnike i kritične skupine.
A ove propagandne floskule tipa “Putin naredio cijepljenje” su tipična zapadna naklapanja kako bi se ostavio dojam “Evo vidite kako Putin naređuje svojem narodu”.

pajo
Gost
pajo
1 mjesec prije
Reply to  mladen

a sta ako si ti medicinski djelatnik? onda je OK da te cijepi? To je ono ko ga jebe pa ne diraju mene ali doci ce i po tebe sutra

Al Capone
Gost
Al Capone
1 mjesec prije

Protiv ovakvih i slićnih sotona se bore Putin,Trump,Orban… Želim im puno uspjeha u toj borbi.

Maslina-Želja
Gost
Maslina-Želja
1 mjesec prije

Trebalo bi ga u bačvu staviti i dodati:

20 velikih glavica kupusa
10 kg Paprike roge crvena
20 kila krupne soli

Dobro zatvotiti bačvu !!!,i nek se kiseli do 2089 godine …

Recept za izvrsnu salatu…

Poslužiti sa njokama

Tim Kunić
Gost
Tim Kunić
1 mjesec prije

Rješenje bi bilo ograničiti bogatstvo pojedinca , oduzeti višak i raspodijeliti ga čovječanstvu.

ze.b
Gost
ze.b
1 mjesec prije

Poljska i Mađarska stavljaju veto pod pritiskom amera i diktatorskih profila njihovih vođa, posebno Orbana. Nismo ni mi dleko ali naš vađa voli lizati EU guzu.

xyx
Gost
xyx
1 mjesec prije

Dolje imate nekoliko bestijalnih poziva na ubijanje i skaćenje.Ako ste slipi kod očiju pa to ne vidite,sitite se da svaki put kad brišete mene,pa tako i ovaj put,da ostavljate masu neobrisanih razbojničkih poziva na terorizam .

Scooby
Gost
Scooby
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Jedva čekam da se urednike portala počne smatrati odgovornim za neodržavanje internetske higijene, potreban je neki digitalni oblik prekršaja protiv javnog reda i mira. Ovo je nedopustivo.

Gogolj
Gost
Gogolj
1 mjesec prije

A da se počne razmišljati o tome da se kamata proglasi krivičnim delom? Da niko ne sme zarađivati tako što prima kamatu?
Da se proširi svest o tome da korišćenjem platnih kartica, kroz provizije, finansiramo gmazove?

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Mletacki trgovac, vjecno medju glupim Krscanima

Tim Kunić
Gost
Tim Kunić
1 mjesec prije

Dovoljan je samo Sorošev sprovod.

marko
Gost
marko
1 mjesec prije

O pameću draču začudio..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik