Facebook spreman na ograničavanje sadržaja u slučaju da američki, predsjednički izbori upadnu u kaos

Mark Zuckerberg
14 komentara

Facebook će poduzeti niz mjera kako bi “ograničio distribuciju sadržaja”, ako se američki predsjednički izbori 3. studenoga pretvore u kaos i nemire, navodi se u izvještaju Financial Timesa od utorka.

Bivši britanski saborski zastupnik Nick Clegg, potpredsjednik Facebooka za globalne poslove i upravljanje rizikom za komunikacije, rekao je za Financial Times da je korigiranje i vođenje računa o potencijalnim rizicima, pogotovo onima koji se mogu dogoditi u predstojećim, predsjedničkim izborima u SAD-u, jedna od glavnih briga Facebooka.

Ne ulazeći u eksplicitne detalje, Clegg je primijetio da je Facebook, koji je također vlasnik platforme i društvenog medija Instagrama, formulirao niz planova na temelju mogućih nemira ili drugih “političkih dilema”, koji se mogu pojaviti, na primjer, kod brojanja glasačkih listića i slično.

Facebook se još nije očitovao u vezi s Cleggovim komentarima.

Američki predsjednik Donald Trump povećao je upotrebu drugih mrežnih platformi, poput YouTubea, nakon što je Twitter označio neprimjerenima nekoliko njegovih objava, uključujući i onu kojoj je Trump objasnio kako izražava podršku obitelji nastrijeljenih građana u Minnesoti.

Facebook su medijski izvori poput CNN Businessa, kritizirali zbog njegove navodne tromosti u reagiranju.  CNN Business objavio je naslov: “Mark Zuckerberg šuti dok Trump koristi Facebook i Instagram kako bi objavio svoje prijetnje da će pljačka dovesti do pucnjave”.

Budući da se to odnosi na predstojeće predsjedničke izbore u studenom, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg, u objavi na Facebooku 3. rujna objasnio je kako “ovi izbori neće biti uobičajeni”.

“Te promjene odražavaju ono što smo naučili iz našeg izbornog rada u protekle četiri godine, kao i razgovore koje smo vodili sa stručnjacima u vezi s glasačkim pravima te s našim revizorima za građanska prava”, pojasnio je.

Jedna od tih promjena je politika koja zabranjuje “nove političke reklame u tjednu prije izbora”.

Pozivajući se na bivšeg izvršnog direktora Facebooka Alexa Stamosa, New York Times izvijestio je u kolovozu da su se Facebook, Twitter i YouTube suočili s uobičajenom situacijom upravljanja rizicima u kojoj bi “morali potencijalno tretirati predsjednika kao negativca”, ako bi on na bilo koji način osporio legitimitet izbora.

“Nemamo iskustva s time u Sjedinjenim Državama”, dodao je Stamos, koji trenutačno služi kao direktor Internetske zvjezdarnice Sveučilišta Stanford. Stamos je bio šef sigurnosti Facebooka između 2015. i 2017. godine, tijekom skandala Cambridge Analytica, u kojemu su osobni podaci od oko 87 milijuna korisnika postali dostupni za ”neželjene oči”, bez njihovog znanja i pristanka.

Američki izbori 2020
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Prema Facebook-u, pobjednik američkih predsjedničkih izbora bit će Juan Guaidó, sa Svetlanom Tihanovskom kao potpredsjednicom.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Evo vam americki narode lijepo upozorenje da nece biti moguce nekakvo “americko proljece” uz pomoc mreza nego ce vas odsijeci kad nesto pokusate organizirat

Aragorn
3 godine prije

tko god koristi mozdane vijuge a i dalje koristi to smece,nek se malo zabrine.
razumijem teenagere i pokoje studente kojima je “potrebno” zbog faksa,ali tko god razmislja svojom glavom,pa majka ga stara,pranje mozga u novom modernom svijetu,al koncept idalje ostaje isti…ovaca i vune bogme nikad nije falilo

Nece biti
3 godine prije

haos zbog fejsbuka nego zbog Rusije (KGB-Putin)

AntiNATO
3 godine prije

FB treba zabraniti. To je oruđe kriminalaca…

AntiNATO
3 godine prije

Zuckerberg je sionističko govance…….ružni, smrdljivi izprdak…

Bosanac
3 godine prije

A ako Trump objavi da su Kinezi tajni vlasnici Facebook-a i da spijuniraju americke gradjane?

Alex
3 godine prije

Facebook se poput tumora razmnožava preko internet portala. To je već zastrašujuće! I na ovaj je već stiga o.

AlanisM
3 godine prije

Još malo cenzure na FB? Ma nemoguće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI