Fašizam se vraća kući – U Italiji necijepljeni stariji od 50 gube pristup radnim mjestima

Potvrde o cijepljenju
37 komentara

Oni stariji od 50 ili više godina u Italiji koji nisu cijepljeni protiv Covida-19 više neće moći pristupiti radnim mjestima od utorka prema proširenju sheme “super zelene propusnice” u zemlji.

Prema pravilima koja stupaju na snagu od utorka, 15. veljače, svi zaposlenici u javnom ili privatnom sektoru u dobi od 50 i više godina bit će obvezni pokazati dokaz o cijepljenju putem zdravstvene potvrde ‘super greenpass’ kako bi ušli na svoje radno mjesto.

”Super” ili ”pojačana” zelena propusnica, koja je već potrebna za pristup većini mjesta i usluga u Italiji, pokazuje da je vlasnik cijepljen ili oporavljen od Covida u posljednjih šest mjeseci.

Međutim, za svakoga u dobi od 50 i više godina potrebno je cijepljenje – ne samo oporavak – jer je Italija od početka siječnja naložila obavezno cijepljenje za ovu dobnu skupinu.

Zahtjev za cijepljenje, objavljen u vladinoj uredbi objavljenoj 7. siječnja, odnosi se na sve koji žive u Italiji u dobi od 50 ili više godina ili na sve koji trebaju navršiti 50 godina do 15. lipnja (datum do kojeg mandat trenutačno istječe).

To uključuje strane državljane, slobodne radnike i one koji su nezaposleni.

Svatko u ovom dobnom razredu koji ostane necijepljen od 1. veljače ili koji nije primio dopunsku dozu unutar šest mjeseci nakon završetka primarnog ciklusa cjepiva, podliježe jednokratnoj kazni od 100 eura od talijanske agencije za naplatu poreza, Agenziadelleentrate-Riscossione.

Osim toga, promjena pravila od 15. veljače znači da svatko u ovoj dobnoj skupini koji ne može pokazati dokaz o cijepljenju pri ulasku na svoje radno mjesto može biti kažnjen ili suspendiran bez plaće.

Oni koji se zateknu na svom radnom mjestu bez propusnice za cjepivo suočavaju se s kaznom od 600 do 1500 eura, što se udvostručuje u slučaju ponovljene povrede. Poslodavci koji budu uhvaćeni da ne provode pravila podliježu kaznama od 400 do 1000 eura.

Za sve starije od 50 godina u Italiji potrebna je propusnica za cjepivo za pristup svom radnom mjestu od 15. veljače.

Cijepljenje je također postalo obvezno za sveučilišno osoblje i one koji rade u glazbenim, umjetničkim i plesnim akademijama prema dekretu od 7. siječnja. Oni koji rade u ovim zanimanjima trebat će i ”super zelenu propusnicu” za nastavak obavljanja poslova od 15. veljače.

Oni se pridružuju zdravstvenom osoblju, policiji, učiteljima i radnicima hitnih službi kao kategorijama radnika u Italiji koji podliježu mandatu cjepiva.

Svi ostali radnici u Italiji za sada mogu nastaviti koristiti ”osnovnu zelenu propusnicu”, koja se također može dobiti putem negativnog rezultata Covid testa, za odlazak na posao.

Stopa zaraze Covidom u Italiji sada opada, s 51.959 novih slučajeva i 191 smrtnim slučajem zabilježenim u nedjelju, u usporedbi sa 62.231 slučajem i 269 smrtnih slučajeva u prethodna 24 sata, javlja novinska agencija Ansa.

U intervjuu za talijansku nacionalnu televiziju Rai u nedjelju, ministar zdravstva Roberto Speranza rekao je da su znakovi pozitivni, ali je pozvao ljude u Italiji da nastave djelovati oprezno.

“Uvjet za starije od 50 godina ispravna je odluka koja nas stavlja u poziciju da s većim povjerenjem gledamo u nadolazeće mjesece”, rekao je Speranza.

“I dalje moramo inzistirati na cijepljenju – što više sušimo necijepljena područja, to je zemlja sigurnija”, dodao je.

IZVOR: thelocal.it

cjepivoCOVID-19fašizamItalijavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
2 godine prije

Pa prvo treba otrovati starije radnike, da ne dođu do penzije.

ledeno doba
2 godine prije

na žalost, nekad simpatično anarhični talijanski narod, pokazao se u ovoj plandemiji, kao jedan od najdhebilnijih žao mi je ali, do drugačijeg zaključka ne mogu doći. oni koji ni nakon 2 godine nisu ništa shvatili i koji prihvataju okorjelog lopinu i zločinca Draghija i koji još ne shvataju da je on kabalin zločinac koji ih (talijane) sve mrzi, iako ima stotine činjenica i dokaza, što je sve ta lopina radila u zadnjih 20 godina– ne zaslužuju da ih se drugačije nazove. već dhebili Jer u Talijana su njihove vođe još za nijansu gore nego u ostalim državama, jer svi i Draghi, kao i raniji premjerei Ranzi, Monti, Prodi, imaju poznate zločinačk dosjee i njihova članstva u kabalinim organizacijama, Bilderberg, Trilaterala, Goldman Saks, itd su svima poznati narod koji sluša ovakovog krvavog zločinca Draghija, umjesto da naprave sa njim, ono što su Talijani 1943, napravili s Mussolinijem, nije ni zaslužio bolju… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije
"Fašizam se vraća kući "...

ako je tako, onda će
se i kraj fašizma vratiti kući jednoga dana
znamo kakav je taj kraj u Italiji bio 1943.
i što se dogodilo Mussoliniju
nadajmo se takvom kraju i sada… da će takav kraj doživjeti i sadašnji talijanski vlastodršci

P.S.
ustvari fašizam onaj stvarni je uvijek bio “kod kuće”…
Rokefelerov i Rotšildov brabonjak Draghi
obiteljski grb Rotšildovih ima fašističko pruće u grbu oduvijek, davno prije nego što je to Musolini uzeo za obilježje fašizma, kada je 20-ih godina došao na vlast u Italiji

Zoran
2 godine prije

Mamu im jebem fašističu. Hoće da nas pobiju. Mogu samo da mi popuše k…c

Onogošt
2 godine prije

Žalosno je na što je spao veliki Italijanski narod i drzava. Kolijevka civilizacije zakona umjetnosti je degenerisana do granice neprepoznatljivosti. Narod koji dozvoli da mu bez izbora Briselski ološ nametne onog beskrupuloznog gada i lopova Dragia zaslužuje da robuje.

T4T
2 godine prije

Izgleda da Ursula još nije dovoljno vreća love napunila..

Legendarni Grk
2 godine prije

“Uvjet za starije od 50 godina ispravna je odluka koja nas stavlja u poziciju da s većim povjerenjem gledamo u nadolazeće mjesece. I dalje moramo inzistirati na cijepljenju – što više sušimo necijepljena područja, to je zemlja sigurnija.”

“Mamicu mu njegovu triperasko-sifilisticarsku kopilandersku zarazenu!” – kako bi to rekao Grk kada bi čuo ovakvu turbo-mega-super glupost.

Ico
2 godine prije

Fojbe su rješenje, Jozo je ispravno postupio!

Malek
2 godine prije

Fašizam će očito umrijeti kao i prvi put, svakome tko ovo odobrava ili kumuje istom sudit će se vrlo skoro.

andrej
2 godine prije

Boli me racku za njih,
niti živim u Italiji, niti imam 50 godina😋

Obilježeni
2 godine prije

nisu problem Fašisti, sredili smo ih do 43, pa ćemo ponovno, sad je bar jasno odakle smrdi EU Italja, Austrija Njemačka, polako se locira neprijatelj i naši domaći izdajnici

tihobl
2 godine prije

Zar u Iitaliji ima zivih starijih od 50? Zar nisu svi pomrli od korone?

Tupko Glupko
2 godine prije

Zamijenite riječ necijepljeni u ovom tekstu sa Židovi/Slaveni/Romi i konotacije na povijest Italije odmah se vraćaju.

Davidschwartz
2 godine prije

Talijani, jad i bijeda od naroda. Svaka čast na estetici i dizajnu, ali su kroz cijelu povijest zapravo teške kukavice i kokošari. Izvana gladac, iznutra jadac – stara poslovica.

Keki
2 godine prije

Kamione, pa sva ostala vozila.

Max
2 godine prije

Platit će za to.

Slonica
2 godine prije

Pravila ,pravila obaveze građana, i tako se usput izgubila institucija zakona.
Pravila se mijenjaju kao na pokretnoj traci od najbanalnijih do onih koje ozbiljno ulaze u sferu osnovne egzistencije .
Temeljem čega i tko ima toliko pravo izmišljati pravila i regule koje nigdje zakonski ne postoje a moraju se poštivati više od ijednog pisanog zakona ili Ustava.

Zekonja
2 godine prije

A nije obavezno… jer je eksperimentalno… hahahaha koja luđa u njih a narod pušiii i dalje

Zoki
2 godine prije

Neće bit dobro. Češki genetičari kažu da je treći val imao virus koji je evoluirao natrag u original slično prvom valu, što je nemoguće, jer virusi ne znaju kako su prije izgledali. Znači da netko tamo i dalje izbacuje nove varijante ovog virusa iz laboratorija. To neće stat dok smo živi vjerojatno, unatoč svim tužbama i pokušajima da im se sudi

Kinta Kunte
2 godine prije

NAPOMENA.. MUSSOLINI je bio sta je bio ali je volio SVOGA TALJANA. I veliku Italiju je htio stvoriti. Ova Drakula danas sta ih vodi i gazi nije fasizam nego sotonizam.

Mappet shou
2 godine prije

Eutanazija i sredjivanje penzija drzavi.

DEDA
2 godine prije

21 STOLJEĆE A TOLIKA NEPISMENOST.PRIJE 15 GODINA SAM IZJAVIO U SRED OSNOVNE ŠKOLE DA JE OBRAZOVANJE NEPOTREBNO TE DA KLINCI NEBI SMJELI UOPĆE IĆ U ŠULE.ZADNJE DVE KUKE TO UPRAVO DOKAZUJE KOLIKO POMAŽE OBRAZOVANOST.ŠTO SI PISMENIJI TO SI NEPISMENIJI.

Zorule
2 godine prije

Slijepci uopće nemaju pojma što se događa u Kanadi, misle da se par kamiona valjda pokvarilo nasred ceste pa zato stoje tamo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI