Fauci govori o ”nedovršenom poslu” prije nego što se penzioniše

Anthony Fauci
31 komentar

Najviši savjetnik Bijele Kuće za Covid Entony Fauci insistirao je da je njegova duga karijera saveznog birokrate daleko od kraja, rekavši da penzionisanje jednostavno ne dolazi u obzir jer želi da završi „nedovršeni posao“ u svijetu medicine.

Upitan da li razmišlja da napusti svoju dugogodišnju rukovodeću funkciju u Nacionalnom institutu za alergije i infektivne bolesti (NIAID), 80-godišnji zdravstveni zvaničnik je rekao da „trenutno ne razmišlja o tome“.

„Trenutno je mnogo nezavršenih poslova, tako da ni ne razmišljam o odlasku“, rekao je Fauci u intervjuu Reutersu u utorak, dodajući da bi volio da vidi kraj pandemije korona virusa, pa čak i dalji napredak u iskorijenjivanje HIV i AIDS, prije nego što odstupi sa svoje pozicije.

Savjetnik Bijele Kuće je takođe ponovio pozive da „ogromna većina“ potpuno vakcinisanih odraslih Amerikanaca dobije dopunske vakcine, napominjući da bi buster doza na kraju mogla postati standard u definisanju šta znači biti „potpuno“ imunizovan.

„U ovom trenutku, zvanično, potpuno vakcinisano je jednako dvije doze mRNK i jedna vaakcina J&J, ali bez sumnje bi to moglo da se promijeni. O tome se diskutuje“, rekao je on, misleći na vakcine kompanije Pfizer i Moderna koje koriste mRNK i Johnson & Johnson formulaciju sa jednom dozom.

Dok je savjetodavni odbor FDA u početku glasao velikom većinom protiv buster doza za sve zdrave Amerikance – već je dao zeleno svjetlo za buster doze samo za starije osobe i određene rizične grupe – sama FDA je odlučila da u potpunosti isključi odbor iz procesa odobravanja i sama je odobrila buster doze prošle sedmice. Međutim, sličan odbor u Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) jeste dao svoj blagoslov, a direktorka CDC Rochelle Valenski brzo je potpisala odluku.

Uz efektivno odobrenje univerzalnih buster doza, svi odrasli koji su primili početnu rundu vakcinacije Pfizer ili Moderna sa dvije doze sada se podstiču da uzmu još jednu dozu u roku od šest mjeseci od posljednje vakcinacije. Procjenjuje se da je do sada 33 miliona Amerikanaca dobilo buster dozu.

cjepivoCovidFaucipenzionervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malomorgen
2 godine prije

Na Floridi je v začetku novembra potekala konferenca, na kateri so zdravniki iz vse države razpravljali o alternativnih možnostih zdravljenja covida-19. Po besedah družinskega zdravnika Johna Littlla, glavnega organizatorja, se je dogodka udeležilo med 800 in 900 ljudi. Med govorci je bil tudi 71-letni zdravnik Bruce Boros, ki je zbranim povedal, da z ženo že 16 mesecev redno uživata ivermektin. “Nikoli v življenju se nisem počutil bolje.” Le dva dni kasneje je nato Boros zbolel za covidom-19, poleg njega pa še šest zdravnikov, ki so se udeležili dogodka. Littell je za lokalni medij Daily Beast ocenil, da so zdravniki na konferenco že prišli okuženi. “Mislim, da so se okužili v New Yorku ali Michiganu ali od koder so že prišli.” Po njegovih besedah vsi zdravniki, ki so zboleli, jemljejo ivermektin, Boros pa da se počuti dobro. A po poročanju medija Daily Beast, ki se sklicuje na vire blizu Borosa, je… Čitaj više »

Dupla Kamilica
2 godine prije

Nedovršeni posao? Želiš reći konačno rješenje?

Novi kolac
2 godine prije

Pa haj da se nadjemo negdje pa me penzionisi ti?

petar schroder
2 godine prije

To znaci ostaje dok sve ne sredi. Iz njegovog labora dolazi korona i vakcina.Sve je to bilo spremno vec davno.Merkl su se pocele tresti noge i ruke 2018 godine cim bi pocela Nemacka himna da svira, jer je znala sta je sa mocnicima godinama u tajnosti pripremala, a to se zove NOVI RESET.Bill GATES je 2018 godine kupio u Britaniji fabriku testova kao da je znao sve sto se dogada. Citajuci knigu od Klausa Schwaba NOVI RESET on je tocno opisao kako treba taj svijet da izgleda.Fauci je godinama to pripremao u laboru za vrijeme Obame kada je Obama odlazio privatno sa Bill Getom u taj labor u Vuhan HENRY KISSINGER JE REKAO 2009 KADA JEDNOM DOBIJU PRVU VAKCINU IGRA JE ZAVRSENA ; A TO JE REKAO NA JEDNOME SASTANKU WHO GDJE SU SJEDILI SVI FARMA MOCNICI I SVI ONI KOJI SU SUDJEVALI U OVOME ZLU.

Novi kolac
2 godine prije

Da se kladimo da ce ovaj pacov zaglaviti robiju?

sokre
2 godine prije

UMRI, CRKNI, GADE

A neg.
2 godine prije

CDC i FDA su institucije koje su odgovorne za smrt beba. Sada guraju ”boostere” kao i prije toga cjepljenje opcenito.
Dakle, lazna studija, lazna institucija; posljedice smrt, sterilizacija, bolest. Reakcija ljudi? Nema reakcije…

Emiliano Zapata
2 godine prije

Samo neka ne napusta grad kad krene istraga…

ljeto64
2 godine prije

A gle sotonjare !! Njegov obraz nije dostojan niti da ga moja pljuvačka dotakne .

MKD
2 godine prije

ZaSvršim kod sve žensko u njegovoj familiji al da se ne namnože.

sebastian
2 godine prije

Nema dana da ovaj štakor ne izađe iz svoje rupe.Očito mora jer ih još nije dovoljno potrovano.

Tupko Glupko
2 godine prije

Fauciju su djed i baka po majčinoj strani sa Sicilije, a djed i baka po očevoj strani iz Napulja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI