Fauci zarađuje više od bilo kojeg drugog federalnog službenika. Njegov posao? ”Spriječiti pandemije”

18 komentara

Prema nedavnom Forbes istraživanju, dr. Anthony Fauci zarađuje 432.312 dolara – više od otprilike 4,3 miliona drugih saveznih službenika, uključujući predsjednika Bidena. Fauci je dobio velike povišice za istraživanje koje je nadgledao o bioodbrani, ili kako je Forbes rekao: “Fauci je plaćen da spriječi pandemije.”

Nedavno Forbes istraživanje otkrilo je kako je dr. Anthony Fauci postao najplaćeniji federalni službenik, s godišnjom platom znatno većom od predsjednika Sjedinjenih Država.

Prema Forbesu, sa platom od 432.312 dolara za 2020., Fauci je nadmašio ne samo američkog predsjednika (400.000 dolara), već i generale sa četiri zvjezdice u vojsci (282.000 dolara) i otprilike 4,3 miliona drugih federalnih službenika.

Kako? Fauci je tokom godina dobijao velika povećanja plata za istraživanje o bioodbrani koje je nadgledao, ili kako je Forbes rekao, „Fauci je plaćen da spriječi pandemije“.

Godine 2004, tokom administracije George Busha, Fauci je dobio povećanje plate za nevjerovatnih 68 %, sa 200.000 dolara na 335.000 dolara godišnje.

Dokumenti do kojih je došao OpenTheBooks.com putem zahtjeva Zakona o slobodi informacija pokazuju da je Faucijevo “trajno prilagođavanje plate” prenošeno do 2020.

Prema dokumentima, Faucijevo povećanje plate trebalo je da bude “prikladna nadoknada za nivo odgovornosti… posebno što se tiče njegovog rada na istraživačkim aktivnostima bioodbrane”.

Kako Forbes ističe, Fauci je dobro plaćen za nadgledanje istraživanja o biološkoj odbrani – koje je prvenstveno trebalo da “spriječi pandemije” – isto istraživanje je dobilo funkciju odgovornog za stvaranje pandemijskih patogena koje je veliki dio naučne zajednice osudio kao previše rizične.

Autor: Jeremy Loffredo

Anthony FauciCovidFauciforbesPandemija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
2 godine prije

Prije će biti da je to bio posao mjesta koje je držao Tim Ziemer, ali je njegov ured “Senior Director for Global Health Security and Biothreats” Trump 2018-e na nagovor Johna Boltona osobno ukinuo. Slučajnost? Teško. Fauci je plaćen da spriječi pandemije pa je do do sada “uspješno” prognozirao svaku nadolazeću epidemiju i pandemiju, a spriječio nije nijednu. Pandemija COVID19 je kreirana i puštena iz SAD-a, a sve ostalo oko kineskih šišmiša i prirodnih pojava su majmunarije i fantazije, te na kraju krajeva bioteroristički čin i zločin protiv čovječanstva.

Max
2 godine prije

To je najplaćeniiiji psihopat na planetu

Žvuž
2 godine prije

Posao iskompleksiranog štakorskog psihopatuljka nije spriječiti pandemije, nego provoditi biološki rat nad čovječanstvom.

Trumpenstein
2 godine prije

I neka zaslužio je šta ste ljubomorni.
Čovjek je vriejdan i marljiv, svaka čast fauci samo tako gazi korov.

ledeno doba
2 godine prije

what a fuck
jezuitska kabalina zmija, da zarađuje samo 36.000 mjesečno..
ma nemojte me zayebavati

ovo je informacija za mainstream medije-u stvrnosti, on dobiva od kabale 100x više mjesečno…

kao i svi ostali kabalini plaćenici, širom svijeta: predsjednici država, premjeri, virusolozi, liječnici..itd.. svi oni imaju 100x veću plaću, nego što je to službeno objavljeno.. budite sigurni da su i andrija anemični i aca vučić, obojica milijunaši ( u eurima, naravno, ne u kunama ili dinarima)

lurker
2 godine prije

BTW, nedavno je bio članak o njemu na huffopostu (ijevi portal do bola) gdje je iznio da podatci pokazuju da je sigurno cijepiti i djecu (od 5-11) i da je samo pitanje vremena kada će FDA to odobriti (eksperimentalno, naravno, tako da ne moraju odgovarati za posljedice).

Čitao sam komentare na siteu i nadao se da će ljevičari bar kad su u pitanju djeca pokazati bar mrvu zdravog razuma, ali ne, prvo cijepi pa pitaj zašto… kad se sjetim da sam bio ljevičar da se mogu vratiti u prošlost tako bi sebe nalupao…

Perun
2 godine prije

Skinite tog majmuna sa portala …P.S..kakav dr. Anthony Fauci…sto portal prikazuje ko sveca a lik je go…vno od covika …malo manje Americkih tema idu nam na onu stvar…

Karma
2 godine prije

FAUCI HITLER

Perun
2 godine prije

Fauci je scijentolosko gov..no….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI