Faucijev penzioni paket procijenjen na 350.000 dolara godišnje — najveći u istoriji SAD, kaže izvještaj

Antoni Fauci
9 komentara

Doktor, koji je postao de fakto portparol nacije za javno zdravlje tokom pandemije koja je izbila prije skoro dvije godine, imao je karijeru u saveznoj vladi koja je trajala više od 50 godina, predvodeći mnoge vladine akcije tokom godina, uključujući borbu protiv Epidemije HIVa 1980-ih.

Ukoliko bi dr Anthoni Fauci podnio ostavku na mjesto šefa Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, on bi imao pravo na najviši savezni penzioni paket u američkoj istoriji, ocijenili su analitičari Forbsa.

Prema izvještaju, zasnovanom na reviziji na OpenTheBooks.com, duga karijera kvalifikuje Faucija za godišnju isplatu penzije od više od 350.000 dolara, koja bi se povećala sa godišnjim prilagođavanjem troškova života.

Ovo se preklapa sa činjenicom da je 81-godišnji vrhunski stručnjak za zarazne bolesti trenutno najplaćeniji federalni službenik drugu godinu zaredom, nadmašujući predsjednika, generale sa četiri zvjezdice i skoro 4,3 miliona njegovih vršnjaka. Fauci je plaćen 434.312 dolara kao šef Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID) 2020. godine, u odnosu na 417.608 dolara prethodne godine.

Prema izvještaju, Fauci, koji je sada predsjednikov glavni medicinski savjetnik, dobio je „trajno prilagođavanje plate“ za svoje napore u oblasti bioodbrane 2004. tokom administracije George W. Busha.

Štaviše, on je takođe imenovan u Ready Reserve Corps u januaru 2000. godine, grupu „oficira na produženoj aktivnoj dužnosti sa punim radnim vremenom“.

Formula iza Faucjeve penzije

Prema informacijama američke Kancelarije za upravljanje kadrovima, federalni zaposleni sa Faucijevim stažom mogu da se penzionišu zarađujući „80 %  od trogodišnjeg prosjeka visokog dohotka, plus kredit za bolovanje“.

A podaci sa OpenTheBooks.com su pokazali da je Fauci zaradio ukupno 1,252 miliona dolara plate od 2018. do 2020. Da je napustio saveznu službu na kraju FG 2020, dobio bi federalnu penziju od 333.745 dolara godišnje, prema procjenama Forbsa, plus povećanje troškova života, na osnovu 80 % njegovog najboljeg trogodišnjeg prosjeka.

Pored toga, očekuje se da će Fauci imati pravo na anuitet koji se finansira iz federalnog budžeta. Federalni službenici imaju pravo na “2 %  trogodišnjeg prosjeka visoke plate za svaku godinu” nakon desetogodišnjeg staža. I u skladu sa ovom uredbom, doktor bi navodno mogao imati dodatnih 8.300 do 8.500 dolara na svoj prihod svake godine, ako se njegova plata, naravno, ne smanji.

”Nema šanse” da se Fauci povlači

Ranije ovog mjeseca, doktor koji se često pojavljuje na televiziji tvrdi „nema šanse da odem sa ovog mjesta dok ovo ne stavimo pod kontrolu“ kada razgovara o mogućnosti njegove ostavke dok pandemija i dalje bjesni.

“Kao da smo na polovini Drugog svjetskog rata, a vi odlučite, pa, mislim da mi je dosta ovoga. Odlazim”, objasnio je on u intervjuu za ABC. “Ne možete to da uradite. Morate to da završite – a mi ćemo završiti ovo i vratiti se u normalu.”

Tokom proteklih par godina, nakon što se zalagao za stroge mjere zatvaranja tokom pandemije COVID-19, Fauci je postao jedna od političkih ličnosti koja stvara podjele u zemlji, izazivajući mnogo kritika od konzervativaca koji ga optužuju za kontradiktorne stavove.

Republikanci su osudili Faucija zbog veza njegove agencije sa novcem poreskih obveznika koja je sponzorisala studije povećanja funkcije na slijepim miševima zaraženim korona virusima u laboratoriji u Wuhanu u Kini, prije svega senatora Rand Paula iz Kentakija, koji je i sam ljekar.

Anthony FauciFauciizvještajpenzijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Otvori oči
2 godine prije

Novo o 5g, GLEDAJTE!!!

h ttps://www.bitchute.com/video/DH6Q3ZeIR5nR/

pero
2 godine prije

I onda se čudimo ovom što nam rade? Pa baš nas treba jebat!?

Dokurčilomi
2 godine prije

Ovome se ne bi smjelo dozvoliti da umre bos.

Peter Tosh
2 godine prije

Pacov. Polako bi ga kao najbolji prsut

Mali zloco
2 godine prije

Ova Sotona nije jos krepala.

Nene
2 godine prije

Ovaj ušonja je zapravo njihov predsjednik! Jadni oni!

pero
2 godine prije

Glodavac obični.

nessy
2 godine prije

Ovaj tip u penzionom paketu zasluzuje 40 godina Sibira, i to ako mu sudac bude njezan. Kruh i voda su za ovoga stakora ogroman luksuz, u odnosu na ono sto je zasluzio.
Pa, hebem te zivote, ne samo sto nas karaju, nego nam usi uvrcu, i jos se cerekaju.

makks
2 godine prije

Degutantno. Ništa više za reči.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI