Fox News otpustio Tuckera Carlsona nakon što je Blackrock kupio 15,1% Fox Corporationa

BlackRock kupio dionice Fox News - Tucker Carlson otkaz
80 komentara

Politički komentator i televizijski voditelj Tucker Carlson bio je prisiljen napustiti Fox News, samo nekoliko mjeseci nakon što je div za upravljanje investicijama BlackRock kupio ukupno 45,74 milijuna dionica, odnosno 15,1 posto Fox Corporationa.

BlackRock je sada njen drugi najveći vlasnik, uz obitelj Murdoch, koja i dalje drži 19 posto tvrtke. Drugi manji institucionalni investitori posjeduju ostatak.

“Jasno je da Blackrock brzo postaje kontrolni subjekt u Fox Corporation”, komentirao je dr. Robert Malone.

Ni Carlson ni Fox News nisu otkrili razlog zašto je prvi dobio otkaz, ali Los Angeles Times je izvijestio da je odluku donio osnivač Fox Newsa i predsjednik Fox Corp. Rupert Murdoch.

Prema Daily Dotu, na Murdocha su utjecala otkrića koja su izašla tijekom tužbe te medijske kuće s Dominion Voting Systems, u kojoj se Fox News nagodio za 787,5 milijuna dolara zbog promicanja lažnih tvrdnji o izbornoj prijevari na predsjedničkim izborima 2020.

Privatni razgovori između Carlsona i drugih u novinskoj kući, koji su otkriveni tijekom tužbe, pokazali su da je popularni voditelj kritizirao viši menadžment nakon što je mreža odlučila smanjiti svoje izvještavanje o lažnim tvrdnjama o izborima. Wall Street Journal također je izvijestio da su Carlsonove izjave mogle utjecati na razlaz.

Odlaskom emitera okončano je njegovo više od desetljeća rada na informativnoj mreži tijekom kojeg je postao voditelj s najvišom ocjenom u kabelskim vijestima u udarnom terminu. Carlson, koji ima plaću od oko 20 milijuna dolara godišnje, bit će isplaćen za ostatak svog ugovora.

Njegova posljednja emisija bila je u petak, 21. travnja, a mreža će se oslanjati na rotaciju voditelja sve dok se u njegovu programu ne pronađe trajno sidro. Suvoditelj emisije “Fox & Friends” Brian Kilmeade vodio je emisiju u ponedjeljak navečer, 24. travnja. U uvodnim riječima, Kilmeade je priznao Carlsonov odlazak i rekao da je “veliki prijatelj s Tuckerom”.

“Ne treba biti genij da bi se znalo da smo jučer dobili još jednu veliku zastavu da se maknemo s glavnih vijesti ako tražite bilo kakvu nepristranu analizu vijesti ili urednički sadržaj. Da će pristranosti i cenzura samo postati gore,” rekao je Malone u svom Substack biltenu od 26. travnja.

“Zajedno, BlackRock i Vanguard posjeduju 18 posto Foxa (sada gotovo 21 posto), 16 posto CBS-a, 13 posto Comcasta – koji posjeduje NBC, MSNBC, CNBC i medijsku grupu Sky, 12 posto CNN-a i 12 posto Disneya. – koja posjeduje niz podružnica”, dodao je, istaknuvši da se medijski divovi mogu ponašati kao suparnici, ali su zapravo u vlasništvu iste tvrtke.

Carlson prekida šutnju tvitanjem o svojim stavovima o američkoj politici

Voditelj udarnog termina napokon je prekinuo svoju šutnju, dva dana nakon kontroverznog odlaska s Fox Newsa, raspravljajući o svojim stavovima o američkoj politici. Nije se osvrnuo na svoju smjenu niti na buduće planove.

“Kada si uzmete malo slobodnog vremena, shvatite koliko su debate koje gledate na televiziji nevjerojatno glupe, potpuno su nebitne. Ne znače ništa. Za pet godina se nećemo ni sjećati da smo ih imali. Vjerujte mi, kao nekome tko je sudjelovao”, rekao je Carlson u svojoj video poruci objavljenoj u srijedu, 26. travnja.

Samo nekoliko sati nakon što je Fox najavio njegov odlazak, televizijskoj ličnosti ponuđen je posao na RT-u, televizijskoj kući ranije poznatoj kao Russia Today. Vladimir Solovjov, najistaknutiji komentator na ruskoj državnoj TV, rekao je da je Carlson dobrodošao da se pridruži njegovoj noćnoj panel diskusiji, istovremeno sugerirajući da bi trebao razmisliti o kandidaturi za Bijelu kuću.

“Imate naše divljenje i podršku u bilo kojem pothvatu koji sljedeći put odaberete, bilo da se kandidirate za predsjednika Sjedinjenih Država (što biste, uzgred rečeno, trebali učiniti) ili da napravite neovisni medijski projekt”, napisao je Solovyov u e-poruci, prema snimci zaslona koju je podijelio na svom Telegram kanalu.

U nastavku pogledajte videozapis u kojem je Carlson govorio o tome da je istina zarazna tijekom svog nedavnog govora Zaklade Heritage Foundation.

BlackRockCenzuraFox NewsMedijiTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
11 mjeseci prije

Možete tako navesti niz događaja mjesecima prije (kao što je i navedeni), ostaje jedino ‘cherrypicking’ što vam se najviše svidi kao povod. Meni više vuče na “telefonski poziv” vodstvu Fox-a iz farmaceutskog lobija kojemu je Carlsonov intervju s Kennedyem prelio čašu – a važan su medijski sponzor. Američki mediji su zaista potpuno kontaminirani propagiranjem farmaceutskih proizvoda, sada v eć desetljećima. Upalite bilo koju njihovu radio-postaju i poprilična je vjerojatnost da ćete jedino čuti reklame vezane za razne tablete – uglavnom protiv bolova, depresije – ili razna zdravstvena osiguranja (a sve ne znaš koje će te više opljačkati). Zato smatram da Robert Kennedy nema velike šanse u kampanji – ne samo zbog farmaceutskog lobija nego i stanovništva koje je zarobljeno u farmaceutskim rješenjima funkcioniranja u svakodnevici. Njima je farma postala religija. Gutaju tablete abnormalno, znam amerikance koji bez razmišljanja uzimaju tablete protiv bolova čak preventivno, a u avion ne ulaze ako… Čitaj više »

Sir Oliver
11 mjeseci prije

Ušutkali jedini glas razuma u Američkom eteru. Nisu mogli podnijet istinu. Dolazi brzo vrijeme za naplatu svih grijeha ove bludnice.

AJeTo
11 mjeseci prije

Monolit kupi 15 posto lisice, a na logičnom se spominju lažne tvrdnje. Što bi bilo da kupe 100 posto?

Miro
11 mjeseci prije

Amerikanci su na ovaj ili onaj način krivi za sve probleme u svetu jer su oni hegemoni koji na silu drugima nameću svoja pravila.
Amerika nije ono šta se servira u Holivud filmovima već bolesnik koji zavisi od zaduživanja drugih zemalja njihovog petro dolara.
Kad države jednom odbace dolar, videće se kolika je Amerika jad i beda.

Tadija
11 mjeseci prije

Poznam osobno jednog,nazovimo globalistu koji ljude oko sebe uvjerava,da mase ne znaju kako njih Amerika štiti od razno raznih diktatora.

NOME
11 mjeseci prije

ak se malo vinemo u ptičju perspektivu možemo zaključiti da se globalistička omča sve više steže….uvađaju se zakoni o verbalnom deliktu, novinari koji su van main streama povlače se po sudovima ili dobivaju batine, mediji koji ne pišu po nametnutom “službenom” narativu također….u zadnje vrijeme je to eskaliralo….mislim da nebumo još dugo piskarali po Logičnom, a možda nas sve i pokupe u jednom trenutku, pa bumo se i upoznali uživo…..

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Da, obracunali su se s Markom, Assangeom, sad s Tuckerom, uskoro ce s Ivanom Pernarom itd. itd. sve dok ne ostane samo AI da ispisuje vijesti onako kako je budu programirali!

Max
11 mjeseci prije

Sve jasno.

Motorola
11 mjeseci prije

Svakim danom USA cjelom svetu pokazuje svoje pravo zločinačko i fašističko lice. Takvim potezima, kao što je ovaj protiv Tuckera, sebi prave izuzetno veliku štetu.
A svet neče dugo trpjeti američke tiranije i bezobrazluka.

Motorola
11 mjeseci prije

Ucjenjivanje i zastrašivanje novinara je u USA več utečena radnja. Velika večina glavnih novinara i urednika se radije povinuje vladajučoj mafiji i prima mito.

dona
11 mjeseci prije

trebamo moliti Boga da Blackrock i Vanguard što prije propadnu imperije koje finaciraju sva zla, treba i njima netko staviti soli na rep

dona
11 mjeseci prije

trebamo moliti Boga da Blackrock i Vanguard što prije propadnu imperije koje finaciraju sva zla, treba i njima netko staviti soli na rep

Jomla
11 mjeseci prije

Istina je zarazna, nažalost su mnogi pelcovani, jbg… 😛 😛

Miko
11 mjeseci prije

Ovakvih vijesti kao ova ima na tisuće dnevno i čisti je gubitak vremena bit zaokupljen s tim i sličnim stvarima. To je obrazac po kojemu svijet funkcionira i šta se više fokusira na točkaste vijesti u dubinu, šira slika je sve više maglovita, a to je siguran put u propast. Evo moj komentar na jučerašnji članak o Tuckeru Carlsonu pod naslovom ”Tucker Carlson uništava američke medije” ”Iluzija je kako Tucker Carlson može srušiti korporativne medije u Americi isto kao što to mogu oni koji Tuckera Carlsona lajkaju na svim mogućim platformama. Korporativne medije u Americi na razne načine financiraju sve ostale megakorporacije iz svih sektora od vojne industrije preko banaka, farmacije i automobilske industrije do poljoprivredne i distribucijske industrije. Na primjer osnivač Amazona Jeff Bezos nije iz zabave kupio Washington Post nego da bi imao uticaj na američku vladu. Američkim kongresmenima i senatorima nije važno što se objavljuje na društvenim… Čitaj više »

tuf
11 mjeseci prije

Pa vi recite da gnjev Carlsona nije opravdan, pogledajte ovu LGBT reklamu za američku vojsku u obliku crtića gdje curica ima dvije mame, hahahah: youtu.be/MIYGFSONKbk

Jadranka S.
11 mjeseci prije

BlackRock i njegovi ortacki investicijski giganti vlasnici su medija, sve “nepovezane” kompanije ponasaju se i govore kao jedan.
Kult je stvorio sustav “obrazovanja” kojem je cilj oblikovati percepciju sebe i stvarnosti koja mase drzi u neznanju o svim glavnim podrucjima zivota koja su nuzna da bi se razumjelo sto se dogada.
Mediji u vlasnistvu kulta i platforme iz Silicijske doline nastavljaju odrzavati neznanje u godinama poslije skole i fakulteta svojim koordiniranim lazima i cenzurom kojima dirigira pauk. Zajednicki cilj je potpuna kontrola nad ljudima pomocu kontrole nad ljudskom percepcijom, iz koje proizlazi ljudsko ponasanje, iz kojega proizlazi ljudsko drustvo. Da biste kontrolirali drustvo morate kontrolirati percepciju, a za to morate kontrolirati informacije na temelju kojih se ta percepcija oblikuje.

gargamel
11 mjeseci prije

Povrača mi se kad čitam komentare, koji su uglavnom kritički prema američkom etabližimentu. Dok je koristio, bio dobar ,a pa odjednom nevalja.Da nije bilo amerike, mnoge instant države ne bi ni postojale. Da ne bude zabune, prvu raketu koju ispali Putin , neka padne na Yelowstoune, pa redom, London, Brisel, uopšte sve članice EU.Mada ovi EU sateliti imaju moč prdeža u buri , onoj sinjskoj.

Nemanja
11 mjeseci prije

Para buši gde burgija neće, živela komunistička amerika.
E da oće eruptirat Yellowstone……

KISIK
11 mjeseci prije

Popljugao nije ništa,čisti spin,i prangert love.dok segojimi svađaju oko CNN i fox BBC, ovi truju i pljačkaju war(p) brzinom.
Da bar već jedno. Odsele na taj mjesec, bar na mjesec dva, da odmorino ko ljudi.
Jebote,1969sletili kao na mjesec,a 50 godina posle…Job nam vrte animacije. Pa prije Da su Pat i Mat in A je to! bili na mjesecu nego ova ekipa psihop.glumaca.
A šta’š!?

baltik
11 mjeseci prije

suvoditelj ga je bar spomenuo. ovdje kod nas preuzme drugi i ni rijeci.

Мунгос
11 mjeseci prije

Постоји један врло вероватан разлог зашто је Tucker Carlson уклоњен са FOX-а:
Карлсон је критиковао Јеврејина који је послао своје псе да оскрнаве Украјинску Православну Цркву.
Оно шта Јевреји раде уз помоћ родновераца Перуниста, тога је до сада било само на филму.

Perun
11 mjeseci prije

evo jedna pjesma za Političkog komentatora i televizijskog voditelja Tuckera Carlsona koji je bio prisiljen napustiti Fox News ….PROKLETA JE AMERIKA….Bobana Zdravkovica ….prava cajka na pravome mestu samo za Tuckija ….i drustvo iz Bleach Rocka ….

.Gledam staru majku
sestre kako placu
njihova mi tuga
stvara tugu jacu

Majka i ne spava
za tebe se brine
novac kune, tebe zove
dodji iz tudjine

PRIOKLETA JE AMERIKA
i zlato sto sja
sto mi bledi tvoja slika
i sto oca nemam ja

Tvoj drug danas dodje
sreca nas obuze
pitamo za tebe
a on lije suze

Sto te kuci nema
cela vecnost prodje
bolestan je, rece
nece ni da dodje

Ja te znam sa slike
nemam uspomene
bio si k’o stena
ti licis na mene

Prodao bih dusu
zbog prokletog novca
da se vratis kuci
da imamo oca ……

Ivan Bgd
11 mjeseci prije

Da prenesem vest:
Na Tviteru, Taker je imao 72,7 miliona pregleda svog videa.
Sve kablovske vesti zajedno imale su 53,1 milion pregleda.

Ali dalje u tekstu sam ukapirao zasto mnogi ne vole Takera – na FOX-u je dobijao 20 miliona dolara godisnje, a sad vec ima ponude od 25 Miliona…
Uspeh se ne prasta.

Genijalno 😁
11 mjeseci prije

A ha. Kada bi se kandidovao sletela bi Candida Coronslis. Novi blokbaster Hipohonera sveta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI