Fox News zaprijetio Tuckeru Carlsonu

83 komentara

Fox News izdao je Tuckeru Carlsonu pravni zahtjev da prestane s objavljivanjem video zapisa na svom ličnom Twitter nalogu, izvijestio je Axios u ponedjeljak, u najnovijem poglavlju oštrog razlaza između ovog giganta i njegove bivše najbolje ocijenjene televizijske ličnosti.

Carlson, koji se razišao sa Fox News-om u aprilu, objavljuje razvodnjene verzije svoje emisije ‘Tucker Carlson Tonight’ na Tviteru nedugo nakon što je napustio mrežu. No, prema Foxu, time se krše uvjeti njegovog još uvijek postojećeg ugovora s mrežom, koji traje do početka 2025. godine.

“Udvostručujući najkatastrofalniju programsku odluku u istoriji kablovske industrije vijesti, Fox sada zahtijeva da Tucker Carlson šuti do izbora 2024.”, rekao je Carlsonov advokat Harmeet K. Dhillon. “Tuckera niko neće ućutkati.”

Portparol Fox Newsa nije komentarisao kada su ga kontaktirali američki mediji. Prva epizoda ‘Tucker on Twitter’ debitovala je na mreži 6. juna i do ponedjeljka je imala skoro 115 miliona pregleda. Druga epizoda uslijedila je dva dana kasnije, u kojoj je broj gledanosti otprilike prepolovljen. Očekuje se da će treći debitovati na internetu u utorak i sadržavat će Carlsonova razmišljanja o nedavnoj saveznoj optužnici Donalda Trumpa. Fox News uklonio je Carlsona iz njegove emisije u aprilu, spustivši zavjesu na najpopularniju emisiju u udarnom terminu i efektivno ućutkajući televizijskog voditelja kojeg su mnogi smatrali glasnikom određenih dijelova konzervativne Amerike.

Odluka Fox Brass-a brzo je uslijedila nakon što je mreža riješila tužbu za klevetu s Dominion Voting Systemsom za 787,5 miliona dolara, nakon što je optužena da je više puta plasirala neistine o nedokazanim tvrdnjama o prevari birača na američkim predsjedničkim izborima 2020. – uključujući i Carlsonovu emisiju.

Takođe se ispostavilo da je Carlson slao vulgarne tekstualne poruke o osoblju Fox Newsa i da je navodno poticao seksističko radno okruženje na snimanju filma ‘Tucker Carlson Tonight’.

Međutim, Carlson ostaje zaposlenik Fox Newsa osim ako ne odluči otkazati njegov ugovor. On ostaje na platnom spisku mreže. Gledanost mreže u udarnom terminu pala je za otprilike jednu trećinu otkako je njegova emisija ukinuta, objavio je New York Times u ponedjeljak.

Ista publikacija je također citirala izvore bliske Carlsonu koji su rekli da postoji uvjerenje da je njegova nova emisija na društvenim mrežama zaštićena prema odredbama Prvog amandmana na pravo na slobodu govora u Ustavu SAD-a.

FoxSADTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
10 mjeseci prije

Koliko vas gleda Andriju Klarića nedjeljom u 14 sati na Z1? Do sada je objavio vrlo interesantne intervjue…jučer sam pokušala pronaći zadnje emisije na YT – nema, canceled…ali ima na rumble…Dakle, hoću reći – iako je TC svojim izričajima i isprdavanjima sustava i volim pogledati njegove izjave, ima i tu kod nas ljudi koji rade dobar posao – i koji su isto pod teškom čizmom cenzure i sudskih procesa, koje treba pratiti a rijetko se spominju….lp

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Carlsone, postani disident, pravac Rusija i od tamo objavljuj do američkih predsjedničkih izbora u studenom 2024. i kraja ugovora sa Foxom do početka 2025.
Postao si persona non grata u vlastitoj državi, postao velika smetnja Dubokoj državi.
Gledanost i utjecaj si postigao, obrađuješ prave teme, sada je pravo vrijeme za novi iskorak u pravom smjeru.

borjana
10 mjeseci prije

Tako dugo dok je mr. Carlson pod nekim radnim ugovorom i temeljem tog radnog ugovora i dalje dobija dogovorenu novčanu naknadu, bez obzira na to da li on uistinu radi ili ne, on ne može i ne smije nigdje više obavljati nikakve druge radne djelatnosti koje mogu biti u konkurenciji sa poslom za koji ga veže gore navedeni radni ugovor, a bez da mu to odobri, još uvjek, njegov aktualni poslodavac.
Uzimajući u obzir ameriku i značaj njene opredijeljenosti ka tržišnoj ekonomiji i zakonima koji tu vladaju lako je za pretpostaviti jedna ovakva zakonska regulativa, a sa kojom odredba Prvog amandmana nikakve veze nema.
Ostaje nejasno, zašto mr. Carlson i nakon prve njegove twiter objave nije utužen, za njega osobno sa veoma malom, skoro nikakvom šansom za bilo kakvo kvalitetno osporavanje optužnice.

Mario
10 mjeseci prije

Sve je uredu šta Carlson govori i pola čovječanstva zna da je to tako, ali koji je smisao bit opsjednut Carlsonom?

vanja
10 mjeseci prije

U demokratiji je sve moguće,pa bi tako ako ne postupi po pretnji mogao proći kao Asange,jer pravna država je zaeban alat.

Toni
10 mjeseci prije

Neka skupa sa pedofilom Ritterom iz Rusije izvještava kako je brod Moskva doplovio do luke

Ivek
10 mjeseci prije

Pogledajte ko je sve u “black eye club”..tj okultnim prakasama..valjda on nije htio.

Max
10 mjeseci prije

Borac protiv mainstreama.

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Hmm, da… Korporacija(STISAK ISTE)!! A Vi, moji Hrvateki prvenstveno, a zatim i ostali, Pitam Vas : ??
‘Gdje Vi “živite”??? Niste li Vi Svi zaposlenici korporacije, a ne državljani svojih država; republika itd. !?’
Blaženo bilo neznanje!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI