“Naš bijes neće biti ograničen. Izlazimo na ulicu čim izolacija završi“, piše u materijalima koje su pronašle tajne službe

Priprema nemira
81 komentar

U povjerljivim obavještajnim dokumentima s kojima je došao u kontakt medij Le Parisien, jasno piše da se tajne službe boje velikoga društvenog pokreta čim se ukine karantena. Žuti prsluci i bijeli mantili, kako zovu medicinsko osoblje, mogli bi se iznova početi okupljati.

Središnja teritorijalna obavještajna služba boji se radikalizacije socijalnog prosvjeda čim se izađe iz karantene, izvještava Le Parisien pozivajući se na povjerljive bilješke.

Prema dnevnom listu, od 4. travnja skupina aktivista iz Rennesa iz prosvjednog pokreta “Odbijamo se vratiti u normalu” priprema akciju. Navodi se da će se miting održati u 11:00, ali datum još nije poznat.

“Naš bijes neće biti ograničen. Izlazimo na ulicu čim izolacija završi“, navodi se u porukama objavljenim na društvenim mrežama, a koje je zapazio Le Parisien. Prema navodima medija, sigurnosne službe svakodnevno analiziraju takve prijedloge.

“Izolacija više ne dopušta da se čuje glas naroda, ali bijes ne slabi. Upravljanje krizom je snažno kritizirano i hrani prosvjede”, piše u zabilješkama sigurnosnih službi.

“Žuti prsluci i bijeli mantili”

Prema pisanju dnevnog lista, ti prosvjedni pokreti namjeravaju okupiti medicinsko sestrinsko osoblje, koje se bore na liniji fronta protiv koronavirusa. Grupe nazvane “Nantes revoltée” ili “Rouen dans la rue” planiraju iskoristiti nedostatak zaštitne opreme za stvaranje “transverzalnosti borbi”. Tako žele kombinirati “žute prsluke i bijele mantile”.

Pored toga, agenti u svojim bilješkama bilježe širenje “revolucionarnog certifikata za kretanje” kojeg su napravili alternativni mediji u Bordeauxu, a radi se, prema službi, o žutim prslucima. Na ovom dokumentu nalazimo opcije: “Kretanje između kuća i potrebna snaga, presudna za vježbe nereda” ili “sudjelovanje u zapovjedništvima na zahtjev narodnih okupljanja”.

Francuski obavještajci navode: “S jedne strane, ultra-ljevice tumače zatočenost kao preuzimanje države i navodni totalitarizam. S druge strane, ultradesna hrane fantazije i teorije zavjere o podrijetlu krize.”

francuskanemiriTajna službe
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marlov
4 godine prije

Ćudi me da prodavačice koje su najlošije plaćene i na samom frontu, rade po cijele dane, nisu na cesti, a nisu samo one koje su na fronti, šoferi, medicinske sestre, doktori, lista je duga.

Moreno
4 godine prije

Policijska država je došla da bi ostala.
Od rušenja nebodera u NY, priko ISILovoga terorizma po EU uvodile su se razne “mjere” koje su uglavnom ostajale ili se neznatno smanjile, ali građanske slobode su bivale sve manje.
Ono, svaki put, uzmu ti tri, vrate jedan.
I kod nas su prošlih godina bile kampanje za cijepljenje protiv ospica koje su urodile plodom, a plod ke taj da se sve više direktora dičjih vrtići boji u vrtiće primit necijepljeno dite jerbo more izgubit poziciju ili posal.
Ko misli kako nan korona neće ostavit puno “lipi” stvari koji će povećat našu “sigurnost”, taj se grdno vara.

shumadinac
4 godine prije

Na samim početcima ovog portala ja sam iznosio „najsmelije“ teorije a danas nisam u stanju ni da pratim razne teorije. A „evergreen“ teorije se i dalje sa svima ostalima kombinuju – recimo totalna kontrola i depopulacija koje ovih dana postaju sve aktivnije. Ali mislim da bi „teoretičari zavere“ bili zaprepašteni kada bi shvatili (kada bi HTELI da shvate) svoju ulogu u njima. Pogledajmo recimo histeriju oko vakcinisanja koja traje već neko vreme a kulminira sadašnjom pandemijom. Cela ta histerija je slučajno nastala ili možda greškom? Kako da ne. Da sada zanemarimo sve rasprave oko vakcinisanja, da pogledamo šta je proizvod ove histerije. Proizvod su dva oštro podeljena tabora. Ta podela ide u takve ekstreme da ako u deset stranica teksta jednom pomenete eventualnu opravdanost vakcinacije vi automatski bivate proglašeni „bezrezervnim pobornikom vakcinacije“ što onda takođe znači da ste pobornik sistema, hazbara… I tu je svaka dalja diskusija uzaludna, obe strane… Čitaj više »

Starina
4 godine prije

Davor je ovdje naveo proročanstvo da će se narodi bunit protiv vlasti.
Veliki su izgledi za pobune protiv ovakvih zlih bezumnih vladara, kojima dobrobit njihovih podanika nije niti najmanje na umu.
Još jedan dokaz da su ljudske vlasti jadno zakazale u ostvarivanju sreće svog stanovništva.
Još jedna stepenica bliže jasnom pogledu da jedino Bog ima pravo vladati nad čovječanstvom, jer će to biti konačno ono što svakom čovjeku nedostaje.
Pravo i pravda usklađeni. Vladavina utemeljena na ljubavi, a ne na pohlepi i pokvarenosti.
You may say I’m a dreamer.. Ali ovo je realnost kojoj se ubrzano krećemo, ali prije toga možemo očekivati još jačeg stiska, još više nasilne kontrole i tiranije, još više pljačke i pokvarenosti, upravo da bi se uvidjela razlika između onoga što Bog nudi i onoga što imamo.

Alex
4 godine prije

Uglavnom prosvjeduju neradnici. Tko ima pametnija posla, nema vremena za prosvjede.

Mickey
4 godine prije

Ovaj sistem jednostavno nije dobar, GLOBALNO! Duznicko robstvo,”Gazda” zaradjuje 30.000/min a ti 80/dan,ono malo kuce sto si stekao banka ti uzme zbog neplacenog racuna za vodu,Doktori (Naucnici) koji su napredovali u pronalasku leka protiv raka dobijaju otkaz preti im se porodicom, Politicari izdaju sopstveni NAROD zbog vikendice na Hvaru,Zlatiboru,Balatonu,…,Decu nam truju vrednostima kao sto Transhumanizam,Lesbian,Gay,…,Vodu i vazduh nam zagadjuju zbog centa vise, Truju nas “Vakcinama”, Oduzimaju pravo na Slobodu ,Zdravlje,Glasa,Zivot,Novinari nas truju vestima o Megan Markl i Princu Harry’u a nece da pisu o tome kako 7mil. dece u svetu NESTANE,Pedofilij u samom vrhu takozvane ‘ELITE”,……………………… Kad bi trebao da naslikam sliku ovog sveta, bila bi abstraktna nebi je ni Salvador Dali razumeo. Pitam se dokle ide nas mazohizam,kada cemo reci DOSTA !?

Helena
4 godine prije

Struka gubi iz vida jedan simptom ove korone, a to je besnilo. Mislim da taj simptom ima svaki čovek. Za to apoteka nema leka.

Kažun
4 godine prije
Antinwo.HR
4 godine prije

Lažovi lažu.Iz dana u dan Božinović i policija na tv-u.Dajte se i vi policajci osvijestite malo više.Neki dan mi kaže 1 policajac pun k. mu više ovoga

glineni golub
4 godine prije

Pazite se tajni sluzbi – oni su uvjek bili na strani gazda, a ko fol stite narod i zakon… a dana je sve to podplaćeno….jer inace ovakav nered nebi bio..

Red Dog
4 godine prije

Lepo je sto se neko buni, ali sta traze?
Vece mrvice, vece milosrde?
Dok ne traze nacionalizaciju sredstava za proizvodnju i profita, da ima odakle da im se daje, gube samo vreme.

Ja jesam
4 godine prije

Why so serious? Problem nije u Bilu kojemu je mali i mekani, niti u Sorosevim medijima niti dubokoj drzavi ili koje kakvim “tajnim”drustvima za koje zna i baka s placa. Problem je u meni i samo meni. Ljuti ste i ogorceni na sistem zato jer jos uvijek ne shvacate ili ne zelite shvatiti da je ovo sve matrix, maja🗺🏙🗺 iluzija. I nitko vam ne moze uzeti dusu jer je naprosto nema tko niti uzeti. Postojis samo ti i igras sada ovu corona igru jer je tvome aspektu inteligenciji dosadno. Pa pobogu dopizdi i vjecito biti brahman ili jedno pa trebamose malo i igrati. Sve je to ples i igra sa samim sobom. Danas corona sutra neka lijepa stvar, bitno je da se zabavljamo zar ne?

Spektator
4 godine prije

Ako si u poziciji da upravljaš svaka kriza je velika prilika. Ako znaš kamo ideš svaki put je dobar. Mi se trudimo prepoznati tko nas vodi i kamo nas vodi. Samo spoznaja daje moć reakcije. A spoznaja nam se onemogućava povećanjem informacijske entropije, kako dobro vidi shumadinac.
Moje viđenje korona krize jest da ispod statističkih podataka i priopćenja kriznih stožera vriju intenzivne političke aktivnosti i rat tajnih službi centara moći koju su prepoznali krizu kao priliku da povećaju doseg i kvalitetu upravljanja svojim interesnim sferama. Možda je Orwell bio u pravu kad je napravio podjelu svijeta na Euroaziju, Oceaniju (nakon Brexita), Istočnu Aziju i ostale https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nations_of_Nineteen_Eighty-Four.

Kaj
4 godine prije

Kod nas će krenuti pokret Ludačke košulje

Kaj
4 godine prije

Kod nas će krenuti pokret Ludačke košulje

milan
4 godine prije

odavno je vreme za ustanak,,narod se ponasa kao glupa ovca..

Bosanac
4 godine prije

sad bi se svi na planetu mogli ujedinit u neki pokret ‘zute maske’ …vecina nosi maske..i one malo vec pozutile od upotrebe (ovi sto koriste bijele)

Stjepan Cuković
4 godine prije

Nakon ovog ludila sigurno će nastati velikim nemiri širom svijeta.

Emerik Bianchi
4 godine prije

Njemacka policija uhapsila poznatu njemacku odvjetnicu i prisilno je strpala u psihijatriju,nakon sto je ona tuzila njemacku vladu zbog uvedenih korona mjere koje gaze osnovna ljudska prava.Radi se o poznatoj odvjetnici Beate Bahner.

Max
4 godine prije

Nezadovoljstva njihova naroda datiraju puno prije izolacije.

Muppet shou
3 godine prije

Re Marlov nisu na cesti jer su umorne.

Boki
3 godine prije

Zato nazalost nikad nece izaci iz karantina.

Siniša
2 godine prije

Off..
Upravo pročitah….Pernar napustio politiku, napustio Zagreb i eno ga kod Dubrovnika i radio kao turistički vodiš….
Spavaš li mirno Sinčiću 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI