Francuski ministar unutarnjih poslova upozorava na terorističku prijetnju, uslijed već postojeće ‘bitke nacije protiv islamističke ideologije’

Francuska policija
13 komentara

Opasnost od terorizma u Francuskoj nalazi se na “vrlo visokoj razini”. Policijska zaštita na vjerskim mjestima bit će pojačana dok vlada nastavlja s obračunima s radikalnim islamom, rekao je državni ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Govoreći u utorak, Darmanin je za France-Inter Radio rekao da će sigurnosne operacije biti pojačane na vjerskim mjestima, jer se zemlja suočava s povećanom terorističkom prijetnjom uoči Dana svih svetih 01. studenog, što je postalo jasno nakon nedavnog brutalnog ubojstva učitelja povijesti, koji je stradao u očitom islamističkom napadu.

Ministar je govorio o potrebi borbe protiv unutarnjeg neprijatelja Francuske i rješavanja problema “raširenog islamizma, koji ideološki naoružava ljude”.

Darmanin je također najavio daljnje vladine planove za suzbijanje islamističkih skupina u Francuskoj. Istaknuo je dvije skupine, nevladinu organizaciju Baraka City i CCIF (Kolektiv protiv islamofobije u Francuskoj), obje su optužene za promicanje radikalnih stavova o islamu.

“Vodi se bitka protiv islamističke ideologije. Ne smijemo odstupiti,” rekao je Darmanin, dodajući, međutim kako muslimanska religija” ima sve svoje mjesto u republici.”

Ministar je uzvratio udarac i turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu zbog njegove kritike na okorjele komentare upućene od strane Emmanuela Macrona na radikalni islam, rekavši kako strani čelnici nisu imali pravo miješati se u ono što stvara zabrinutost kod Francuske.

Francuska se uključila u akciju suzbijanja radikalnog islamizma nakon odsijecanja glave francuskom učitelju Samuelu Patyu, događaju koji se dogodio 16. listopada. Macron je izjavio da je islam “u krizi” i odbio se odreći kontroverznih Muhammedovih karikatura koje je objavio magazin Charlie Hebdo.

Retorika i postupci Macrona i njegove vlade razljutili su mnoge muslimane širom svijeta, među kojima su čelnici u Turskoj, Pakistanu i Maroku, između ostalog, napali francuskog predsjednika i podržali bojkot francuske robe.

Kao odgovor, francuska vlada izdala je u utorak upozorenje francuskim iseljenicima, pozivajući na oprez u vezi s naglim porastom antifrancuskog raspoloženja.

Teroristiteroristički napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istražuj
3 godine prije

“…“Vodi se bitka protiv islamističke ideologije. Ne smijemo odstupiti,” rekao je Darmanin…”

Klasika.

Da se “gojimi” ne bi dosjetili – odmah im napraviti novog/starog “vidljivog” protivnika!
Tzv “islamski terorizam” (kojeg su Izrael i “filantropi” i napravili i u potpunosti kontrolisu) – uvijek je dobro dosao – pogotovo kad se veliki broj ljudi pocinje pitati:
GDJE je “pandemija”?
ZASTO ce nam maske?
CEMU da se podvrgavamo vakcinisanju – protiv nepostojece pLandemije?
ZASTO je cenzuriranje i gusenje informacija (kao i svih USTAVNIH prava) – odjednom svakodnevnica u tzv “francuskoj demokratiji”…?

… Eeee “gojimi”….
Evo sad opet onog “vidljivog” neprijatelja…
Bijedno.

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Посматрач
3 godine prije

Пандорина кутија је отворена!

Сузбијање последице неће донети решење, него ће продубљивати проблем, јер се није на време деловало на узрок. “Конобар на крају свима донесе рачун”.

Време мира и просперитета не тече у корист Француза, али и остатка Европе…, на жалост.

nekoime
3 godine prije

Nekako mi se čini kako će opet Rusija morati spašavati Europu.

eisfveurfverwvwerver
3 godine prije

Hehehe, a ministar ne vidi opasnost od onih koji ga postaviše i nagovoriše za ove izjave…………

Max
3 godine prije

Danas , 28. 10 2020 svi smo mi pod prijetnjom terora.

TražeseDomaćaJaja
3 godine prije

Znači li ovo povratak na staro… ili samo na stare oprobane metode zastrašivanja?

Makedonac
3 godine prije

Da kažem pošteno, svaki je i žrtva i đelat. To da iščeznu svi narodi je genocid. Možda su koristili globalizaciju da žive bogatije, ali i amerikanci i stari evropski narodi su platili visoku cenu za to. Shta ot toga kada nemaš, porodicu, decu, veru, ne radiš , čekaš robove migrante da rade umesto tebe. Za francusku konkretno mislim da vise nema šanse za zaokret, nekoliko generacija francuza su provaljene, nema kako da se nauče da rade, a i nemaju količestvo. Bez građanskog rata nema kako da proteraš kolonizatore, a sve to je feminizirano, sodomirano, razni švesteri nema kako da pobede silnih zdravih crnih momaka.<p&gt Po mojemu ne radujem se kada su iščezli Acteki, Inki, Latini, a danas i francuzu. Svi smo žrtve istih zlikovaca, to je takva kognitivna nauka da mnogo lako jednih deportira drugih izđenderiše. Ja bi bih proterao sve makedonce i ostalih koloniztora iz francuske, neka se francuzi… Čitaj više »

ikel
3 godine prije

napraviti zakon koji deportira cijelu familiju terorista ako se napravi teroristicki akt,pa ce se svaki terorist dobro upitat jeli mu to koristi njemu i njegovoj familiji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI