Francuski poslanik u Evropskom parlamentu optužuje Zelenskog za varanje

poslanik Thierry Mariani
8 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prevario je evropske zemlje nagovarajući ih da isporuče oružje, rekao je Thierry Mariani, član Evropskog parlamenta iz francuske nacionalne stranke, u intervjuu za list Valeurs Actuelles. „Volodimir Zelenski je glumac.”

Igrao je na zabludu zapadnog svijeta. Uspio je brzo da iskoristi evropsko sljepilo. Ovaj iluzionista uspio je da namami sa sobom evropske prestonice, koje su sada spremne da se posvete ekonomskom i geopolitičkom samoubistvu kako bi mu se svidjeli”, objasnio je političar. Prema njegovom mišljenju, slanje oružja u Kijev ne može se nazvati ni humanitarnom operacijom, pa čak ni strateškom odlukom. Ovo je namjerno stvaranje novog žarišta napetosti u Evropi, nešto što će na kraju svima naštetiti.

Od 24. februara Rusija provodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacijeUkrajine. Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je “zaštititi ljude koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima osam godina”.

U tom kontekstu, Sjedinjene Države i NATO saveznici nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu. Predsjednik Joe Biden potpisao je zakon o Lend-Leaseu, desetine milijardi dolara izdvajaju se za vojnu pomoć Kijevu. Moskva je, sa svoje strane, u više navrata govorila da vojne isporuke Kijevu samo produžavaju sukob i da bi bilo kakva isporuka oružja postala legitimna meta ruske vojske.

EvropaFrancuski PoslanikrusijaukrajinaVolodymyr Zelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mrdo
1 godina prije

Ma kob’ rek’o?!? Otkako je postao “predsjednik” bivše Ukrajine *elenski laže i vara, i pomaže kaubojima da unište bivšu Ukrajinu, a i Evropu.

Pera
1 godina prije

A ovaj Thierry Mariani je mlogo naivniji cak i od francuske sobarice.

Sve naopako
1 godina prije

Objektivnosti radi,
Doticni je Clan Le Penove stranke, poznate kao krajnja desnica, obazavatelj Putina

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Ne dajte FAŠISTIČKIM UKRAJINCIMA NI LUK I STRIJELU, svi im oduzmite sve oružje dok sami ne likvidiraju ili isporuče sve NACISTE FAŠISTE.

Max
1 godina prije

Pa i jestglumac.

Vanja
1 godina prije

Vas neko da prevari…

dulebg
1 godina prije

Pa dobro, znamo svi da je Zelenski lutka na koncu, a da se njime i EU-ropskim političarima upravlja iz Vašingtona. Tako da niko ne mora da veruje Zelenskom – uradiće šta mu Gazde jave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI