FSB privela tri stranca zbog terorističke zavjere u Rusiji

FSB
8 komentara

Ruska domaća obavještajna agencija, Federalna služba bezbjednosti (FSB), tvrdila je da je osujetila terorističku zavjeru u južnom Stavropoljskom regionu te uhapsila trojicu osumnjičenih, sve državljane centralnoazijske države koja će tek biti imenovana.

Agencija je u petak u kratkom saopćenju najavila raciju i objavila snimke koji pokazuju nadzor i hapšenje osumnjičenih od strane teško naoružanih operativaca.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je terorističke aktivnosti trojice državljana jedne od centralnoazijskih zemalja, koji su planirali teroristički akt, pokušavajući da aktiviraju eksploziv na mestu masovnih okupljanja u Stavropoljskoj oblasti“, navodi agencija . rekao je.

Kod osumnjičenih su pronađeni hemijski sastojci za izradu eksplozivne naprave domaće izrade, kao i veća količina šrafova i eksera koji su namjenjeni da služe kao gotovi geleri. Agencija je pokrenula krivičnu istragu protiv osumnjičenih, a trojica stranaca se sada suočavaju s optužbama za terorizam. Ako budu proglašeni krivima, prijeti im do 20 godina zatvora.

Ovo saopštenje dolazi nakon smrtonosnog terorističkog napada na Crocus City Hall u blizini Moskve prošlog petka. U napadu su poginule najmanje 144 osobe, a više od 200 je ranjeno. Ispostavilo se da su četvorica osumnjičenih, koje su uhapsili ruski organi za provođenje zakona dok su pokušavali pobjeći u Ukrajinu, državljani Tadžikistana.

FSBrusijaTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
29 dana prije

Sad … Na cijeđenje 😁 ….

Realno
29 dana prije

Rvacka privela tri pedera zbog terorističog iživljavanja nad čmarom krmatog đure. Istraga je u toku. Neki kažu da su mu jebali i kesu.

Max
29 dana prije

Rutinska stvar.

edu
29 dana prije

centralnoazijska država?da nije bosna?!

Jere
29 dana prije

Čut će sad oni Ruse! Ako ne budu slušali, ima da im zakažu hitnu operaciju, u cilju poboljšanja sluha, kod FSB-ovih otorinolaringologa. A onda, imali – ne imali, sluha, ima da pjevaju.

Lucija, prva
29 dana prije

Dagestan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI