Gatesov razvod braka zahtijeva istragu njegove prošlosti, povezuje se sa zakladom Epstein i Clintonima, kaže analitičar

Bill Gates
28 komentara

Filantropska slika Billa Gatesa gubi sjaj nakon što su novinari počeli kopati po magnatovoj prošlosti nakon najave razvoda sa suprugom Melindom. Što bi još moglo isplivati na površinu, osim Gatesovih poslova i sastanaka s milijarderom pedofilom Jeffreyem Epsteinom?

Nedavno se ispostavilo da je Bill Gates, legendarni osnivač Microsofta, imao vezu sa zaposlenicom i navodno je “progonio” nekoliko žena u Microsoftu i zakladi Bill i Melinda Gates, dugo nakon što se oženio.

Ipak, Billovi odnosi s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom očito su postali posljednja kap za njegovu suprugu. U jesen 2019., nekoliko mjeseci nakon što je pedofilski financijer pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji na Manhattanu, The New York Times objavio je izvještaj koji otkriva dublje veze između Gatesa i Epsteina. Prema Vanity Fairu, Melinda je započela razgovor s odvjetnicima za razvode u vrijeme kad je priča izašla.

Opravdava li cilj sredstvo?

Prvi sastanak Gatesa i Epsteina dogodio se 2011. godine, tri godine nakon što se zloglasni financijer izjasnio krivim za traženje prostitucije od maloljetne djevojke, postao registrirani seksualni prijestupnik i kasnije proveo 13 mjeseci u zatvoru, navodi Business Insider.

Mogli bismo se zapitati zašto je Bill Gates zatvorio oči pred Epsteinovom reputacijom, napominje Charles Ortel, analitičar s Wall Streeta i istraživački novinar.

“Ljudi manje bogati od Billa Gatesa obično su vrlo oprezni u njegovanju odnosa s autsajderima”, kaže on. “Štoviše, donedavno se smatralo da je Bill Gates posebno mudar i financijski spretan. Dakle, posebno je čudno da bi Gates godinama provodio dragocjeno vrijeme s nekim poput Jeffreyja Epsteina, ostavljajući po strani poznate Epsteinove kriminalne sklonosti. U najmanju ruku, druženje s Epsteinom, posebno nakon njegovog puštanja iz zatvora, pokazuje izuzetno lošu prosudbu Billa Gatesa.”

Daily Beast sugerirao je 18. svibnja da je Gates zatvorio oči pred osuđujućom presudom za seksualne zločine Jeffreyja Epsteina, očito jer je želio da mu dobro povezani financijer pomogne u osiguranju Nobelove nagrade za mir.

“Mislio je [Gates] da će mu Jeffrey moći pomoći, da će znati prave ljude ili nekakav način pomoći, kako bi mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir, što Bill želi više od svega u svijetu”, rekao je bivši zaposlenik Zaklade Gates, a citirao ga je medij. “Mislim da je na kraju bio razočaran što nije uspjelo.”

Nadalje, norveške poslovne novine DN izvijestile su u listopadu 2020. da su Gates i Epstein putovali u Strasbourg 2013. godine i sastali se s Thorbjørnom Jaglandom, bivšim norveškim premijerom koji je u to vrijeme bio predsjednik Nobelovog odbora. Međutim, predstavnik Gatesa porekao je da je tehnološki magnat na bilo koji način vodio kampanju za Nobelovu nagradu.

Jeffrey Epstein nije bio jedini “negativac” s kojim se Bill Gates družio: također je održavao bliske veze s Rajatom Kumar Guptom, bivšim direktorom tvrtke za savjetovanje o upravljanju McKinsey& Company (od 1994. do 2003.). Gupta je optužen za trgovinu iznutra 2012. godine i proveo je dvije godine u zatvoru. Ranije je služio kao savjetnik Zaklade Billa i Melinde Gates.

“Rajat Gupta ispunio je mnoge uloge u zakladi Gates i organizacijama poput Globalnog fonda koje je podržavao i podržava Gates”, primjećuje Ortel.

Suradnja sa zakladom Clinton

Postoji još jedan problem koji bi mogao dodatno nagristi Gatesov imidž, naglašava Ortel, pozivajući se na suradnju filantropa sa zakladom Clinton. Ideja Clintonovih nikada nije bila pravilno organizirana i njome se nije upravljalo, prema analitičaru, koji već nekoliko godina istražuje navodnu prijevaru Clintonove zaklade.

Analitičar s Wall Streeta nije jedini privatni istražitelj koji dovodi u pitanje rad zaklade: zviždači Lawrence W. Doyle i John F. Moynihan tvrde da je Clintonova zaklada zloupotrijebila dobrotvornu zaštitu oslobođenu poreza i duguje porez između 400 milijuna i 2,5 milijarde dolara. To baca sjenu na zakladu Billa i Melinde Gates, koja je usmjerila preko 25 milijuna dolara u dobrotvornu mrežu Clintonovih.

“Bill Gates već nekoliko desetljeća vodi jednu od najvećih dobrotvornih organizacija na svijetu”, kaže Ortel. “Morao bi razumjeti da njegova privatna zaklada mora točno opisati identitet, svrhu i iznos svake značajne donacije unesene u podnesenim prijavama, pod kaznama za krivokletstvo koje kruže u javnoj domeni.”

Analitičar inzistira na tome da trajni pregled prijava zaklade Gates otkriva lažne tvrdnje o mnogim potporama od strane Gatesa za Clintonove dobrotvorne organizacije od 2005. godine. Prema Ortelu, “primatelji su lažno opisani kao vrsta dobrotvorne organizacije, a iznosi prikazani u mnogim slučajevima ne podudaraju se između otkrića Gatesa i Clintona.”

“Je li Bill Gates novac Billu Clintonu slao isključivo iz dobrotvornih razloga ili je kupovao utjecaj nad dinastičkom političkom obitelji koja je duboko dosezala u multinacionalne globalističke institucije?”, pita Ortel. “I, je li itko u orbiti savjetnika oko Gatesa potvrdio da su Clintonove “dobrotvorne organizacije zakonito organizirane ili djeluju za obavljanje poslova izvan Little Rocka u Arkansasu?”

Gatesova prošlost ga progoni

U međuvremenu, čini se da sam Bill Gates nije svetac. Tehnološki magnat “nije uvijek bio toliko javno poštovan,” prema Bloombergu. “Za vrijeme procvata PC revolucije, bio je bezobzirni štreber-tajkun koji je brutalno i prostački maltretirao podređene i navodno pokušao srušiti suosnivača Microsofta Paula Allena, dok je bio na liječenju raka ranih 1980-ih”, podsjeća medij.

Ortel se pita je li Gatesov početni interes za filantropiju proizašao iz njegove želje da poboljša svoj javni imidž:

“Je li Zaklada Gates bila isključivo dobrotvorna organizacija ili je to također bio pokušaj Billa Gatesa da se izolira od zasluženih kritika ili čak od regulatornih i sudskih radnji protiv Microsofta ili drugih profitnih aktivnosti koje je vodio Gates?” pita analitičar.

Vanity Fair ispričao je nevjerojatno sličnu priču o bivšem predsjedniku Billu Clintonu u prosincu 2020. Opisujući kako je Clintonov bivši pomoćnik Doug Band pomogao spasiti javnu karijeru svog šefa nakon što je ovaj napustio Bijelu kuću, časopis je primijetio: “Krajnji cilj benda bio je transformirati Clintona iz opsjednutog političara u svjetskog glavnog filantropa.”

Ortel nije iznenađen ovom očitom sličnosti: “Stara je priča kada monopolisti i oligopolisti pokušavaju oprati reputaciju dobrotvornim organizacijama.”

“Nema sumnje, zaklada Gates učinila je važan posao”, naglašava analitičar. “Jednako tako, Bill Gates je pogriješio. Jedan od razloga što reputacija Billa Gatesa možda nikada neće biti ista je taj što će razvod potaknuti agresivniji nadzor njegovih ranih godina i monopolističke poslovne prakse u Microsoftu, prije stvaranja Zaklade Gates.”

Bill Gates
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Kill Billova reputacija se previse preispituje u msm prostoru da bi to bila slučajnost.netko ili nesho je okrenulo palac dolje.plus sve ceste spominjanje kako je virus laboratorijski proizvod.ovo ljeto Nece biti sezona kiselih krastavaca.hvala.

VasilisaPremudra
2 godine prije

#”Mislio je [Gates] da će mu Jeffrey moći pomoći, da će znati prave ljude ili nekakav način pomoći, kako bi mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir, što Bill želi više od svega u svijetu”, rekao je bivši zaposlenik Zaklade Gates, a citirao ga je medij. “Mislim da je na kraju bio razočaran što nije uspjelo.”

Mda.

Pa…dajte mu je, tu nagradu…Nobelovu, jel’te.
Zaslužio je.
Kao i mnogi laureati u nizu onih kojima je Jeffrey, neprikosnoveni autoritet pri uvjetovanju kriterija i podobnosti kandidata, “pomagao” da je se dočepaju. Ili tkogod drugi iz komiteta, nebitno.
Ionako su svi – Jeffrey.
Moralne vertikale pur sang.

Eto i mene
2 godine prije

ttps://archive.org/details/george-magazine-february-1997-survival-guide-to-the-future-bill-gates-interview/page/n1/mode/2up
Nisam jos sve stigla procitati, skinula sam pdf format. Zanimljivo sto kaze nakon onog “sounds orwellian”…

NeBudiOvca
2 godine prije

On je odabran da bude to sto je. Isto kao i Zuckerberg, Dorsey i ostala ekipa. Za Billa se može recimo vidjeti tko mu je bio otac, pa već to puno objašnjava.
E sad, zašto je odjednom dozvoljeno napadati tog svećenika Covid religije, to je pitanje.
Možda je previše nepopularan pa ga treba zamijeniti s nekim novim licem, možda oni iza njega grade izlaznu strategiju pa gledaju koga da žrtvuju, a možda je i nešto treće.
I kad sam već spomenuo Zuckerberga vidio sam zanimljive isječke iz intervjua u kojima ga pitaju kako je došao na ideju za FB. Jadnik onda izgleda zbunjenije od trenutnog Francuskog predsjednika na svojoj proslavi pobjede😁

MATIJA EMANOVIĆ
2 godine prije

PEDOFILI, VJERUJEM DA ĆE BITI DOKAZANO.

Igor
2 godine prije

Film Inferno (pakao ) u kojem se pokusava uhvatiti ludak koji zeli prepoloviti svjetsku populaciju virusom je izasao premijerno ,cik pogodite..Na Bilijev rodjendan 2016 ..Happy birthday tooo youuuu..Kakva sluuucajnost..Pravilo sluzbi ,kad zelis nesto sakriti stavi to svima ispred nosa ..

kil bill
2 godine prije

Control Alt Delete i ode….

Kalle balle
2 godine prije

Olos kabala cjepit ga sa 10 doza.

Uno
2 godine prije

Anegdota kaže da je Melinda nakon prvog seksa sa Bilom rekla da joj je jasno zašto je firmu nazvao tim imenom. Bez obzira na puste novce, nije se moglo više…

Jest da je mali, ali je zato mekan ko duša… 🙂

Iva
2 godine prije

Prosto mi je neverovatno da žene padaju na ovakve tipove. Skreće se pažnja sa važnijih stvari navodnim aferama i neverstvom Gejtsa.

Pera Detlic
2 godine prije

Jasno kao dan. U svakom slučaju bila bi dobra pouka ostalim sluganima. Međutim njih to ne sekira. Oni se najviše užasavaju zaspati ako nisu poslušni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI