General Harrigian: Pentagon ima plan za uništenje Kalinjingrada, ako bude trebalo

general Jeffrey Harrigian
53 komentara

Zapovjednik američkih zrakoplovnih snaga u Europi, general Jeffrey Harrigian, izjavio je da Pentagon ima plan koji, ako bude potrebno, koji će mu omogućiti da svlada jedinstveni sustav protuzračne obrane u Kalinjingradu. Američki general nije ulazio u detalje operacije, ali rekao je da je ona sveobuhvatna, piše Breaking Defense.

Pentagon ima plan koji omogućava, ako bude potrebno, uništenje ruskog jedinstvenog sustava protuzračne obrane Kalinjingrada. To je na godišnjoj konferenciji izjavio zapovjednik američkih zračnih snaga u Europi, general Jeffrey Harrigian, piše Breaking Defense.

“Ne sumnjajte u naš plan za ovaj slučaj. Riješit ćemo to”, uvjeren je visoki vojni zapovjednik.

„Mi pažljivo osmišljavamo te planove cijelo vrijeme. A ako se takva prilika ukaže, mi ćemo biti spremni da ih provedemo”, rekao je general Harrigian.

Američki general nije otkrio detalje odgovora na “rusku agresiju” iz Kalinjingrada. Ali, prema njegovim riječima se govori o “multilateralnom, vrlo pravovremenom i učinkovitom alatu koji će otvoriti pristup NATO snagama ovom prostoru”.

Harrigian je priznao da američke zrakoplovne snage rade na budućim sveobuhvatnim operacijama. Znači da se govori o udarima iz zraka, kopna, mora, svemira i u kibernetičkom prostoru, poput “jedinstvene simfonije nasilja”, koji probijaju i najmoderniju obranu.

„Jedinstveni položaj Kalinjingrada, koji je, smješten između Poljske i Litve, prilično udaljen od ostatka Rusije, čini ga i izvrsnom platformom za ofanzivu i izuzetno ranjivim ciljem“, navodi se u članku.

Ruski raketni sustavi smješteni u regiji “mogu ugroziti” mnoge NATO države. Istodobno, oni se nalaze na dometu brodova Sjevernoatlantskog saveza u Baltičkom moru i obalne artiljerije. Nadalje, područje je dovoljno blizu za tenkovski napad zapadnih saveznika, navodi publikacija.

Geografija otvara nove mogućnosti za misije za koje se prije koristilo samo zrakoplovstvo. Ali za to Sjedinjene Države i njihovi saveznici moraju koordinirati djelovanje raznih trupa, a to će biti izuzetno teško postići, skreće pozornost Breaking Defense.

Kalinjingrad
FOTO: Područje Kalinjingrada
NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nije bitno tko
4 godine prije

A rusija če samo stajati po strani i gledati, jel? Ovaj generalčič muti govhna.

Nenad
4 godine prije

Ha, Ha,Ha. Svaki plan je sjajan dok bitka ne počne. Pa Rusi su u Kalinjingradu za manje od jednog dana. Sigurno će ih zadržati velike snage baltičkih vojnih giganata. Pa stvarno je kreten. Do Berlina će stići za dva što znači ukupno manje od tri. A posle bež te noge po.ra vas guzica.

Trubadur
4 godine prije

Kao, što kaže Mike Tyson…. Svatko ima plan, dok ne dobije šakom u glavu…

Siniša
4 godine prije

„Sa jedne strane, ne treba komentarisati sve glupe izjave američkih generala. Međutim, kada se to dogodi, onda želim da poručim našim kolegama da bi im bolje bilo da se bave svojim glavnim poslom i da gledaju ono što se događa, na primer, sa protivraketnom odbranom i sistemima PRO koji se proizvode u SAD‘“, kazao je Medvedev.

On je skrenuo pažnju na poslednji slučaj sa naftnom kompanijom „Saudi Aramko“, kada su, uprkos PRO i sistemima „Patriot“, ti objekti razrušeni, nakon čega je na naftnom tržištu nastala veoma teška situacija.

„Mislim da time treba da se bave, a ne da pokušavaju da formulišu glupe ideje, koje nemaju nikakve šanse za realizaciju“, dodao je ruski premijer.

Dub Miroslav
4 godine prije

Izjave američkih generala kao da su ispale iz filma: “Glup, gluplji”

neko ime
4 godine prije

…i rece uvazeni presidente jednom: ” ko nije zadovoljan poretkom uspostavljenim nakon dsr, zastavu u ruke i navali!” Jednom rekao, pa ko nije cuo neka uključi jubito!

Siniša
4 godine prije

Elem….pametan čovek od neprijatelja napravi prijatelja a budala od prijatelja napravi neprijatelja.
Prvo mi je na um palo pitanje, zašto Zapad od Rusije pravi neprijatelja kada apsolutno nije imao potrebe za tim….Rusija im je bila apsolutno ponizna.

Validiraj me njezno
4 godine prije

Ne bih volio da se dogodi takav scenario ali sam siguram da bi u roku od 2 h obrana kalinjingrada ostala bez “ociju i usiju”, tumarali bi u mraku i trazili svijece da mogu ispaliti par iskandera koji bi eventualno ostali citavi nakon prvog udara .

Splićo
4 godine prije

Kalinjingrad sam po se bi neće odlučiti pobjednika u nekom eventualnom ratu!

valentin
4 godine prije

Amerika je carstvo sotone svijeta i kada bi europski političari imali i trunke mozga, Ameriku i njezine atomske bombe bi maknuli iz Europe. Na žalost za okupaciju Europe su krivi i engleski sotonisti.

samo tako
4 godine prije

Nije li i planiranje u opisu posla Pentagona? Smiješna izjava zapovjednika

nekoime
4 godine prije

Angažirat će Hutije s dronovima, kada su prošli američku, sigurno će proći i rusku protuzračnu obranu.

Ringo10
4 godine prije

Ma nece on uradit nista ali ovo je samo jos jedan doklaz da Amerikom upravlja grupa psihopata, manijaka i ludjaka

Sparkling
4 godine prije

Očito do ovog “glavonje” opet nije došlo ono što je Vlado rekao da svima bude na znanje.
“U slučaju napada ili provokacije neče samo biti gađani ciljevi od kud je raketa ispaljena nego i zapovjedni centri ma gdje se oni nalazili”
Ma nisu oni bedasti, nego mi koji se palimo na ovakvu bezveznu propagandu koja je upučena onim istočnim zemljama poput Poljske i inim.
Strah je najbolja propaganda.
LP

radoznali
4 godine prije

Pa da. Kalinjingrad je velika opasnost po državu “demokracije” . Kao da im je na samoj granici. U slučaju bilo kakvog incidenta, stradat će poslušnici u EU

Stjepan
4 godine prije

Samo slabi i kukavice prijete i galame!! Jaki su uvijek mirni i samozatajni!
Ne’ko osto bez 🍼 vitamina, … valjda zbog GMO hrane …?? 🤔🤔

Trajko
4 godine prije

Pali glupe Poljake na guranje.Valjda su mu obecali proviziju ako utrape Poljacima kakvo smece od oruzja.

Tvingo
4 godine prije

Jadan se zaljubio,pa sad kad sedne zaboli …

Arc Stanton
4 godine prije

De aj nemojte pisati gluposti..🙄

ANTINWO.HR
4 godine prije

Glupani američki razbila bi vas Rusija ko beba zvečku

davor
4 godine prije

Poznata “strateško sigurnosno obrambena alijansa” NATO. E Bože daj da imaju muda neki optužiti za antislavizam kao što imaju za antisemitizam.

Splitexpres
4 godine prije

Sve u svemu baltičke republike i Poljska mogu računati da će postati jako brzo glineni golubovi?

Siniša
4 godine prije

“Protivvazdušni raketni sistemi S-400 „Trijumf“ može skinuti oreol nepobedivosti lovcima pete generacije F-35 „Lajtning II“ u Turskoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Uzbuđenje i briga Pentagona povodom verovatnog skidanja oreola o nepobedivosti lovca F-35 uz pomoć turskih diviziona S-400 nije bez osnova“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, lovci pete generacije F-22 „Raptor“ i F-35 „Lajtning II“ američke proizvodnje „nevidiljivi“ su samo za američke poreske obveznike i inostrane kupce.”

kerfnovnwervnwerfvewrvewr
4 godine prije

Ubacuju šifre overtonovog penđera u mozgove onih koji se sutra neće čuditi kad se to desi jer im je general sve to već objasnio a istiniti mediji prenjeli. Prekjuće pričaju o 100 milja mrtvih u “ograničenom” nuks ratu, onda u Ulmu prave centralni stožer za drang nah osten i to overtoniranje sive mase zemljana traje dugo da nebi bazdilo, da uskoro kreću, ko Bajazitov leš na Kosovu.

Mate
4 godine prije

A idiota ?!? Pa njegovi kolege generali priznaju da Rusija može, u slučaju rata, doći do La Manchea za 72 sata, to su sami dokumentirali. NATO u Europi broji do 3 milijuna vojnika. Rusi mogu podignuti u startu 20 milijuna vojnika. I to sve načičkano topovima, minobacačima, raketam i td, desetine tisuća topničkih cijevi, tenkova kao u priči. Rusi bi imali širok i neprekinut logistički lanac, SAD nebi mogli uspostaviti ni blizu dovoljno dobar logistički lanac preko Antlantika. Pa i za samih NATO vježbi po istočnim, vazalnim državama, NATO je imao problema prebacit petnaestak tenkova! SAD nije ni briga za EU. U slučaju rata protiv Rusije, SAD će s Europe pokupit prnje i ostavit EU da po njoj padaju bombe. A ovaj brlja o nekom malom Kalingradu koja Rusija u zalogaju može progutat skupa s još pet – šest država u okruženju. Lik je uistinu bezobrazan i drzak. Ja ne… Čitaj više »

butcher mbs
4 godine prije

nenemaju muda napast venecuelu ili iran a rusiju bi ,,,,neka krenu pa će izbjeglice put meksika preko novog zida

DažBog
4 godine prije

Dragi USranci, prije no sto krenete na Kalingrad ostavite par Poljaka, Litvanaca,…,evropljana, USRanaca da ih poslije vase akcije Rusi mogu u cirkusu pokazivati kao poslednje od vrste-idiota.

politicki nekorektan
4 godine prije

…prvo: general da pripazi koje gljive konzumira….drugo: da pita vjetnamce kako to ide sa momentalnim i totalnim unistenjem …moze pitati i svabe…u svakom slucaju da mu promjene terapiju…

politicki nekorektan
4 godine prije

…..ah ,da , smanjiti mu broj sati na video igricama….

zoran
4 godine prije

Bilo bi bolje da govna po svom dvoristu a nas puste vise na miru.

nessy
4 godine prije

Idemo sada pretpostaviti reciprocnu situaciju: Rusi izjave da u slucaju guzve imaju spremne planove za zbrisati, npr. Floridu. Zamislimo samo, kakve bi bile reakcije. Ali, kao sto je nasa predsjednica, ponosno izjavila, Hrvatska se brani u Afganistanu. USA smisljaju “obrambene operacije” 20-30.000km od svoje granice, a ti sotonski Rusi, naglasavajuci svoje granice, nastoje svima dati do znanja da se eventualni buduci rat nece voditi na podrucju RF.
Jedino sto me tjesi, Hrvatska sudjeluje pri kreiranju USA vanjske politike, po izjavi KGK. Inace, sve njezine izjave su toliko razumne, da covjek ne zna sto bi dodao.

Drakce
4 godine prije

A vec je gospodin iz Kremlja porucio ; Zastavu u ruke i krenite

Brainstorm
4 godine prije

to su prosjaci i sinovi vec odavna promislili: “Svi te danas varakaju, diko moja. Škiljo veli da će na Ljubuški zato kako bi ti pomislio da će na Mostar. A on će zasigurno na Ljubuški. Ma ako on misli da se ti ovoj smicalici domišljaš, može biti da ne ode na Ljubuški, već uprav na Mostar.”

Podravec
4 godine prije

Nu budale!

Damir
4 godine prije

Bolje bi bilo da ode doma i sere po Kaliforniji i Texasu nego da sere po europi , USA seljacine neka odu van iz EU oni i pljackaski Nato ako se nas 500 milijuna nemre obranit bez njih onda nas ne treba niti biti.

ventilator
4 godine prije

Ja pretpostavljam da su odmah Putin, Šojgu i Peskov prišapnuli Zaharovoj…..Daj reci im da i mi imamo plan za uništenje USA ako bude trebalo

Perun
4 godine prije

Drugi imaju plan za unistenje Pentagona pa ne s ….ru o tome na medijima i u novinama ….koja debilcina …..

Perun
4 godine prije

Ovaj je na tripu ….ne razumijem njegove nadredjene zar doticni cin moze davati izjave bez odobrenja i na svoju ruku….suludo i maloumno…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI