General tvrdi da bi članica NATO-a trebala štititi dio ukrajinskog zračnog prostora

Patriot raketni sistem
27 komentara

To bi pomoglo u spašavanju života poljskih građana, utvrdio je Roman Polko

Poljski general Roman Polko rekao je da bi protuzračna obrana zemlje trebala preuzeti odgovornost za dio teritorija Ukrajine, nakon smrtonosnog raketnog udara na selo blizu ukrajinske granice. U razgovoru za Radio ZET u srijedu, Polko, koji je bio zamjenik šefa poljskog Ureda za nacionalnu sigurnost, sugerirao je da bi Poljska trebala zaštititi “pojas zračnog prostora koji se proteže na ukrajinski teritorij i izgraditi sustave protuzračne obrane”. “Ne možemo dopustiti da poljski građani poginu”, naglasio je, izrazivši nadu da će incident ubrzati isporuke obrambenog oružja.

General je dalje rekao da bi poljske vlasti trebale pojačati obrambene sposobnosti, kao i povećati nadzor zračnog prostora. “Trebali bismo obavijestiti Rusiju da će Ukrajinu i granični pojas stalno nadzirati NATO savez i da će ruska borbena sredstva biti oborena”, dodao je Polko.

Također je istaknuo da bi “napad bez presedana” trebao potaknuti NATO da “konačno ukine ograničenja” i Ukrajini dostavi oružje dugog dometa. Prema medijskim izvješćima, SAD, najistaknutiji podupiratelj Kijeva, oklijevao je poslati ove vrste oružja Ukrajini, bojeći se da će to eskalirati sukob.

Njemačka je potvrdila da, sa svojim NATO partnerima, Berlin ne planira pokušati zatvoriti ukrajinski zračni prostor, ističući da bi takav potez mogao izazvati izravan sukob između Rusije i NATO snaga. “S našim saveznicima složili smo se o tome da želimo izbjeći daljnju eskalaciju ovog rata u Ukrajini”, objasnio je glasnogovornik vlade. Berlin je predložio pomoć Poljskoj u patroliranju njezinim zračnim prostorom, prema glasnogovorniku njemačkog ministarstva obrane.

Dolazi nakon raketnog napada na selo Przewodow, blizu ukrajinske granice, u kojem su ubijena dva civila. Dok je Poljska isprva tvrdila da je projektil “proizveden u Rusiji”, kasnije je predsjednik Andrzej Duda primijetio da ga je vjerojatno lansirala ukrajinska protuzračna obrana.

Rusko ministarstvo obrane zanijekalo je umiješanost, navodeći da su njegovi stručnjaci analizirali fotografije s mjesta događaja i identificirali dijelove projektila “kao elemente projektila iz sustava protuzračne obrane S-300 koji koristi ukrajinsko ratno zrakoplovstvo”.

NATOPoljskarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

“Trebali bismo obavijestiti Rusiju da će Ukrajinu i granični pojas stalno nadzirati NATO savez i da će ruska borbena sredstva biti oborena”, dodao je Polko.
Također je istaknuo da bi “napad bez presedana” trebao potaknuti NATO da “konačno ukine ograničenja” i Ukrajini dostavi oružje dugog dometa.”

Ovaj žestoko navija da mu Ukri pošalju još raketa u Poljsku, a nije mu mrsko niti da izazove 3. svjetski rat gdje bi oni bili prvi na udaru.

Lucija, prva
1 godina prije

“…Volinjski masakr, klanje Poljaka seljaka civila,djece,vilama,noževima,sjekitrama u rano jutro na najbestidniji i njakrvožedniji način, istina je da je to leglo i osinje gnjezdo teskog sovinizma ne samo prema rusima nego i prema židovima, tamnoputim ljudima..to znaju samo oni koju su tamo boravili…ljudi moruju znati gdje je uzrok zla i svega sto se ovdje dogada..moraju znati gdje je pocetak toga…
Poljaci bi morali voditi Ukrajince na stratište njihovih poklanih djedova da traže njihov oprost, a ne da se bahate po poljskoj,…”

Ziv je Geza
1 godina prije

Nista od toga biti nece dok se hrvatski i poljski vojni vrh( mimo natoa) ne sastane i konacno zatvori nebo iznad ukrajine.
Pitanje je sata kada ce politicki i vojni vrh poljske i hrvatske lupiti sakom o stol i reci, e sada nam je dosta.

Lucija, prva
1 godina prije

“Još uvijek nema informacije gdje je završila ruska raketa koju su ukrajinci navodno gađali.
Ovo je bio čisti false flag, nakon kojeg su hijene rata počele skvičati da je “Rusija uvijek kriva bez obzira na sve, jer eto Ukrajina se samo brani”. E pa, da nije neustavnog puča 2014. kojeg je maksimalno potpomagao zapad na čelu s “F. EU” Nulandicom, danas ne bi bili tamo gdje jesmo.
A da taj isti Zapad ne daje iluzije Ukrajini da može pobijediti Rusiju i da je ne opskrbljuje oružjem, Rusija ne bi ni morala gađati energetsku infrastrukturu. Da je Amerika na mjestu Rusije, sve bi se završilo za tjedan dana masovnim “carpet bombingom” i izjavom o par milijuna “collateral damage”.”

Onogošt
1 godina prije

Da su Rusi na vrijeme razbucali ukrainsku željezničke i putnu infrastrukturu rat bi bio završen. Ukoliko moderni pvo sistemi i rakete dugog dometa nesmetano stignu u Ukrajinu nešto gadno smrdi. Rusija je zadnja brana od velikog reseta ali ukoliko se ne obračuna sa sopstvenim izdajnicima teško i njima i nama.

tuf
1 godina prije

Kakvi su ovo mokri snovi sjemeništaraca o zatvaranju zračnog prostora nad Ukrajinom.
Niti je zbog površine to tehnički izvedivo, niti bi ih Rusi mirno gledali u pokušajima uspostave istoga niti zapravo imaju čime. EU tek u fazi planiranja ima izradu “raketnog štita” , pa neće se valjda ofenzivnim amerima obratiti za defenzivna sredstva? Pobogu, njihov Patriot ne samo da u praksi nije obranio saudijsku infrastrukturu nego ima i užasan failure rate (pri čemu ni operateri nisu sigurni od pogibije).
Neka budu sretni izoliranošću sukoba jer trenutno uopće nemaju odgovor za ovakve masovne napade dronovima na velikoj površini.

Medo
1 godina prije

Tko se sjeća onog izjednačavanja prava Poljaka s Ukrajinacima. Tad su Rusi rekli da Poljaci imaju mokre snove o podjeli Ukrajine. 🤔🤔🤔🤔🤔

Tupko Glupko
1 godina prije

Poljska rafinerija nafte PKN Orlen zatražila je od ruskog Transnefta isporuku 3 milijuna tona nafte sustavom naftovoda Družba u 2023. godini, prema važećim dugoročnim ugovorima, objavio je ruski list Kommersant.

Šele
1 godina prije

Kako više nije jasno i Poljacima i Ukrajincima da anglosaxoni tj.Natto,ne žele da ratuju sa Rusima, oni če slavenima dati i oružje i municiju da se pobiju,ali oni bi u rat ušli samo na strani pobjednika,kad to već bude poznato ,kao i 43,sad u ovom trenutku još imaju nepoznanica u vezi Rusa, jer u Ukrajini se rat uglavnom vodi starim oružjem,još nisu sigurni šta to Rusi imaju novo,zato se i boje ući u otvoreni sukob

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Zračna uzbuna u Lavovu…
Poljaci sakrivaju traktore.

Max
1 godina prije

Amerikanci bi htijeli imati proturaketni štit u Poljskoj aii to već imaju i nije reagirao na stari S 300.

ANTIFASISTA
1 godina prije

NATO (NAZISTICKA ARMIJA TRGOVINE ORUZJEM) mora da stiti Ukrajinske naciste u suprotnom slijede diverzije Ukrajinaca po Evropi.

Гавран
1 godina prije

Риа Новости:
Путин упозорио да ће рвање са Западом трајати десет година.
Кад следећи пут – поводом неке вести или догађаја – осетите потребу да вриштите да је све изгубљено или, напротив, да смо победили, застаните на минут.
Удахните дубоко и сетите се да ћемо можда још десет година живети у околностима сличним садашњим.

Чувајте дах.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Baba, zašto NATO nije aktivirao čl. 5 kad su Ukrajinci raketom spičili onaj traktor u Poljskoj?
Jer traktor nije bio John Deere!!

tihobl
1 godina prije

Пољски председник Анджеј Дуда рекао је да представници Украјине могу да се упознају са истрагом о паду ракете у Пољској, али не и да учествују у њој.

Prije toga SBU je okusao da predje granicu Poljske sa punim kombijem dijelova ruskih raketa.

Kosir i Bat
1 godina prije

aaaaa ha ha ha ….🤣

Gnostik
1 godina prije

Ranjena zvijer je opasna kad se koprca i beslovesno kurca,s tim što će prije iskrvariti.

Gnostik
1 godina prije

Ranjena zvijer je opasna dok se koprca i beslovesno jurca,s tim što će prije iskrvariti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI