Generalni Sekretar NATO-a kaže da treba biti spreman za loše vijesti iz Ukrajine

Stoltenberg o ratu u Ukrajini
47 komentara

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da bi NATO trebao biti spreman za loše vijesti iz Ukrajine, prema njegovom intervjuu za televiziju ARD u subotu.

„Trebalo bi da budemo spremni i na loše vesti“, rekao je on na pitanje da li se plaši da će se situacija u Ukrajini pogoršati u budućnosti. “Ratovi se razvijaju u fazama. Ali moramo podržati Ukrajinu iu dobrim i u lošim vremenima.”

Ključno je povećati proizvodnju municije, rekao je Stoltenberg, priznajući da zemlje NATO-a nisu bile u stanju da zadovolje povećanu potražnju za njom. Rekao je da je Ukrajina sada u “kritičnoj situaciji”, ali je odbio da preporuči šta Kijev treba da uradi.

“Ostaviću Ukrajincima i vojnim komandantima da donesu ove teške operativne odluke”, rekao je Stoltenberg. On se osvrnuo i na izazove sa kojima se suočava evropska odbrambena industrija.

“Jedno od pitanja kojima bismo se trebali pozabaviti je fragmentacija evropske odbrambene industrije,” rekao je on.

Šef NATO-a je rekao da je to u interesu Evrope i da je dobro za poslove u industriji. Rekao je da je važno ne dozvoliti da cijene municije rastu sada kada je potražnja porasla.

Stoltenberg je rekao da nije bilo značajnijih pomaka na bojnom polju u proteklih nekoliko mjeseci. Odbio je da podijeli perspektivu o tome šta bi se dalje moglo dogoditi.

“Ratovi su sami po sebi nepredvidivi”, rekao je zvaničnik. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti.

NATOrusijaStoltenbergukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Metabaron
4 mjeseci prije

Pod ovim tekstom ,naravno,nece biti “komentara” hibera , dilbera , Brkatog praseta i njima slicnih kreatura…

Max
4 mjeseci prije

Poraz.

Гавран
4 mjeseci prije

STIGLE SU LOŠE VESTI IZ UKRAJINE
Širom Ukrajine protesti – traži se demobilizacija regruta i rezervista

abc
4 mjeseci prije

Rusija je porazila NATO. To su dobre vjesti.

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Mi već duže vrijeme znamo da su vijesti za Ukrajinu loše, tako da kod nas nema faktora iznenađenja.

tihobl
4 mjeseci prije

Тровање супруге шефа Главне обавештајне управе (ГУР) украјинског министарства одбране Кирила Буданова било је покушај украјинског председника Владимира Зеленског да ојача своју власт.

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Lose vijesti su bile ovo sto se do sada dogadjalo, poginulo je milion Ukrainaca. Ako nastupi mir to su dobre vijesti, dosta vise ubijanja!!!

tihobl
4 mjeseci prije

Сједињене Државе тренутно не производе ниједан напредни полупроводник за системе вештачке интелигенције на својој територији.

Buničar
4 mjeseci prije

Za lose vijesti trebaju biti spremni Ukrajinci. Amerikancima je svaki rat dobra vijest jer prodaja oruzja raste, raste..

nastran
4 mjeseci prije

on se čudi???

Herc
4 mjeseci prije

Nijesu još prošle ni dvije godine rata, trajaće on 4 kao svi u kojima su Rusi učestvovali
1914-18, 1941-45, 1991-95

goran
4 mjeseci prije

e moja kretenčino stoltenbergu pa ja sam znao od samog početka da če ukrajina skupa sa eu biti poražena od strane rusije.

Mile
4 mjeseci prije

Ja sam ocekivao da je Mojsije napravio vecite zapovesti i za sva vremena…..

Nekoime
4 mjeseci prije

Stoltenberg: Ukrajina šeće po krovu…

Nekoime
4 mjeseci prije

A i sušene haringe će poskupjeti…

Observeterius
4 mjeseci prije

Sve je rekao, povečanjem ponude municjom u uvjetima kad cijene hrane i nergenata rastu, mi sfi zapravo financiramo ekonomiju rata.

tihobl
4 mjeseci prije

Организатори блокаде пољско-украјинске границе открили јахте које су се у папирима водиле као хуманитарна помоћ за Украјину

Пољски активиста Томаш Бучик пише о јахтама, чамцима и луксузним аутомобилима “прерушеним” у хуманитарну помоћ.

PS. Tu su i fotke.

tihobl
4 mjeseci prije

Украјина је почела да шаље мачке на фронт да се боре против мишева, пацова и змија, преноси Билд.

Sad su skontali zasto ruski vojnici sa sobom nose macke. Tek kad su im glodari prepunili zemunice, a za njima dosle zmije sjetili su se da su macke korisne zivotinje. To im niko na NATO obuci nije pomenuo, a sad imaju probleeme sa NATO tehnikom kad misevi izgrizu izolaciju kablova (ostaje im da okrive Putina za invaziju miseva).

Middle
4 mjeseci prije

Kaos I ratovi sirom svijeta, hvala ti Ameriko

Ante
4 mjeseci prije

Zapad je u problemima jer proizvodnja granata se povećala sa 2000 Eura na početku rata po granati na 8000 Eura po granati od 155 mm do sada.

Karma
4 mjeseci prije

Podrzi palestince sada sotono, gnjoju iz pakla. Krepaj u mukama ti i vucibatine koje zastupas

Josip
4 mjeseci prije

Ovu svinju Sroltenberga treba izvesti pred prijeki sud i streljacki vod. Huskajuci Ukrajinu odgovoran je za stotine tisuca mrtvih, a da ne govorimo o zagadenjima atmosfere i klimatskim promjenama o kojima su im puna uta. Kad su interesi americke bagre u pitanju ocigledno klimatske promjene nastale milijunima eksodiranih granata nisu bitne. I gle vraga ona mula Greta suti ko zalivena..

Bruno
4 mjeseci prije

Ovaj tip stvarno zaslužuje da se po njemu nazove jedinica mjere za glupost: Stoltenberg

Basinac
4 mjeseci prije

Vidi ti njega ? On tuđim k….m malti gloginje zato se tako i ponaša.

Facts
4 mjeseci prije

Prije nekih 10-tak dana Zelenski je naredio da se na jugu rijeke Dnjeper prebacu ukrajinski vojnici na rusku stranu. Normalno svakom imalo pametnom covjeku je bilo jasno da je to bilo samoubojstvo. Znao je i Zelenski ali tribao mu je filmski publicitet. Pogledajte sto kaze BBC “Cijeli riječni prijelaz je pod stalnom vatrom. Vidio sam čamce s mojim suborcima kako jednostavno nestaju u vodi nakon što su pogođeni, zauvijek izgubljeni za rijeku Dnjepar. “Moramo nositi sve sa sobom – agregate, gorivo i hranu. Kad postavljate mostobran treba vam puno svega, ali opskrba nije bila predviđena za ovo područje. “Mislili smo da će neprijatelj nakon što stignemo pobjeći i onda možemo mirno prevesti sve što nam treba, ali nije tako ispalo. “Kada smo stigli na [istočnu] obalu, neprijatelj je čekao. Rusi koje smo uspjeli zarobiti rekli su da su njihove snage dojavljene o našem iskrcavanju pa su, kad smo stigli tamo,… Čitaj više »

Darko
4 mjeseci prije

Jebem ti mater usranu, što radi Izrael pod tvojom kapom u pojasu Gaze? Ruse koji su imali isti problem ukrajinskog terorizma nad manjinama u Ukrajini kažnjavate a židovsko smeće koje radi neviđeni genocid u Gazi nagrađujete?

Johny
4 mjeseci prije

A gdje su pare to nitko ne pita

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI