George Soros ulaže 1.000.000 dolara u kampanju kako bi spasio guvernera Kalifornije Newsoma od opoziva

George Soroš - Milijuni
16 komentara

Guverner Kalifornije mogao bi izgubiti svoju funkciju prije isteka mandata 2023. godine nakon što je masovna peticija za njegov opoziv prikupila više od 2 miliona potpisa. Nedavna istraživanja javnog mnjenja takođe pokazuju da bi glasanje 14. septembra moglo imati negativan rezultat po njega.

Milijarder i investitor George Soros udvostručio je raniju donaciju, u cilju zadržavanja guverneraKalifornije demokratu Gavina Newsoma na funkciji, dodavanjem 500.000 dolara u organizaciju “Stop the Republican Recalling of Guverner Newsom”(Zaustavite republikanski opoziv guvernera Newsoma), izvještava Fox News pozivajući se na finansijske podatke. Investitor je tako ukupno izdvojio milion dolaraza pomoć guverneru u borbi.

Velikodušna donacija, jedna od mnogih koju je dao Soros, pomaže Newsomu u borbi da pridobije stanovnike Kalifornije, od kojih mnogi ostaju nezadovoljni njegovim učinkom prema anketama iz jula. Anketa koledža Emerson pokazala je da je manje od 48 % kalifornijskih državljana spremno ocijenititi guvernerov posao u rješavanju pandemije, požara, suše i beskućništva dobrim ili odličnim. U isto vrijeme, zapanjujućih 52 % ljudi reklo je da je Newsom bio loš u rješavanju problema beskućništva.

Da pojačaju Newsomove muke, samo 55 % lokalnih demokrata navelo je da planira glasati 14. septembra, u poređenju sa 80 % republikanaca, prema istraživanju LA Times. Bijela kuća je takođe pokušala da stane iza guvernera, a potpredsjednica Kamala Harris planira da održi miting za njegovu podršku. Događaj je otkazan, međutim, zbog tragičnih bombaških napada u Kabulu u kojima su poginuli američki vojnici.

Šta se dogodilo sa Newsomom?

Inicijativa za opoziv demokratskog guvernera pokrenuta je u junu 2020. godine, ali je pravu snagu stekla tek u novembru 2020. godine usred skandala koji je uključivao Newsomovo kršenje sopstvenih ograničenja vezanih za COVID–19. Guverner je odlučio da se na privatnoj zabavi sastane sa lobistima i nekoliko porodica upravo u trenutku kada su SAD ulazile u drugi talas pandemije.

Inicijativa je prikupila preko 2 miliona potpisa, što je izazvalo rijetki mehanizam opoziva guvernera, koji postoji u Kaliforniji. Birači će 14. septembra morati da odgovore na dva pitanja: da li misle da bi trebalo da smijene Newsoma i koga bi željeliza novog guvernera. Posljednji opoziv guvernera Kalifornije dogodio se 2003. godine: tada je republikanac Arnold Schwarzenegger uspješno pobijedio u trci protiv guvernera demokrata Gray Davisa.

Ako većina birača odluči da Newsom nije sposoban da dalje zastupa njihove interese, zamjenski kandidat koji dobije najviše glasova postat će novi guverner države. Međutim, ta osoba bi tu funkciju zadržala samo do kraja Newsomovog mandata, koji ističe 2023. Nakon toga, stanovnici Kalifornije će izabrati novog guvernera prema redovnim procedurama (osim ako ne odluče da opozovu i novog guvernera).

George Soroskalifornija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Tip je sotona

Stara kuka
2 godine prije

Nema potrebe. Stanovnici Kaliforije ionako neće glasovati za opoziv onog bolesnika Newsoma. Toliko su “progresivni”. da mnogi u SAD smatraju da bi prosječni nacionalni IQ Sjedinjenih država porastao barem za 10 poena kad bi se Kalifornija otcijepila.

Mali Ivica
2 godine prije

Veći problem svijetu i narodu predstavlja ovaj Guro Sereš koji je donirao ovog nepoćudnih govnarnera.

Bosanac
2 godine prije

Kad odem u Hajduke prvo ću ovog šupka opljačkat i to iz humanitarnih pobuda (da nema više čim poticat zlo po svijetu).

Onogošt
2 godine prije

Koliko moraš biti bolestan i zloban da bi u 90tim godinama profitirao u haosu? Problem ovoga gada je što misli da je vječan. Ko se još sjeća njegovog ortaka Davida Rokfelera? Džaba 9 herca

Komunist
2 godine prije

Zapadna demonkracija

Mahatma
2 godine prije

Džabe mu. Newson je totalno izgorio nema mu spasa. Demokratima je jedina opcija ostavka Feinsteinice u senatu, tako da skrenu reizbor u utrku za to prazno mjesto.

mike
2 godine prije

ni crna zemlja ga nece……

Jerkk
2 godine prije

Bolesni psihopat Soros ,hice sve drzati poď kontrolom oa i Guvernere i SAD. Ali doci ce sotona po njih. A sin ,isto psihopat , se sastaje3sa Plenkovicem u Vladi, polutajno. Nekanobjavi Plenkovic o cemu su pricali.

Praetorian
2 godine prije

New York i Kalifornija su leglo zla, od tamo ide sva dekadencija i perverzija po SAD i Europi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI