Soroš: Poraz Rusije u Ukrajini označio bi kraj „Ruskog carstva“

George Soros
193 komentara

Poraz Rusije u ratu s Ukrajinom izazvao bi kolaps “Ruskog carstva”, tvrdi mađarski globalist i igrač američke vlade, Gorge Soroš.

Soroš je to izjavio tokom Minhenske sigurnosne konferencije održane 16. februara u Njemačkoj, dodajući da će takav poraz prihvatiti zemlje koje su ranije bile dio Sovjetskog Saveza. Rusko-ukrajinski rat koji je počeo u februaru prošle godine doveo je do jednog od najkrvavijih evropskih sukoba od Drugog svjetskog rata, uz najveći sukob između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine.

“Zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza jedva čekaju da vide Ruse poražene u Ukrajini jer žele da uspostave svoju nezavisnost. To znači da bi ukrajinska pobjeda rezultirala raspadom ruskog carstva”, rekao je Soroš. “Rusija više ne bi predstavljala prijetnju Evropi i svijetu. To bi bila velika promjena na bolje.”

Nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine – formalno Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika – raspao se na 15 nezavisnih zemalja. Rusija je najveća i najmoćnija od njih.

On je otkrio da je, iako bi SAD podržale Ukrajinu, američki predsjednik Joe Biden upozorio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da se Treći svjetski rat mora spriječiti. Ali kao što su prošli mjeseci pokazali, Zelenski je tražio više oružja od Zapada kako bi naoružao trupe u Ukrajini za borbu protiv Rusa.

Uprkos tome što je ruska vojska loše vođena, loše opremljena i demoralizovana – Soroš je prokomentarisao da je ruski predsednik Vladimir Putin zavisi od Wagnerove plaćeničke grupe u borbi protiv ukrajinskih snaga u određenim regionima Donbasa. Činilo se da je Putinovo oslanjanje na plaćeničku grupu koju je osnovao Jevgenij Prigožin kratkoročno uspješno.

“Kockanje je uspjelo. Ukrajina se suočila sa strateškim izborom: ili se zaglaviti u držanju Wagnera na udaljenosti ili predati Rusiji propagandnu pobjedu i sačuvati svoje ograničene resurse za kontranapad”, nastavio je globalista.

Soroš, rođen u Mađarskoj, specijalizovan za svrgavanje izabranih lidera u takozvanim obojenim revolucijama, označio je i Putina i kineskog vrhovnog lidera Xi Jinpinga kao „diktatore” zadužene za nacije koje predstavljaju „najveću prijetnju otvorenom društvu”.

“Oni su povezani u savez koji nema granica”, rekao je globalista. „Imaju i mnogo toga zajedničkog. Vladaju zastrašivanjem i, kao posljedicu, prave zapanjujuće greške.”

Štaviše, Soroš je spomenuo da je Peking ojačao svoje odnose sa Moskvom iako je gotovo sav Zapad prekinuo veze sa Rusijom.

Soroš je osudio Xijevu strategiju nulte COVID-19, rekavši da je oslabila povjerenje u Komunističku partiju Kine. Tiranska politika za suzbijanje širenja koronavirusa iz Wuhana (COVID-19) okončana je nakon što su protesti širom zemlje potresli komunističku naciju.

“Xi se drži politike nulte COVID-19 koja se nikako ne može održati”, prokomentirao je.

„Kratkoročno, Xi će vjerovatno ostati na vlasti jer čvrsto kontroliše sve instrumente represije. Ali sam uvjeren da Xi neće ostati na funkciji doživotno. Dok je on na vlasti, Kina neće postati dominantna vojna i politička snaga kojoj Xi teži.”

Soroš je ipak zaboravio naglasiti na čiji nagovor Kina vodi nultu Covid-19 politiku, otkrivajući kako funkcioniše globalistička bagra.

Pretplatiti se
Obavijesti o
193 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ziv je Geza
27 dana prije

Stari zabac se boji umrijeti sam, zeli sa sobom povuci bar milijardu ljudi.

Stock
27 dana prije

Prije nego geopolitičari ubiju svaku volju za komentiranjem, da vas pitam nešto…
Sjećate li se šta je, izmedju ostalih, pričao i ovaj krpelj prije samo 10-20 godina kada su odlučlili razbucati ovaj poredak i uspostaviti novi?
Sve riječi hvale o kineskom i ruskom rukovodstvu.

Pa se sjetite šta su pričali ondašnji “filantropi” 30tih godina prošlog vijeka o njemačkom rukovodstvu.

I ako i dalje ne vidite znak jednakosti izmedju dešavanja tada I danas, nastavite sa pričom kako su jedni zli, a drugi dobri.
I utrljavajte ovu marinadu po cijelom tijelu misleći da će vas bolje zaštititi kada vas bace na roštilj.

Today
27 dana prije

On misli da je veci vampire od Stoltenberga ali nije.

Gjuro1977
27 dana prije

On misli da je drugi svjetski rat u tijek,ne nazove Manolića da mu objasni stvari

Alex
27 dana prije

Koji bolesnik moraš biti da izlaziš svako malo u javnost i saopštavaš svoje stavove. Kakva mračna sila goni ljude da misle kako su veoma važni na ovoj planeti. Ma koga briga šta ti misliš, odjebi više!

Damir
27 dana prije

Poraz Rusije značio bi i osigurao više krvi nedužne djece i ljudi u krvotoku takvih i sličnih monstruma kao što je G.S.

Keks
27 dana prije

Koga briga što ova gerijatija govori??? KOGA???
Bolesnik koji je cijeli život podrivao demokraciju, razum i ljudskost.
PS
Neće se Rusija raspasti ali treba bolesnog liliputanca maknuti. Da i Rusija odahne malo…

27 dana prije

Eto recepta – Zapad proglasi poraz Rusije i Rusija se uruši kao kula od karata! Narod to kaže malo drugačije: “Što je babi milo to joj se i snilo”. Iz aviona se vidi da ovo što Soroš drobi nema veze sa mozgom. Države okupljene oko Rusije su same prišle savezu nezavisnih država jer od tog saveza imaju mnogobrojne koristi, iz saveza mogu da izađu kad god hoće ali… nisu lude. Šta više, sve je veći broj država koje žele da uđu u savez Rusije i Kine (BRICS) a ne da beže od Rusije. ——————– Stare su tvrdnje da Rusija na neki način zavisi od Ukrajine, toliko puta ponovljene da su postale mantra – kako se onda Rusija ovako brzo razvijala poslednjih 30 godina bez Ukrajine?!? Po tome bi se pre moglo reći da joj je Ukrajina bila balast! Znači bilo kakva zavisnost Rusije od Ukrajine je ništa više od puste… Čitaj više »

borjana
27 dana prije

Mrcina soroš i svjetska sigurnost?????
Ne znam jeli igdje na voj baloti ima misto di Soroš nije unio bilo razdor, nered, nemir ili rat???
Nisam imala blage veze da je i mrcina nazoćna, ali sada je daleko jasnije od kuda tolika zasljepljenost međunarodnih institucija i poslušnika za potporu Ukrajini i produbljivanju sukoba.
Ukrajina samo kao bezobzirna poluga prema slamanju i rasparčavanju Rusije i otimanja njihovih energetskih resursa.
Sve je veća i otvorenija retorika u toj namjeri, i ne napada Rusija “svjetsku sigurnost” nego je Rusija ta koja napadnuta sa jasnim planom njenog uništenja.
Ovaj će sukob zaista trajati, ubacivati će se sve veći ulozi, a svijet po njegovom okončanju neće više nikada biti isti kao šta je bio prije početka sukoba.
I nije mi jesno šta ovu mrcinu još na ovom svitu drži, zašto ne crkava?????

Zdravko
27 dana prije

Ovo smeće nikak da crkne

Tri p
27 dana prije

A sta metuzalem kaze ako amerika izgubi u ukrajini, sta bi to znacilo? Ili tu mogucnost ne razmatra…

neon
27 dana prije

Rusko carstvo je i zvanicno palo 1917. Boljsevizam, komunizam, demo(n)kracija, “izborno” nacelo… su instalirani od strane cionizma-cionista, a i ovaj sada “car” u Rusiji je cionisticki pijun. Eliminacijom monarhije cionisticki bankari su preuzeli svaku gojimsku tzv. drzavu i privatizirali funkcije svake gojimske “vlade”. Svijetom se upravlja iz jednog centra sto je narocito doslo do izrazaja za vrijeme kurtone kada su pale sve svjetske “sile”. Zidov Soros to vrlo dobro zna, a ove njegove glumacke izjave su izjave za javnost. “Izabrani” jos nisu zadovoljni stupnjom kontrole nad gojimskim narodima koje planiraju potpuno osiromasiti, ostaviti bez ikakve imovine i kroz transumanizam, cipiranje, AI… unistiti “zivotinjsku” vrstu-gojime. Za to je potreban zavrsni “sou” koji je zapoceo kurtonom, nastavio se insceniranim ratom u Ukrajini, a evo imamo i “prirodne” potrese… nastavak slijedi. Problem sviju gojima je taj sto nemaju svoj novac, nemaju svoje stamparije novca-centralne banke, nego uzimaju kredit s kamatom koju ni teoretski… Čitaj više »

Гавран
27 dana prije

Kabala je uspela da napravi super-monarhiju u kojoj vlast ostaje zauvek u istim porodicama. Ne polažu nikom račune, ne primenjuju nikakva previla, vladaju bez ikakve odgovornosti. Za narod je potpuno obrnuto. Narod kojim vladaju je dužan da njima polaže račune i da živi u neizvesnosti nepostojećih pravila. Narod je dužan da manje jede, manje troši energije, manje razmišlja i da ga bude manje.

Željko
27 dana prije

Gledam ovog “čovjeka” u “cvijetu mladosti” jer ima 93 godine i pitam se kakav je njegov “mentalni sklop”?! Ima sve a nema ništa!
Umjesto da je život ispunio druženjem sa obitelji, čuvanjek unučića, nekim “malim”, normalnim stvarima on je cijeli život bio “gladnih očiju” i dođem do one naše “nije bogat onaj tko ima više nego onaj kome manje treba” ili do one druge, ne znam čija je, “manje je više”!
Najgore je protratiti život uludo jer nitko ništa nije ponio sa sobom!

tihobl
27 dana prije

Poraz Rusije u ratu s Ukrajinom izazvao bi kolaps “Ruskog carstva”.

Ovo je tacno, ali to je polovina recenice. Nedostaje dio sta ce biti kad Rusija pobjedi. Ovo je problem zapadne misli – razmisljaju samo o najoptimistickijem scenariju, zanemaruju ostale ishode i nemaju plan B. Arogancija kombinovana sa gluposcu doce im glave.

Nekoime
27 dana prije

Prije će biti kraj Kazarije v2.0.

Гавран
27 dana prije

Životno delo Šoroša se upravo srušilo pred njegovim očima.
Pravili su svetsko super-carstvo sa svetskom podelom proizvodnje. Sada se to carstvo deli na dva dela. U jednom delu su ostali resursi i proizvodnja u drugom potrošnja i vojno-policijski sektor. Koji proizvod smo skoro kupili iz otsečene Zmijske Glave (USA)? Samo otrov- Oružje, dolare, viruse antiviruse i spin.

Schroder
27 dana prije

Kaze to jedan demon koji se hvalio da je on umjesan u PUC u Ukraini 2014 godine i da ga je taj puc kostao 12 MILIARDI DOLAR: COVJEK JE DEMON -REPTIL KOJI RUSI VLASTI U ZEMLJAMA I NA TOME ZARADUJE Nadam se da ce ovome reptilu BOG SUDITI?i da ce goriti u paklu VJEKE VJEKOVA AMEN TI I ONI KOJI STOJE IZA OVOGA A TO SU ONI KOJI SE GODINA MA OKUPLJAJU U DAVOSU:Tebe nitko nikad nije birao kao i Klausa Schwaba , koji ste godinama ovo pripremali DOBRO DA TI ORBAN NE DA DA UDES U MADARSKU;JER BI ISTO TAMO SMENJIVAO VLAST:Zracis demonskim silama a sluzis se onim demonskim rijecima ZAVADI I VLADAJ TEBI JE SVIJEDNO DA TOLIKO UKRAINACA GINE A I RUSA:.UKRAINSKE MAJKE PLACU ZA SVOJIM SINOVIMA KAO I RUSKE TI SI JEDAN VELIKI PSIHOPATA -DEMON REPTIL A TO JE COVJEK BEZ DUSE

Tucker Carlson
27 dana prije

Iskreno pitanje..da li je netko vidio ovu nakupinu sluzavog materijala kako se kreće na vlastite dvije noge?!?!meni se cini da njegovu glavu prenose u nekakvoj tegli sa jednog mjesta na drugo kako bi se obratio javnosti..a onda se njegove izjave prenose medijima!kod Georga sorosa nije bitno pratiti njegovo agregatno stanje i izjave za javnost..bitno je pratiti tijek novca!hvala.

Avenger
27 dana prije

Naprotiv, poraz SAD-a oznacio bi kraj americkog imperija, a to ce se i dogoditi. Jer Rusi ovdje nece izgubiti. Sad sam spojlao kraj, ali nema veze.

Jadranka S.
27 dana prije

Ako pogledate dublje, shvatit cete da je ono sto nazivate mir, samo kratak prekid izmedu dva perioda buke. Engleski izraz “hladni rat” vrlo je dobar. Izmedu dva rata nastavlja se hladni rat: izmedu dva vruca rata, hladni rat – no rat se nastavlja. Prvi svjetski rat je prestao, zapoceo je drugi svjetski rat. Mnogo je godina proslo, nekih dvadesetak, no tih dvadeset godina bio je hladni rat. Sukob se nastavljao, pripreme za rat su se nastavljale. Istina, sukob se sada ne manifestira, on je unutarnji, ispod povrsine. I sada u svijetu vlada hladni rat – pripreme za rat navljaju se. Vojnike treniraju. Bombe se izraduju, puske se laste, koplja ostre. Ovo je hladni rat. Rat se nastavlja. Svakoga dana moze buknuti. Ono sto nazivate mirom samo je “hladna buka”. Kada se zagrije bit ce “vruca buka”. Izmedu dva perioda buke kratko je vrijeme koje nazivate mirom. To nije mir to… Čitaj više »

vinko ivankovic
27 dana prije

Pa ne ratujete vi ostapleri u Ukrajini zato sto volite ukrajince vec bas zato da rasturite Rusiju i domopgnete se nacionalnog blaga rusije i njihovi najvecih rezervi na svijetu metala i plina !

Ivan
27 dana prije

E moj Soros jedva cekam dan kada ce takovo zidovsko smece nahraniti crve svjestan da se njegove zelje nece ostvariti. Steta samo sto vas sve nije Hitler rijesio kada je imao jedinstvenu priliku..

onajnajglu...Dalton
27 dana prije

Kolaps i propast Rusije će ostati nedosanjani američki san.

P.S.
‘Kakav svijet ćemo ostaviti Joži Manoliću?” – Soroš

Perun
27 dana prije

Gorge Soroš smeće….on je leš i politicki mrtvac kao i oni koji ga slijede ili mu služe….smrdljivko eto to je Gorge Soroš….P.S..

BanOvan
27 dana prije

U 4 minuta videa, koji kruzi netom kao njegov intervju, vidi se svo zlo krepotine od kada je kao 14-godisnje “kumce” izbjegao sudbinu mnogih Zidova iz Budimpeste. Kako je ucestvovao u prodaji imovine tadasnjih Zidova … ———— U emisiji Stiva Krofta, čuvenih „60 minuta“ na CBS, 20. decembra 1998, Kroft je Sorošu puštao snimke Jevreja, koje, porodično odvoze u logore poput Aušvica. Evo razgovora vođenog tom prilikom. Kroft: Ovo su slike iz 1944, slike o tome šta se desilo Soroševim prijateljima i komšijama /…/ Vi ste mađarski Jevrejin… Soroš: Mmmm… Kroft: Koji je izbegao holokaust… Soroš: Mmm… Kroft: Tako što ste se maskirali u hrišćanina. Soroš: Da. Kroft: Gledali ste mnoštvo ljudi koje odvoze u logore… Soroš: Da. Imao sam 14 godina. I mogu da kažem da mi je to oblikovalo karakter. Kroft: Kako? Soroš: Da treba misliti unapred. Treba razumeti i – i predviđati događaje i to kad –… Čitaj više »

Jadranka S.
27 dana prije

Zar ne shvacate da je sve iluzija, pogledajte u sebe! U svjedocenju otkrivate da da um i ego nikada nisu postojali. Oni se mogu rastopiti samo ako su postojali. To je ovako: Ti sjedis u tamnoj sobi i mislis da je tamo duh. Iako u mraku visi samo tvoja kosulja, ti si prestrasen, u strahu tvoja masta tome dodaje ruke i noge. On tamo stoji i plasi te! Netko kaze da upalis lampu, ti ces upitati kako upaliti lampu, jer duh ce pobjeci. No, upaljena lampa nece otjerati duha, jer on ne postoji. Kada bi bio, upaljena ga lampa nebi otjerala. Sto lampa ima s plasenjem duha? Ako je duh tamo lampa ga nece otjerati. Ali on ne postoji on je iluzoran:zbog toga ce otici. Vi patite od tisucu bolesti kojih nema. Zbog toga ce vas pepeo nekog vraca izlijeciti. Ne zato jer ce pepeo izlijeciti bolest. Jesi lud? Da… Čitaj više »

Jadranka S.
27 dana prije

Samim komentiranjem (kakvo god ono bilo) spodobe na slici, dajete mu svoju paznju, svoju moc.

CWRK
27 dana prije

Soroš je u drugom sv. ratu bio na Hitlerovoj strani!

NOVI STARI
27 dana prije

ne znam čemu se on čudi…je li ejauirao..pa mu se muti

Jomla
27 dana prije

Majko mila… koliko komentara na nekoliko pasusa nebuloza…

držnedaj
27 dana prije

George Soros od Andreas von Rétyi-ja: “Multimilijarder, njegova globalna mreža i kraj svijeta kakvog poznajemo” George Soros, (ne)tajni spekulant/prevarant je 1992. iznenada postao svjetski poznat svojom legendarnom okladom protiv britanske funte. Ova gigantska špekulacija donijela je upravitelju hedge fonda oko milijardu dolara dobiti. Ali tržišta mu nisu dovoljna. Jedna Soroševa riječ može okrenuti svijet naglavačke. On često djeluje iz ‘pozadine’… Njegov alat je biti tamo. Njegova globalna mrežna zaklada, Open Society Foundations, služi kao alatka. Dosljedno slijedi svoje velike planove kako bi ostao svestran poput kameleona. Nije uzalud poznat kao “čovjek s tisuću lica” i kao dvostruka priroda, kao netko tko neda da mu se gledaju karte, iako propovijeda “otvoreno društvo” u dobrotvorne svrhe. Drugi ga i dalje vide kao nemilosrdnog špekulanta koji uvijek ulaže samo u vlastitu dobit i kao superbogati privatnik na neprihvatljiv način ostvaruje ogroman politički utjecaj, koji je već uništio čitava gospodarstva i izazvao revolucije, koji… Čitaj više »

Max
27 dana prije

Gospodin se prerano poveselio . Prije će dočekati Avangard nego raspad Rusije.

Zvrk
27 dana prije

Čekaj, nije mi nešto jasno. Zar nije Rusija pokazala da je u istoj feli sa zapadnjačkim hegemonistima kada su proglasili plandemiju i kljukali svoje ljude otrovima? Ako je tako, čemu onda mi geopolitiziramo. Ipak više vjerujem stručnjacima u komentarima, takvi zaista nikada neće pogriješiti.

MKD
27 dana prije

Samo sanjaj djavole

FATIH
26 dana prije

ZAR HAZARIN NIJE KREPAO????

Minn
26 dana prije

Kako poraziti jednu nuklearnu vele silu,pa to je nemoguće ovaj rat se mora završiti dogovorom Amerikanaca i Rusa.

Sugar
26 dana prije

Sve zemlje koje imaju svoju nacionalnu banku i nedaju je pod zajednički nazivnik MMF i imaju svoju valutu, smetaju im jer ih ne mogu držati u šaci i njima gospodariti. Zato im smeta Venezuela, Sirija, Rusija, Iran, Koreja.

blackrock owner
26 dana prije

Plaćeni oglas
Da se zna! Koji mi vlastodržac dirne u tiskanje novca,zdravstvo,farmaciju i medije,taj umjesto sa ovoga,postaje Ero sa onoga svijeta.U slobodno vrijeme dozvoljavam malo umjetničke slobode u geopolitici pod uvjetom da bude dosta mrtvih beskorisnih izjelica i da većinom koristite naoružanje sa mojim potpisom.
Šifra: Iz praha sam te podigao i u prah ću te pretvoriti

BurusLi
26 dana prije

Kad će krepati ovaj štakor?

dona
26 dana prije

crkotino ocvala samo se ti nadaj ideš uskoro Bogu na raport

AlexMile
26 dana prije

Mađari su odavno izbacili ovo đubre iz svog dvorišta.

Muppet shou
26 dana prije

Krepaj sotono, krepaj gade. Kosti ti stakori nosili po selu. Gnjoju, izmete.

goran
26 dana prije

nad tobom soroše treba sprovesti inkviziciju i pročiščenje sa vatrom,ti si ustoličenje zla i tebi nije mjesto na ovoj planeti.
sotona če biti sretan kad budeš napuštao ovaj svijet i kad budeš odlazio u carstvo vječne patnje i boli

Perun
26 dana prije
mađarski mizantrop i potrčko američke vlade, Gorge Soroš.....Mizantropija je opšta mržnja, nesklonost, nepoverenje ili prezir ljudske vrste, ljudskog ponašanja ili ljudske prirode. Mizantrop ili mizantrop je neko ko ima takve stavove ili osećanja. Riječ potiče od grčkih riječi μῖσος mīsos 'mržnja' i ἄνθρωπος ānthropos 'čovjek, čovjek'. Mizantropija podrazumijeva negativan evaluacijski stav prema čovječanstvu koji se temelji na ljudskim manama.

Perun
26 dana prije

mađarski mizantrop i potrčko američke vlade, Gorge Soroš…..Mizantropija je opšta mržnja, nesklonost, nepoverenje ili prezir ljudske vrste, ljudskog ponašanja ili ljudske prirode. Mizantrop ili mizantrop je neko ko ima takve stavove ili osećanja. Riječ potiče od grčkih riječi μῖσος mīsos ‘mržnja’ i ἄνθρωπος ānthropos ‘čovjek, čovjek’. Mizantropija podrazumijeva negativan evaluacijski stav prema čovječanstvu koji se temelji na ljudskim manama.

gogo
26 dana prije

orban je na vrijeme nogirao ovaj drek iz mađarske

Steve
25 dana prije

A tek tvoje crkavanje …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI