Glavne novine savezne države Utah pozivaju na raspoređivanje nacionalne garde i korištenje protiv necijepljenih

Nacionalna garda
14 komentara

Ludilo zbog pandemije COVID-19 ne poznaje granice, jer jedno od glavnih novinskih uredništva poziva da se Nacionalna garda rasporedi protiv necijepljenih Amerikanaca.

U članku pod naslovom “Čelnici Utaha predali su se pandemiji COVID-a, piše Uredništvo” odbor Salt Lake City Tribunea citirao je republikanske čelnike države zbog odbijanja provedbe mandata da svi stanovnici dobiju cjepivo protiv COVIDA-19, dodajući da ako bi Utah bili “civilizirano mjesto”, guverner GOP-a Spencer Cox provodio bi mandat i naredio gardi da ga provede sprječavajući necijepljene na kretanje ”bilo gdje”.

“Da je Utah uistinu civilizirano mjesto, sljedeći potez guvernera bio bi pronaći način za određivanja vrste kampanje masovnog cijepljenja, koju smo trebali pokrenuti prije godinu dana, idući tako daleko da rasporedimo Nacionalnu gardu kako bismo osigurali da ljudima bez dokaza cijepljenja ne bi bilo dopušteno doći, pa nigdje”, napisalo je uredništvo.

Odbor je pokušao učiniti da se čini da je kritika ”dvostranačka”, ali zapravo je bilo vrlo očito da izdvajaju republikance za lavovski dio poruge.

“Vladini dužnosnici, uglavnom, ali ne isključivo republikanci, očito su bili odlučni da ne budu uhvaćeni kako vladaju pred ovim izazovom. Svaki potez ili preporuka da se prikrije ili, kada su sigurna i učinkovita cjepiva postala dostupna, da se cijepljenje učini uvjetom ulaska na javna mjesta i društvo općenito, označavani su kao neopravdano kršenje individualnih sloboda”, stoji u uvodniku.

“Cox i mnogi drugi nisu ponijeli hrabrost svojih uvjerenja. Cox, državni zakonodavni čelnici, naše izaslanstvo u Kongresu i glavni državni odvjetnik Utaha Sean Reyes tako su se ponosno suprotstavili vrsti mandata cjepiva koje je civilizirano društvo koristilo generacijama da učinkovito zbriše sve, od dječje paralize preko difterije do ospica”, nastavlja se u uvodniku.

Nije iznenađujuće da je kritika odbora na račun Joea Bidena bila krajnje lagana u usporedbi s tim i čak je hvalila predsjednika zbog pokušaja provedbe nacionalnog mandata cjepiva, bez ikakvog obzira na neustavnost njegovog čina ili napominjući da je Biden tijekom svoje kampanje 2020. rekao da nikada neće učiniti tako.

“Predsjednik Joe Biden pokušao je povući nekoliko korisnih poluga tako što je naredio mandate za cjepivo za zdravstvene djelatnike i pravila cjepiva ili testiranja za radna mjesta s više od 100 zaposlenika. Vrhovni sud SAD-a ovog je tjedna potvrdio prvo dok je poništio drugo, glupo držeći da zarazna bolest ne predstavlja opasnost na radnom mjestu”, napisao je odbor.

“Nije da je Biden besprijekoran u svemu tome. Vidjevši očitu nevoljkost tolikog broja ljudi da dobiju ili zahtijevaju cijepljenje, tek ga je sada potaknuo na to da testove i najučinkovitiju vrstu maski učini dostupnim svima. To je ispravna stvar, ali s mjesecima zakašnjenja”, dodaje se u uvodniku.

Također ne iznenađuje da su kritičari skočili na društvene mreže, kako bi kritizirali nacizam uredništva zbog njihovog pozivanja na upotrebu oružanih snaga na stanovništvo koje se ne želi cijepiti protiv Covida-19.

“Novine Salt Lake Cityja žele da nacionalna garda Utaha ne dopusti necijepljenim ljudima da napuste svoje domove. Ovo je bezumno, protu-znanstveno ludilo, omikron se širi na sve, ali ti ‘novinari’ zahtijevaju totalitarizam. I misle da su dobri momci”, tvitao je Clay Travis iz Outkicka.

Poručnica Deidre Henderson (R) također se javila:

“Istina je da je Omicron posvuda izvan kontrole. Čak i na mjestima s mandatom za masku i cjepivo. Uvijek forsiramo cjepiva, ali čak se i cijepljeni mogu zaraziti. Lako je snimiti namještene fotografije, ali ovo je vrsta gluposti koja uredništvo čini nevažnim.”

Komunikacijski operativac GOP-a Matt Whitlock primijetio je:

“Nacionalnom gardom spriječiti kretanje necijepljenih?! To bi bilo strože od bilo koje države u zemlji, kako oni misle kako stvari idu u Australiji? Uredništvo Triba je apsolutno smeće.”

Autor: J. D. Heyes
cjepivoCovidNacionalna gardaUtahvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mirko
2 godine prije

U Utah su na vlasti republikanci, tamo je i mnogo mormona koji su protiv vakcine. Nema nista od toga.

Max
2 godine prije

To je drugi dio plana.

tihobl
2 godine prije

Kakva garda, u njih se ne moze pouzdati. NATO treba upotrijebiti za vakcinisanje.

Praetorian
2 godine prije

Ma nema od toga nista, zaboravite

Tim Kunić
2 godine prije

Uz toliko oružja u rukama naroda malo je teže provesti državni teror.

MKD
2 godine prije

Niš, Skopje, Zagreb = SFRJ Pobeda protiv kurone

ledeno doba
2 godine prije

mislim da je ovo ipak još jedna u nizu vijesti, koje se plasiraju skoro svakog dana, namjerno od strane kabalčadi, kao dio psihološkog rata, da bi se stanovništvo stalno zastrašivalo…
Naravno službeno glasilo to objavi otvoreno..

kao i sve one vijesti, u kojima policija negdje batina nekoga, što nije stavio masku i slično.. naravno uvijek se nađe, netko da sev to lijepo snimi sa kamerom, ili mobitelom i policija naravno nema ništa protiv, da se ti snimci objave na internetu i obiđu cijeli svijet..

kao i ono, kada mainstream mediji iz australije objave slike izolacijskih logora sasvim otvoreno i vlast nema ništa protiv, što oni to objavljuju..

Davidschwartz
2 godine prije

Nisu Amerikanci pi*ke kao mi, ako dođe do ovoga, bit će mrtvih.

sandor
2 godine prije

ma boje se oni naoruzanog naroda. nije to roterdam

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI