Glavni mediji sada opravdavaju ukrajinsku vojnu jedinicu povezanu s nacistima koju su nekoć osuđivali

Ukrajinska vojna jedinica
51 komentar

Nema boljeg primjera koliko su američki ”mainstream” mediji postali korumpirani i koliko su usklađeni s lijevom ”dubokom državom” od narativa koje smo vidjeli kako se pojavljuju, otkako je Rusija napala Ukrajinu krajem veljače.

U danima nakon početka invazije postalo je vrlo očito da će sveobuhvatna priča Zapada predvođenog SAD-om biti “Rusija loša, Ukrajina dobra”, unatoč činjenici da je Ukrajina već dugo poznata kao jedna od najkorumpiranijih zemalja u Europi. I nakon svega, Ukrajinci su u biti kupili Joea Bidena, kada ga je državni energetski div angažirao kako bi postao ”član uprave”, za desetke tisuća dolara mjesečno.

Kao takve, sve negativne vijesti o Ukrajini izbrisane su kako bi se Amerikanci zavarali u vjerovanje da je ta zemlja jednostavno žrtva nasilnog ugnjetavanja ”tiranskog”, ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Na primjer, MSM je redovito objavljivao lažne priče tvrdeći da je tadašnji predsjednik Donald Trump “nacist” i krajnje desni “fašist”, i pritom se fokusirao na stvarne primjere takvog ekstremizma diljem Zapada. To uključuje omalovažavanje bojne Azov ukrajinske vojske, koju je FBI opisao kao “paravojnu jedinicu” ozloglašenu po svojoj “povezanosti s neonacističkom ideologijom”.

To je bilo 2020.; početkom ožujka 2022., nakon Putinove invazije, jezik kojim su se MSM koristili za opisivanje i prikazivanje ukrajinske jedinice značajno se promijenio; uz to postao je i mnogo prigušeniji i sada je došao do točke u kojoj se ne spominje bjelačka, nacionalistička ideologija.

Zašto koristiti primjere iz Timesa? Zato što je to doista ”papir zapisnika” za ljevičarski MSM, slično kao što je Kalifornija inkubator za najluđu probuđenu ideologiju demokratske ljevice. Ostali mediji uzimaju primjer iz Timesa.

Blog Moon Of Alabama bilježi promjenu u medijskom izvještavanju o Azovu:

”Nije da se Azov s vremenom deradikalizirao. Zapravo je postao ekstremniji.”

Azov se infiltrirao u druge organizacije, posebno u neke postrojbe ukrajinske regularne vojske, nacionalne garde, policije i unutarnje tajne sigurnosne organizacije SBU. Azov nije jedina fašistička (para)vojna organizacija u Ukrajini. Tu je bojna Aidar, Desni sektor, Omladinska organizacija C-14 fašističke stranke Svoboda kao i još desetak takvih organizacija.

Te skupine ne samo da nisu zabranjene kako bi trebale biti, nego ih ukrajinska vlada potiče i djelomično financira.”

Snaga izvještavanja definitivno je omekšala tijekom samo nekoliko tjedana, a MSM sada prešutno čak promovira isti “nacistički bataljun”, kojeg je nekoć želio rutinski razotkriti.

Ako ovo ne dokaže koliko su naši mediji zapravo postali nepošteni, onda ništa neće.

AzovIzvještavanjeMainstreamMediji
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
1 godina prije

“Ako ovo ne dokaže koliko su naši mediji zapravo postali nepošteni, onda ništa neće.”
Šta tek reći na najnoviji gaf? Ukri u ofenzivi……sa paintball oružjem…

Reuters mocked over paintball image in Ukraine conflict report
Jadni Rusi…….sad će jih ukri prefarbati i takve tjerati sve do Moskve:)))))))

Max
1 godina prije

Dvostruki standardi.

Legendarni Grk
1 godina prije

Elon Musk je isto njihov igrač:

198 .46 .190 .126 /images/muskwef.jpg

Momak podržava apsolutno sve što i Klaus Schwab i WEF.
Dao je Ukrajini pristup internetu preko svojih satelita.

Qwrt
1 godina prije

Neglavni mediji sad opravdavaju oko kod rusa sto su zamjerali amerima

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Pukovnija Azov: “Mi smo neonacisti!”
Zapadni liberali: “Ne, niste!”

P.S.
Izgleda da ništa od Eurovizije 2023. u Mariupolju.

tihobl
1 godina prije

Ukrajina nije korumpirana vec je primjer demokratjie. Ukrajina je svjetionik zapadnih vrijednosti i predvodnik slobodnog svijeta.

LZN
1 godina prije

Kad su pitali japance zašto su azov skinuli sa liste terorističkih organizacija jednostavno su odgovorili da su prije dobili pogrešne informacije i procjene i da su sad samo ispravili grešku.

antiamericano
1 godina prije

Američki cinizam, lopovluk i zloba nemaju granica.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Netko dojavio da je u Azovstalu postavljena bomba.
U tijeku je evakuacija…

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

”Oko evakuacije iz Azovstala uključene su ukrajinske vojne i sigurnosne službe.” – Zelenski

P.S.
Malo im i Rusi pomažu…

nepoželjni
1 godina prije

“Nema boljeg primjera koliko su američki ”mainstream” mediji postali korumpirani i koliko su usklađeni s LIJEVOM (?)”dubokom državom” od narativa koje smo vidjeli kako se pojavljuju, otkako je Rusija…”

Iskreno, jako bi voliko da mi autor ovog članka objasni te nove kriterije dijeljenja na “lijeve i desne” jer po, meni poznatim, davno utvrđenim kriterijima, Hitler je bio krajnji desničar zajedno sa ideologijom nacizma koja se uvijek držala krajnje desnom a oporba je bila ljevica….
Dakle, kako netko tko opravdava ukrajinsku vojnu jedinicu povezanu s nacistima  može biti LIJEVI !?… (i to još, ni manje ni više, nego, “lijeva duboka država)……to je isto kao kad transrodnog muškarca svrstaju u žensku ligu (?) …ne ide, pa ne ide!
Molim pojašnjenje. (logično)

nekoime
1 godina prije

SS skinut s liste terorističkih organizacija…
Američka i EU zastava umjesto zvjezdica dobivaju male svastike.

1 godina prije

Ajest ih fino vidjeti po onim busevima u
” evakuaciji ” 😀😀

tuf
1 godina prije

Ništa nova ako se sjetimo ne tako davnih epizoda u Siriji gdje su koljači i kozojebi predstavljeni kao demokratske oslobodilačke snage. Zapamtite da će vladajući deep state sociopati podržavati ubojice djece, silovatelje žena, kanibale i najgori šljam ove planete – ako im služe svrsi. Izuzetno sofisticirana medijska mreža pobrinuti će se za ‘whitewashing’, spin majstori će izvrnuti svaku činjenicu, CIA-ina mreža tisuća organizacija i plaćenih pojedinaca kondicionirati će javnost kako bi svako njihovo zlodjelo postalo društveno prihvatljivo. Takva mreža, u svojem opsegu djelovanja, nije viđena u ljudskoj povijesti. I što je najgore – ne možete im ništa. Pojede vas deep state mrak, odnosno stradate u prometu, dobijete infarkt, izvršite ‘samoubojstvo’ ili odjednom ‘poludite’ te postane odmetnuti terorist.

1 godina prije

Naslov:
“Glavni mediji sada opravdavaju ukrajinsku vojnu jedinicu povezanu s nacistima koju su nekoć osuđivali”
Ja bi, da se pitam, dodao i…
a koja se bori sa dojučerašnjim slavljenim partnerima, koji su postali nacisti…
Pa bi onda pitao čitaoce – da li uvidjaju količinu propagande kojom Svijet ponovo dijele na dvije žestoko suprotstavljene strane?
Da više ne možeš biti ni neutralan ili što bi rekli u Jugi birvaktile, nesvrstan.
Mada i kad si nesvrstan, svrstao si se u nesvrstane. A kad si svrstan, nisi nesvrstan.
Ili nešto u tom stilu, ali kako sam se sad pogubio k’o mlada krava, bolje da odem zapaliti jednu cigaru.
I tako to…

Rudar
1 godina prije

Eto, još jedan pušioničar američke priče o ljevici.
Znaš kad je u kini nestala ljevica i komunizam, ono treba kada su dobili “slobodu” u odjevanju i kopirali jugoslavensku malu privredu.
HaDeZe ti je čista komunistička partija ali nema veze sa ljevicom.

1 godina prije

Do sad cca 2000 ” ljepotana ” se predalo..

burt
1 godina prije

kad ruski vojnici i separatisti budu u pogonima i podzemnim instalacijama Azovstala tada će biti jasno da je cijeli Mariupolj zauzet a ovo sada su političke igre malo ovi malo oni znači Mariupolj još nije pao

Sardelino
1 godina prije

U kapitalizmu nema niti ljevice niti desnice. Kapitalizam je i svojoj naravi diktatura neoliberalnog fašizma.Diktatura moćnih pojedinaca i obiteljskih organizacija temeljena na bogatstvu kojeg posjeduju.
SDP nije ljevica niti je HDZ desnica. I jedni i drugi su ista pašta u službi ovih opisanih.

.

Lucija, prva
1 godina prije

😄 Vladajuća kabalistička i globalistička mafija su – bankari i jednostavno rečeno, krupni kapitalisti.
Onda najvećim udjelima u multinacionalnim korporacijama.

Te ama baš nikako ne mogu biti ni ljevica ni ljevičari.

123
1 godina prije

Korisni idioti uvijek dobro dođu. Ameri suze rone za Azovom.

Hagar
1 godina prije

Nije rijec o nepostenju vec propagandi. Kud srece da je samo nepostemje. Slobodni mediji vise ne postoje. Postoje samo glasnogovnici raznih korporacija i kriminalaca. Ovo je potop novinarstva. Ali i potop slobodnog covjeka. I da ljudi to znaju. Evo primjer skolovamog covjeka koji to odobrava jer “tom cenzurom spasavamo demokraciju” Sumrak pameti gdje se cenzurom spasava demokracija. Em ti fakultet koji je tom covjeku dao diplomu (i osnovnu skolu svjedodzbu )pa bio i tehnicki fakultet(stem).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI