Glumac iz Ratova zvijezda poslao je 500 dronova u Ukrajinu

Glumac iz Ratova zvijezda
43 komentara

Glumac Mark Hamill, koji je igrao Lukea Skywalkera u kultnoj seriji naučno-fantastičnih filmova Ratovi zvijezda, otkrio je da je samo u posljednjih mjesec dana poslao preko 500 dronova u Ukrajinu putem platforme za prikupljanje sredstava United24. U intervjuu u četvrtak na radiju Bloomberg, glumac je insistirao da Ukrajini „treba“ oružje.

„Vrlo jednostavno: Ukrajini su potrebni dronovi. Oni definiraju ishode rata, štite svoju zemlju, svoje ljude, nadgledaju granicu, oni su oči u nebo”, rekao je Hamill voditelju Joeu Mathieuu, dodajući da mu je platforma za prikupljanje sredstava svake sedmice slala više ažuriranja o njihovom napretku u dobivanju bespilotnog uređaja.

Hamill je prošlog mjeseca imenovan za ambasadora United24 projekta Army of Drones. Projekat je jedna od nekoliko inicijativa za prikupljanje sredstava za bespilotne letelice koje su Ukrajinci uspostavili kako bi ojačali svoj zračni arsenal. Drugi, lansiran ranije ovog mjeseca, prikupio je 9,6 miliona dolara za samo 24 sata za kupovinu kamikaza dronova. U međuvremenu, SAD su obećale više od 27 milijardi dolara samo vojne pomoći Ukrajini od početka 2022.

Čini se da je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski obožavatelj Ratova zvijezda, spominjući film tokom poziva za tehnološka ulaganja u junu u kojem se pojavio putem holograma, noseći varijaciju na temu Ratova zvijezda na svojoj uobičajenoj maslinasto zelenoj majici.

Hamill je daleko od jedinog holivudskog glumca koji je svoju slavnu ličnost posvetio ukrajinskom cilju. Od Benedicta Cumberbatcha koji je obećao da će smjestiti izbjeglice do sastanka Seana Penna sa Zelenskim i javnog razmišljanja o „naoružavanju protiv Rusije“, čini se da filmske zvijezde imaju afiniteta prema glumcu koji je postao političar u Kijevu.

DronoviMark Hamilrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Luke Skywalker prešao je na Tamnu stranu Sile.
Darth Vader je na kraju ipak ostvario svoju misiju.

Stole
1 godina prije

Ko se drona lača stradaće od mača i to bi bilo pedagoški da se smanje stradanja na frontu sa obe slovenske strane. Da su u pitanju kineski interesi, mogao bi čekić da radi kao za slučajno bombardovanje ambasade u Beogradu.

Ljudevit
1 godina prije

Ima li Rusija ikakve sanse protiv SADa?

mmne
1 godina prije

olos holivudska

Nekoime
1 godina prije

Poslatr će i 3PO-a kao zamjenu za Zelenskog kada ga Ukrajinci objese.

1 godina prije

Očito je da Hollywood ima važnu edukacijsku ulogu u ispiranju mozga. Američki vojnici i njihovi saveznici su prikazani kao heroji u Vietnamu, Iraku, Afganistanu…itd….itd…itd… itd……..
Dok je zločest Rus vremenom preuzeo ulogu Nijemca-monstruma iz WW1 sa ove propagandne slike iz 1917.g., a kojom je trebalo pridobiti američku javnost da podrži američki ulazak u rat protiv divljaka.
To se zove spoj ugodnog sa korisnim.

Gorazd
1 godina prije

imperija uzvrača udarac…

Buca
1 godina prije

Rusija tone i propada. Ceo svet je protiv Rusije. Kakva vremena dođoše kad predsedmik Uzbekistana javno kritizira Putina. O Indiji i Kazahstanu da ne govorim. Kinezi čekaju u zasedi da zaskoče a mi u govn..a do grla. Mi podržavamo diktatora.

Vojni analitičar
1 godina prije

Izgleda da se količine oružja poslane Ukrajini troše brže od plana kad im je čak potrebna i pomoć ostarjelih holivudskih klaunova za njegovu nabavku.

Гавран
1 godina prije

Ako bi se glumci entuzijasti udružili mogli bi da prikupe pare za ukrajinsku A-bombu

Promatrac
1 godina prije

To što glumci, dupelisci, političari i dno-vinari rade je izdovjen slučaj. Iritantno mi je stvaranje dojma da su za sve krivi “amerikanci” koje se već godinama proteže ovdje.
Većina je ljudi odavno odbcila velike medijske kuće, Hollywood i većuinu političara upravo zbog nametnutih, protunarodnih agendi.To što ovaj radi bitno je samo onima od kojih se nada dobiti još neku ulogu.
Molim prestanite sa stvaranjem mržnje prema zapadu i kreiranjem lažnog osjećaja sigurnosti u ruski financijski sustav jer to nisu časna posla.

Alex Keller
1 godina prije

Et sad će dobiti Imperija uzvraća udarac.😄😂🤣

komšija
1 godina prije

Ovaj je ili čivutin ili je bez mozga,kad pomaže uništenje Ukrainskog naroda koga vodi čivutin -bolesnik.

Max
1 godina prije

Zabraniti im račun zbog ekstremizma.

SIRIUS
1 godina prije

holivudski šljam gubi moć, židovska hipnoza slabi, svijet se budi, normalno da nam treba nuklearni rat da spasimo kazarsko smeče i pedofilne monarhije. e neš majci

BOY
1 godina prije

Zato i izgleda ovako.

Magefun
1 godina prije

Jebote, Luke presel kod nacista!

ANTIFASISTA
1 godina prije

Neka objavi adresu da i mi njemu posaljemo jedan sa 50 kg exploziva

ZAC
1 godina prije

zla nakazna faca…bolje da je dao lovu za americke beskucnike koji spavaju na ulici u karton kutijama u velegradovima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI