GoFundMe zaustavlja kampanju za proteste kamiondžija u Kanadi

Konvoj slobode Kanada
6 komentara

Platforma za prikupljanje sredstava saopštila je da je kampanja Freedom Convoy 2022. sada u fazi revizije.

Crowdfunding sajt GoFundMe pauzira kampanju podrške kamiondžijama koji protestuju zbog prekogranične obavezne vakcinacije u Kanadi i SAD, zaustavljajući inicijativu zbog „revizije“ nakon što je prikupila skoro 8 miliona dolara.

„Ovo prikupljanje sredstava je trenutno pauzirano i u toku je revizija kako bi se osiguralo da je u skladu sa našim uslovima usluge i važećim zakonima i propisima“, navodi se u obavještenju priloženom prikupljanju sredstava u srijedu uveče, dodajući da njihov tim „radi 24/7 čineći sve što možemo da zaštitimo i organizatore i donatore.”

Stvoren da pokrije troškove vozača kamiona koji protestuju protiv naredbi Covid-19 u kanadskoj prestonici i duž granice sa SAD, prikupljanje sredstava je do srijede uveče prikupilo 7.964.141 dolara (10.096.400 kanadskih dolara).

Međutim, osim kratke poruke koja se sada pojavljuje na stranici kampanje, GoFundMe je ponudio nekoliko drugih detalja o reviziji ili zašto je pokrenuta.

Iako je u ažuriranju od 27. januara organizator kampanje rekao da je platforma izdvojila „prvu grupu sredstava“, nije poznato koliko je od skoro 8 miliona dolara prikupljeno prije pauze.

Učesnici kampanje su takođe ranije demantovali medijske izvještaje da je GoFundMe zamrznuo njihove donacije, rekavši da je sajt „privremeno obustavio” napore zbog „međunarodnih bankarskih propisa”, iako tek treba da govore o svojoj najnovijoj odluci.

Freedom Convoy počeo je prošle sedmice u znak protesta zbog obavezne vakcinacije za kamiondžije koji putuju između Sjedinjenih Država i Kanade, kad su brojna vozila blokirala granični prelaz u blizini Couttsa u Alberti i stvorila miljama dugu kolonu koja se proteže do Montane.

Lokalni zvaničnici osudili su protest kao “značajnu neprijatnost” koja “mora odmah da se okonča”, dok je policija proglasila okupljanje nezakonitim i obećala da će ga obustaviti. Međutim, pokušaji da se to učini do sada su imali malo uspjeha, a demonstranti su jednostavno premjestili blokadu na drugo mjesto kako bi izbjegli sprovođenje zakona.

Glavni grad Kanade, Otava, takođe je pogođen tekućim protestima, sa hiljadama koji su se pridružili konvoju da osude naredbe tokom vikenda, zakrčili ulice i navodno čak prisilili premijera Džastina Trudoa da se sakrije zbog straha za njegovu bezbjednost. Policija Otave je u srijedu tvrdila da protesti obuhvataju „značajan element“ američkih građana, rekavši da su se „udružili u našem gradu“ i da „postoje planovi za još veći broj“.

Freedom ConvoyGoFundMekanadakonvoj
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

pitam se, pa dobro, jesu li ti koji su organizirali to sakupljanje love za taj konvoj, slijepi kod očiju ili su naivni…?
i da li su mogli naći i neku drugu internetsku platformu,za taj crowfunding, platformu koja je nezavisna…?

jer GoFundMe… to definitivno nije i očito je da pripada mreži kabale..

jer,
osnivači i vlasnici GoFundMe…

su

Brad Damphousse i Andrew Ballester. — pripadnici izabranog i bezgrešnog naroda

kao i trenutni predsjednik ove firme

“The Chairman and Chief Executive Officer of GoFundMe is Rob Solomon”.— prezime mu kaže sve. ne treba objašnjavati

tako ti je kod braće lihvara.. tko je jamio, jamio (što bi reko Rojs), nema vam love natrag..

Tupko Glupko
2 godine prije

Odgovor je jasan i vrlo učinkovit: bojkotirati u potpunosti GoFundMe.

Jednostavno receno
2 godine prije

Netko je rekao, da imam milion prijatelja na faceebooku od sviju bih tražio da mi uplate po 1 euro, a ovako mi glupo tražiti od njih 100 po 10000 eura. Tako i ovi skontali ljudi biznis. Šta ih imaš držati na računu odmah skidaj i ljudima šalji gorivo, hranu i potrepštine. A ovi se još hvale isto kao da će država gledat i te pare tek onako, još kada im porez i kaznu spucaju.

Hrcko
2 godine prije

Bitcoin fixes this! Nema cenzure, nema zapljene

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI