Tehnološki giganti među glavnim donatorima Osnivačkog odbora Joea Bidena

Biden i Tehnicki giganti
11 komentara

Iako se očekuje da će predstojeća ceremonija inauguracije 20. januara biti znatno manja zbog pandemije, Bajdenova kampanja je potencijalnim donatorima poslala pakete za prikupljanje sredstava nudeći im ekskluzivne mogućnosti za prisustvovanje događaju. Najbolji paket nudi osobi ili kompaniji da bude imenovan za predsedavajućeg inauguracije.

Osnivački komitet Bajdena objavio je spisak svojih glavnih donatora, koji su organizatorima ceremonije i srodnih događaja doprineli preko 200 dolara, otkrivajući da je nekoliko džinova američkog poslovanja bilo među glavnim donatorima.

Na podužoj listi, koju uglavnom čine privatni donatori, bili su i tehnološki giganti Google, Microsoft & Qualcomm neki od najvećih provajdera usluga u SAD-u – Verizon, Comcast i Charter Communications; gigant vazduhoplovne i odbrambene industrije, Boeing; nekoliko sindikata, uključujući Američku federaciju učitelja COPE i Međunarodno bratstvo električara (IBEV). Na spisku su se našle i investiciona kompanija Capital Group i dve kompanije u zdravstvu – osiguravajuća kompanija Anthem i tehnološka kompanija Masimo Corporation.

Istovremeno, Osnivački komitet Bajdena odbio je da prihvati donacije iz brojnih izvora, naime od registrovanih lobista i stranih agenata, kao i od kompanija koje se bave „vađenjem, preradom, distribucijom ili prodajom nafte, gasa ili uglja”. PAC-ovima i rukovodiocima kompanija za fosilna goriva takođe je zabranjeno da daju svoj doprinos odboru.

Komitet do sada nije otkrio veličinu donacija korporacija, ali će to učiniti kasnije u skladu sa američkim zakonima. Međutim, kada je Bajdenova kampanja počela da šalje potencijalne donatore inauguracionim paketima prikupljanja sredstava sredinom decembra 2020. godine, najveći ulog iznosio je 500.000 američkih dolara za privatna lica i 1.000.000 američkih dolara za kompanije, što bi dodelilo status entitetskog predsedavajućeg za nastupne događaje.

Paketi su navodno pružali ekskluzivan pristup nastupnim događajima, koji se, međutim, očekuje da budu ograničeni zbog kontinuirane pandemije koronavirusa. Iako razmere ceremonije inauguracije ostaju nejasne, novoizabrani predsednik Joe Biden i izabrana potpredsednica Kamala Harris i dalje će po tradiciji prisustvovati ceremoniji koja se održava na Capitol Hillu. Događaj će takođe verovatno povećati sigurnost nakon događaja od 6. januara, kada su pristalice predsednika Donalda Trampa upale u američki Kapitol dok je Kongres bio angažovan na potvrđivanju Bajdenove pobede na izborima. Incident, koji su najoštrije osudili demokrate, republikanci, a kasnije i sam Tramp, usled sukoba ostavio je mrtva četvoricu demonstranata i jednog člana kapitolske policije.

BidenGooglemicrosoftSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abopl
3 godine prije

Kazu da nema korupcije u Americi.
Ima i te kako samo je na krupno i drugacije se zove.

piždro
3 godine prije

Teh. giganti svi su na strani NWO, jer su investirani od istih gazda sa wall streeta – smradovi!

3 godine prije zadnji put uredio piždro
nekoime
3 godine prije

Uskoro će i američki predsjednik paradirati naokolo oblijepljen logoima kao vozači formule 1.

Adolf
3 godine prije

U Americi ne postoji korupcija nego lobizam.

car Dušan Labinski
3 godine prije

Imam informacije da je i Rade Končar i Konzum financirao Bidena, a neslužbeno mu je Bandić polu brat

Herc
3 godine prije

Fuj yebite svoju mater

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI