fbpx

Gospodari percepcije i konzumenti dirigiranih misli ili zašto George Soroš danas likuje

Plenković - Soroš - Vučić

Možda smo već nepovratno prokockali šansu za novi, pravedniji svijet, s manje siromaštva, s većim slobodama, većim pravima i odgovornostima koje sa sobom donosi sloboda. Završetak svjetske ‘borbe protiv koronavirusa’ bi tako mogao postati početak naše nostalgije za starim dobrim vremenima.

Koja nisu bila toliko dobra jer su prolazila u ratovima, nadmetanjima, nepoštenoj preraspodjeli planetarnog bogatstva. Ono što je bilo dobro jest – mogli smo o tomu govoriti, mogli smo putovati, planirati svoje zarade i svoje troškove, mogli smo živjeti svoje snove, odgajati djecu, pomagati im u odrastanju, školovanju i prvim koracima u samostalni život u kojem su i oni mogli uspjeti.

Sav civilizacijski napredak koji se ogledao u (nesavršenoj) mogućnosti slobodnih demokratskih izbora, smjenjivosti vlasti, poduzetničkim slobodama, pravu na organiziranje, javno iznošenje mišljenja bez posljedica, slobodu kretanja, rada i uživanja u plodovima rada – u samo tri mjeseca je poništen! Stoljeća borbi naših predaka, revolucije, ratovi, milijuni zatvorskih godina hrabrih pojedinaca, kao da se nisu ni dogodili.

Trenutkom pristajanja na uvođenje karantene, na samoizolacije, na zabranu napuštanja mjesta boravka, na zabranu rada – pristali smo na fašističku državu!

Istina je da su nas fašisti koji upravljaju iz pozadine sa svim svjetskim događanjima na pristanak navukli prijevarom. Što smo mislili? Da će to učiniti pošteno, moleći nas?

Uvalili su nam strah od nepoznatog virusa, prozvali nas unaprijed bioteroristima usudimo li se kretati se ili pobuniti, uvjerili nas da spašavamo svijet neizlaskom iz kuće i pritom na svoju stranu privukli skoro 90% stanovništva koje je postalo agentom fašističke agende odobravajući poteze vlasti i bivajući doušničkim servisom za ‘prekršitelje mjera’.

Promjene, kao i poraz slobodoumnog dijela čovječanstva je epohalan. Toliki da je George Soros u trenutku (i) svoje pobjede uskliknuo:

“Još prije udara pandemije shvatio sam da smo u revolucionarnom trenutku u kojem ono što bi bilo normalno ili čak nezamislivo u normalnim vremenima nije postalo ne samo moguće, već vjerojatno apsolutno neophodno”.

U prijevodu – koronafestival omogućuje Sorosu i onima čiji je predstavnik da ostvaruju dosad nezamislivo!

Zato možemo s boljim razumijevanjem čuti i riječi bivšeg komunističkog referenta, a sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića koji govori o tomu kako nas čeka ‘novo normalno’. Ono u kojem će se sav život čovjeka, zajednice, nacije odvijati po ‘pravilima, mjerama i preporukama’ neizabranog ad hoc stranačkog tijela s nezakonitim ovlastima o čijem poštivanju se brine kompletan državni aparat – od policije do službenika državne uprave, od portira do komunalnih redara.

Činjenica da su se na istoj strani našli George Soros, Vladimir Putin, Donald Trump, Xi, Andrej Plenković, Aleksandar Vučić, Sebastian Kurz, Boris Johnson, Emanuel Macron i mnogi drugi manje ili više bitni, a na drugoj 99% ostalih, govori o tomu da smo ostali prepušteni samima sebi te da nikad u vodstvima država nismo ni imali ljude koji bi brinuli o prosperitetu nacije i države.

Svi nabrojani su trenutno u deliriju izazvanim s uvjerenjem kako sad mogu činiti ‘nezamislivo u normalnim vremenima’.  Njihovoj psihopatskoj mašti je samo nebo granica? Otkud misle krenuti? Od nadzora svakog građanina, od kamera s prepoznavanjem lica na svakom koraku, od korona-putovnica, od izopćavanja iz zajednice svakog tko se odbije cijepiti neprovjerenim cjepivom?

To što se dosad nešto nije nikad dogodilo nije nikakva garancija da se sutra neće dogoditi! Niti zaključavanje cijelog planeta se nikad nije dogodilo, pa što?

Kako smo se ponašali za trajanja korona festivala? Nosili maske, stoput na dan dezinficirali ruke, držali socijalnu distancu, sjedili kući i čekali konferencije za medije Stožera civilne zaštite u 14h? Koliko nas je moglo proturječiti tim ‘mjerama’? Mogli smo doći do prvog policijskog punkta i zaraditi kaznu od tisuću i nešto eura, dobiti po rebrima i biti sprovedeni do pritvora. Što smo još mogli?

Izaći svi zajedno vani i masovnim neposluhom srušiti mjere? Da, to smo mogli, ali nismo. Zato što je većina bila na strani vlasti i ta većina bi ostala doma, a oni koji bi izašli bi dobili po rebrima.

Bit će i sutra na strani vlasti. Uvjerenje da je država ‘naša’, da je vlast dobronamjerna, da su ‘mjere’ za naše dobro su mediji utkali u većinu ljudi. Ne samo mediji, pridružile su im se i javne osobe, organizacije, ostani doma idioti, vjerski poglavari i estradne zvijezde. Sutra će neke druge ‘mjere’ s istim učinkom ucijepiti u većinu.

Sporadični upiti o svrhovitosti zaključavanja države, propitivanja o gaženju Ustava, o ukidanju ljudskih prava su gašene medijskim živim vapnom mišljenjima ‘struke’ po samom objavljivanju. Trenutno je na djelu prešućivanje švedskog, tajvanskog i bjeloruskog modela obračuna s ‘pandemijom’.

U slijedećim tjednima (kao što znamo, ključna su slijedeća dva-tri tjedna) ćemo vidjeti što to George Soros drži do jučer nezamislivim, a danas apsolutno neophodnim.

Vezano: Project Syndicate

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
126 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Željko
Gost
Željko
3 mjeseci prije

“Činjenica da su se na istoj strani našli George Soros, Vladimir Putin, Donald Trump, Xi, Andrej Plenković, Aleksandar Vučić, Sebastian Kurz, Boris Johnson, Emanuel Macron i mnogi drugi manje ili više bitni, a na drugoj 99% ostalih, govori o tomu da smo ostali prepušteni samima sebi te da nikad u vodstvima država nismo ni imali ljude koji bi brinuli o prosperitetu nacije i države.”

Bravo, pišem o tome mjesecima, da su SVI “veliki” isti!!

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Svi oni rade za elitu. Ovde su bitna tri imena Tramp, Putin, Xi, Sigurno nije bitan babojebac Macron a još manje su bitni balkanski lideri. Ako gledamo šta se sve dešava sada možemo videti da je elita stavila agendu u pokret. Ide se ka globalnom totalitarizmu. A globalni totalitarizam ide ka tome da će se iznedriti jedan dominantan lik. A taj lik može bitui niko drugi do antihrist. Sve se kreće u tom smeru. A onda će doći najteža vremena. I najpresudnije je da sačuvamo dušu. Jer sam mnogo puta pominjao – ovo je ultimativno borba za ljudsku dušu.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

O kakvoj ti duši pričaš, ovde je biološki opstanak u pitanju, vidiš da smu u vozu bet povratne karte! Još juče je trebalo preduzeti nešto, danas je kasno. Ne treba ti matematika srednje škole i osnovac može izračunati kada nestajemo. Kažu treba biti optimista u životu…nemojmo se kagati

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Ima vas ovde koji se rogušite na sam pomen duše. Pitam se zašto je to tako? Vama duša ništa ne znači?

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Dejane, ja sam se jasnije izrazio, značenje reči “biološki opstanak” ne treba mnogo objašnjavati! Objasni mi ti Dejane, šta je za tebe “duša”…ukratko, rečenica jedna samo

bumbar
Gost
bumbar
3 mjeseci prije

Bez duše, tijelo je mrtva priroda.
Inače, postoji i definicija za dušu “životvorni i pokretački princip koji je odgovoran za sami život”.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

bumbar, život=duša , kako ?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Duša je iskra života koja ulazi i u svijest i u biološki drive i koja toj svijesti i biološkom drive-u omogućava imanje savijesti. Bez duše savjesti nema.

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Mlata
Dusa je nase istinsko ja.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Mlata, nema duše bez života ali mnogima to nije jasno.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Mene samo zanima gdje su sada duse indijanaca koje su nekoc davno opusteno zivjeli u skladu s prirodom u Americi?

BanOvan
Gost
BanOvan
3 mjeseci prije

Emiliano Zapata, kod Manitua i sada se odozgo smiju nama rijecima “ko vas j… – trazili ste gledajte”

Zaratustra
Gost
Zaratustra
3 mjeseci prije

Prezriteljima tela hocu da kažem šta mislim. Ne tražim da okrenu s ucenjem i s poucavanjem, već samo da se odreknu svoga tela – te tako zacute. »Telo sam i duša« – kaže dete. I što ne bismo govorili kao deca? Ali onaj koji je progledao, koji zna nešto, kaže: telo sam i samo telo, i ništa drugo sem toga; a duša je samo rečza nešto na telu. Telo je jedan veliki um, jedinstvo u množini, rat i mir, stado i pastir. Pa i taj tvoj mali um, brate, koji ti nazivaš »duhom«, nije drugo do oruđe tvoga tela, malo oruđe i igracka tvoga velikog uma – tvog tela.. »Ja« kažeš ti za sebe, i gord si na tu reč. Ali veći su – što ti neceš da veruješ – tvoje telo i njegov veliki um: taj ne govori Ja, nego tvori Ja. Što culo oseti, što duh pozna, u tome nikad nema krajnje tacke. A čulo i duh hteli bi da te obmanu da su oni krajnja tacka svega: toliko su tašti oni. Oruđe su, i igracka su culo i duh: iza njih leži tek tvoja suština. Ta suština i gleda i ocima cula, i osluškuje i ušima duha. Jednako osluškuje suština i gleda: upoređuje, savlađuje, osvaja, razorava. Ona vlada, i njoj je i Ja podložno. Za tvojim mislima i osecajima, brate moj, stoji silan gospodar, neznan mudrac – taj se zove sopstvenost. U tvom telu stanuje on, tvoje je telo on. Više je pameti u tvome telu, nego u svoj tvojoj mudrosti. I da li ko i zna, cega radi ce tvome telu ta tvoja najveca mudrost? Tvoja se sopstvenost smeje tvome Ja i njegovim oholim skokovima. »Šta su mi ti skokovi i. letovi misli? kaže ona sebi. Zaobilazni put k mojoj svrsi. Ja sam ta koja vodim na uzici Ja i koja ga nadahnjujem pojmovima.« Sopstvenost kaže coveku: Sad oseti bol. I njegovo ga Ja oseti, i bolujuci premišlja kako ce ga preboleti – radi toga je potrebno da covek ume misliti. Sopstvenost kaže: Sad oseti radost. Ja je oseti, i radujuci se premišlja kako bi se još cesto radovalo – i radi toga je potrebno da covek ume misliti. Prezriteljima tela hocu da kažem još nešto. Oni preziru zato što poštuju. Šta je to, što je stvorilo i poštovanje i preziranje i vrednost i volju? Stvaralacka sopstvenost stvorila je za se i poštovanje i preziranje, stvorila je radost i žalost. Stvaralacko telo stvorilo je sebi duh, kao ruku svoje volje. Još i u svojoj ludosti i u svome preziranju, prezritelji tela, vi služite sopstvenosti. Evo vam kažem: sama vaša sopstvenost htela bi da umre i okrece se od života. Ona ne može više ono što bi joj bilo najmilije: – stvarati više od sebe. To bi joj bilo najmilije, to je njena najživlja želja. Ali joj je prekasno stalo do toga: – zato hoce vaša sopstvenost da je nestane, prezritelji tela. Hoce da propadne vaša sopstvenost, i zato ste postali vi prezriteljima tela! Jer ne možete da stvarate više od sebe. I zato ste sad kivni na život i na zemlju. Nevesela zavist krije se u razrokom pogledu vašeg preziranja. Ja necu ici vašim putem, prezritelji tela! Vi niste za me mostovi koji vode ka natcoveku! –

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Dejan

NE.
Ovo je borba za opstanak ljudske vrste i planet Zemlju.

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije

Lucija, nemoj sarkazmom majke ti….nisam mislio na ljudsku vrstu i planetu Zemlju, mislio sam na Srbe i Hrvate prvenstveno

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

mlata

Nije sarkazam. I nisam vidjela tvoj komentar prije.
Za navedene ima malo šansi…svaki misli da je najpametniji…

Armagedon
Gost
Armagedon
3 mjeseci prije

Lucija , planeta ce opstat , i uvijek je , samo ce doline postat planine , a planine doline a onda zivot buka ko lud /
Ka sto ratar uzore njivu .
Moje misljenje je da jeovo borba za opstanak ljuske vrste sa dusom .

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Armagedon
O dusi mi se moglo mnogo razgovarati… ovo si lepo rekao – borba za opstanak ljudske vrste sa dusom.

Tihi
Gost
Tihi
3 mjeseci prije

Lucija ima netko puno jači od nas koji misli o planetu zemlja i tko ce to riješti kako treba,a mi možemo jedino brinuti o dusi da opstane..dakle bitka je za duše a ne za planete..bar što se tebe i mene tiče

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Tihi
Briga o dusi i svesna povezanost sa nasom dusom treba da bude primarna. Zanimljivo je koliko ljudi ne zeli nista da ima sa svojom sopstvenom dusom. Vodi se borba za ljudske duse, a ima onih koji bi odmah predali svoju dusu…

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Tihi

Što se mene tiče – NEMA.

Pričama o dušama SAD I OVDJE NIJE MJESTO.

Takve priče jako lijepo koristi onih 1% sa 90% imovine.

Tihi
Gost
Tihi
3 mjeseci prije

Molitva svakodnevna i nemaš brige.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Dejan , antih(k)rist ????????? kod mene je potres ali kod tebe !?

Borik
Gost
Borik
3 mjeseci prije

Još je živ ? Pa dokle više!

Brave new world
Gost
Brave new world
3 mjeseci prije

Andrej i Aleksandar nisu braća jer prvi nije bio batler ratnom zločincu kao drugi.
Čisto da se zna…

Brave new world
Gost
Brave new world
3 mjeseci prije

Što je pušioničari, nije vam draga istina a?

Zsphere
Gost
Zsphere
3 mjeseci prije

Mislim da si u velikoj zabludi. Slabo baratas sa cinjenicama. Sudeci po plusevima nisi sam. Mozda je to i dobro.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Na slici Global stari Gušter I njegova 2 pulena.
Bas pogođen naslov: “gospodari percepcije i konzumenti..”

Armagedon
Gost
Armagedon
3 mjeseci prije

Tata sa dva sina ……hahahah bas su divni ….Di ce caca stati sinovi ce nastaviti.

Sparkling
Gost
Sparkling
3 mjeseci prije

Znaš koja je razlika između političara i malog djeteta?
Nikakva
Gleda te u oči, smije se i sere.

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

moze li se ista desiti a da ne spada u teoriju zavjere??

Armagedon
Gost
Armagedon
3 mjeseci prije

Teorija zavijere ne postoji , taj naziv je namijenjen za one koji su shvatili prevare i pokusavaju ih reci ostalima .
A razlog je da ih se proglasi neuravnotezenim osobama , jer ko ce im onda virovat ,.
Medutim izgleda da se okrenula ploca naopako ,

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

Pa imas u Srbiji onog Lucica. pise najbolje knjige o zavjerama.Prvi je na Balkanu u tome.
napisao ih je ohoho.
imas more njegovih nastupa na youtube.

Kad ga pitaju odakle mu ti podaci, znas sta kaze. Njega zovu obavjestajci cijeloga svijeta i daju mu to.Zasto?
Zato sto vise ne mogu da cute, da cuvaju strasnu istinu o tome u sebi.
Njega matorca zovu!!!

Ako ti to mozes da progutas, svaka ti cast.

I jos nesto.
Znas kako matorac prica i objasnjava??
Bez pauze, odmah puca, gramaticki i leksicki tacno i precizno.
Mnogi koji u to ne vjeruju, nakon njegove price povjeruju.

ingle
Gost
ingle
3 mjeseci prije

vise bi volio vjerovati toj budali iz srbije, barem nije opasan, nego britanskom m15

bumbar
Gost
bumbar
3 mjeseci prije

alterego, zanemari sve što piše i sve tzv. teorije urote. Samo nam kaži što točno vidiš svojim očima, što se događa upravo sada. Jesu li ti uskraćene sve ljudske i građanske slobode u vrijeme korona krize? Jesu li moćnici svijeta, koji veze nemaju sa zdravstvom, najavili cijepljenje svih ljudi, i s cjepivom ID implantant (tj.chip)? Ili jesu, ili nisu?

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

alterego

“Njega zovu obavjestajci cijeloga svijeta i daju mu to.Zasto?”
😃
Tko ozbiljan njega čuje…povjerovat će – suprotno.
Zato mu daju. On od moguće realnih zavjera stvori i kreira idiotluk u koji nitko ne vjeruje.
Kao što je Deretić antireklama za autohtoniste. Zapravo uništava sve njihove napore.

Wulf
Gost
Wulf
3 mjeseci prije

taj “matorac” je 90-ih napisao knjigu “Islamska Republika Nemačka”, i tada su se mnogi smijali… Danas im više nije do smijanja, pogotovo Njemcima

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Armagedon, u pravu si za teorije zavijere ali nemoj zaboravit da kad se kaze sto ce se desit, onda dobijem brdo minusa jer sirim losu klimu! Hahahhahah ili jos bolje: onda sm placenik tirana!

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
3 mjeseci prije

alterego
Jednom novinaru su predbacili da je on “teoretičar zavjere”, a on im je fino odgovorio: “Ne, ja sam analitičar zavjere!”
Problem je to što masu ljudi ružna istina o tome tko stvarno u pozadini vlada ovim svijetom do te mjere uznemirava, da oni i dalje hoće biti ovce “koje samo žele da ništa ne znaju i da im bude kao i prije…”

ingle
Gost
ingle
3 mjeseci prije

jumping
tko stvarno u pozadini vlada ovim svijetom
ajde prosvjeti nas i reci tko su oni

Hmmm da
Gost
Hmmm da
3 mjeseci prije

Ingle
Ako su u pozadini…

ingle
Gost
ingle
3 mjeseci prije

hmmm da……………ma pusti ga trabanja bez veze, znamo da st to oni
mismo toliko glupi

Hmmm da
Gost
Hmmm da
3 mjeseci prije

Ingle
pustit ću radije tebe i tvoje trabunjanje, jer JJF govori realno kako i je.

ingle
Gost
ingle
3 mjeseci prije

hmmm………….govori realno, moj prdac,

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

ingle
pisao sam o tome ko, vlada ovim svetom… bratstvo saturna, tajni kult koji vlada planetom hiljadama godina. I u kontaktu su sa odredjenim entitetima iz više dimenzije.

ingle
Gost
ingle
3 mjeseci prije

dejan…..zasto mu pomazas

mislim..
Gost
mislim..
3 mjeseci prije

Dejan
Tako je. Zapravo, desetinama hiljada godina. Iste osobe, 12 njih. Neverovatno ali, nazalost istinito 🙁
Ali nista nije strasno. Sve je ovo deo igre “odrastanja” i ucenja. Zato, osmeh na lice i hrabro napred..

istina boli
Gost
istina boli
3 mjeseci prije

Ingle
Vidim po tebi i mnogima ovdje da ne nedostaje krmcica za cjepljenje i cipiranje. Dapace, radosno cete isprciti supak da vas jako naguze. Mogu si misliti kako dise tvoja bliza okolina.

medo
Gost
medo
3 mjeseci prije

alterego
najveca teorija zavjere je da amerika svijuh hebe da bi nama ostalima bilo dobro.

C&A
Gost
C&A
3 mjeseci prije

Slučajno mi praxa ide na jetru?

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

alterego
Sve sto ne spada pod ‘teoriju zavjere’, spada pod ‘teoriju vjere’.

istina boli
Gost
istina boli
3 mjeseci prije

Alterego
Moze. Da ti prestanes biti glup. To bi bila dobra zavjera. Neostvarivo, nazalost.

alterego
Gost
alterego
3 mjeseci prije

pitam se sta je sa pandemijama u proslosti??
jesu li bile stvarne ili vjestacki napravljene ili ih nije ni bilo??

C&A
Gost
C&A
3 mjeseci prije

Evo ti info za kugu polovinom 14.stoljeća…
Pa ti prosudi…
Scottovi su svoju knjigu nazvali “Biology of Plagues: Evidence from Historic Populations,“ a njihov zaključak je više nego li interesantan i ne bi ga trebali a priori odbaciti, naime ako je hemoragični virus nalik na ebolu, uzročnik crne smrti, tada je naziv crna kuga više nego li pogrešan, no to bi svakako objasnilo zašto su se diljem Europe pojavljivale manje epidemije crne smrti s različitim varijacijama, i naravno to bi objasnilo zašto su preživjeli postali imuni na bolesti poput HIV-a.

Nakon objave njihova rada, znanstvena zajednica je reagirala iznimno negativno, dr. Duncan iznerviran tvrdokornim stavovima kolega je svoje stanovište jednostavno objasnio sa sljedećim riječima:

Kuga iz XIV. vijeka je bila poznata po svojim “čirevima” koji nalikuju na simptome moderne ebole, a ne bubonske kuge.

„Zaboravite na Yersiniu pestis, ona nije uzročnik crne smrti, ne zaboravite da buhe zaražene Yersiniom napuštaju domaćina tek nakon što domaćin umre, pa ipak nigdje nije zapisano kako je u Europi zabilježen veliki broj mrtvih štakora. Osim toga povijesni podaci lijepo otkrivaju da su zaraženi po sebi imali plikove potpuno identične onima na žrtvama ebole, no nitko nije zapisao pojave bubonskog crnila, po kojima je poznat navodni uzročnik kuge iz Srednjeg vijeka.“

Sigurno se pitate zašto je važno otkriti što je uzrokovalo najveću pandemiju u povijesti Europe, razlog je u otkrivanju istine. Anatoly Fomenko je u brojnim knjigama opisao kako je povijest često samo obična fikcija, te da povijesne knjige pišu osobe sumnjiva morala, najčešće psihopati ili makjavelisti koji na sve moguće načine pokušavaju stvarne činjenice zamijeniti fikcijom, zbog nama nepoznatih razloga. Povijest se ponavlja, naročito ako ne učimo iz povijesnih lekcija. Nadamo se da smo mi naše lekcije naučili te da ćemo između laži moći nazrijeti djeliće istine.

MW izvor:

O povijesnim anomalijama, Fomenko protiv lažova

Kuga je promijenila ljudske gene

Studija o Crnoj smrti isključuje 

Izvor:

Biology of Plagues: Evidence from Historical Populations (review)

Black Death Found to be Ebola

Could the Black Death Actually Have Been an Ebola-like Virus?

New Theories Link Black Death to Ebola-Like Virus

Molecular Clues Hint at What Really Caused the Black Death

P.S. povijest piše daktilograf pobijednika…mrtvi nemaju tu šta za dodati

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

C&A

Šta vam radi tu ovaj komentar ?
“…preživjeli postali imuni na bolesti poput HIV-a.”
OVO JE JEZIVA I OPASNA GLUPOST.
Pogledajte malo kakav je to virus i koji dio organizma napada.
Korone su doslovno male bebe za njega.

I te kako je yersinia pestis uzročnik kuge. I te srednjevjekovne. Kako znamo?
Otkopali kosturnice, da bi vidjeli za koliko se ta bakterija promijenila od srednjeg vijeka do danas.
Na tražilici ukucati: ancient DNA yersinia pestis.

Ebola je virus.

“…nigdje nije zapisano kako je u Europi zabilježen veliki broj mrtvih štakora”
Zapisano je , itekako. Crkvene kronike, kronike gradova, pojedinci su pisali pisma.
Pa što mislite da se zove “povjesni izvor”? I što je historiografija?

Najviše laži u povjesti vezano je upravo za Balkan.
Pa se tu ima što raditi. Pustite gluposti koje se lako pobijaju.

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Tek mi je sad sjevnulo koje sile stoje iza ovih ” novih otkrića”…
Evo vam još malo:
“”Лекар Гаел Маганга из Међународног центра за медицинска истраживања Франсвил у Габону и његове колеге недавно су тестирали више од 1.000 слепих мишева који живе у пећинама широм земље и код 18 открили корона вирус.

Генетским секвенцирањем утврђено је да је седам корона вируса до сада потпуно непознато.

Пет од тих седам нових вируса уско је повезано са познатим корона вирусом, названим 229Е, који кружи међу људима од шездесетих година прошлог века, а обично изазива само благе симптоме прехладе.”, pravda.rs

Dakle, osim azijskih, gdje su hrpe korona, evo i malo afričkih šišmiša…😊

guzičetinica
Gost
guzičetinica
3 mjeseci prije

Lucija…
…jeste li konačno pročitali Antoinea Beuchampa…. znaš ono…jedna strana …pa druga strana…pa onda doneseš sud. Dakle….jesi li ili nisi? Vjerujem da nisi jer si klasični ignorant komunističkih nazora (ti će lagati i kad treba i kad ne treba)…vjerojatno Radnička Fronta ( to su oni koji govore u ime radnika dok sami nemaju niti dana radnog staža)….jesam li pogodio?

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Guzičetina

Glupo *ubre. Nažalost jesam. Potrošila pola sata života.
TRI IZVORA. Potraži na portalu. Citate i kritiku.
OSAM GODINA OSNOVNE I NITKO NEZNA ŠTO JE STANICA.
I da od bakterija nastaju razmnožavanjem samo iste takve bakterije. A ne – gljivice kao što su neki predlagali.

U kakve ste vi u*rane škole išli?
Moguće djeca gastarbajtera. Posebne potrebe?
I nemoj se bojati da sam ja jedina koja je skužila tvoju razinu naobrazbe. Samo, ja sam to – napisala.

Isto ti vrijedi i za frenda istrazuje, koji nije u stanju pročitati/ memorirati članak o predsjedniku Tanzanije i papaji – već ga je dvaputa krivo citirao… A o klorokinu o kojem je ovdje bila serija članaka – nezna ništa.

Tebe bi fakat htjela vidit u birtiji, npr ili u mračnoj ulici. 😁

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Lucija, tko je onda znao pisati i da li je pisao istinu ili što mu toga trenutka palo na pamet, zar netko misli da su lažne vijesti došle pojavom interneta ?

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

P u glavi

“…tko je onda znao pisati …”

Točno. Ti koji su onda znali pisati, znali su i – misliti.
Tko bi što trebao lagati?
Danas onaj koji zna napisati rečenicu, misli da može dati recenziju znanstvenog rada 😃

Liječnici su zapisali simptome i načine liječenja.
U gradovima se vodila SVAKODEVNA evidencija: koliko umrlih svaki dan, od čega.
Preporučam dokumentarac o kugi u Londonu na youtubeu.
Štoviše, svaki kvart je imao nadzornika.
Bijednici su bili disciplinirani….
Isplati se pogledat.

C&A
Gost
C&A
3 mjeseci prije

Potraži cijeli text Lucija
…pa piši odgovore…
Uzmi si vremena,ako tražiš ,možda i nađeš….
Izvori su ti navedeni,knjiga ti pruža uvid u činjenice,bazirane na višegod. analizama i studijama živućih znanstvenika…pozdrav

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

C&A

Imam ja za vas tri pitanja:
– kakve ste udžbenike biologije imali?
– znate li vi što je ZNANSTVENA METODA?
– znate li da npr kad fizičar priča o biologiji – iznosi samo svoje mišljenje – koje sa znanošću nema nikakve veze? (Pavuna)

Sale
Gost
Sale
3 mjeseci prije

Alterego, pogledaj film “House of Numbers: Anatomy of an Epidemic” i sam donesi svoj sud, ali ne na osnovu straha nego na osnovu zdravog razuma i logike. Film je iz 2009. godine i bavi se “epidemijom” tzv. AIDS-a koju “uzrokuje” tzv. HIV virus.

Ana
Gost
Ana
3 mjeseci prije

Zasto ne bi likovao kad vidi na djelu svoje gustere na terenu. Ne moze on toliko platiti koliko gusteri mogu izdati- samo citati clanke soldateske na portalima i gledati slicne na tv!

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

“…tri mjeseca…”
😊 A, dulje je to pripremano…
Trideset godina. Ne, nisu stoljeća, kao što neki tvrde. Naprosto, nisu mogli taki mrežu razapeti sa svojim marionetama i nije bilo takvih tehnoloških mogućnosti za kontrolu.

A u nas…patuljci istjerali košarkaše s košarkaškog igrališta…i veselili se.
😃 Kao da nema drugih košarkaša…
A koji će te patuljke, zasluženo, koristiti kao – lopte.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 mjeseci prije

Opet vi i Soroš?

Zar je toliki demon da mu krivo pišete fonetsko prezime?

Dajte pokažite prkos i odvažnost i napišite mu prezime kako valja! Poželjno s početnim malim slovom i bez ikakvog respekta.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
3 mjeseci prije

…soki,sorulence,scilo,sosoje?..merda?

pandora
Gost
pandora
3 mjeseci prije

zlororos mislim

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 mjeseci prije

sereš

istrazuj
Gost
istrazuj
3 mjeseci prije

SoA,
Mislim da je ovo najbitniji citat – koji je stari reptil ispljunuo:
“Još prije udara pandemije shvatio sam da smo u revolucionarnom trenutku u kojem ono što bi bilo normalno ili čak nezamislivo u normalnim vremenima nije postalo ne samo moguće, već vjerojatno apsolutno neophodno”.

Zasto?
Pa zato sto im po mom misljenju, a i kako idu stvari sve naginje na to – nije vazna “totalna kontrola”!
To je samo prvi koracic – u ostvarivanju onih “satanskih zapovjesti” – sa obeliska u Georgiji.
Cilj je definisan – i javno dat na uvid svim ljudima Svijeta.
On jeste – smanjivanje broja ljudi na “optimalnih” – 500 miliona!
(Naravno ti prezivjeli (GMO-“ljudi”) – ce biti robovi onih 144 hiljada – koji ce sjediti uz “Gospodara Svijeta” (Predpostavljam nekog iz klana Rotschild!)
Apsolutno se drze tzv Biblije – tj Knjige Otkrovenja !
Bez obzira sto je to nekom nekad prije 40 godina – izgledalo suludo i nemoguce – odusevljenje ovog odvratnog reptila sadasnjim “revolucionarnim trenutkom” – govori samo za sebe!
Ovdje sam detaljnije pisao o tom satanistickom obelisku sa “zapovjestima” – na koje se Kill Bil javno vec i pozvao:
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/bivsi-vrhunski-onkolog-szo-karol-sikora-kaze-da-postoji-stvarna-sansa-da-koronavirus-izgori-prirodno-prije-pronalaska-vakcine.html

pandora
Gost
pandora
3 mjeseci prije

Evo ljudi, cak je i Dylan progovorio. Prica o sustavu koji je postavljen neposredno iza smrti JFK-a.
https://www.youtube.com/watch?v=6fqxsdtOIg0

Dejan
Gost
Dejan
3 mjeseci prije

Situacija jeste ozbiljna. I mi svi treba da je tako i shvatimo. E sad, razna rešenja se nude od komentatora – neko bi prizvao asteroid da udari u planetu, neko bi se čipovao jer smo i ovako preplavljeni čipovima, neko bi prodao dušu djavolu, neko bi se borio do smrti sa snagama moći, neko bi otišao u kafanu i pronašao spas na dnu flaše… Ima i nekih zaista kreativnih rešenja, koja traže veliki duhovni rad:
https://webtribune.rs/dokazi-pokazuju-da-budisticki-monasi-mogu-da-transformisu-svoja-tela-u-cistu-svetlost/

Miha
Gost
Miha
3 mjeseci prije

Pretpostavljam kako je ovo rješenje tebi najbliže 🙂

weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
Gost
weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
3 mjeseci prije

Monasi kontroliraju epifizu koja prima životnu energiju iz svemira i mogu staviti tijelo u hibernaciju bez otkucaja srca.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Budizam je opasna religija koja razbija obitelj i uci kako da s deckima zivis samodostatno na vrhu planine uz svijezu vodu i saku rize…Idelano za tirane na vlasti da im se tako sklonis s puta…

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Emiliano

Hvala što si s nama podijelio svoje mišljenje/ viđenje budizma…
Svatko prema svojim mogućnostima… 😊

sobravia
Gost
sobravia
3 mjeseci prije

Logično je preduboko zaoralo u teorije zavjere. Nedostaje vam samo Ivan Pernar kao redovni kolumnista.
Bojim se da ćete izgubiti objektivnost, nažalost , uskoro.

Bane
Gost
Bane
3 mjeseci prije

Ne pricaj bedastoce.

alex
Gost
alex
3 mjeseci prije

Ima nas puno koji smo shvatili o čemu se doista radi, ali kako je među ljudima zavladala panika, najvjerojatnije dirigirana , uz pomoć medija, tako mi mali ljudi nismo mogli doći do glasa. U civiliziranim zemljama su ti mali ljudi izašli na ulice kada su shvatili o čemu se radi. Ali balkanska stoka sitnog zuba, naviknuta na komande odozgo, ovdje je u većini i izgazili bi svakoga tko bi se prvih dana panike usudio protiv tih komandi. Jasno je da kad ti netko utjera strah u kosti, onda može od tebe činit što ga volja…bez ispaljenog metka. E sada, jeli već kasno za resetirat shit, pa krenut drugačije kad izbije nova frka, to ostaje da se vidi. Jedno je sigurno : za sve u životu postoji prvi put. Ako su moćnici doista učinili ono što su kanili, tj isprobali način kako ovce stjerati u tor, onda će se “pandemije” ciklički ponavljati dok sve ne ode u pm.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Alex, zadnja rečenica je bit svega, nadam se da nismo svi ovce i nećemo prešutno biti stjerani u torove. Vrijeme je da sirotinja konačno progleda i da shvati kako za sve nije kriva druga sirotinja već oni koji ih naoružavaju i huškaju na drugu sirotinju. Puške treba konačno okrenuti u pravom smjeru. Za ovog starog prdonju bilo bi dovoljno da ga samo netko pogleda kroz nišan, umro bi od straha bez zrna baruta.

Max
Member
Max
3 mjeseci prije

@Son of Alerik Bravo kolega sve je točno i precizno navedeno.

Šule
Gost
Šule
3 mjeseci prije

Dajte ljudi prestanite uzdisat ovog didinu Soroša da je on taj koji upravlja vašim životima-on je samo obični špekulant sa svojim kvazi nebitnim novinarima i nevladinim organizacijama po svijetu.Njih nitko normalan neshvača ozbiljno i nisu oni ti koji će vas transformirat u sluge.Nitko to nemože dok je ljudi na planetu-jer mnogi nepristaju na robovanje i sl gluposti.A Indijci oni mogu samo vjerovat u svetu kravu jer mozak im je u guzici od rođenja pa sa njima neka manipuliraju koliko žele.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Šule, ti si nešto prespavao? šta je ono bilo, policijsk čas? zašto, pa Soroš je dao preporuke kako upravljati sa stokom sitnog zuba. Jesi li se pobunio, jesli li krišio policijski čas? nisi, odhebi onda

fićo
Gost
fićo
3 mjeseci prije

Ništa šoroš,gejts,ovaj onaj ne mogu ako nemaju kvislinge u našim državama.To nije moglo za vreme Josipa Broza Tita jer je on bio primer suvereniste.Od raspada SFRJ veliča se kolaboracija u Srbiji i Hrvatskoj.Danas vidimo i zašto.Bez novih kvislinga moćni su nemoćni.Davos i slična mesta su punktovi za podelu zadataka ovima sa slike.Ko bi reko da su ova dvojica na koncima istog lutkara.

Makedonac
Gost
Makedonac
3 mjeseci prije

Malo Razhermetizacije po KOB
Istina (posvećenim)
|
|…………………………/ Laž 1 Finansova mafija Kabalisti- upravljanje putem novca
Laž (ostalima)
…………………………..\ Laž 2 Digitalizacija, neliberalna ekonomija, eko talibanizam, upravljanje putem ideologije
Malo istorije o “Makedonskog”, diktatora, drevnog globalizatora Aleksandar Makedonski.
Aristotel je zapisao neke vojne strategije i Aleksandar se iznervirao.To je zapis Plutra o nastanu:
„Pogriješili ste izlažući predavanja namijenjena samo usmenoj nastavi. Kako ćemo se razlikovati od drugih ljudi ako sama učenja na kojima smo odgajani postaju javno vlasništvo? ”
Ti recimo ideš u školi i neki posvećeni te obučavaju, vojna strategija, organizacija imperije, psihologiju, sociologiju, tako da ti stigneš do indiju.
Fakt je da ima takve sile koja pokreće globalizaciju i raznih njenih varijanta mnogo odavno.
Dodaću još nešto o Šorošu, kako jedni robovi pred 3000 godina su mogli da dobiju to znanje da napisu Kabalu, i ceo nabor znanja i knjiga o globalizacii, recimo: “Daj zajam uz kamatu drugim narodima, među sobom ne, tako češ gospodstvati njima.” Ako ima boga ne može da je takav zločinac, nacista, da gradi takav ropski svet, znači znanje im je dao neko drugi.
Mislim da Soros i neokoni , kabalisti su odigrali ulogu u globalizaciju, lošeg policajca, spas če ni predložiti dobri policajac, koji i nije baš tako dobar.
Treči prosti primer, jedan fijaker ljudi- Hitler i kompanija, dobiju love, podršku cele Evrope, misle si da su viša arijevska rasa, mnogo silni, sami su si poverovali da če preuzeti svet, danas je skoro jasno da su bili instrument globalizacije i neko ih je sazdao, isto imam i predvid Kabale, misle da su silni svemogući, čak su im zapisali smrt u njihovim svetim knjigama posle dolaska mošijaha na tronu.
Konceptuali imaju znanja, sile, ali koriste janičare za armiju, sa progresom ima i novih znanja koje nisu samo njihovi, rano je da se kaze ko kakvu ulogu igra, mislim da sada planirano likvidiraju kabaliste- finansijsku mafiju, biče kazne i linčovanje za njih…To ne znači da Putin i Tramp i Si su marionete Konceptualne vlasti, rekao bih da je vremena simbioza, svaki protiv svakog, a glavno svi protiv kabalista.

Makedonac
Gost
Makedonac
3 mjeseci prije

Henri Ford je dao dosta novca, privatnu istragu da razume ko i kako upravlja svetom, ne ide reči samo o odeljenih struktura Kabalisti, Habad Ljubavič, Vatikan, Masonstvo, Aristokracija, a kako celo kako su organizovani… Isto pitanje si je zadao i SSSR, razni instituti, KGB, GRU, ima i teorija KOB-DOTU o globalnom istoriskom procesu.
Mislim da ima sile i znanja svugde po svetu da pobede tu ideologiju, nije moguće da svi budu lutke na konac, za da radi sistem ne može da su svi glupi, treba da ima obaveštajne, kontraobavestajne službe, armije, generali, nema osnovu da ih prinudiš da rade za tebe, ideološki nema šta da im pružiš, ipak to su CIA, FBR, FSB, DBK, MUP, moze da korumpiraš, uceniš nekog, ali svih ne možeš.Stvari idu mnogo brzo, mislim da se već našla sila i znanje da pobedi te tridesetak posvećenih koji su dosada upravljali svetom.

Mirk
Gost
Mirk
3 mjeseci prije

Meni se cini da se radi o napadu na zapadni svijet koji ocito traje vec duzi niz godina a sad je doslo do njegove kulminacije sa koronom….Pa pogledajte samo organizirane imigrantske mase koje su dirigirane i finansirane od strane nevladinih organizacija i tesko onim politicarima koji im se suprostave …Pa onda masovni napadi od strane “Isisa” po evropskim gradovima i sada na kraju maske su pale i ocigledno da se radi o napadu na srednju dobrostojecu klasu od strane superbogatog neoliberalnog djela sa ciljem postepenog pretvaranja srednje u siromasnu klasu…Na nasu zalost Putin je po svemu sudeci odabrao oligarhiju i tako smo izgubili poslednjeg Mohikanca…Sada smo ostali samo i valja se organizirati protiv zla…

Makedonac
Gost
Makedonac
3 mjeseci prije

.

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic
3 mjeseci prije

Cim se prije prestanete bojati svoje smrti i prihvatite je biti ce vam lakse plivati u ovom bazenu lazi i obmane. I kada umrete nemojte ici prema svjetlu na kraju tunela kao sto nas uce i programiraju jer znamo tko je svjetlonoša. Krenite prema mraku prema mracnom tunelu. I dusa ce se otrgnuti od ponovne reinkarnacije. Biti ce slobodna. To je prava sloboda a ovo sve drugo je goli kurac.

Ivan
Gost
Ivan
3 mjeseci prije

Pa jesmo li mi bica svjetla ili mraka?

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic
3 mjeseci prije

Ako si bice svjetla onda si bice svjetlonose. Lucifer je svjetlonosa. Sve je obrnuto.

Ivan
Gost
Ivan
3 mjeseci prije

Zbog svjetla zivis, svjetlo ti daje toplinu, zbog njega vidis sto je a sto nije. Mrak je neznanje, mrak je strah. Budi zahvalan da te sunce grije svakog dana.

Ivan
Gost
Ivan
3 mjeseci prije

I kad kazes da nas uce\programiraju da idemo prema svjetlu kada umremo (iako mene to niko nigdje nije ucio) a sa druge strane kazes da znas tko je svjetlonosa, znaci da te isto neko mogao nauciti\programirati u vezi toga. Inace se slazem da zivimo u bazenu lazi i obmane i da je na Zemlji sve suprotno od onoga kako se cini ali prijatelju, svjetlo i ljubav nisu laz.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

Ivan,
…metaforicki receno ucili su nas da: ‘prvo bijase svijetlo’, al kad malo bolje analiziras sve je dakle bilo mrak pa se iz mraka pojavilo svijetlo :), ne bih ulazio u analize jel mrak ili svijetlo nesto dobro ili lose….ali je i jedno i drugo tu…kao dan i noc 🙂

Lucija
Gost
Lucija
3 mjeseci prije

Dalibor

Nasjeo si na laž. Radi se o krivom prijevodu i imenu jednog kralja.
To sam već jednom stavljala na portal kao odgovor Alenu. Mislim hrv.kat.misija u Hamburgu – da oni imaju isto to.
Btw, znamo tko je “princ laži”.
Pametni muslimani, pa je Kuran uvijen na – arapskom kao referenca.
Kod nas blesani cijeli život čitaju jednu Bibliju. Da se ja time bavim, naučila bih dobro latinski, starogrčki i aramejski. A vjerojatno bi dobro došao i hebrejski.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

Lucija,
Trebas samo tu gdje zivis malo kopat…tu ces nac dovoljno simbola koje trebas desifrovat i sve ce ti bit jasno 🙂

Mihael
Gost
Mihael
3 mjeseci prije

“… Stoljeća borbi naših predaka, revolucije, ratovi, milijuni zatvorski godina hrabrih pojedinaca, kao da se nisu ni dogodili…”
Tekst je prilično naivan i površan.
Ovo što danas imamo nije od jučer, nije od prije nekoliko mjeseci ili godina nego je rezultat stoljetnih procesa, koji su započeli Francuskom revolucijom, pa i ranije.
Svi su ti procesi vođeni umom i rukom šahovskih velemajstora, a način njihovog rada je da se uvijek kontrolirala i pozicija i opozicija. Ključna stvar u cijeloj priči je kontrolirati antisistemske snage, kontrolirati kritiku, davati joj ton i pravac te ne dopustiti dizanje glasa nikakvoj ozbiljnoj i organiziranoj opoziciji, koja nije kontrolirana.
Iz aktualnog momenta današnjeg svijeta razvidno je da su “naši preci” bili prevareni u svojim induciranim ideološkim ostrašćenostima.
I jedna i druga strana je uvijek u jednako mjeri bila kontrolirana i ovo što sada imamo na djelu samo je nastavak totalitarizama 20. st., koji nisu srušeni zato što je to narod ili netko odozdo postigao nego zato da bi bili zamijenjeni novom, savršenijom i sofisticiranijom verzijom (sjetimo se samo na čijim kreditima je Hitler podignut).
Postoji potpuni i neprekinuti kontinuitet povijesnih i društvenih ideja i zbivanja od vremena Francuske revolucije do današnjeg dana.
Ključna stvar koju pojedinac danas može učiniti je ostati čovjekom koji misli svojom glavom, bivajući svjestan svoje vječne, božanske prirode, koju vidi i u drugom čovjeku i koji je stoga spreman pružiti odlučan otpor porobljavanju.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

jak komentar! ko ovdje lipi minuse ..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
3 mjeseci prije

Pa tekst nije baš naivan i površan nego je to pogled iz sad i ovdje na trenutni kontekst zbivanja. Svako produbljivanje bi vodilo ka postanku svijeta koji nije rješen. Također bi se moglo reći kako je i tvoj komentar površan jer obuhvaća francusku revoluciju i kontrolu vlasti i oporbe međutim u apsolutnim vladavinama nije bilo nikakve oporbe nego su se vodili ratovi ognjem i mačem, a ti ratovi su počimali isto kao i ovi današnji po principu divide et impera. I nisu tu u pitanju stoljeća, nego tisućljeća. Današnja civilizacija baštini civilizaciju starog Babiona iz kojega su po svijetu krenula babilonska bratstva primjenjivati obrazac divide et impera i tako započinjati ratove. Staro Rimsko carstvo je babilonska tvorevina, kao i sva velika carstva poslije.
Današnja arheologija nije uspjela pronaći oružje starije od šest tisuća godina što znači kako ljudi do tad nisu ratovali. Imaš vinčansku kulturu koja je par tisuća godina starija od babilonske i arheolozi su utvrdili kako su stari Vinčanci civilizirano živjeli i nisu ratovali. Imali su isplanirana naselja, bavili su se poljoprivredom i stočarstvom i imali su neku vrstu predpisma.
Što se dogodilo da su ljudi živjeli bez ratovanja pa su u nekom trenutku počeli ratovati je ključno pitanje na kojeg mi nemamo odgovor.
Danas je simbolika iz starog Babilona prisutna u skoro svim centrima moći i u većini religija. Zgrada EU parlamenta je simbolički dizajnirana kao babilonska kula. U starom Babilonu su štovali božicu Semiramidu koju imamo u vidu kipa slobode u New Yorku i Parizu, Semiramida je prikazivana sa dvanaest zvijezdica u aureoli na modroj podlozi što je danas simbolički EU zastava. Semiramida s djetetom Tamuzom je u Indiji Devaki s Krišnom, Egiptu Izida s Horusom, Hinduizmu Indrani s Ishwarom . . . i u Kršćanstvu sveta Marija s Isusom. Znači tu simboliku su nakon toga preuzele skoro sve velike religije koje su nastajale koju tisuću godina nakon toga.
Ovo sve pišem jer sumnjam, u po mojem mišljenju naivnu teoriju, o briljantnim umovima i šahovskim velemajstorima, jer po meni očito ima nešto što nadilazi naše spoznaje o funkcioniranju svijeta.

tiami
Gost
tiami
3 mjeseci prije

Spacevoodoo
ma koji babilon – london brate!!

Mihael
Gost
Mihael
3 mjeseci prije

Spacevoodoo
Ima dosta istine u tome što vi pišete, ali nedostaje ključ i kontekst u kojem se ti fenomeni mogu razumijevati.
Prvo želim razjasniti da ja nisam pisao ni o kakvoj vlasti i oporbi u političkom smislu nego o vladajućim i opozicijskim snagama (onima koje su opozitne, suprotstavljene) u puno širem smislu od pukog političkog.
Vezano uz tekst na koji se referiramo, bitno je imati na umu da sasvim novo doba počinje otprilike krajem 15. što se podudara (nije uzrokovano nego se vremenski podudara) s početkom velikih geografskih otkrića. Tada počinje jedan sasvim novi povijesni ciklus koji možemo shvaćati kao puni kontinuitet s ovim što danas imamo. To se može pratiti po mnogim linijama i od tog vremena počinje smjena snaga koja je na povijesnoj razini predstavljena postupnim usponom Britanskog imperija, tj. anglo – saksonskih naroda.
To je jedna od dominantnih snaga i u današnjem svijetu i bit će još dugo.
Druga dominantna snaga u suvremenom svijetu je rimski katolicizam, s jezuitskim redom kao vodećom linijom. I jezuitski red se osniva upravo u tom vremenu, u 16. st. Tko išta hoće razumjeti o današnjem svijetu mora dobro poznavati duh jezuitizma i njihov način rada.
(ovo su samo natuknice i poticaj za istraživanje; ovdje i sad ne mogu dublje ulaziti u ova pitanja).
Dakle, kao vodeće snage u današnjem svijetu imamo anglo – američka okultna bratstva s jedne strane i jezuitski red Katoličke crkve, s druge strane.
Iako se na prvi pogled čini da su te snage suprotstavljene, to je samo privid. Oni imaju jasno podijeljena područja rada i u svemu djeluju koordinirao (npr. pogledajmo stav i djelovanje današnjeg pape, jezuita, po pitanju ilegalnih imigracija u Europu ili na našoj sceni istupe i djelovanje glavnog hrv. jezuita Tvrtka Baruna)
Reformaciju i protureformaciju, Francusku revoluciju, razbijanje Austro – Ugarske i stvaranje Jugoslavije (kao i njeno likvidiranje kad je došao trenutak za to), dva svjetska rata, Velikog brata, NWO i društvo totalne kontrole….
Sve ovo možemo razumijevati samo u spomenutom kontekstu. To su glavni igrači iznad šahovske table na geopolitičkoj, političkoj i ekonomskoj razini.
Naravno, postoji i dublja, okultna razina, koju igrači poznaju i kojoj služe.
Priča o Židovima i Babilonu je također vrlo zanimljiva, ali o tome neki drugi put.

weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
Gost
weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
3 mjeseci prije

Od babilona traje ta igra a Kromvel, Robespjer, Lenjin, Šiki pa sve do ove trojice krempita, Xi i Nosferatu su novije i najnovije varijante obmane………

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Mihael, minusi za zadnju rečenicu koja je kontradiktorna.

Perun
Gost
Perun
3 mjeseci prije

SOA Istraži veze politički izloženih osoba na osnovu cinjenica a ne insinuacija!…..Igraj se malo istrazivaca

Pretraži veze politički izloženih osoba i njihove veze s fizičkim i pravnim osobama na temelju podataka iz registara i baza javnih tijela . Za pretragu upiši ime fizičke osobe ili naziv pravne osobe .P.S….https://www.mozaikveza.hr/ ….Uradi to profesionalno i ne koristi Photoshop za ova tri debila na slici , osobe o kojima pises su fizicki i duhovno zaostale u razvoju

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
3 mjeseci prije

Upravo tako u Kini su čak zavarivali vrata izvana da ljudi ne mogu napustiti stanove ( luda kuća).. Bude se novi Komunisti ili Fašisti nije ni bitno jer su zlo..

istrazuj
Gost
istrazuj
3 mjeseci prije

Evo koliko vidim, Ameri su popizdili!
U par dana su nabucali peticiju za bijelu kucu sa skoro 300 hiljada potpisa!

https://newspunch.com/white-house-petition-investigate-bill-gates-crimes-against-humanity-gains-286k-signatures/?fbclid=IwAR32b4px7ze-txvKj5H7sX22CQCICOKP24__-dFtZ2MoW7V-5NuNhQaSIkk

Neki dan kad sam pogledao – bilo jedno 25k… danas vec 300k!
Po zamerickom zakonu – na peticiju koja ima 100k potpisa mora zvanicno da odgovori Vlada (ili prakticno Predsjednik) u nekom kratkom roku…(mislim 7 dana)…
U stvari, to vise i nije bitno – bitno je da se informacija siri, te da ljudi vise ne sjede kao papci cekajuci klanje, tj “spas” iz Gatesovih vakcina.
Ta bitanga je ulozila milijarde (u korist satanske kabale) – da bi sebe predstavikla kao “covjekoljubca”…
Izgleda da je bilo – “dzaba vam trud sviraci” !
A nadam se da ce ZLOCINAC – stvarno jso i odgovarati za milione ljudi i djece koje je pobio i osakatio po Africi, Indiji i drugim siromasnim zemljama!

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

istrazuj, ma sve super, da je pravde (ja naivac) svima koji su sudjelovali u režiji plandemije oduzeti svu imovinu i podjeliti ljudima koji su stradali, od kazne za nenošenje maske, udarca policajca, gubitka prihoda, sve ima da plate, sve.

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

Meni je jako zanimljivo da odrasle osobe u Hr kojima je nekakav kvartet stooges-a na dva mjeseca(zasad) dekretom oduzeo gradjanska,ljudska i radna prava radi nekakve gripe (trenutni skor je nesto preko 2000 inficiranih i 89 mrtvih ,prosle godine 65000 inficiranih i 113 mrtvih direktno od gripe(ne uz gripu)) pricaju o teorijama dok im se zavjera odvija ispred ociju.
Epidemije se ne mogu predvidjati ,one se jednostavno dogode i nikad u povijesti nisu zahvatile cijeli svijet ,pa tako ni kuga a ni spanjolska gripa nisu zahvatile cijeli svijet.
Ali zato vrhunski medicinski autoriteti tipa: socijalni tehnicar, bogatun sa srednjom skolom,profesionalni lihvar i hi-tech hipster znaju da na jesen ide drugi val i ubrzano zele svoje medicinsko znanje pretociti u cjepivo koje ce besplatno donirati cijelom svijetu (” na kraju cemo ih utamniciti i pobiti ,a oni ce sami to platiti”).
Jedan se ,prije samo koji mjesec,grozio kako ce na pokusaj napada bioloskim oruzjem odgovoriti nuklearnim oruzjem ( ” jer svijet ne zasluzuje postojati bez Rusije”) ,evo napadnut je bioloskim oruzjem a on nista.
Onaj drugi,koliko god vam se svidjao ili ne, ipak jos uvijek uzvraca udarce i samo zahvaljujuci njemu imate ljetnu pauzu.
Onaj treci je nazalost u suradnji sa americkom dubokom drzavom i pokrenuo ovo sranje i za mene je otpisan kao neko ko bi mogao predvoditi svijet.

Potres u glavi
Gost
Potres u glavi
3 mjeseci prije

Mucke, komentar za 100 pluseva, nadam se da neko od rusa čita ovo i da mu se uši crvene od srama.

Mickey
Gost
Mickey
3 mjeseci prije

Sta se moze uraditi !? Kad ljudima pokusavam da objasnim neke stvari cinjenicama,npr da je ludost zatvoriti grad od 131.000(ZR) zato sto njih 23 ima GRIP,….. gledaju me kao da nisam normalan.Sem njih nekoliko,koje mozes na prste nabrojati, 99% misli da je Grip kuga 21 veka.Kaze mi covek (Fakultetski Obrazovan) “Znas koliko bi bilo mrtvih da Vlada nije preduzela neophodne mere “………..!?!?!?!?!?!? Ako ubrzo nesto sami ne preduzmemo, mislim da cemo se probuditi u JEDNOM VRLO RUZNOM SVETU. Igre gladi bice kao Disney-ev crtani naspram nase svakodnevnice.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

“gledaju me kao da nisam normalan.”- hahahaha ba tako-ovce blenu u nekog ko se malo udalji od grupe, stada …najvise obozavaju kad ih se redovno muze I striže I izgoni na ispašu i solilo

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

“Ljudi misle da su slobodni ali su im zapravo mozgovi isprani do te mjere o kojoj su komunisticki vodje mogli samo sanjati”
“Danas ljude ne treba siliti ni na sto,oni ce sami zbog silnih programa lazne stvarnosti kojima su hipnotizirani uciniti sve da ostanu unutar resetaka”
“Cak i kad ce im biti sve gore korporatisti ce ih kroz medije uvjeravati da im je sve bolje”
“Diktatura danas ima nevidljive resetke””
K.Misak

weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
Gost
weivrniqgrvwwgiwn34trqw3rgfqw3r
3 mjeseci prije

Mišak je uvijek briljantan.

Tihi
Gost
Tihi
3 mjeseci prije

Đavolje najjače oružje je STRAH…upravo je odigrao na tu kartu

Ive
Gost
Ive
3 mjeseci prije

Dobro koliko znam Soros je zidov, judejac, kako on gleda na ovo sto vlada premijera Pljenkovica podupire one koji slave i velicaju Quislinski rezim koji je vladao za vrijem NDH. Jer ne suprostavljati se tima znaci podrzavati ih, a Pljenkovic ne samo da im se ne suprostavlja nego im odobrava potporu politickih i drzavnih struktura i cak sto vise tijesno suradjuje sa onima koji koriste ZDS.
Hrvatska danas sve nade polaze u ozivljavanje turizma, a sto ako zidovi diljem svijeta pocmu pisati protiv HR. turizma jer se prihodi od toga turizma izmedju ostaloga koriste i za nacionalisticko Quislinske proslave, komemoracije i velicanje toga sistema. Pa onda to pisanje zidovskih zajednica naidje na masovni odziv, hoce li onda Pljenkovic i ZLOCINACKI HDZ promijeniti plocu?

*Ime
Gost
*Ime
3 mjeseci prije

I fašizam i komunizam su dio kontrolnog sistema. Oni koji upravljaju sistemom su očevi oba.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Odlican tekst koji se naravno nece svidjeti komentatorima jer po njihovom ako pises sto se dogada i UPOZORAVAS kamo sve ide automatski si placenik tirana na vlasti!

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Još 90-ih ste svi sjeli u ovaj vlak. Za osobni boljitak ste pljunuli na sve u šta ste se zakleli. Sve su vam drugi bili krivi i tada i sada. Sorošu i ostaloj bratiji ste vi dali moć, gledajući “svoja posla”, osobnu korist i boljitak. Ni sada ne vidite da ste izigrani, iskorišteni zbog vlastite pohlepe, zavisti i gluposti a od onih koji su se samo bolje “snašli” u novoj situaciji. Najlakše je pametovati po portalima a kad dođe vrijeme “prilagoditi se trenutnoj situaciji”. Svi će na kraju imati dobar razlog zašto su nešto učinili ili nisu a “Soroša” će uvijek biti da iskoriste ljudske slabosti i mane.

Rusofil
Gost
Rusofil
3 mjeseci prije

Znam, istina boli a laži su slatke.
Udri minuse, biće ti lakše 🙂

BLuka
Gost
BLuka
3 mjeseci prije

Zna li ovaj stihoklepac đe goni?
Trpati vatrogasce u koš sa piromanima može samo lutalica.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
3 mjeseci prije

Imate sliku i text. Nikidan vam je tanzanijski presjednik fino predstavio kako cirkus posluje. Dao je covjek krv par razlicitih zivotinja u epruvetama i zaljepio ljudska imena na probe. Stigli su nalazi iz ureda WHO krim organizacije da je vecina pozitivna????????????
. Covjek im se zahvalio i zamolio da napuste zemlju. Mislim da je i Burundi isto napravila.
Slijetanje na mjesec je bio veliki dogadjaj davnih 60 tih https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

Mozart
Gost
Mozart
3 mjeseci prije

O cega su izlijeceni svi zarazeni ako nema medicine od virusa? Masu ljudi izlijeceno, velika manjina umrla ali jadnici vec imali masu bolesti i godina. Samo mrtav covjek je istinski slobodan u ovom poganom svijetu. Bob Dylan i pjesma …Murder Most Foul. Poslije Kennedya dolazi antiKrist.
Isus je kazao ne bojte se, ljubite jedno drugog. Ljubav, ljubav, ljubav
Svako dobro svima i sretno. uzivajte u danu Bogom danom. idite u prirodu,maknite se od mobitela. Disite zivot plucima.

Tito
Gost
Tito
3 mjeseci prije

Narodima svijeta predstoji NarodnoOslobodilačka Borba od globalističke-oligarhije i njenih satelita kao ovaj naš anemični ili onaj dajguz u srbiji.
Vlast je u rukama naroda ako su složni.

SaleBg
Gost
SaleBg
3 mjeseci prije

Dobar tekst

SaleBg
Gost
SaleBg
3 mjeseci prije

I sto koji kurac ne umiru vise ovi sorosi rokfeleri rotsildi kraljica svi ko kornjače zive po 100 godina ..i u 100 gidina se oni kobajagi brinu za svet i odlučuju o svemu…u penziju i zabraniti sve osim šaha, boćanja i tv serija

Boris
Gost
Boris
3 mjeseci prije

Oduvijek je dirigirano i vođeno a sad kao mi se probudili. Prevare i podvale su postojale jer tzv demokracije nikad nisu postojale a eto mi vjerovali da živimo u slobodama . Kakav apsurd.
Pozdrav lakomislenoj inteligenciji ili samoumišljenoj koja je vjerovala da nešto zna i razumije.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
126
0
()
x