Građansko hapšenje direktorice škole nakon što je učeniku rečeno da ide u karantin

Uhićenje direktorice
18 komentara

Direktorici škole prišla trojica muškaraca, od kojih je jedan nosio plastične vezice, prijeteći joj građanskim hapšenjem.

Direktorica osnovne škole Mesquite Diane Vargo rekla je da je otac dječaka kome je rečeno da ide u karantin stigao u školu i da je bio “agresivan” prema osoblju. Zatim su ga uputili u direktoricinu kancelariju, a kasnije su se pojavila još dvojica u dogovoru sa ocem, od kojih je jedan nosio plastične vezice.

„Moja vrata su otvorena za razgovor sa roditeljima. Ali način na koji je to uradio nije bio u redu”, rekla je ona, prenosi NBC News. “Donošenje plastičnih vezica u kancelariju direktora – to nije u redu.” Druga dva muškarca nemaju djecu u školi, rekla je Vargo. Dotični učenik je, međutim, bio sa ocem kada se suočila s njima.

„Sjedio je kraj njega i bio svjedok svega toga. Vidio je prijetnje. Vidio je agresivnost. Vidio je velike plastične vezice”, rekla je. “On je sve to vidio i osjećala sam se jako, jako loše zbog njega.”

Muškarci nisu htjeli da odu, a Vargo tvrdi da su sva trojica prijetila da će je uhapsiti. Zbog incidenta je pozvana policija u Tucsonu. Odluka direktorice da kaže učeniku da bude u karantinu u skladu je sa okružnim zdravstvenim smjernicama za održavanje škola otvorenim za učenje u učionicama. Muškarci su navodno bili ljuti zbog toga što je izloženim učenicima rečeno da nose maske.

Policija je saopštila da je 40-godišnji muškarac priveden zbog neovlaštenog pristupa i da je policija pozvana da pomognu zbog “moguće borbe”. Taj čovek je identifikovan kao Rishi Rambaran. Vargo je rekla da će ona i njen pomoćnik tražiti zabrane kretanja protiv ovih muškaraca.

Jedan od muškaraca sa Rambaranom, Kelly Walker, uživo je prenosio incident na Instagramu, ali je potom izbrisao snimak. On je, međutim, preko svoje poslovne stranice spomenuo incident na Facebooku, rekavši da nije bilo prijetnji i da je građansko hapšenje opravdano.

U postu se tvrdi da je više učenika rečeno da idu u karantin i nose maske nakon što su bili izloženi nekome ko je bio pozitivan na Covid-19. Učenici su maske bacili u smeće i rečeno im je da ih moraju uzeti i nositi.

Walker je putem e-pošte za The Daily Beast tvrdio da nije bilo prijetnji i da je Rambaran samo tražio pismenu dokumentaciju o tome zašto je njegov sin „izvučen“ iz škole. U video snimku na Instagramu koji je Walker objavio nakon incidenta, Rambaran kaže da je “prikazan kao čudovište” i osporava Vargoin prikaz događaja.

COVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
2 godine prije

Građansko hapšenje je izvrsno sredstvo za razapeti policiju, odvjetništvo, sudstvo i istjerivanje kolaboraCionista na čistac.

Max
2 godine prije

Građansko uhićenje je legalno u SAD u

Malomorgen
2 godine prije

u usa jim kažu “cov idiots”……. 😒

Dupla Kamilica
2 godine prije

Da je naletila na kauboja iz Arizone bilo bi katrana i perja.

Zorule
2 godine prije

Ovo mi više izgleda kao neuspjeli pokušaj građanskog hapšenja

Wraith
2 godine prije

Co-vidi vidi Co-ne ne. Nerviraju me više te životinje. Znam da karma postoji pa ne želim ništa loše protiv istih. Mirnog duha naprijed.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Mila Aleckovic se uvijek naljuti kad je pitaju kako ce izgledati hapsenje Sorosa,Fauccia,Bil Killa,Pape i ekipe kabalista jer na njih politocari sigurno nece slati policiju a gradanska hapsenja ovako zavrsavaju.
Istina ,jednom je spomenila hapsenje Noriege ali to se nmoze racunati jer su ga uhapsili oni koji su ga i postavili slicno kao predstava s Bin Ladenom ili Sadamom…
Tako da oni koji polazu nade u njen Nunberg,neka to zaborave.
U ostalom od Nunberga do danas po tim nacelima i pravima svi predsjednicii premijeri zemalja Nato pakta trebali su na sud pa nista…
.

Jery
2 godine prije

Hapsiti i ne nije glavno pitanje! Po mome bi glavno pitanje moralo biti, odkuda pravo ravnateljici da ona određuje postupke koji su vezani na struku. A ti strucni postupci su povrh svega ograniceni međunarodnim konvencijama, ustavom i zakonima a ne tamo nekim preporukama i nezakonitim odlukama korumpiranih vlada i stožera! Kao sto je to učinila Danska i Švedska bi pod nužno morali učiniti i kod nas. Ako to nije sposobna Vlada onda je potrebna akcija naroda! I u tom primjeru bi trebalo iskoristiti prirodno pravo svajog naroda da se pobunibprotiv politike koja ne postuje zakone a samim time ugrožava zdravlje i živote puka! Vlada je izabrana od naroda i u prije navedenim primjerima narod ima potpuno zakonsko pravo da zahtjeva ostavku. U koliko ti politicari to nemogu doumiti, slijedi legalna pobuna!

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Kad krene akcija, ja se ne mogu kontrolirati,zavrsilo bi sve kao Ahil kad je ubio sina od kralja Troje.Od uciteljice bi ostala fleka.

Red Dog
2 godine prije

Sad ce neko odlezati u cuzi i vikati da je nepravedno.
Gradjansko hapsenje se primenjuje kad je u toku krivicno delo, ne kad sluzbenik sledi zakon.

postenlopov
2 godine prije

Ta guska nije shvatila da je to upozorenje. Iduci puta bi mogla i nestat sa lica zemlje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI