Gradonačelnik Kijeva kupio vilu u Njemačkoj od 6 miliona dolara

Vitaly Klitschko
39 komentara

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko javno je proglasio kupovinu raskošne vile u Hamburgu u Njemačkoj vrijedne skoro četvrt milijarde grivna (6 miliona dolara), objavila je u nedjelju Strana.ua, pozivajući se na zvaničnu poresku prijavu političara. 

Dokument pokazuje da je Kličko dobio vilu od 750 kvadratnih metara 20. decembra 2023. kao izmirenje duga od kompanije Maximum I LLC, američke kompanije koja je prvobitno bila u vlasništvu njegovog brata Vladimira. Vlasništvo nad kompanijom je, međutim, prebačeno na Vitaly u maju 2003. godine, navodi se u izdanju. Kuća, čija je tačna cijena 227 miliona grivna, tada je prebačena na gradonačelnika Kijeva kao jedinstven oblik otplate duga.

Vitalij Kličko je bivši profesionalni bokser koji je tokom svoje karijere osvojio više svetskih šampionata u teškoj kategoriji. On i njegov mlađi brat Vladimir dominirali su boksom teške kategorije između 2006. i 2015. godine, u periodu koji je nadaleko poznat kao ‘Kličkova era’.

Stariji brat je 2013. najavio povlačenje iz profesionalnog sporta i krenuo u političku karijeru, postavši gradonačelnik Kijeva 2014. U intervjuu za BBC 2013. priznao je da je u Njemačkoj živio 13 godina. Prijavljeno je 2016. da je posjedovao imovinu u Hamburgu koju su koristile njegova supruga i kćerka, ali imovina nikada nije prijavljena.

U septembru 2023., ukrajinska Vrhovna rada usvojila je nacrt zakona o obnavljanju elektronskih deklaracija za zvaničnike, koji je suspendovan nakon što je ruska vojna operacija počela 2022. Predsjednik Vladimir Zelenski potpisao ga je u oktobru 2023. godine.

Korupcija u Ukrajini je pod pojačanim nadzorom SAD i EU od početka sukoba s Rusijom, jer se zemlja oslanjala na stranu pomoć za plaćanje državnih službenika.

U avgustu prošle godine, Zelenski je pokrenuo sveobuhvatnu vojnu čistku, otpuštajući sve regionalne vojne zvaničnike nakon masovnog korupcionaškog skandala u kojem je pokrenuto 112 krivičnih predmeta protiv službenika u regrutnim centrima.

Prošlog mjeseca, ukrajinski policajci izvršili su pretres španske vile vrijedne 4 miliona eura koja je pripadala bivšem vojnom komandantu Jevgeniju Borisovu. Utvrđeno je da je kupio više nekretnina u gradu Marbella 2022. i 2023. ukupne površine 223,9 kvadratnih metara, prema ukrajinskim policijskim službama.

Anketa koju je prošle godine sproveo Kijevski međunarodni institut za sociologiju pokazala je da Ukrajinci korupciju smatraju drugim najozbiljnijim problemom zemlje nakon vojnog sukoba.

KličkonjemačkaukrajinaVila
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
3 mjeseci prije

A što mislite kojem plemenu pripada,pravo mu je prezime Etinzon.

crodaemon1
3 mjeseci prije

ukrajinski policajci izvršili su pretres španske vile?

Captain
3 mjeseci prije

U čemu je problem, vrhunski sportaš koji to sebi može priuštiti bez problema.
Ispod radara prolaze mnoge koruptivne afere i nikom ništa.
Senzacionalistički naslov koji bi trebao privući pažnju jer se radi o jednom od braće Kličko.

tihobl
3 mjeseci prije

Kucica od 750 kvadrata – isplati se raditi za BND.

To sto je pola metro linija zatvoreno jer su polavljene nije vazno. Kad su prokisnjavale na to nije obracao paznju, a sad su poplavljene.
To sto se kanalizacija ilijeva po cestama i sto se ne moze ici ulicama ber cizama nije vazno. Hladno je pa ne smrdi toliko koliko ce na ljeto.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Priprema za bježaniju iz Kijeva – mora negdje nastaviti živjeti, a navikao na dobar standard.

eks
3 mjeseci prije

Tetjana Glieana , zadužena za distribuciju hrane Vojsci Ukrajine, kupila je 7 hotela na Hrvatskom primorju . Od toga su 4 u Splitu – Morati , Ora , … Nema korupcije u demokratskoj evropskoj Ukrajini .

Max
3 mjeseci prije

Pitanje je čijim novcem

xyz
3 mjeseci prije

Zašto ovog ne šalju na front. Jak, sposoban, borben…..

R M
3 mjeseci prije

Kličko, zabole te pi.ko! Oni već balansiraju ko će biti žrtveno jagnje, a to će biti zeleni, a oni svi iz vlasti peru ruke, gistro zeleni je kriv za sve. Jeste kriv, ali nisu ovi nevini

Darko
3 mjeseci prije

I mi ti smrdljivu lopovsko mafijašku bagru pomažemo zahvaljujući korumpiranoj krmači Ursuli?

Noname
3 mjeseci prije

Ukrajina je duboko korumpirana mafijaška jazbina; Bivši zamjenik čelnika Ministarstva obrane Ukrajine i još dva bivša dužnosnika ministarstva optuženi su za pronevjeru 25 milijuna dolara prilikom kupnje 50 tisuća nekvalitetnih pancirnih prsluka za potrebe Oružanih snaga Ukrajine. Ured glavnog tužitelja Ukrajine objavio je 8. siječnja novu optužbu za pronevjeru imovine u vrijednosti od 948 milijuna grivni. “Bivšim dužnosnicima Ministarstva obrane podignute su nove optužnice za malverzacije… pri kupnji pancira. … Nove optužbe podignute su protiv bivšeg zamjenika ministra obrane Ukrajine, voditelja odjela za javnu nabavu i opskrbu materijalnim resursima Ministarstva obrane (i) bivšeg šefa odjela za razvoj odjevna potpora Središnje uprave za razvoj i potporu materijalne potpore Oružanih snaga Ukrajine”, stoji u priopćenju Ureda ukrajinskog glavnog tužitelja. Istragom je utvrđeno da je optuženi tijekom razdoblja ratnog stanja za potrebe Oružanih snaga Ukrajine kupio 50 tisuća pancirnih prsluka koji po svojoj kvaliteti i karakteristikama nisu udovoljavali utvrđenim zahtjevima. Pojašnjava se da… Čitaj više »

Mali Boro
3 mjeseci prije

Potpuno krivo , prvi bi im problem trebao biti korupcija koja ih je uvela u drugi problem – rat.

Samo U Prolazu
3 mjeseci prije

Ali zato cijela EU placa skupo preprodanu naftu, plin, …nek uziva.

tihobl
3 mjeseci prije

Амерички тенкови М1 Абрамс који су испоручени Украјини неће учествовати у борбеним дејствима у догледно време. Након што се једно возило покварило у близини Авдејевке у новембру 2023. године – тенк се покварио пре него што је стигао до линије фронта – преостала возила су евакуисана.

На једном броју тенкова већ су мењани мотори због блата и неправилног рада. Пентагон је захтевао да Оружане снаге Украјине до даљњег искључе учешће Абрамса у сукобу.

I leopardima crkne motor nakon 1000 km. Dovri su samo za vjezbe na poligonu.

gogo
3 mjeseci prije

u splitu, ukrajinka koja ima tvrtku za nabavu hrane za vojsku kupila nekoliko hotela ! Što nisu naši domoljubi pokupovali prljavim novcem to će ukri ! Vlado, pali fitilj na Satanu !

Lucija, prva
3 mjeseci prije

“VLASNICA tvrtki koje prodaju hranu ministarstvu obrane Ukrajine, Tetjana Glinjana, postala je vlasnica četiri hotela u Splitu, objavio je ukrajinski portal NV Biznes. Novinar ukrajinskog portala je krajem prošle godine od sugovornika, za kojeg kaže da je upoznat sa situacijom u splitskom hotelijerstvu, saznao da su najmanje tri hotela u Splitu dobila novu vlasnicu iz Ukrajine. “Sjedila je u dvorani i aktivno davala upute lokalnom osoblju na ukrajinskom jeziku. Kažu da ima tvornicu za preradu mesa negdje u blizini Bile Cerkve”, rekao je izvor pod uvjetom anonimnosti. Nakon što je vidio Glinjaninu fotografiju, potvrdio je da je to ona. Prema podacima iz javnih registara, u Hrvatskoj je moguće utvrditi da je Glinjana od jeseni 2023. godine postala korisnikom tvrtki Zen Adria d.o.o., Pigment d.o.o. i Mimoza d.o.o. Glinjana je 2016. osnovala i tvrtku Nazarii d.o.o., čija vlasnica je jedno vrijeme bila njezina kći Irina Kut. Sjedište tvrtke Nazarii je u Brelima,… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Nastavak. “MI ŠALJEMO U UKRAJINU LOVU, A ONI ZA TE PARE KOD NAS KUPUJU HOTELE. Priceless” “Bilo je slicnih situacija, koliko se sjecam sa vojnom odjecom poslije 2014.,. Ugl da ne idem u detalje, bilo u domovinskome ratu takvih …cermak, kerum,rajic,kutle,radosevic,todoric,gucic,… mislim da mogu satima ispisivati prezimena. Eto tako ti je bilo i biti ce i u ukrajini.(tako svaki rat nekome stvori priliku za kradu, mislis da kod rusa toga nema, da kao putin sve to cisti,…. ) U nasem ratu, izravno 37,1 MILIJARDA $ matnuto, neizravno/privatizacija i sl, preko 50 MILIJARDI $(cervakova procjena,prof.,ekonomije), mos si misliti kaj je onda u jednoj uk koja ima 40+ milijuna stanovnika.” “Tako je bilo i kod nas tijekom rata. Dok je sirotinja ginula, bosanđerija oko najveceg govnara ikada- Tuđmana je kupovala tvornice po 1 kunu ( Kutle, Todorić, Rajić, Spajić, Brkić, itd…) Prijatelj mi radi u jednom od najvecih hotela u Hrvatskoj i… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Nastavak 2 “U našem ratu krala se samo naša lova, u Ukrajini koja je puno korumpiranija, pljačka se i EU novac, dakle i opet naš novac. U 2 godine poslali smo im 120 milijardi € bez ijednog EU financijskog kontrolora da pazi na što se troši. Sramotni propust EU politike. Amerikanci su im većinski prodavali oružje, manje davali kredite, a mi smo im poklanjali novac i dijelom su u toj svoti i krediti koje će morati vraćati. Mogli su 2 godine krasti koliko su htjeli. Tek sad im šaljemo i financijski nadzor” “Kladim se da od ovih komentatora nitko nije imao posla s Ukrajincima, ali tko je…jadna mu majka…no comment dalje…bu te vidli…” “Hotel ORA prodan za 8.000.000.Provjereno. Sad nek naši poreznici provjere Ugovor. Šta piše na papiru,a šta je završilo u kešu.” “Lux 20 miljona, a HEKTARI GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA NA KLISU sve keš.” “Za mene je to čisto ratno… Čitaj više »

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Nastavak 3

“Nakon samoukinuća 90% industrije privatizacijom i uništenjem agrara uvozničkim lobijima postali smo u vlastitoj zemlji suvišni i prinuđeni potražiti kruha izvan nje.

Turizam kao i nekretninski biznis dobiva strane vlasnike a uvozom jeftine radne snage naša budućnost postaje geografski pojam.
Povratak u Austro-Ugarsku gdje smo uvjek i pripadali. Hvala Briselu, Davos grupi i našim izvođačima radova. Zna Se.

“…odjel je ugovorio jaja za 0.41 euro po komadu, dok je maloprodajna cijena u trgovini u Kijevu bila oko 0.17

amater, naši ugovore plin za 0,1 euro pa ga prodaju državi za 47.6 eura, di su oni još od HDZa”

3 mjeseci prije

evo vijest blize. ukrajinka kupila 4 hotela u splitu. navodno vojna kuharica.

MrKamenjarac
3 mjeseci prije

…SAD NEK PRITEKNE BERLINU DA IH POSAVETUJE KAKO SE PRAVI “MAJDAN” A POSLE NEKA SKOKNE DO PARIZA I LONDONA……

Onlaer
3 mjeseci prije

Ima se, mere se, fala dragom bogu iz crnog fonda.

Darko
3 mjeseci prije

Dok Ukrajinci ginu banda Zelenskog krade. Koliko se tek Zelenski nakrao?

Noname
3 mjeseci prije

Pred Ukrajinom je izuzetno teška godina, a njen glavni cilj je jednostavno ostati na površini, piše Onet. No ni taj zadatak neće biti lako ostvariti, smatra autor članka. Kijevu nedostaje oružje, novac i, što je najvažnije, javna potpora Zapada, koja je svakim danom sve manja. Oružani sukob je možda najsloženiji i najvišestruki od svih operacija s kojima se čovječanstvo susrelo. Međutim, osnovni uvjeti za postizanje uspjeha u njemu su jednostavni. Temeljni uvjet za vođenje učinkovitog vojnog sukoba je oružje, koje je u vremenima brzog razvoja tehnologije sposobno uspješno nadoknaditi gubitak ljudstva. Drugi uvjet je novac kako bi se ratni stroj mogao pokrenuti. Treći uvjet se na prvi pogled može činiti najmanje važnim u ovoj zagonetki, ali je ipak temelj svih akcija zapadnih vlada – podrška javnosti. Problem je u tome što tek nakon što se ispuni ovaj treći uvjet može biti zadovoljen drugi, a nakon što se ispuni tek drugi, može biti zadovoljen prvi. Još… Čitaj više »

netko
3 mjeseci prije

znači kad zagusti ima gdje pobjeći

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI