Greenblatt traži glavu Tucker Carlsona zbog navodnog antisemitizma i rasizma

Tucker Carlson
26 komentara

Šef Lige za klevetu Jonathan Greenblatt optužio je voditelja Fox Newsa Tuckera Carlsona da je zastupao „antisemitsku, rasističku i toksičnu“ ideju u gostujućem nastupu na mreži, ali izgleda da u stvari nije gledao taj segment.

“Tucker mora da ide”, tvitovao je Greenblatt u petak iznad video snimka Carlsonovog gostovanja u emisiji Marka Steina prethodne večeri. Snimak je objavila istraživačica Media Matters for America (MMFA) Nikki McCann Ramirez, koja je rekla da je Carlson “strastveno branio” “teorije zamjene bijelaca”. Ogorčeni izvršni direktor ADL-a nazvao je to „bijelačkim principom supremacije da je bijela rasa u opasnosti zbog sve veće plime nebjelaca“ što je „antisemitski, rasistički i toksično“.

Da je zapravo gledao gotovo dvominutni segment, Greenblatt bi možda čuo kako Carlson doslovno poriče da je njegov stav imao bilo kakve veze s tim pojmom. „Svi žele da od toga naprave rasno pitanje: Oooh, ‘teorija zamjene bijelaca’ – Ne, ne ne. Ovo je pitanje glasačkih prava“, rekao je Carlson Steinu.

Čak je i preduhitrio komentar rekavši da „ljevica i svi mali vratari na Twitteru postaju doslovno histerični“ ako neko koristi izraz „zamjena“ da bi opisao kako demokrate uvoze imigrante da „razblaže“ glasove postojećih Amerikanaca – svih boja i vjerovanja, podrazumjevao je. Umjesto toga, Greenblatt je sjeo i izvršnom direktoru Fox Newsa pisao o Carlsonovom „dugačkom obrazcu sve toksičnije retorike posljednjih godina“.

MMFA vodi zloglasni demokratski operativac David Brock, pa čak i njegova dobro sanirana stranica na Wikipediji priznaje da je vodio ‘rat protiv Fox Newsa’ više od jedne decenije.

Prošlog mjeseca CNN je proglasio Carlsona “novim Donaldom Trumpom” – nastojeći da voditelja Fox Newsa postavi za novi predmet mržnje glavnih medija nakon protjerivanja 45. američkog predsjednika iz javne sfere.

Samo nekoliko dana prije toga, Pentagon je mobilisao svoju PR mašinu da krene na Carlsona, nakon što je njegova kritika politike usmjerene prema ženama u borbi dotakla živac. U članku na zvaničnoj veb stranici DOD-a objavljeno je: „Sekretar za štampu Smites Fox voditelj koji umanjuje raznolikost“ i službenici svih rodova vojske objavili su video snimke koji osuđuju Carlsona.

I MMFA i grupa za pritisak Sleeping Giants krenuli su u potragu za Carlsonovim sponzorima, pokušavajući da ga skinu iz programa, ali bez uspjeha. Fox News je nedavno proširio njegovo prisustvo na mreži sa dnevnog termina koji traje sat vremena, na emisiju sa intervjuima tri puta nedeljno i na ekskluzivnu seriju na mreži.

Iako su sve kablovske mreže pretrpile pad rejtinga nakon predsjedničkih izbora 2020. godine, Carlsonova emisija se u međuvremenu oporavila, a voditelj je postao još popularniji među konzervativcima nakon što je kritikovao republikanske guvernere Južne Dakote i Arkansasa zbog njihovog nedavnog izbora veta. “Tucker Carlson Tonight” je prošle nedjelje imala prosječno 2,9 miliona gledalaca i bila je najgledanija kablovska emisija vijesti ove nedjelje, prema najnovijim brojevima Nielsen Researcha. To je pomoglo Foxu da široko „dominira“ ostalim osnovnim kablovskim mrežama – sa 2,2 miliona prosječnih gledalaca u početnom terminu u poređenju sa 1,6 miliona MSNBC-a na drugom mjestu.

CNN je zauzeo zadnji dio liste sa samo milion prosječnih gledalaca, na šestom mjestu iza sportskog kanala ESPN i Home and Garden TV.

ADLFox NewsotkazTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

I u zavrsetku clanka je pravi odgovor na pitanje zasho ga zele ukloniti.biti najgledaniji a ne promovirati nwo agendu je blasfemija.a ne mogu ga se samo tako rijesiti,nije u pitanju netko sa svojim you tube kanalom pa da ga samo iskljuce.i svako toliko spominje novonormalne bogove,poput kill Billa,u negativnom kontekstu da se nekima vjerojatno dize kosa na glavi.napadi na njega Nece stati,neka pripazi i na zdravlje..mnogima je na piku.hvala.

grom iz vedra neba
2 godine prije

Za dobrim konjem se prašina diže…

ledeno doba
2 godine prije

vijest od prije 3 godine: “LeBron James se ispričao zbog objave o »židovskom novcu« LOS ANGELES Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James ispričao se u ponedjeljak zbog objave na Instagramu u kojoj se spominje »židovski novac« i zbog toga ne bi trebao biti kažnjen. Dužnosnici NBA razgovarali su s Jamesom i prihvatili njegovo objašnjenje da je pogriješio, objavila je američka sportska televizija ESPN. James je rekao kako je u postu od subote samo citirao pjesmu »ASMR« izvođača 21 Savage koja sadrži stihove »Mi dobivamo taj židovski novac, sve je košer«. Post je objavio na svome profilu na Instagramu koji ima otprilike 46 milijuna pratitelja. James je rekao kako mu je žao zbog problema koje je time izazvao. »Isprike, svakako, ako sam bilo koga uvrijedio«, rekao je James za ESPN. »To nije razlog zašto sam podijelio stihove. Ja uvijek (objavljujem stihove). To ja radim. Vozim se u autu, slušam izvrsnu glazbu,… Čitaj više »

bauštelac
2 godine prije

whyte power

jupiter
2 godine prije

zidovi su sonje u udnosu na zene, pa su to uspostavili nad sonjama u americi a ovi preneli u evropu pa je to stiglo i na ponositi vekovima muzevni balkan…sada je stvar uzela maha… nema nazad…mozda je i ta situacija uvod u neki armegedon

American X
2 godine prije

Svet živi za dan kada će CNN i njemu slične tvorevine ostati zapamćene kao najveće gomile ljudskog izmeta koje su stvorile demokrate.

Max
2 godine prije

Tucker Carlson je za mnoge stvari od korone do Trumpa rekao istinu, Pa ga žele maknuti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI