Guverner Floride dodjeljuje medalju za slobodu agentu CIA-e koji je pomogao u smaknuću Che Guevare

Ron DeSantis dodijelio Medalju slobode bivsem casniku CIA
16 komentara

Guverner Floride Ron DeSantis prošlog je tjedna dodijelio Medalju slobode bivšem časniku CIA-e Felixu Rodriguezu, unatoč Rodriguezovoj kontroverznoj povijesti, uključujući i njegovu ulogu u smrti Che Guevare.

DeSantis je medalju dodijelio Rodriguezu prošlog četvrtka, ali je u ponedjeljak na društvenim mrežama objavio fotografiju svečanosti, hvaleći njegovu nasilnu povijest uloga u Središnjoj obavještajnoj agenciji SAD-a.

“Felix Rodríguez pobjegao je s komunističke Kube, prigrlio Ameriku kao svoj dom, borio se za slobodu u Zaljevu svinja i nastavio se boriti protiv komunizma u CIA-i, kao i vojsci”, rekao je DeSantis i dodao da je “ponosan što mu je dodijelio guvernerovu medalju slobode.

Rodriguez, čiji je ujak bio ministar u ubojitom režimu kubanskog diktatora Fulgencia Batiste koji je podržavao SAD, radio je s CIA-om u invaziji Zaljeva svinja, neuspješnom pokušaju napada Kube nakon revolucije 1959. godine. CIA ga je također angažirala radi pomoći u hvatanju kubanskog revolucionara Che Guevare u Boliviji 1967. Rodriguez je snimljen kako stoji pokraj Guevare prije nego što je pogubljen.

Iako je Rodriguez tvrdio da je bio protiv pogubljenja Guevare, jer je želio da ga ispitaju, rekao je pukovniku: “Dajem svoju riječ kao čovjek da ću vam donijeti tijelo Che Guevare.”

Guevaru je tada ustrijelio časnik bolivijske vojske Mario Terán.

Rodriguez je također bio uključen u Reaganovu Bijelu kuću tijekom skandala Iran-Contra, kada je otkriveno da administracija predsjednika Ronalda Reagana olakšava ilegalnu prodaju oružja Iranu za financiranje desničarskih, antikomunističkih pobunjeničkih skupina u Nikaragvi.

Osim toga, Rodriguez je optužen da je igrao ulogu u ubojstvu agentice DEA-e Kiki Camarene, koja je navodno ubijena kako bi prikrila vezu CIA-e s kartelom za krijumčarenje droge, opet za financiranje antikomunističkih kontra u Srednjoj i Južnoj Americi. Rodriguez je porekao da je u to vrijeme bio umiješan u ubojstvo ili da je bio prisutan u Meksiku. CIA je također odbacila navode o svojoj umiješanosti.

Iako su DeSantisovu odluku o dodjeli Rodrigueza Medaljom slobode pohvalili neki, uključujući bivšeg američkog diplomata Alberta Miguela Fernandeza, koji je Rodrigueza nazvao “herojem i domoljubom”, drugi su kritizirali tu odluku, napominjući Rodriguezovu skromnu povijest.

Jedan je Amerikanac Rodrigueza nazvao “mesarom CIA-e”, dok je drugi izrazio zabrinutost zbog navoda o Rodriguezovoj umiješanosti u Camarenino ubojstvo.

“Dakle, paradirate Felixom uokolo kako biste dobili glasove Latino naroda, dok se u isto vrijeme okupljate protiv drugih Latino-Amerikanaca u vezi s bijegom iz ”užasnih uvjeta u njihovim zemljama. Oh, kakvo licemjerje, Ron. Sram Vas bilo”, napisala je na Twitteru druga osoba u vezi s DeSantisovim pokušajem sprječavanja dolaska nelegalnih migranata u Floridu.

U srpnju je anketa pokazala da je DeSantis najpopularniji republikanac koji se potencijalno mogao kandidirati za predsjednika 2024. godine ako se ne kandidira bivši predsjednik Donald Trump, ispred političara poput teksaškog senatora Teda Cruza, senatora iz Utaha Mitta Romneyja, bivše veleposlanice UN-a Nikki Haley i bivšeg državnog tajnika Mikea Pompea.

Međutim, ovog su mjeseca ankete pokazale da je DeSantisova podrška na Floridi opadala jer je država doživjela porast slučajeva Covid-19.

Florida ima neke od najvećih slučajeva oboljelih i umrlih od Covida-19 u Sjedinjenim Državama.

CIAFelix RodriguezFloridaMedalja slobodeRon DeSantis
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yup
2 godine prije

Svako g* Dobije tu nagradu slobode

Zagram
2 godine prije

Ernesto te traži, već !

Faust
2 godine prije

Che je bio dojadio i samom Fidelu pa ga je poslao u “sačekušu”.

Mahatma
2 godine prije

Che Guevara je bio ološ. Idoliziranje od strane suvremenih ljevičara je isto kao da neki neo-nazi nosi majicu s likom Churchilla.

Jaran
2 godine prije

Smrad smradu medalje kaci

BanOvan
2 godine prije

Jos malo pa ce mu i CHE predati nagradu.

Mirko
2 godine prije

Ovaj De Santis in Florida imaju najmiljije Korona zakone..oprostim mu ovo u sekundi

Max
2 godine prije

Neokon jastreb nagradio plaćenika

Perun
2 godine prije

OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB …tik tak tik tak….vrijeme bitak je iznad svega ….Nije amerika sveta krava …

Grozomorni
2 godine prije

Uglavnom ubice dobivaju medalje, ali USA medalja Slobode DIBIVAJU ISKLJUČIVO UBICE.

banana
2 godine prije

ČE.. od idealiste do teroriste.. tako je i završio. Al veličati i nagrađivati ubojice.. isto nije u duhu

John
2 godine prije

Che Guevara je bio obicni komunisticki ubojica a titulu heroja i dobrocinioca su mu dodijelili isti onakvi kakvi danas ucestvuju i/ili podrzavaju BLM sljam i lockdown-e. Revolucije i revolucionari kao on su doveli narode u sekularne tiranije, siromastvo, jad i bijedu. Komunizam je zidovska (Karl Marx je bio zidov) masonska tvorevina nacinjena da unisti krscanski svijet. Che i istali otpad bi danas bili na strani plandemije i svojih masonskih vladara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI