Guverner Floride Ron De Santis će da pomiluje sve one koji su optuženi za prkošenje COVID pravilima

Ron DeSantis
26 komentara

Guverner Floride Ron De Santis pomilovaće svakog u državi Sunshine ko je optužen za nenošenje maski ili socijalno distanciranje – prenoseći vijesti uživo paru koji posjeduje teretanu i koji su bili suočeni sa zatvorom zbog prkošenja preporukama o sigurnosti tokom koronavirusa.

Republički guverner objavio je neočekivanu najavu u srijedu za Fox News, kada je negodovao da županijski zvaničnici kažnjavaju ljude.

„To je totalno prekoračenje“, rekao je Lauri Ingraham. „Ove stvari sa zdravljem treba da budu savjetodavne, ne smiju biti kaznene.“

Vijest o pomilovanju prenio je direktno Mikeu i Jillian Carnevale, kojima je prijetilo 120 dana zatvora jer je više puta dozvoljavao ljudima da se odreknu maski u svojoj teretani u Plantaži u okrugu Broward.

„Drago mi je što ste uključili Mikea i Jillian, a takođe mi je drago reći da će potpisani prekid pod mojim ustavnim ovlašćenjima stupiti na snagu od sutra ujutro“, rekao je guverner dok su par i njihov advokat slušali sa širokim osmjehom.

„Dakle, to će odložiti postupak za 60 dana protiv oboje, a onda, kada se naš Odbor za pomilovanje sastane u narednim nedeljama, oprostićemo ne samo Mikeu i Jillian, već i svakoj osobi na Floridi koja možda ima prekršaje zbog stvari poput maski i socijalnog udaljavanja“, obećao je.

De Santis je rekao da je potencijalno vrijeme zatvora posebno apsurdno u slučaju Carnevales.

„Činjenica je da čak nije u redu ni da nosite maske dok vježbate“, rekao je guverner.

Svjetska zdravstvena organizacija to ne preporučuje! Uopšte nije zdravo raditi to, pa je to bilo loše ograničenje“, rekao je.

„Mislim da su sa njima loše postupili, ali srećom imaju guvernera koji brine“, rekao je DeSantis.

CovidFloridaograničenjapomilovanjeRon DeSantis
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
2 godine prije

Ljubi ga Zapata!

Davor drugi
2 godine prije

“ Guverner Floride Ron De Santis će da pomiluje…”
Ajde Miliću daj bar naslov “će da izgleda kao normalan” ako ga i sam jednom pročitaš.

Stara kuka
2 godine prije

Ron De Santis je trenutno možda i najnormalniji američki političar i apsolutno najvažniji predstavnik onog što je ostalo od zdrave i normalne Amerike i američke politike i ne samo po pitanju otpora korona teroru kojem je predvodnik i primjer.

NeBudiOvca
2 godine prije

Ako se ikad vise u SAD-u održe pošteni izbori on bio izvrstan kandidat. I još recimo da odabere Candice Owens za potpredsjednicu…
Bio bi užitak slušati kako MSM pokušavaju uvjeriti svoje ovcoidne gledatelje da je žena crne boje koze ustvari muški šovinist i bjelački rasist😂

nekoizmase
2 godine prije

Nesto se ipak i dobro desava ,
cekamo istrazuj da nam objasni kakva je ovo varka,
vjerojatno nas samo zavitlavaju da se goje ponadaju.

Abe 04
2 godine prije

Pelcovani doniraju krv. Nepelcovani primi krv. Sta će biti?

Lopata
2 godine prije
Max
2 godine prije

Bravo

Red Dog
2 godine prije

Oli smo se za ovo boreli?
Oli smo mi koji smo se gusili pod maskama bili budale?
Bacite ih lavovima!

Lovro
2 godine prije

Toliko samo, da se ne priča, kako nas maske štite i slične gluposti: https://www.facebook.com/stoplaznivimmedijem/videos/1404712213228163

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI