Guverner Mississippija ukida mandat za maske i ukida sva poslovna ograničenja zbog Covid-19, prateći Teksas

Ukidanje Covid-19 mjera
13 komentara

Guverner Mississippija Tate Reeves rekao je da će uskoro ukinuti mandat nošenja maski i ukinuti sva poslovna ograničenja u vezi sa koronavirusom, ukazujući na poboljšane brojeve slučajeva i hospitalizacija nakon što je Teksas preduzeo sličan korak.

“Od sutra ukidamo sve državne mandate za maske i prodavnice će moći raditi u punom kapacitetu bez ikakvih državnih propisa”, rekao je Reeves u tvitu u utorak.

“Naša hospitalizacija i brojevi slučajeva su strmoglavo pali i vakcina se brzo distribuira. Vrijeme je!”

Guverner je rekao da je u utorak potpisao „ono što očekujem da će biti jedno od mojih posljednjih izvršnih naređenja u vezi sa Covidom-19“, a koje će zamijeniti trenutno važeća ograničenja „preporukama“ počev od srijede, sa izuzetkom pravila koje ograničava zatvorene arene na 50-postotni kapacitet, kao i ograničenja za škole K-12.

Reeves je uprkos tome pozvao stanovnike Mississippija da vježbaju socijalno distanciranje, nose maske i poštuju druge zdravstvene smjernice usred pandemije, dok državni službenik za zdravstvo Thomas Dobbs kaže da zdravstveno odjeljenje i dalje “toplo preporučuje” onima koji imaju 65 i više godina da izbjegavaju društvena okupljanja dok ne prime vakcinu.

Prva hitna deklaracija u Mississippiju stigla je 14. marta 2020. godine, nekoliko dana nakon što je država otkrila svoje prve infekcije koronavirusom, nakon čega je uslijedila naredba o ostajanju kod kuće 2. aprila koja je zatvorila nebitne prodavnice i ostavila manja ograničenja nakon što je istekla. Njegov prvi mandat za maske uslijedio je u julu i primijenjivao se samo na određene okruge s porastom stope zaraze.

Saopštenje je pomno pratilo ukidanje većine ograničenja zbog koronavirusa guvernera Teksasa Grega Abbotta, koje omogućava prodavnicamaa da se ponovo otvore sa stopostotnim kapacitetom i okončava mandat za nošenje maski širom države na snazi od prošlog jula.

maskeMississippimjeretexasZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Zamka za naivne. Znate ono kad mladoj, nevinoj curi otkopcate gumb na kosulji a ona ga brze bolje zakopca. Onda vi otkopcate ponovo ali ovog puta dva a ona samo jedan zakocpa. Tako malo pomalo ude u svijet zena… Istim trikom se sluze sad s ljudima. Ukidaju sve, a za par dana ce opet netko kukat kako je dosao novi soj, stari mutirao, opet velik broj zarazenih, umrlih, pregazenih i sl. pa eto opet moraju da uvode jos gore mjere i obavezno cjepljenje…

Janoš
3 godine prije

“Naša hospitalizacija i brojevi slučajeva su strmoglavo pali i vakcina se brzo distribuira. Vrijeme je!”

Sve zahvaljujući vakcinama. Požurite ljudi. Još malo pa nestalo.

Mikojan
3 godine prije

Onoga tko je uvalio ove testove za nešto a dokazuju isto tako nešto, treba sprašit jednu Pb vakcinu u glavu i reči svijetu da tako prolaze oni koji varaju ljude, za početak dosta.

Max
3 godine prije

Negdje je krenulo.. Ako nije predstava.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Južna Dakota nije imala nikakva ograničenja. Nikakve maske, nikakav lockdown, škole rade cijelo vrijeme. 1.888 umrlih, a populacija malo manje od 900.000. Znači od prilike isti broj umrlih na 100.000 kao Slovenija, a kod nas totalni lockdown sa policijskim satom. Fauci im je predviđao 10.000 hospitaliziranih na vrhuncu, oni imali 600. Na proljeće praktično nisu ni imali oboljelih, tek u studenome su imali prvi val.

Čak kad su na jesen zazivali guvernerku zbog “najvećeg Covid žarišta u Americi”, nije uvela lockdown. To je bilo ako se sjećate onomad kada su mediji javljali da se u (kineskoj) tvornici mesa zarazilo na stotine ljudi.

Nakon njezinog govora na CPAC mediji opet šire paniku o povećanju broja slučajeva u J. Dakoti.

Inače svedržavnog lockdowna nije bilo ni u Sj. Dakoti, Arkansasu, Iowi, Wyomingu i u Nebraski.

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
grom iz vedra neba
3 godine prije

Sve je diskutabilno ako ostane na snazi zabrana liječenje oboljelih. Lijekovi su tu, poznati, ali su zabranjeni. Problem neće bit riješen dok se ta zabrana ne ukine. U protivnom, ovo će bit klopka u koju će svi koji popuste mjere upast.

dinko grgat
3 godine prije

Izgleda da ima nešto od ovoga budući Biden samo osuđuje odluke guvernera Texas-a i Mississippi-ja za prestanak obveze nošenja maski,ali nema nikakvog pravnog sredstva ni načina da ih poništi.Bilo bi značajno da istu takvu odluku donese i guverner Floride.
E,onda bi se stvarno zaljulalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI