Haker u igri World of Tanks mogao bi se suočiti s kaznom od pet godina u ruskom zatvoru

Igra World of Tanks
12 komentara

Podnesena je kaznena prijava protiv Rusa koji je kreirao kodove za prijevaru za igru World of Tanks, a šteta se procjenjuje na oko 9 milijuna dolara.

U prvom takvom pravnom slučaju u Rusiji, Andrej Kirsanov optužen je za prodaju tisuća kodova za varanje za World of Tanks i World of Warships, uzrokujući štetu od procijenjenih 9 milijuna dolara. Prijeti mu do pet godina zatvora.

Slučaj Kirsanova prvotno je trebao biti suđen u Moskvi, no sud je donio odluku da se suđenje prebaci u njegov rodni grad Jekaterinburg. Ovaj slučaj predstavlja prvi presedan kriminalnog suđenja kreatoru varalice u igri u Rusiji. Optužen je za ”kreiranje i distribuciju štetnih računalnih programa” prema ruskom Kaznenom zakonu, nakon što je navodno prodao tisuće hakova tijekom nekoliko godina.

Optužnice su protiv Kirsanova prvotno podignute još u proljeće 2021. godine, kada je on isprva priznao krivnju. Međutim, od početka suđenja negirao je bilo kakvu nepravdu. Sada će se sud upoznati s dokazima i saslušati iskaze i iskaze svjedoka i žrtava. Ako bude proglašen krivim, Kirsanov bi mogao biti prisiljen isplatiti bilo kakvu štetu, ali bi mogao provesti i 5 godina u zatvoru.

Bjeloruska tvrtka za igre Wargaming, kreator i vlasnici ”World of Tanks” i ”World of Warships”, proglašena je oštećenom stranom u ovom slučaju, a tvrde da su tisuće kodova za prijevaru, koje je navodno proizveo i prodao Kirsanov, uzrokovale procjenu 670 milijuna rubalja (oko 9 milijuna dolara) odštete, nakon što su frustrirani igrači napustili igru nakon što su naišli na varalice.

Kirsanov je navodno stvorio nekoliko programa, u rasponu od osnovnih skripti za automatsko ciljanje do potpuno autonomnih botova. Hakiranje cilja omogućilo je igračima automatsko ciljanje meta i zadržavanje preciznosti od 100 % točnost te da uvijek pogode kritične dijelove neprijatelja, dok su botovi mogli igrati cijelu igru bez potrebe za bilo kakvim unosom od korisnika. To je omogućilo varalicama ”gomilanje” valute, kao i iskustvenih bodova u igri, jednostavnim pokretanjem i održavanjem u pozadini dok rade druge stvari.

Hakeri su dugo bili problem unutar industrije igara, a varanje u konkurentnim online igrama posebno je poraslo posljednjih godina i pokazalo se kao značajan izvor prihoda za kreatore hakova. Kao rezultat toga, mnoge igre su preplavljene varalicama, dok se programeri bore držati korak s mjerama protiv varanja. Uzimajući u obzir da egzodus igrača zbog neobuzdanog varanja može rezultirati odštetom u milijunima dolara, programeri su počeli tražiti od vlada poduzimanje pravnih mjera protiv onih koji varaju u online igrama, kao i onih koji stvaraju i prodaju kodove za varanje. Kreatori hakova u zemljama poput Kine i Južne Koreje navodno su se suočili s kaznama u rasponu od nekoliko mjeseci do 15 godina, a sada bi Rusija mogla postati posljednja koja se pridružila borbi protiv online varanja.

IgrarusijaWorld of TanksWOTzatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nestabilni egzekutor
2 godine prije

U međuvremenu, osobe koje koriste botove za trgovanje na burzama se smatraju uglednim brokerima…

5G GRAFEN=ROBLJE
2 godine prije

Jos malo će tako hakirat cijepljene, sve objašnjeno:

h ttps://www.bitchute.com/video/VMrtsFYfPsBr/

crodaemon1
2 godine prije

Strvarno loš prijevod, molim ispravite. Hvala

Pera Detlic
2 godine prije

Ako ste se ikad pitali zašto se vojne simulacije / igre nude besplatno online ja ću vam reći. Zbog targetiranja potencijalno opasnih “stratega”. Tu spadaju i hakeri. Oni su pogotovo opasni za sustav jer bi mogli reprogramirat cijepljene za svoje svrhe dok skuže mehanizme i frekvencije i modulacije. Pogotovo im je opasno presretanje i dekodiranje mRna kodova koji će se distribuirati mrežno. Neće biti potrebno fizičko cijepljenje. I naša mala heroina je imala svoj nosić u telemedicini. Zato je svaki dobar igrač već tagiran i poznat kontrolorima. U slučaju pobune takvim prvo kucaju na vrata od strane homeland sec.

2 godine prije

neka varaju. bune se kupci bonusa ali i oni su varalice.
oni koji kupuju specijalne bonuse jednaki su trecoj strani onima koji varaju.

Toni
2 godine prije

Rusija teška diktatura dobro da jewtin nije još i gulage otvorio dovoljno je pogledati listu najbogatijih rusa od njih 100 samo sa 2 rusi ostali si iz (((izabranog))) naroda….

Boba Lazarević
2 godine prije

E, ovo moram pohvaliti. Igram sličnu igru, “War Thunder”, i ludim koliko varalica ima tamo. Također ruska igra.

Vladimire, što se čeka?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI