Hibridni rat protiv Rusije je ”bez presedana”

Lavrov
23 komentara

Ministar vanjskih poslova kaže da Zapad ima za cilj “uništiti rusko gospodarstvo” i odgurnuti zemlju od svjetske politike

Hibridni rat koji Zapad godinama vodi protiv Rusije sada je dosegao razinu “bez presedana”, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Cilj [hibridnog rata] se objavljuje”, objasnio je Lavrov tijekom sastanka Poslovnog vijeća ministarstva. Cilj je “uništiti ekonomiju, gurnuti našu zemlju u dvorište svjetske politike. Nedavno su pozivali da se otvoreno koriste sankcije za potkopavanje stabilnosti u Rusiji”, rekao je. Lavrov je istaknuo da je prioritet ministarstva promicanje održivih odnosa “sa svim zainteresiranim stranim partnerima” temeljenih na međusobnom poštovanju i suradnji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je u kolovozu da hibridni rat, koji je u tijeku, povećava prijetnju nuklearnog sukoba u kojem ne može biti pobjednika. Međutim, prema riječima Igora Vishnevetskyja, zamjenika šefa odjela za neširenje nuklearnog oružja Ministarstva vanjskih poslova, Rusija je i dalje “predana… izgradnji svijeta bez nuklearnog oružja”.

Od početka neprijateljstava u Ukrajini, Washington je bio na vrhu popisa zemalja koje Kijevu isporučuju vojnu opremu, uključujući protutenkovsko oružje Javelin, prijenosne protuzračne rakete Stinger, topništvo haubice i rakete dugog dometa HIMARS. Početkom rujna zabilježena je posljednja serija smrtonosne pomoći, s 2,8 milijardi dolara pruženih Ukrajini i njezinim susjedima, čime je američka vojna pomoć Ukrajini od kraja veljače dosegla ukupno približno 15,2 milijarde dolara.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva da provede sporazume iz Minska, osmišljene da regijama Donjeck i Lugansk daju poseban status unutar ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi su put potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko od tada je priznao da je glavni cilj Kijeva bio iskoristiti primirje za kupnju vremena i “stvaranja moćnih oružanih snaga”.

U veljači 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao neovisne države i zatražio da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom, koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira na tome da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

EkonomijaRatrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
1 godina prije

Pun mi je više kofer Rusa i njihovog eupljaka, samo pričaju i ništa ne rade.
Sve sam kanale blokirao osim Dejana Berića i Grahama Filipsa, sve sma njihove i ukrajinskr veb stranice odjavio.
Neću o kretenima dok ne počnu raditi i nije mi žao što ukronacisti šamaraju ove betere.

rade
1 godina prije

Odavno je jasno da ce amerikanci i EU pokusati unistiti Rusiju,i oteti joj rudna bogatstva,sto je madeleine albright vec i najavila.

Filip
1 godina prije

Nisam siguran za Rusku, ali vode uspješan rat protiv Europske ekonomije…

Krim
1 godina prije

A o labosima ni riječi!!??

Ekskluzivno iz Ukrajine – Rusija je uništila 11 američkih, 3 izraelska i 4 njemačka opasna biokemijska laboratorija

anik
1 godina prije

Putin jim je dobar predsednik za vreme mira. A rat mu ne ide baš dobro… Nije on vojnik. Jes Zapad želi rat i ništa drugo.

nonwo
1 godina prije

Scott Ritter: Nato Was Behind The Surprise Offensive In Kharkiv. What’s Next For Russia? youtube “Kim you and Scott just gave the best 30 min of reporting in this entire conflict. Absolutely excellent top notch reporting. This is what ppl want to hear, not fairytales . Kim, ti i Scott ste upravo dali najboljih 30 minuta izvještavanja u cijelom ovom sukobu. Apsolutno izvrsna vrhunska reportaža. Ovo je ono što građani žele čuti, a ne bajke.” Nažalost nema prijevoda ali je procjena Scotta Rittera svakako najbliža realnosti(profesionalac),a ona glasi-bitka koju je dobila Ukrajina je samo bitka,nema nikakve realne šanse da dobiju rat. Slijedi,nastavak mučenja i ratnih stradanja sve dok zapad dolijeva ulje na vatru,a do kada će zapadne vlade moći financirati rat i širiti lažnu propagandu uz glad,smrzavanje stanovnika i sveopće nezadovoljstvo recesijom -ne zna se. Zelenski je najveća nesreća ukrajinskog naroda jer nakon ratnog sukoba stanovnicima neće ostati apsolutno ništa-rasprodaja… Čitaj više »

Ringo10
1 godina prije

Ma bježite tamo Rusi, jebite se i vi i vaše ratovanje
Ovo ne sliči ni na šta

Ringo10
1 godina prije

Od zauzimanja Lisičanska Rusi nisu uradili apsolutno ništa
Kako oni misle dalje i šta oni misle ja fakat nemam predstave

Arkaj
1 godina prije

Po meni Putin radi odličan posao a komentatori koji kritiziraju SMO naprosto nisu u stanju sagledat širu sliku. Prvi previd takvih kritičara je što gledaju usko, rusija ne ratuje protiv ukrajinske vojske već protiv NATOa i Zapada u cjelini. Stoga treba uzimati u obzir ne samo stanje na bojišnici u ukrajini već i stanje u ekonomskom ratu, stanje u formiranju novog svjetskog poretka, stavove opće populacije kako na Zapadu tako u rusiji i u ostatku država na svijetu. Da li su neke stvari mogle bit drukčije odrađene u vojnom smislu? Sigurno da jesu ali ne možemo bit sigurni da bi to dugoročno bilo bolje za RF. Ne samo u glavnim medijima nego i na internetu ima jako mnogo propagande i neobjektivnih informacija te površnog tumačenja dostupnih podataka. Stoga ako vas interesiraju kvalitetne analize preporučujem kanale The Duran, The New Atlas na Youtubeu te The Vineyard of the Saker na kojima… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Jest poglavito medijski.

goran
1 godina prije

rusija mora riješit ukrajinu ko što je riješila čečeniju prije kadirova

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI