HITNO – RUSIJA: “Više ne jamčimo sigurnost turskih zrakoplova”

S-300

Zapovjedništvo ruskih oružanih snaga ne može jamčiti sigurnost turskih zrakoplova na sirijskom nebu nakon zatvaranja zračnog prostora iznad Idliba, rekao šef Ruskog centra za pomirenje strana u sukobu u Siriji, Oleg Juravliov, ove nedjelje, 1. ožujka.

Zapovjedništvo ruskih oružanih snaga ne može jamčiti sigurnost turskih zrakoplova na sirijskom nebu nakon zatvaranja zračnog prostora iznad Idliba, rekao šef Ruskog centra za pomirenje strana u sukobu u Siriji, Oleg Juravliov, ove nedjelje, 1. ožujka.

Rekao je da je sirijska vlada bila prisiljena uvesti tu mjeru, nakon sukoba između turskih i sirijskih snaga. “U tim uvjetima, rusko zapovjedništvo ne može jamčiti zračnu sigurnost Turske na nebu Sirije”, rekao je Juravliov.

Očito je bio dogovor između Rusije i Turske, da Sirija neće koristiti protuzračne sustave S-300 protiv Turske. Ovom izjavom, sve su mogućnosti otvorene. Velika je šansa, da ćemo po prvi put svjedočiti djelovanju sirijskih S-300 protuzračnih sustava.

Uskoro opširnije…

 

idlibrusijaS-300sirijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
195 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin
4 godine prije

A sta sada Alene?

Rusba
4 godine prije

Vrijeme je da vidimo i taj famozni S300 na djelu.

Zvone
4 godine prije

Znači rusi su jamčili da jih sirijci neče gađati a surađuju sa sirijcima. Isti su kao ameri.

Konstantin
4 godine prije

redakcija Logicno … pretekli ste me … upravo se spremao da postiram ovi vest u prethodnom vasem postu. Po sv3mu sudeci “zurka” ce veceras poceti.

Jack Vojin
4 godine prije

Putnickih ili vojnih?

jbg
4 godine prije

Oslobodili turci one 4 novinare.

Savonarola
4 godine prije

Erdo povecao ulog,Putin prihvatio,Erdo misli da se igra poker a nije svijestan da je u šahu i da je velmajstor povuko pripremljeni potez.Tu su još i Iranci.

Red-Ninja
4 godine prije

Ja ne znam odakle vise tolika snaga narodu i politickom vodstvu Sirije , svo zlo svijeta se sručilo na tu izmucenu zemlju . Erdogan je novi Hitler , niko jos nije toliko podsjeco na njega kao on .

ботовање
4 godine prije

Драга браћо или пуцајте или не серите.
Хвала и мирно вече за САА.

nije bitno tko
4 godine prije

Konačno…bio je krajni čas….

Komentar čeka validaciju
4 godine prije

Velika je šansa, da ćemo po prvi put svjedočiti djelovanju sirijskih S-300 protuzračnih sustava.

ahahahaaa pa zar vi stvarno vjerujete u ovo, evo bas prije uru dvije turci su im izrokali cijeli jedan konvoj plus sto su im danas poslijepodne izrokali tri vojna aerodroma, ne jedan nego tri.

da vam malo osvjezim dan…….

https://southfront.org/new-videos-reveal-militants-losses-in-recent-syrian-russian-airstrikes-18/

fićo
4 godine prije

Jedva čekam.

nije bitno tko
4 godine prije

Još kad turskim glavosečama Kurdi i Iranci zagorčaju život, bit če veselo……

m.ivanisevic
4 godine prije

Pričekajte vi još koji dan da pobiju još kojih 100-injak vojnika. Dragi Rusi, nisu Turci oborili one Su-24 iz Sirijskog zračnog prostora već Turskog.

Jack Vojin
4 godine prije

Bravo Milance,konacno jedan bingo komentar, rat u Siriji sluzi samo jednom cilju a cilj opravdava sredstvo.Dakle radi se o planu okupljanja radikalnih islamista iz citavog svijeta na jednom mjestu i likvidacija istih.Taj plan je dogovoren na najvisem nivou stvarnih gospodara svijeta a posao na terenu odradjuju prvenstveno erdogan i putin.Ameri su se povukli u sjenu jer su u posljednjih 30-tak godina oni bili ti koji su odradjivali posao,sto je postalo uocljivo i siroj javnosti.Uloge su za ovaj posao podjeljene,dok NATO budno prati situaciju i poteze za usi onoga tko izlazi iz okvira dogovorenog.

trumba
4 godine prije

Sve je otvoreno.
No poučeni dosadašnjim iskustvom;
od svega možda bude veliko ništa!
Pravi potez bi bio da Rusi ispale par kalibrića te dignu dalekometnu avijaciju i poravnaju sve što se miče u južnom Idlibu.
A Turcima javit onoliko minimalno vremena prije koliko bi im trebalo da se odmaknu od neposrednih meta.
Čisto da ne bude – nismo znali.

Tony
4 godine prije

Evo pocelo je rusi se konacno javili a u siriji bukti ponovo ustanak na sve strane

nije bitno tko
4 godine prije

Đaba se turefili radujete. Nema ništa od obnove otomanske imperije.

m.ivanisevic
4 godine prije

Rusi us proglasili jednoglasno primirje u trenutku kad su im razbili saveznika, odlično strateško planiranje. Mogli su barem Sirijce obavijestiti da će ih napustiti. Sad im je izgleda isteklo dogovoreno primirje (jednostrano proglašeno).

Alan
4 godine prije

Da li je ovo provjerena informacija?

AJeTo
4 godine prije

Naspavajmo se, jer jednom kad se beba rodi…

m.ivanisevic
4 godine prije

Nema vijesti kako Ameri i Turci razgovaraju o raspoređivanju Patriota u Turskoj, ili kako Turski konvoji i dalje neometano ulaze u Siriju uz blagoslov Rusije? O tome ni riječi? Vi o zoni zabrane leta koju će provoditi točno tko? Sirijci? Nemojte me nasmijavati.

Gorki
4 godine prije

To je patka

GoranZemun
4 godine prije

Šta ovde nekima nije jasno. Putin je samo čekao da Erdo zasigurno zagrize udicu i da ne može izmigoljiti sa nje. Erdogan se pred svojim neoosmanistima sad ne može uplašiti i curiknuti već samo mora dublje u rat. Ako nema aviona i dronova, trupe su mu jako izložene i u konačnici će imati velike gubitke i biti izbačen mozda i iz celog Idliba, a što on ne može ovoga puta preživeti.
Valjda vam je jasno da i ova poruka Rusa znači da nema nazad i da se oni ne povlače. Polupaće Turke, a verovatno će ih pecnuti i na Turskoj teritoriji, čisto da NATO pokaže svoje trulo jedinstvo, naročito uoči razbuktavanja epidemije i kraha na berzama.

Tau
4 godine prije

Alfa postira sam to jos u 12 sati … trazi sam svuda na iternetu za potvrdu medutim nema nita jos od potvrde ..
Medutim Iranci su zapritili Turcima da ce ih raketirat ako se ne povucu iz sirije
Sad i rusi vise ne garantairaju sigurnost na nebu….vijerojatno jos jedan pokusaj da se Turcin urazumi …
Ima neki forum di raspravjaju o tome ali je zatvoren

Mojsije
4 godine prije

Nego može li mi itko ovdje pojasniti zbog čega svi Bosanski Muslimani davaju na Fejsbuku podršku Turskoj i Isilu? Ne mrzim nikoga nego jednostavno samo pitam pošto mi je to nepoznata tema.

Toni
4 godine prije

Lete od sinoć…

Fenix
4 godine prije

SAA do sada oborila 9bpl u samo jednom danu. Hezbollah i SAA u kontri zauzeli okolinu Saraqiba i usli u sam grad gdje se vode borbe. I treba napomenuti da je u tijeku nekoliko dana u Rusku bazu Hmeimim sletjelo 7 transportnih zrakoplova Iljusin i tri civilna.

American_dream
4 godine prije

Skida li li taj famozni S300 uroke ili avione?

Šule
4 godine prije

Upravo sad Turci udaraju avijacijom po provinciji Idliba koliko vidim 10 F-16 je u zračnom prostoru Sirije…čemu ovakve gluposti kad se cijeli dan Turci uredno bombardiraju SAA..Ima puno poginulih među vojnicima i gube položaje i sve zbog cara PUTE jer je emotivac kad ga zove ISLAMIST SULTAN Erđo..

Neutralan
4 godine prije

Ovo je dokaz kakva mogu biti ruska govna gdje su sada srpsli bolelesnici koji dizu izdajnicku rusiju u nebesa pa i srbe su ostavili na cjedilu dok ih je nato peglao. Izlazite iz sirije pljackasi i pustite ljude neka zive.

Alex
4 godine prije

A i bilo je vrijeme…rat jezika je besmislen. Kad počnu avioni padat kao zrele kruške,postat će zanimljivo.

Graor
4 godine prije

Šta se dešava u Dari

Gorki
4 godine prije

Neka im bar naprave jednu navlakušu da sruše makar jednog.

Zvrk
4 godine prije

Gdje je komentator Ivo nestao?

Adriana
4 godine prije

To je bilo 2017. Uskoro bi trebali stići. Ako se nešto ispalilo sada, pa, eto, za tri godine…

benty20
4 godine prije

Ne mogu razumit sav ovaj JAD oko navijanje i prizivanje ubijanja i smrti! Naravno da pratim situaciju u Siriji, imam svoje stavove i mišljenja, ali zdrav razum i logika mi govore da se Sirija nalazi u jako nezgodno situaciji! Rusija zajedno s njima. Jer ako pogledamo, Sirijska je vojska poprilično iscrpljena dosadašnjim ratom. Sva pomoć Rusije baš i nije dostatna da s nekim ozbiljno zarati, kao sad s Turskom recimo. S druge strane, na juguozapadu ima jes jednog smrtnog neprijatelja – Izrael, koji definitivno neće mirovat i definitivno će iskoristit priliku za profitiranjem. Pa već prijete da će zauzet Golan… Naravno da ni Turci, a ni Izrael neće u potpunosti ostvarit svoje planove i ciljeve, ali neće ni Sirija, a to bi značilo još godine i godine nestabilnosti i nesigurnosti u tom dijelu svijeta! Jer, svaka akcija dobija reakciju, bila ona s ove ili s one strane! Jednostavno, nema tu… Čitaj više »

Dečko sa ulice
4 godine prije

Kao što rekoh jučer, sultan – satan avioni i dronovi postaju legalne mete za S 300.
Isto tako očekujem dizanje temperature u tjesnacu, sve prije 5.3. kada bi satan trebao putovati u Moskvu.
Ako se ne pojave novinari Sputnika u Turskoj, razgovor bi trebalo odgoditi.
Putin još nije pogriješio sa procjenom, nikad neće ostaviti Siriju zločincima što režu glave ljudima.

nije bitno tko
4 godine prije

Pushi kuraz NATO….

Max
4 godine prije

Tako i treba sad će se vidjeti tko će letjeti Sirijom

nije bitno tko
4 godine prije

Bosanske vehabije se uzalud radovale….

Drakce
4 godine prije

Asad se predaje pao Damask auuu pm pa bilo je i gorih vremena Alep su djelili Damask isto i vidi sad odmah gotovo .Uff haos od kauc generala 😉 sve prepametni, isfrutrirani eee rat je Turska je posle SAD najveca armija NATO alijanse ALI ne lezi vraze udarlii su na prekaljene borce nije ovo nista gotovo Napred SAA do konacne pobjede

87s
4 godine prije

Koja glupost razore im vojsku a rusi se sakrili u misiju rupicu i sad bi kao oni nesto navodno rusili. Ma koga ma cime?? Znaci nista opet od te tzv neke napuvane velike sile.

Mmm
4 godine prije

Nastavak obrane neobranjivog se nastavlja,dok god placa uredno stize ovaj portal će svim silama pokušavati oprati sramotu i jad rusije.cuj nemogu garantirati sigurnost turskim zrakoplovima,pa kako od sramote to mogu izjaviti,znaci svih ovih dana dok su Turci desetkovani ljudstvo i tehniku saa Rusi su im garantirali sigurnost. Rusija kao saveznik Sirije dozvoljava Izraelu i Turskoj da napadaju Siriju dok Siriji svim savezniku zabranjuje da im uzvrati,jadna Rusiji tko te vodi.

Mlatimudan
4 godine prije

Pa da, Turci su se usrali… koliko vidim ganjaju sirotu SAA a Rusi su se zaključali u bazi čekaju da to sve završi – &#ebe se njima, imaju svoju luku i aerodrom i suvereno vladaju zračnim prostorom baza. Sreća da ih buka zujanja turskih dronova ne ometa u svakodnevnim aktivnostima vozikanja oko Tall Tamra, 300 km dalje od Idlba.

Hezbollah
4 godine prije

Ima video na kojem Al Qaeda među ostacima drona ANKA(kojeg je usput pogodio SIRIJSKI Pantsir) traži pilota da ga ubije…jako pametni momci…

Sky
4 godine prije

Koliko ste puta bili u situciji da se razocarate u neki trenutni potez Rusije tj. Putina?? SIguran sam dosta puta, kao i ja.
Na kraju smo uvijek pri zakljucku, da je odradio majstorki potez.
Majstor igre je je neko ko projektuje vise poteza unaprijed, bez obzira na gubitak piona ili vise.
Veliki ciljevi, prate i velike zrtve! (nazalost)

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Pogledajte mutavci kartu Sirije, prvo to pa onda trkeljajte. Panjevi zatucani, neuki. Neću dalje.. Kakav se talog sa dna se septičke jame okupio na portal, da mi je ovo neko rekao da prije par mjeseci da ću ovo čitati poslao bi ga u tri p.m.Vrijedi li uopšte komentarisati temu? NE.

dragan
4 godine prije

Sta radi Rusija u Siriji? Pa tu jadnu Siriju bombarduju sa svih strana a Rusi samo prijete. Vec im se svako smije.Previse su ulozili u Siriju a stavljaju glavu kao noj u Sirijsku pustinju. Nikako da pokazu zube i “sape” Ruskog mede. Sramota. Da je to Tramp on bi vec odgovorio Erdoganu i Izraelu pravo u glavu. Tu je velika razlika dva predsjednika. Sa Sirijskom vojskom koja ratuje dugi niz godina i sa modernim Ruskim oruzjem u rukama pokazali bi Sultanu kako se ratuje.Ovako im Sultan unistava i ovo malo oruzja i morala a kad pocnu da gube bitke, javice se uspavani teroristi u cijeloj Siriji a Putin to nece vise moci zaustaviti pa ce se povuci iz Sirije sa teskim gubitcima. Jadno.

xxx
4 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI