Hoće li vam EU, novim mjerama zabrane izlaska iz Schengen zone, uništiti ljetni odmor?

Crna Gora
28 komentara

Emmanuel Macron se zalaže da vanjske granice Europske unije ostanu zatvorene dok treće zemlje ne zaustave pandemiju. Francusko-njemačka radna skupina trebala bi biti osnovana ovaj tjedan kako bi “koordinirala strategiju i načela za postupni izlazak iz izolacije.

Prije svog govora naciji, koji će biti emitiran večeras, Emmanuel Macron sastat će se s njemačkim kancelarkom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen kako bi ih obavijestio o svojim namjerama u upravljanju nakon krize, koje će objaviti Francuzima. U srijedu, red će biti na Angeli Merkel da se obrati njemačkoj naciji i prenese sličnu već koordiniranu poruku.

Prema palači Elysee, cilj je održavati kontrolu unutar granica zemalja i nastaviti sa zatvaranjem vanjskih granica schengenske zone sve do početkom rujna (septembra) mjeseca. Na kraju agencijski vijesti, jasno piše da će to pomoći domaćem turizmu, a naštetiti državama koje nisu u Schengen zoni (Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji…).

Poruka je jasna. Svi koji su planirali provesti ljetne odmore u svom rodnom kraju, moraju računati na mogućnost da to neće biti moguće.  Konačnu odluku ćemo saznati u srijedu navečer, kada će se završi obraćanje Angele Merkel.

Možda je tako i bolje. Ako naša vlast ima tri čiste u glavi, iskoristit će priliku da turistički kapaciteti budu popunjeni domaćim gostima, kako bi se bar malo ublažila novonastala agonija. Želite li dobro sebi i svojim bližnjim, kupujte samo domaće, a stranci nek svoju robu drže unutar Schengen zone.

OdmorSchengen zonaTurizamZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nil 1
3 godine prije

Već je uništen

Sivko
3 godine prije

Hm, politika odbacivanja istocne europe nakon što su isisali sve vrijedno? U Njemackoj vec donesene odluke o zabrani kabotaze za sve prjevoznike iz drugih zemalja. I druge mjere tako da im vise Poljaci, Rumunji, Bugari, mi i slicni ne mogu nelojalno uzimati posao.

Nekdo.
3 godine prije

Ne znam je li netko već spomenuo dokument iz 2018: The Known Traveller Unlocking the potential of digital identity for secure and seamless travel, Svjetski ekonomski forum? 1http://www3.weforum.org/docs/WEF_The_Known_Traveller_Digital_Identity_Concept.pdf U njemu se spominju i podaci o cijepljenju. Dokument koji po meni potvrđuje which direction our ship under (false) flag Covid-19(84) is sailing. Već sam prije par tjedana spomenuo, da se za vrijeme krize u Wuhanu održavao ovogodišnji WEF u Davosu. WEF Global Risks Report 2020, 15. siječanj 2020 The 15th edition of the World Economic Forum’s Global Risks Report is published as critical risks are manifesting. The global economy is facing an increased risk of stagnation, climate change is striking harder and more rapidly than expected, and fragmented cyberspace threatens the full potential of next-generation technologies — all while citizens worldwide protest political and economic conditions and voice concerns about systems that exacerbate inequality. The challenges before us demand immediate collective… Čitaj više »

Nekdo.
3 godine prije

Što se događa sa uzgojem i proizvodnjom hrane u SAD.

https://youtube.com/watch?v=m4jr0wkt7HY&feature=youtu.be

I da ne bude samo David Icke teoretičar urote. Rosa Koire govori o agendi UN za 2030. 30.05.2019. Zemlja, poljoprivreda, komune, eko-fašizam…

https://m.youtube.com/watch?v=3PrY7nFbwAY

Ispod videa su dodatni linkovi, ako nekoga zanima.

dulebg
3 godine prije

Razumna odluka bi bila: da će putnici iz država u kojima postoji zabeležen slučaj zaraze ići u 14 ili 28 dana karantina. Pa vam od volje – putujte, ako možete još 28 dana da dangubite!

Ime
3 godine prije

“Želite li dobro sebi i svojim bližnjim, kupujte samo domaće, a stranci nek svoju robu drže unutar Schengen zone.”
Tako je kupujmo hrvatsko, Hrvatska hrvatima stranci van, corona je dar sa neba , pardon kine.

Era sa onoga svijeta
3 godine prije

Trudim se da kupujem domaće koliko mogu, poznajem mnogo ljudi sa sela, tako da za meso angažujem nekoga provjerenog ko uzgaja stoku i kupujem od njega. Bolje i malo skuplje ali kvaliteta koji ne budi sumnju. Domaće voće i povrće nešto sami uzgojimo(naseljen u gradu) , nešto kupimo. I što se kupuje, gledam da je domaće. Nažalost, mnogi smo napustili sela, i ja sam taj primjer. Ali moje seosko imanje nije na prodaju, pomoćni objekti stoje zasad, njive plaćam da se oru i đubrimo ih isključivo stajskim đubrivom da zemlja ne gubi na kvaliteti. Šumu mi kradu, jer sam dalje od svog imanja trenutno tako da na to ne mogu mnogo uticati, zato i ne mogu sijati jer ne mogu redovno biti tu. Toliko sad i zasad mogu učiniti da čuvam i očuvam. U suštini, znanje i iskustvo imam, zemlju(kad nešto uštedim kupim još zemlje) , vodu, šumu, stambeni i… Čitaj više »

Kaj ti
3 godine prije

Sta ce hrvatska bez turizma? Teska vrimena.

milan
3 godine prije

Prvo nas narod nema svesti mi smo kukavicki narod zato i imamo takvu vlast..Kakav narod takva vlast.

neznanac
3 godine prije

Nije da se ne može naći protuodgovor na ovakve poteze..
Mnogi srednjoeuropljani , tu mislim na Slovence, Mađare, Slovake, Čehe i Poljake ne mogu jednostavno otići na Cote D’azure a
i mnogi imaju svoje apartmane po Hrvatskoj…
Tu spadaju i Austrijanci i mnogi sa sjevera Italije…
Tu bi se mogao postići nekakav dogovor..
A ima i mogućnosti za radikalnije odgovore….

Kkk
3 godine prije

Cim otvore granice hitam u red light district i ostajem do daljneg,pa makar me cipirali u obe ruke.

Alex
3 godine prije

Domaće?!? Što bi to bilo?!? Sjwbali smo sve što je vrijedilo nekritički uvozeći tuđe smeće i sad bi domaće! Možda iz muzejja prekinutih veza.

Djole
3 godine prije

Bice otimacina za Rasimove vaucere.

Red Dog
3 godine prije

Unistiti odmor?
Vi jos ne kuzite…
Kad vas budu pustili iz izolacije izlazite u novi svet 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI