Hrvatska poklanja pola svojih helikoptera državi koja želi ubiti hrvatskoga predsjednika

Milanovic - Donacija Hrvatske Ukrajini

Rečenica u naslovu zvuči kao nešto nevjerojatno, ali u režimu kojeg vodi zloglasni A.P. i ovakve stvari su moguće. Hrvatska će Ukrajini pokloniti čak polovicu svojih helikopterskih snaga, 14 komada helikoptera MI-8 koji su već oduzeti hrvatskoj vojsci i pripremaju se za transport. Pritom nije jasno na koji način će oni biti nadomješteni.

Podsjetimo, Hrvatskoj očajnički nedostaju helikopteri svakog ljeta jer se koriste za hitni medicinski prijevoz. To je jedinstveni slučaj države u kojoj vojska mora raditi medicinski prijevoz. Hrvatska je uz Sloveniju jedna od samo 2 EU zemlje koja još uvijek nema civilnu zračnu službu hitne pomoći, jer ju HDZ nije uspio osnovati u 11 godina, otkad ti planovi postoje. Ta činjenica je već strašna sama po sebi, ali na tu razinu HDZ-ove nesposobnosti već smo navikli. Očito nijedan „rođo“ (ne mislimo samo na Hercegovce, nego globalno na sve “rođe”) ne proizvodi helikoptere pa stoga nije bilo prilike za mutnu zaradu.

Međutim ovaj najnoviji postupak HDZ-a, prelazi razinu nesposobnosti i opasno ulazio u sferu nacionalne veleizdaje. Pokloniti pola svojih zračnih snaga drugoj državi, i to ultra-nacionalističkom režimu u Kijevu koji je na vlast došao državnim udarom, prelazi svaku granicu normalnog vođenja politike.

Taj postupak jako podsjeća na jednog drugog A. P. koji je 1941. godine poklonio pola teritorija jednom drugom fašističkom režimu, koji je također došao na vlast državnim udarom. Govorim naravno o Anti Paveliću i poklanjanju Dalmacije Mussoliniju.

I kao da ovo sve nije dovoljno loše, podsjetimo da je Ukrajina nedavno hrvatskog predsjednika Milanovića uvrstila na popis osoba za odstrel, na stranici Mirotvorec koja ima potporu službenog režima u Kijevu. To je diplomatski skandal prve klase, kojeg je Hrvatska u potpunosti prešutjela.

I ne samo da nije bilo odgovora na ovu prijetnju, Plenkovićev režim je dosad na teret državnog proračuna Ukrajini odobrio pomoć u ukupnom iznosu od 160 milijuna eura. Čak 76,87 posto tog iznosa odnosi se na vojnu pomoć, jer A.P. očito smatra da se mir može postići slanjem oružja – isto kao što se požar može ugasiti benzinom.

Hrvatska je dotaknula dno. Postali smo mali poslušni psić zapadnih sila, a Predsjednik koji na to upozorava, potpuno je marginaliziran, i uvršten na popis za odstrel, poput nekog psa. Kako je A.P. još uvijek na vlasti i zašto Hrvati nisu preplavili ulice u stotinama tisuća velika je misterija. Očito propaganda ima efekta.

helikopterihrvatskaukrajinaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
309 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aragorn
1 godina prije

Od kralja Zvonimira ste na dnu, izdali ste sve što je sveto, nemate nimalo srama, prigrlili ste sve zapadne vrijednosti u najkraćem mogućem roku, ni jedna članica EU i NATO nije tako brzo prigrlila lqbtq, kao da je od rata prošlo 200 godina a ne 30. Ovo govorim kao rođo Hercegovac 🙂

kaznitelj
1 godina prije

Zašto hrvati nisu preplavili ulice?
Pa zato što se nigdje ne spominje lopta..

Roky
1 godina prije

HAHHAH hrvatski predsjednik nikada vise nece biti predsjednik RH ali u sustini on i nema neke ovlasti bukvalno sluzi za sprdacinu. Sve vam govori koliko se pita je ova posiljka.

1 godina prije

“Pritom nije jasno na koji način će oni biti nadomješteni”Naravno da je jasno – biće nadomešteni američkim. Amerika “i kapom i šakom” poklanja Ukrajini oružje, oružje starije generacije koje želi da zameni novim ali to neko treba da plati! Deo će da plati običan Amerikanac ali dobar deo će da plate “saveznici”. Problem je što niko neće pitati “saveznike” da li žele u tome da učestvuju i koliko mogu da učestvuju – jednostavno dobiju spisak želja iz Vašingtona i čik da ga ne ispune. Svi bitniji političari država “saveznika” Vašingtona su došli na taj položaj zato što Vašington ima čime da ih uceni a čak i da postoji neko koga ne mogu da ucene… čik da bude “neprijatelj Vašingtona” – jer za Vašington postoje samo dve varijante: “Ili si sa nama… ili ima da te nema” (mislim i na celu državi, ne samo na političara)! Ovo nas, nažalost, dovodi na… Čitaj više »

Ziv je Geza
1 godina prije

Stipe Mesic je onomad izjavio da je Hrvatska dva puta pobjedila u drugom svjetskom ratu, zasto ne pokusati opet, jedan navija za nato,drugi navija za ruse,tko god pobjedi na strani smo pobjednika,win win situacija.

Žvuž
1 godina prije

Da ne pričamo da je vrlo vjerojatno ta država pokušala uvući cijelu Europu i NATO u otvoreni rat lansiranjem kante-drona na centar Zagreba. Da postoji i zrno sumnje da je taj krš poslala Rusija, režimski mediji bi po tome jašili i dan danas, a ne marginalizirali taj događaj na način da se uopće nigdje ne spominje.

tihobl
1 godina prije

Нама не требају а украјини ће добро доћи за обрану

JoeP
1 godina prije

Ako je Milanović vrhovni zapovijednik HV onda se o helikopterima i njega nešto pita.
Sad se nezna šta je gore, da je Milanović odobrio slanje helikoptera u Ukrajinu ili da se njega ništa ne pita, a on samo nastavlja biti fikus predsjednik.

Istovremeno već godinama fali helikoptera za hitnu pomoć po otocima, poslije svake smrti zbog kašnjenja do dolaska u bolnicu raspravlja se o modalitetu helikopterskog prijevoza pa se nude neki helikopteri kojih je održavanje skuplje nego svetoga Petra kajgana.

Prije nekoliko dana trudnica je na trajektu iz Supetra rodila mrtvo dijete jer helikopter nije bio dostupan.

partizan Jozek
1 godina prije

povijest se ponavlja ,opet imamo AP na vlasti , i opet banda i olos rasprodala sve Hrvatsko , kao i 41-e

BordoDNK
1 godina prije

Prvi i jedini predsjednik na ovim prostorima, koga nije mogao ucjenjivati ni zapad ni istok, bio je Tito. Kakvi helikopteri nacistima, majku vam Božju, rekao bi on. No, današnje države vazali nastale iz ex Yu imaju suvereno pravo da rade ono što im se kaže. Sad će me neki proglasiti Titoistom, kao jučer Rusofilom. 😀

Ivan
1 godina prije

U helikopterima treba poslati Plekovica i njegovu bandu HDZ razbojnika pa da nas Rusi rijese smeca. Ucinili bi nam veliku uslugu..

emmi
1 godina prije

Da, Zlovenija i Tuđmanija se svrstavaju među naaajbolje to-jest naaajposlušnije SADEUNATOCIAUSAID..psiće, odlične rade svoj posao. Za Zlovence je jednom davno netko rekao, da su odlični “Bečki konjušari”, bogami i Tuđmanijci drže korak, uspješno. Jesmo li zajedno spremnnni iči još dublje? Itekako. Zaslužili smo.

Komplicirano
1 godina prije

E moja braco pravoslavni,,braco muslimani,,to je hrvatski narod,,,institucija predsjednika je jedina za koju moras imati VECINU naroda na izborima i ona jeste narod,,,,daklem ,oni koji kroz trgovinu dobiju “vlast” tj. MANJINA lazno se predstavljaju kao “volja naroda”,,,,dobar je hrvatski narod ,nemojte ga zamrziti jer je naprosto porobljen,,,

Iva
1 godina prije

Ako Srbija može da šalje naoružanje Ukrajini, a nije u nato, zašto onda Hrvatska koja je u EU i nato ne bi slala helikoptere? Bolje i to, nego da im se desi scenario iz Turske.

Marko
1 godina prije

dali je moguce napraviti neku javnu TV kucu, na kojoj ce se prikazivati istina?? kolika je cijena toga i koliko je moguce tako nesto izvesti?
jer to je jedini nacin da se ljudima otkrije istina… ljudi su slijepi i gluhi

Alex Keller
1 godina prije

Zato ih HDZ i poklanja,nadajući se da će Ukrajinci Milanoviću doći glave,a sve to pod budnom paskom Amera i njihovih podguznih muha u EU.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ha ha, a meni nevjerujete kad pisem da vas cekaju giljotine!

SIRIUS
1 godina prije

Ratna industrija je jača od svega. NATO kolonije nemaju izbor, moraju poslušno ispunjavati direktive koje dolaze iz Pentagona.
Btw, 80 članova amerićkog kongresa ima dvojno državljanstvo. Amerićko i…… aj pogađajte koje! Ko ne pogodi nek se zapita jel ima uopće ima funkcionirajući mozak.

Avenger
1 godina prije

Ne treba zaboraviti da ovaj AP u svojim postupcima i nema bas nesto puno slobode, medjutim, isto tako ne treba zaboraviti da ga to nimalo nece odrijesiti od njegove OSOBNE odgovornosti kada bude zbog svojih veleizdajnickih i drugih kirminalnih postupaka stajao pred sudom pravde. Dakle, obrana “Samo sam slijedio upute odozgo” (tj. od nadjredjenih) nece se uvaziti.

nepoželjni
1 godina prije

Amerika je Europu natjerala da se razoruža tako da je sada jasno da je Ukrajina poslužila i tom cilju – razoružavanje (naravno, rješavanje starih zaliha) i više neće biti nadomješteno novim oružjem osim kod par vodećih država , koje će se morati dodatno zadužiti da bi kupile novo – američko.

Marionetske tvorevine poput Hrvatske, neće više ni imati svoje oružje osim u nekakvoj simboličnoj količini i to uglavnom onoliko koliko je potrebno za suzbijanje eventualne pobune unutar svojih građana.

U Svijetu kakav je zamišljen u Davosu, oružje će imati samo velike sile i to ne za nova osvajanja već za održavanje statusa quo i kontrolu roblja koje je pod njihovom upravom.

…a Milanović !? …fikusi služe samo za ukras.

Filip
1 godina prije

Nadam se da će netko odgovarati za ovu veleizdaju.

vanja
1 godina prije

Postoji sličnost sa vučićem s tim da je u Srbiji veći animozitet prema njemu.Ako ta dvojica uspeju,mi smo u qrcu,a već jesu.

Babbage
1 godina prije

Ovo su otpisani helikopteri sa kojim je RH prebila dug Rusije nasljedjen iz SFRJ. Pola njih je za djelove a druga polovica je letno sposobna. Kad vec pisete napisite sve cinjenice inace ste isti kao i MSM. Njihova donacija Ukrajini je greska, to je ocito al je moga bolji clanak o temi a ne ovako genericni kao hdz los, mi sluge, isti akronimi, nesluzbena internet stranica prijeti Milanovicu…

JoeP
1 godina prije

U godinu dana Rusi su u Ukrajini srušili oko 200 helikoptera, a to znači kako je rok trajanja ovim hrvatskim oko mjesec dana.

Jasna
1 godina prije

Mi smo sramota od države s obzirom tko nam je predsjednik vlade A P još samo da skinemo gaće..mi dajemo pomoć onima koji bi ubili našeg predsjednika kojeg je izabrao hrvatski narod dok je AP instaliran od briselske mafije da nas sve zajedno ukopa, ali neće mu proći

roberto
1 godina prije

Ima se,može se…hehehe..jojj,jojj..više se od muke smijem;)
Ko zna kaj nam kuhaju,i neki centar će bit u hrvatskoj,nekakva skladišta u slučaju nekakvih katastrofa(više mi se ne da ni pamtit,kaj gnoje).Uglavnom hrvatsku vojsku su,da ne velim kaj,pa taj centar u slučaju katastrofe,evo sad daju helikoptere…najbolje da hrvatsku proglase ukrajinskim teritorijem iz solidarnosti prema ukrajini.
A šmrkavi balavac i andrej anemija,se prepucavaju,kao u nekom sukobu su,a zajdno negdje trljaju ruke i smiju se narodu.
Ko što su se smijali dok je trajao domovinski rat,a oni u inozemstvu,punog trbuha i na toplom.

alexosijek
1 godina prije

Ovo je napomena, povijesna činjenica – u kontekstu u kojem ovdje već drugi put upozoravam na negiranje povijesnih dokumenata – što piše u Rapallskim ugovorima iz 1920., a onda opet 1941. i Rimski ugovori?! Tko je potpisao Rapallske ugovore i u čije ime?…lp

Ivan Bgd
1 godina prije

Kad si clan EU i NATO… ne moze drugacije.

Ivan Bgd
1 godina prije

A i mora se zanavljati oprema, ili tacnije receno, mora vojna industrija da zaradjuje, ako nema rata nema profita, ostace ljudi i njihove porodice bez kruha, smrc!

Jadranka S.
1 godina prije

“Nevjerovatno”?
Zar se icemu vise cudite?
Vec ste trebali shvatiti sto je sustav/paukova mreza.
Stalno pisem da je sve izokrenuto/naopako.
Probudite se vise iz nocne more za buducnost/djecu u miru i blagostanju.

Ivan
1 godina prije

Kada ce Sabor smijeniti mafijasa Plenkovica i njegove svinje u Vlada RH?

FATIH
1 godina prije

ANTINI POTOMCI NA ISTOJ STRANI
NA KOJOJ JE BIO I POGLAVNIK.

Selena
1 godina prije

Hazarski kazandžija Zelenski je izjavio da nijedna zemlja na mestu Ukrajine ne bi izdržala sukob sa Rusijom sama. Kako je rekao, to bi mogla verovatno Amerika, ali ,,srećom” nema granicu sa Rusijom.
Molimo neobrazovanog i nadrogiranog ,,pijanistu” da pogleda kartu. Rusija i SAD se graniče duž Beringovog moreuza, između poluostrva Čukotka i Aljaska.
A hrvatski narod da se okupi i da ne da svoje naouružanje. Treba da zbijemo svoje redove, ne moramo da se volimo, ali ne treba dozvoliti sunovrat zbog onih koji nas preziru, đuture . Jel su gurnuli prst u oko Rusiji? Jesu. E, pa sad neka se čupaju sami.

Schroder
1 godina prije

Izgubio je moje simpatije jer mu je supruga za vrijeme zemljotresa cjepila ljudiu Petrinji cjepivom koji nije bio ispitan na misevima i pacovima.Iskoristila je tu priliku jer su ti jadni ljudi spavali u sportskim dvoranama i mislim da su se morali cjepiti TA ISTA GOSPODA JE DOBILA ODLIKOVANJE OD WHO ZA TO DJELO:Ljudima sigurno nije bilo do cjepila nego im je trebalo pomoci hranom i smjestajem Ti preplaseni ljudi nisu trebali vakcine

Zvrk
1 godina prije

Jedno pitanjce. Helikopteri su vlasništvo HV-a. Predsjednik RH je vrhovni zapovjednik vojske. Znači li to da vrtoleti ne mogu odletjeti bez konačnog potpisa od strane predsjednika?

Max
1 godina prije

Suluda politika.

Karma
1 godina prije

New hazaria se gradi, ko pita sta eu vazale. Samo davaj, davaj
Eto zato nismo nista ucili u skoli o hazarima kaze moj prijatelj.

Grdi
1 godina prije

Hrvatska se treba pozvati na clanak 13 iz NATO ugovora odmah !! … i traziti odstetu za ove helikoptere ….

tuf
1 godina prije

Besmisleno, ali potpuno očekivano od briselskog vazala Plenkovića. Neku žrtvu mora prinijeti na grotlo vulkana. Ako nije mogao ići s obukom vojnika, onda daj opremu. S tim da nema besmislenije odluke od slanja tih helikoptera koji su u tamošnjem sukobu doslovno glineni golubovi. U usporedbi s njima daleko bih više volio čak biti u bilo kojem tenku jer bi vjerojatnost preživljavanja bila veća.
Umjesto da nam ostave te helikoptere za mirnodopske svrhe, što danas jedino ima smisla, oni će ih poslati na skidanje po kratkom postupku a onda budu vrtjeli prstima kad amerikanci stave narudžbu na kraj pa se cijelo desetljeće otegne popunjavanje flote. Čak i kad amerikanac pošalje helikopter cijena njegovog održavanja tijekom životnog vijeka premašiti će početnu cijenu.

emir v
1 godina prije

helikopteri su šrot isto ko ko i zoka. nažalost zokija ne možemo poklonit ukrajini.

Makić
1 godina prije

Meni je zanimljiva simbolika sa brojem 14. Čekam šta će biti dopuna za nedostajućih 88.

Zašto baš 14 komada? Zašto ne 13 ili 15?

E to već razlučite sami…

Hrvo
1 godina prije

Ma nikako…to ide na remont kao i migovi….inače …Dalmaciju je Italiji prepustila Kraljevina Jugoslavija tzv Rapalskim ugovorima….dajte više naučite.

Pravnica
1 godina prije

To me podsjeća na Floridu, koja je kao bila jedina slobodna američka država, a njezin senator Ron De Santis na strani ljudi… ALI kako vrijeme odmiče pokazalo se tko je tko. Baš sam vidjela video iz Amerike u kojemu se priopćava da se mogu svugdje po Floridi bez traženja ikakvog dopuštenja stavljati antene 5G OSIM u Palm Beach-u, gdje žive – gle slučajnosti! – Bill Gates i Donald Trump.

Anto
1 godina prije

Hrvatski građani nesmiju dozvoliti da štetocinski Plenkovic i štetocinski Banozic daju helikoptere ukro nacistima.

gogo
1 godina prije

plenki bi i mater dao ikrajini da su uvuče u korumpirani ursulin šupak !

Antonio Cule
1 godina prije

Niti jedan politicar se nista nepita.oni su samo marionete.a narod je toliko glup da nam treba i gore

Tim
1 godina prije

Sve to dok primamo njihove izbjeglice na socijalu i brigu, dok pak oni kupuju nekretnine po Jadranu koje su gledali dalekozorom iz Krajine dok su bili dobrovoljci kod komšija 91.- 95. Hajde, barem kada se Ukrajinci ovdje udomaće i puste korijenje, HDZ više neće biti top zločinačka organizacija. Sada su dobili konkurenciju iz najkorumpiranije postsovjetske republike sa beskurpuloznim i razgranatim bestijalnim kriminalom najgoreg tipa. Bravo Plenkoviću, pazi kada im dopizdiš, oni ti bolje gađaju nego mali Bezuk.

Kosir i Bat
1 godina prije

Pa i ne trebaju Rvackoj zrakomlati nego pendreci i suzavci da kao pravi briselski sluga i konjusar mlati imigrante na granicama a i eventualne prosvjednike ako se slucajni i skupe…

DEDA
1 godina prije

NISAM TREBAO SA SRBIMA NI RATOVAT ISTI SMO NAROD ALI UŠLA CIA U JUGU 84 I PODIJELILA I ZAVADILA.NEZNAM ZA NAROD KOJI SEBE TOLIKO NEVOLI.LJUDI UOZBILJIMO SE JER NEJDE NA DOBRO.

goran
1 godina prije

nemogu vjerovat sto citam al ovaj kra de se(hdz) s ovim a.p je dno dna

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI