fbpx

Hrvatska uvodi potpunu kontrolu svih izvora hrane!

Hrvatska potpuna kontrola izvora hrane

Nakon što je uvedeno medicinsko jednoumlje i potpuna kontrola državnih i korporacijskih medija, cenzura na društvenim mrežama, nakon što su uvedene kontrole kretanja i najavljene Covid-putovnice, ograničena prava na rad i na mirno okupljanje, Hrvatska radi novi korak prema distopijskom društvu potpunog nadzora. Uvodi se potpuna kontrola svih izvora hrane, kroz tri alata: Popis poljoprivrede, Zakon o sjemenju, i potpunom kontrolom ribarstva uvođenjem elektronskih uređaja za praćenje na svaku ribarsku mrežu, vršu i parangal.

POPIS POLJOPRIVREDE

Popis poljoprivrede je plan, koji ima za cilj popisati apsolutno sve kapacitete za proizvodnju hrane kojom raspolaže neka država. Planira se popisati ne samo industrijska proizvodnja već svako seosko obiteljsko gospodarstvo. Znači svaku voćku, svaku kokoš, svaku košnicu pčela, i svaki metar obradive zemlje. Sve što postoji a može se koristiti za proizvodnju hrane. Sprovodi se na teritoriju cijele EU po nalogu iz Brisela, i svi podaci se dostavljaju u Brisel, točnije Europskoj Komisiji i Eurostatu.

U Hrvatskoj je priprema započela već 2019 kad je donesen Zakon o Popisu Poljoprivrede 2020, proglašen 14.6.2019. Popis je sproveden tijekom jeseni 2020 a sprovodile su ga popisivači u svakoj jedinici lokalne samouprave, koje su imale zadatak sprovesti popis na svom teritoriju. Projekt ima i vlastitu web stranicu.

Inače zanimljivo je da se detaljni popis poljoprivrede radio 1945. godine u sklopu tzv. agrarne reforme u Jugoslaviji. Donesen je „Zakon o agrarnoj reformi i kolonizaciji“ kako bi se uvela komanditna poljoprivreda u kojoj država upravlja svim resursima. Ukinuti su svi veći posjedi, tj. zemlja je oduzeta jednima, a podijeljena drugima. Zbog čega se sad radi novi popis, prosudite sami.

ZAKON O SJEMENJU

Zakon o sjemenju je svakako najkontroverzniji aspekt priče o kontroli hrane. Još jedan zakon koji se donosi, eto slučajno, baš sad usred pandemije. O ovome se dosta pisalo čak i u mainstream medijima. Preporučamo ovaj članak iz Večernjeg lista vrlo znakovitog naslova: „Zakon o sjemenu: između teorije zavjere i pobune poljoprivrednika koji strahuju za goli opstanak”.

Ukratko, uvodi se potpuna kontrola sjemenja, poljoprivrednim gospodarstvima se zabranjuje proizvodnja sjemenja čak i za vlastite potrebe ili prehranu životinja. Tradicijsko sjeme se de facto zabranjuje, osim pod posebnim uvjetima, a uvodi se certificirano i patentima zaštićeno sjeme velikih međunarodnih multinacionalnih korporacija. Vladajući naravno tvrde da se to sve radi za naše dobro i da će EU seljacima dostavljati sjeme koje je „posebno otporno na posljedice klimatskih promjena“.

Postavlja se logično pitanje čemu se uopće donosi novi zakon, kad je sadašnji donesen 1.1.2019. Poljoprivredne i ekološke udruge tvrde da će novi zakon dovesti do kraha obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, i sakupili su preko 18.000 potpisa u peticiji koja je poslana u Sabor. Zakon zasada nije još izglasan, ali ako ne prođe sigurni smo da će Briselski slugani u Vladi i Saboru uskoro pokušati opet, možda u malo izmijenjenom obliku. A i sama Europska Unija je upravo u procesu donošenja nove regulative u području sjemenarstva. Sigurni smo da će i to biti za naše dobro.

POTPUNA KONTROLA RIBARSTVA

Bez obzira na sve ove “zemaljske“ zakone i ograničenja, Hrvatska je ipak pomorska zemlja sa tisućama otoka i otočića, i od mora uvijek možemo preživjeti, kao što su naši stari činili stoljećima. Ali budite bez brige, mislili su oni i na to. Upravo 2020. godine pokrenut je veliki projekt kontrole ribarstva. Uvode se elektronski uređaji za praćenje koji će biti obavezni na svakoj ribarskoj mreži, vrši i parangalu. Ovu šokantnu vijest nekidan je objavio portal Morski.hr.

Tu možemo saznati kako je Hrvatska prva EU zemlja koja ovo sprovodi, kako planiraju sve ribolovne alate označiti u iduće 3 godine i kako se projekt naravno financira iz EU fondova. Sve će se pratiti iz satelita, a značajno će se pojačati nadzori na terenu, zato jer su nove službe ovlaštene za nadzor ribarstva. Nisu rekli koje službe ali to ćemo vjerojatno ubrzo saznati iz iskustva. Zgodno je spomenuti da su neke županije već počele osnivati vlastite Covid-policije, sastavljene od bivših vojnika, policajaca i zaštitara, kao Karlovačka Županija.

Osim svega navedenog, slučajno je baš prije nekoliko mjeseci donesen novi Pravilnik o ribarstvu u kojem se značajno ograničavaju neke vrste ribarstva u određenim zonama posebne zaštite.

ZAKLJUČAK

Nakon što smo vidjeli kako nam žele ograničiti bilokakav pristup hrani, moramo se zapitati – zašto? Zbog čega nam to rade, zašto baš sada za vrijeme tzv. pandemije, i zašto uvijek pod pritiskom Europske Unije? Je li moguće da su teoretičari zavjere bili u pravu i da se zapadno društvo namjerava pretvoriti u totalitarističko distopijsko društvo u kojem vlada potpuna kontrola svega? Društvo u kojemu „neposlušni“ neće moći preživjeti jer neće imati pristup hrani. Sami ju neće moći nikako proizvoditi, dok će supermarketi biti rezervirani samo za one poslušne – ljude koji su cijepljeni svim cjepivima koje nam vlasti serviraju i koji će danas-sutra morati biti čipirani, ili nešto još gore. Ako bi netko teoretski želio uvesti takav sustav, kontrola nad izvorima hrane svakako bi bila ključna, a nekako se čini da je u „novonormalnoj“ Hrvatskoj kontrola hrane apsolutni prioritet vladajućima. Nije teško vidjeti u kojem smjeru sve ovo ide, a nemojmo zaboraviti, još je Henry Kissinger davno rekao: kontroliraj naftu i kontrolirat ćeš nacije, kontroliraj hranu i kontrolirat ćeš ljude.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
282 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije

Kodeks alimentrijus je to davno nagovjestio gdje to sve ide.

Puž
Gost
Puž
13 dana prije

Tolko smo toga nagovijestili i jedino kaj smo dobili za to je marginalizacija i etiketiranje.

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  Puž

Treba pričati samo sa istomišljenicima, religioznim fanaticima kurtone ne treba posvetiti ni sekundu.

pera lozac
Gost
pera lozac
13 dana prije

+

mario
Gost
mario
13 dana prije

😋

Malomorgen
Gost
Malomorgen
13 dana prije

ko neka neka sekta….. izolovati se…. ko če biti glavni? 😒

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Malomorgen

Morgelon što ti ovdje radiš, da nisi hazbara varan, čuhneš mi na takovog.

Sony
Gost
Sony
12 dana prije

😂 Morgelon 🤣 kako slatko!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
13 dana prije
Reply to  Malomorgen

Hudiček i Judiček

Sony
Gost
Sony
12 dana prije

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
13 dana prije

I nikog nije bilo briga onda a nije ni sada.
Covjecanstvo bolje ni ne zasluzuje.
Cestitke neprijateljskim robovlasnicima na uspijesnom porobljavanju!

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije

Ovi oru planet uzduž i poprijeko milenijima a ti bi sad kad imaju sredstvo totalne kontrole a ujedno i oružje i izazivaća “bolesti”, binarni kod, da ih pobjede ti isti nad kojim vrše eksperimente kao sa laboratorijskim štakorima, što je tebi…….budi realan………

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije

Ah. 😀

Glavni komentar Mega trola.
O nepobjedivosti neprijatelja.
Zato stalno vidiš na ovom portalu.

Koji k*? Binarni kod?
Pobjediće nas nulama i jedinicama?

I ne j* tu s tisućljećima.
Da su mogli, učinili bi to ranije. Tek od 90- tih su preuzeli velik dio kapitala i sve velike medije.
Truju najviše s takvima kao što si ti.

“Resistance is futile”. Borg.
Otpor je uzaludan.
Ajde, MRŠ

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije

KOJI IDIOT JE TO SMISLIO I PREDLOZIO SABORU????

Sebo
Gost
Sebo
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Europska Komisija tj. njihovi šefovi Klaus Schwab i ekipa. I nisu predložili nego naredili

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije
Reply to  Sebo

A sto taj nacista ima sa Hrvatskim saborom. Ako se slucajno umjesao onda pravosudje raspisati potjernicu o nekoliko tisuca eura za zivog ili mrtvog.

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Žabor glumi ono iz rijeći ispred a radi za interese tame.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije

Ne. To je samo gomila budala koja sada ima velike plaće i poslije će imati velike mirovine.
TO je jedino o čemu misle.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
13 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Nisu oni budale. Prave bufale su im to omogućile pristavsi na igru demokracije i delegatskog sistema.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Nisu ni previše pametni, samo su predatori. A predator vidi samo plen – nikad širu sliku u kojoj se i sam nalazi.

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
12 dana prije
Reply to  Pera Detlic

+

Sebo
Gost
Sebo
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Vidim da ne razumiješ kako stvari funkcioniraju. Sve se ovo radi po nalogu globalista tj EU to i u članku piše. Oni to guraju, naši samo slušaju

tedi
Gost
tedi
13 dana prije
Reply to  Sebo

Ucijena,droga,kurvanjluk,kradja sve snimljeno.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
13 dana prije
Reply to  tedi

Htjeli ste u EU evo vam!
Ne zelite ostanak u EU?
Izadite na ulice!

Dominik
Gost
Dominik
13 dana prije

Izađeš na ulice. Uspiješ nešto napravit. Pretpostavimo da uspijemo izaći iz EU. Prekosutra ti ide inflacija kune namjerno od strane bankara. 50000 kuna naprema 1 euro. Istoga trena imaš kaos i kontra prosvjede vratimo se u EU. Kužite li igru? Gospodarstvo namjerno rastureno i prodano putem privatizacije za 1 kunu. Uvozimo sve čak i vezice za tenisice. Susjed susjeda mrzi jer ovaj eto ima kravu ili svinju više od njega ili nedaj bože bolji telefon ili auto. Mislim da sam bio jasan.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Dominik

Pohlepa i sebičnost je zamjenila altruizam i kolektivni interes.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Dominik

Lijepi što si se javio.

1. Da su svi tako mislili i misle, nitko nikada ne bi ništa napravio.

2. Ima li Velika Britanija inflaciju?

3. Da se to dogodi, skoro sigurno bi još dvije ili tri zemlje nastojale izaći.
Ušli su radi ekonomske suradnje, ne da im netko drugi nameće zakone. I to uništavajuće.
K tome, sve mora prolaziti kroz parlamente. Što znači i da se može odbiti.
A vjerojatno znači i da netko inicijalno nije imao loše namjere.
EU se preuzima ‘s vrha’. Baš kao SSSR ili Jugoslavija.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
13 dana prije
Reply to  Sebo

Upravo tako – nacionalni parlamenti EU članica dobijaju EU direktive (upravo tako se zovu, nisu preporuke) koje nacionalni parlamenti moraju usvojiti bez pogovora. Da ponovim moj komentar pisan neki dan (na žalost, kasno napisan, sumnjam da su ga mnogi pročitali). Dakle, 1.srpnja 2013. godine Hrvatska ulazi u Europsku uniju – isti dan (!) Ministarstvo zdravlja daje Naputak kojim preuzima 40 (slovima: četrdeset) EU direktiva kojim se odobrava uvoz genetski modificrane hrane za ljude, kao i za životinje u Republiku Hrvatsku: Naputak o stavljanju na tržište Republike Hrvatske genetski modificirane hrane i genetski modificirane hrane za životinje odobrene na tržištu Europske… Pročitaj više »

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

+

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

Onda moramo donijeti zakon o direktnoj demokraciji i da se sve odlučuje referendumom i tako naše vodje nemogu ni glasati ni prihvatiti direktive bez da ih potvrdi referendum.
Uostalom što je sa državama koje su započele i najavile izlaz iz EU, što će odlučiti referendumom.

Sony
Gost
Sony
12 dana prije
Reply to  Tupko Glupko

5➕

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije
Reply to  Sebo

Jesu li te naše vodje izabrane od naroda i odgovorne narodu ili su postavljene od tih globalista i moraju štiti interese globalista ili naroda. Ako ne štite narodne interese neka ih narod silom izbaci iz ureda pa može ih protjerati i iz države ili to nije moguće?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Jesu li zadnji izbori bili usred korona krize?
Je li itko od predloženih za Sabor uopće spominjao koronu?
Ili tražio bilo kakve dokaze? Za mjere?
Ili proputivao legitimitet stožera?

Otkud narodu- biračkom tijelu ideja da SVATKO može biti zastupnik? Ili i više?
Btw bio je Sladoljev takav, ali – nije ušao.

nessy
Gost
nessy
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Hrvatska, po ‘ko zna koji put, dokazuje da je poslusna kujica Brisela, a politicari samo administratori i izvrsioci direktiva. Imajuli ti ljudi uopce savjest u odnosu na svoj narod, ili ih samo zanima vlastita guzica? Odgovor se, nazalost namece. Ali, doci ce i oni jednom na red, a onda im ne bih bio u kozi.

Željko
Gost
Željko
13 dana prije
Reply to  nessy

Prošli četvrtak sam u Tuzli bio “domaćin”, iako nisam Tuzlak, osobi koja nabavlja hranu za Židovsku općinu u Zagrebu, došao je u Tuzlu po hranu od firme koja se bavi “halal-košer” certifikatima! Na moj upit što se hrana ne nabavlja u Hrvatskoj ili negdje drugdje reče mi on da GMO “hrane” nema, za sada, još u BiH, Srbiji, Rusiji i Bjelorusiji, znači ljudi u Hrvatskoj jedu nezdravu hranu, nažalost!

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Željko

+, informacija zlata vrijedna ali mu ne vjerujem puno.

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  Sebo

+

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Sve se ovo znalo od 2015. a predsjednik Vlade potpisuje, zna on jako dobro što je potpisivao, zato mu sad i nije lako. Valja zadovoljiti nalogodavce a glumatati poštenje.
Ni obraza ni poštenja.
Inače, bravo gospodine Klaić. Odlično! I još ste oku ugodan muškarac.

tedi
Gost
tedi
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

BRAVO!

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Da se vršila kontrola zaštite i ulova ribe na Jadranu nebi smo danas imali srdelu veličine girice .P.S.i. Vi ste ne samo jednom oku ugodni nego obadvama .

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  Mladen

Opet podržavaš zločince, misliš da će ti djeci tako biti bolje?

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije
Reply to  mario

Pitam nekidan jednu babu koja prodaje blitvu na Splitskom pazaru jeli je sa čim posipala a ona ka iz topa “ruka mi se osušila ako ja jesam “Ja sam došao do zaključka da je bolje da me truje inžinjer kontrolirano nego seljak nekontolirano !Izgleda malo glupo ali vrlo dobro znam sta Dalmatinski poljoprivrednici rade i prodaju.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  Mladen

Ma pustili bi mi vas da vas kontrolirano truje inžinjer, nego potrovaće i nas a to ne dopuštamo

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Mladen

+

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Mladen

Pa što si je pitao kad znaš odgovor jer pohlepa kvari ljude, čast izuzetcima.

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije

Još koji dan pa će početi dolaziti na pazare “poznata Vrgoračka jagoda” iz OPG-ova Vrgorac,Svaki uzgajivač vuče za Traktorom cisternu od 3 kubika preparata protiv tkz “štetočina “na jagodama, jer ko će cijelu plantažu jagoda ručno očistiti.Kad se to počne prašit ptica nemoze živa priletit sa jednog kraja polja na drugi kraj.
Pa ti onda ona babetina na pazaru kaže “Djava me odnija ako sam je ja rukom prosula”

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Mladen

99% je sklono pohlepi i zbog nje će lagati i muljati ko i ovi koji nametnuše kemiju u poljoprivredi i truju nas od drugog rata zvanog rođenje.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije

A ti što nose na pijacu prskano voće i povrće to ne jedu. Bar je tako u Srbiji – jedna bašta za njih neprskana, a druga prskana za pijacu.

Shumadinac
Member
Trusted Member
12 dana prije
Reply to  Iva

Znam za direktan primer:
“Komšija, daj mi par kila paprike.”
“Jel me ti to zaj…. Pa ti imaš čitavu njivu.”
“A – to nije za jelo.”

Iva
Gost
Iva
12 dana prije
Reply to  Shumadinac

+

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
12 dana prije
Reply to  Iva

To su ovdje spomenuli par njih koji znaju.

otpisani
Famed Member
otpisani
13 dana prije
Reply to  Mladen

Kupi talijanske ili španjolske jagode, one ti nisu špricane …u šparovima, kauflandima i lidlima ti je sve BIO.

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije
Reply to  otpisani

Ženina sestra radi u Kauflandu na odjelu voća i povrća pa priča kako vlasnici Bio-Bio hrane u Splitu kupuju onako skrivečki kod njih proizvode.Nego Talijanske i Španjolske su mi nekako “sočnije “ mislim na jagode da ne bi bilo zabune.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Mladen

+

Iva
Gost
Iva
12 dana prije
Reply to  Mladen

+

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Bezdušna narcisoidna prodana smeća

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije
Reply to  mario

“Izdašno” nagrađeni!

Mladen
Gost
Mladen
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Davno je pokojni VLADO Gotovac izjavio da u Hrvatskoj ne postoji političar kojeg se ne može podkupit.Mislim da je Miro Bulj izuzezetak

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Tko zna jesu li to prave slike…😊
I ostali … nešto mlađahni

otpisani
Famed Member
otpisani
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

https://morski.hr/2021/03/30/doznajemo-uskoro-na-svaku-vrsu-mrezu-i-parangal-uredaj-za-pracenje/ Tu možeš vidjeti tog id…a (prvog čovjeka hrvatskog ribarstva) Antu Mišuru koji je na raznim pozicijama u upravi već dugi niz godina da bi zadnjih godina bio ravnatelj uprave ribarstva i smatram da je taj čovjek hrvatskom ribarstvu napravio najviše štete od kada hrvatsko ribarstvo postoji. (kroz destruktivne zakone i pravilnike koje on osmišljavao a sada ih i potpisuje… kroz sustav povlastica, sustav potpora za nerad, kroz podupiranje uništavanja ribarica itd itd) U početku svog djelovanja se ponašao kao nekakav tumor koji nije izgledalo da će postati tako maligan. Hrvatski ribarski organizam je na umoru. Ova perverzija da će… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  otpisani

Točno

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije
Reply to  otpisani

Imaš dokaze, na sud sa njim pa nakon suda uže pa stablo i neka vrane dovrše posao.

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

A sud i sudstvo izmislili oni koji izmisliše kurtonu i sve “kurtone” kroz povjest.

otpisani
Famed Member
otpisani
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

je, je, kako ne, baš će mu ovi (mamićevi) suci suditi…

Mali Ivica
Gost
Mali Ivica
13 dana prije
Reply to  otpisani

Znaci ipak je tocno da je grupa LOPINA na celu sa dr. Franjom 1988. odlucila osnovati HDZ kako bi onda mogli nesmetano opljackati cijelu Hrvatsku.
I obzirom da ne funkcionira Hrvatsko pravosudje ostaje nam nadati se da ce uskoro sa radom zapoceti NUIRNBERSKI SUD 2.

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Mali Ivica

Ne, ekipa koja hebe zemljane uzduž i popreko je stara milenijima, Tuđi i ekipa su bili samo izvođači. Nirnberški kao fol sud i samog Šikija i ekipu producirala ista ekipa koja producira kurtonu.

TiranKinstant
Gost
TiranKinstant
13 dana prije

Nema veze sitnozuba stoka je na sve spremna . Za doomsday spremni. Budi odgovoran staviChip u buljuru

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
13 dana prije
Reply to  TiranKinstant

A na zalost

namron
Gost
namron
13 dana prije

Ma je to i politika straha, tko će meni zabranit ulovit ribu za ručak, imati 3 kokoši u dvorištu i odraditi malo građevine za 2 pršuta. Pa ljudi su se tresli više kad su uveli obveznu registraciju kotla za rakiju 🙂

Mölltaler
Gost
Mölltaler
13 dana prije
Reply to  namron

Onaj ko ti je zabranio ulazak u trgovinu ili vlak bez brnjice će ti zabraniti i da imaš 3 kokoši u dvorištu.
Prvi susjed će te prijaviti da ih imaš (jer će misliti da šire koronu) mada vjerojatno neće ni trebati jer će nam u roku od nekoliko godina nekoliko dronova po kvadratnom km zujati nad glavama.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

+

Željko
Gost
Željko
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

Nažalost i Tuzla je “pala”, od sutra “demokratske” vlasti naplaćuju nenošenje “brnjice” na otvorenom u intervalu od 100 do 500 BAM (KM)!!

Mölltaler
Gost
Mölltaler
13 dana prije
Reply to  Željko

Na otvorenom?
Jel po svuda ili samo na mjestima gdje ima puno ljudi?
100-500 maraka, nisu baš ljubazni.

Željko
Gost
Željko
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

Svuda na otvorenom !

nessy
Gost
nessy
13 dana prije
Reply to  namron

Znat ces uskoro. Kad ti u dvoriste udje ‘drug komesar’, i nadje neprijavljeno, dobit ces kaznu da ce ti i kokosi i prsut izaci na nos. Sve po zakonu i demokratski.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  nessy

+

tihobl
Gost
tihobl
13 dana prije
Reply to  namron

…tko će meni zabranit ulovit ribu za ručak…

Zabranice ti eurounijati. Kad odlezis pola godine u zatvoru vise ti nece pasti da izlovljavas evropsku ribu.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  tihobl

+

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije

Da, idemo u totalitarizam i to se vidi na svakom koraku. Problem je što se guraju i nerealne zavere, kao čipovanje kroz vakcine, pa ljudi sa nepoverenjem gledaju na sasvim realne kao što je ova. Hrana je savršeno sretstvo kontrole ali ona neće nastupiti odmah – to ide postepeno kako se ne bi stvorio preveliki otpor. A kad zagazimo preduboko biće kasno. U popisu poljoprivrede najbitniji je popis zemljišta. Doneće zakon koji obavezuje vlasnike na obradu zemljišta “kako bi se maksimalno iskoristili potencijali”. Mnogi nisu u stanju da obrađuju zemlju a žele da je zadrže pa će biti prinuđeni da… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Puno kraće: nabiju porez koji vlasnici ne mogu plaćati.
Vlasnici se odriču zemljišta preko N.N.

Oni koji sebe smatraju državom – a za koje mi mislimo da ih biramo,- poklanjaju (O.K. prodaju za 3 kune, kao Orešković koncesiju za fraking) multi.nac.kompanijama.
To je sve.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Da, idemo u totalitarizam i to se vidi na svakom koraku.

Dà, tako i treba: “Jugoslavija tamnica naroda” – qq-qq;)

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Minus si dobio samo zbog druge rečenice koju si “vješto” proturio.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  rimtu

Plus si dobio zbog nepobedive vere.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  rimtu

+

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  rimtu

😋

Metabaron
Member
Metabaron
13 dana prije
Reply to  rimtu

Hehehehe …

Helena
Gost
Helena
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Kako možete tvrditi da je čipiranje putem cjepiva nerealna stvar? To je plan konačni. Već sad je više tisuća ljudi dobrovoljno čipirano, osobito u Švedskoj. Čitajte o quantum dot tattoo, čipovi su predviđeni da se unose upravo cjepivima jer je to sve nanotehnologija. Imate i znanstvenih radova na tu temu. Niste čuli za transhumanizam? O time i ptice ba grani već pjevaju. A Agenda 2030 i Gatesovo najavljivanje digitalne identifikacijske iskaznice i to putem biometrijskih implantata (čitaj čipova) do 2030? On kaže da ce svaki čovjek na planeti morati imati digitalni identitet putem biometrijskog implantata do tada. Zato se i… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Helena

Prvo, Šveđani se ne čipuju kroz vakcinu ni nanočipovima – i najvažnije, kao što si sama rekla, čipuju se dobrovoljno. Čipovanje kroz vakcinu bez znanja primaoca bi bilo potpuno nelegalno, pre ili kasnije bi se to otkrilo, dokaza bi bilo sasvim dovoljno i krivac ne bi mogao da se sakrije – onda bi se krenulo u neutralizaciju čipova ako bi vađenje bilo nemoguće. Sve to nije toliko bitno, bitno je da se u prvo vreme podigla neverovatna histerija oko čipovanja, svaki drugi komentator je bio siguran da je to agenda pandemije a sada… kad si poslednji put čula za čipovanje… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Ne. To s čipiranjem je spin da se iz antivaksera naprave – budale.

Sasvim sigurno da bi htjeli čipirati, ali buduće generacije.
Nas žele pobiti. Eugenika.

Maki
Gost
Maki
13 dana prije
Reply to  Helena

I ko ne bude imao taj digitalni identitet (neki kazu ” zig zvijeri”) bice iskljucen iz sistema, a vjerovatno i progonjen. Il ces biti rob ili bjegunac i otpadnik u svjetskom carstvu koje dolazi. Bolje je biti iskljucen iz sistema i slobodan, nego cipovan i obiljezen kao zivotinja!
Na kraju Bog ima zadnju rijec…

otpisani
Famed Member
otpisani
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

” Problem je što se guraju i nerealne zavere, kao čipovanje kroz vakcine, pa ljudi sa nepoverenjem gledaju na sasvim realne kao što je ova.” Ma po čemu je to ova vakcinacija “sasvim realna” !? “ Doneće zakon koji obavezuje vlasnike na obradu zemljišta …” A po kojem će se zakonu natjerati državu da obrađuje svoja neobrađena zemljišta kojih je više nego u privatnom vlasništvu ? “I sve bi to bilo super kada se ne bi pojavio predator, multinacionalna poljoprivredna korporacija, “ Ma šta je tu super !? … pa sve što ovi izdajnici koji donose zakone čine je upravo u korist tih korporacija.… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  otpisani

+

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

“Problem je što se guraju i nerealne zavere, kao čipovanje kroz vakcine”
A što je ovo?
“ID2020 and partners launch program to provide digital ID with vaccines”
https://www.biometricupdate.com/201909/id2020-and-partners-launch-program-to-provide-digital-id-with-vaccines
ili ovo?
WO2020060606 – CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA
https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606&fbclid=IwAR19Drqz1E98QwkMrUm3bfTq2ll2denfK9naWwWKMq9qL3zrReDVErgsYbs

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  bumbar

Da ponovim: ne kažem da je ne postoji tehnička mogućnost, da ne postoje nano čipovi koji mogu da se ubace kroz iglu ali bi u nelegalnoj varijanti (preko vakcinisanja bez znanja primaoca) to bio nezamisliv rizik koji bi pokrenuo i mnoga druga pitanja – to “gospodari planete” ne bi rizikovali.

Ti nano čipovi će sigurno ući u upotrebu u medicinske svrhe recimo (pa zar ne dopuštamo unos radioaktivnih markera a da ne dozvolimo čipove?!?) i to nije nikakva tajna.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

To je sada baš izvrdavanje prethodne tvrdnje da je čipiranje kroz vakcinu teorija zavjere.
I ne radi se o tehnološkoj mogućnosti, nego o planu kojeg autori i ne kriju. Projekt ID2020 su prezentirali i na WEF-u u siječnju 2020, a Microsoft je svoj chip patentirao u ožujku 2020. ID2020 se već prethodno implementirao u Bangladešu. Neće nam pomoći zabijanje glave u pijesak.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  bumbar

Šta su rekli – da će tajno da ubacuju nano čipove sa vakcinama?
Jedna stvar je kada se to radi bez našeg znanja u ko zna koje svrhe a sasvim druga u okviru medicinskog ispitivanja – dijagnoze. Je li to izvrdavanje? Jer svi su bili ubeđeni da vakcine sadrže nano čipove – ili možda grešim?

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

A ti točno znaš što se nalazi u sadašnjim vakcinama? Sastav vakcine piše na deklaraciji? Je li ijednom laboratoriju dozvoljeno izvršiti analizu cjepiva ili ga dopremaju pod naoružanom pratnjom?
Ne želim spekulirati, ali sve što se krije i što nije jasno potvrđeno iz više neovisnih izvora, u to sumnjam.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  bumbar

Aaaaa – zato je bolnica kod mene opkoljena policijskim kordonom?!?
Izvini na sarkazmu ali zaslužio si ga – zar zaista veruješ da je svaka vakcina pod policijskom pratnjom dok se ne ušprica? 🙂

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

learzi
Gost
learzi
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Nemoj se pravit lud, možeš takav i (p)ostat.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  bumbar

+

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Vakcine i sadrže nanočipove, a ti misliš kako su oni dobri pa bi nam to rekli.
Ko francuska sobarica.

Sony
Gost
Sony
12 dana prije
Reply to  rimtu

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  bumbar

+

Slonica
Gost
Slonica
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Shumadinac znaš da nas ima koji puno čitamo pa te molim da odgovoriš na pitanja kolegi @otpisani da upotpunimo temu. Hvala😊😊

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Slonica

Slobodno pitaj sve što te interesuje koleginice – rado ću da ti odgovorim.
Ali se trudim da izbegavam one koji ne žele diskusiju već samo dokazivanje svojih teza – “na mišiće”.

Realno
Gost
Realno
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Ti možeš samo da odgovoriš na koji način ti je najdraže sucky sucky.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  Realno

😋

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Realno

+

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Slonica te lipo i uljudno pitala, a ti je zaj#baješ u zdravi mozak . . . iz tvojih komentara, a naročito odgovora, izbija sirovo zlo . . . i onda se čudiš kad te svi tretiraju ka štracu ili kako ti to umitnički kažeš ”hejtuju” . . . 🙂

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Moreno

Ako nisi u stanju da shvatiš i ovako kratak komentar nego ga tumačiš kako ti se sviđa – nemoj kasno uveče, probaj na prazan stomak (mislim na vino – za one koji nisu razumeli).

Slonica
Gost
Slonica
13 dana prije
Reply to  Moreno

Ima Shumi čelične živce…dobiva previše uvreda i to ne iz komunikacije, nego nekih likova koji nista ne pišu osim dodijele uvredu.

😄🙂

Shumadinac
Member
Trusted Member
12 dana prije
Reply to  Slonica

Na neko vreme sam odustao jer nije bilo nikakve podrške – 100 minusa bez i jednog plusa je značilo da bez veze gubim vreme. Da nema tebe i još nekoliko njih zaista bih se upitao da li sam počeo da pišem nerazumljivo. Ali ako ima bar neko ko razume to znači da ostali… da su im “oči crvene” 🙂

Slonica
Gost
Slonica
12 dana prije
Reply to  Shumadinac

Daj Shumadinac kakvo odustajanje..
Pa vidiš da bi portal osiromašio..
Na stranu slaganje ili ne,pa svi ponekad se 100%slažemo ponekad ni blizu.
Pa to je ljudski jedino nisu niske uvrede bez argumenata…
Mislim da je s kolegom otp bio nesporazum on je voljan diskutirati.
A kako je krenulo ovo je tek početak diskusija, nadam se da se varam….😉😉

Shumadinac
Member
Trusted Member
12 dana prije
Reply to  Slonica

Nisi odavno ovde pa ne znaš kakvi dobri komentatori su otišli jer su ugušene konstruktivne diskusije a kvalitet tekstova se srozao (dobrih geopolitičkih analiza praktično nema – samo korona).
Najveći problem je što više nema sukoba mišljenja, ostao je “sukob vera” – a vera je dogmatske prirode…

Slonica
Gost
Slonica
12 dana prije
Reply to  Shumadinac

++@Iva+

Iva
Gost
Iva
12 dana prije
Reply to  Slonica

Hvala.

Iva
Gost
Iva
12 dana prije
Reply to  Slonica

+

Coca Corona
Gost
Coca Corona
11 dana prije
Reply to  Moreno

Skoro pa redikul.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
13 dana prije

Dobro si pročita Shumadinca, nisan se bavija sa njegovin komentarima niti san obadava šta ti o njegovin komentarima pišeš, a nisan ni komentira puno njegove komentare jer i ne funkcioniran na način da tučen kontru na svaki komentar jer to nije smisao komentiranja. Ali točno je kako iz komentara Shumadinca izbija zlo koje kad se pogleda nije niti prikriveno.

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Moreno

Ljudi mi nikad nisu bili problem za čitanje, sami se otrivaju što god da kažu i muljaju.

CAN
Gost
CAN
11 dana prije
Reply to  Moreno

Da. Karakteropatni opčinilac-yebena kombinacija.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Pazi da ne ostaneš “grbav”.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  bumbar

+

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  bumbar

Točno +

pera lozac
Gost
pera lozac
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Aj da se jednom i stobom slozim i to 100%.

pera lozac
Gost
pera lozac
13 dana prije
Reply to  pera lozac

Naravno, ono o cipovima u vakcini bacam u smece.
Nebi ti bio shumi da ne provuces neko sranje u inace odlicnom komentaru.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  pera lozac

Što samo potvrđuje da ne čitaš pažljivo kao ni većina – beše li ti među onima koji su me hejtovali kada sam to pričao?
A da čitaš puno toga bi ti bilo jasnije…

learzi
Gost
learzi
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Čovjek iza kojeg nastupaš još nije rođen. Radi ti amplituda u mislima, što znači samo jedno, da si neki plačenik za koga radiš. Način razmišljanja te razotkrio.
ps: uskoro če te nači tvoja karma.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  learzi

Doći će za 3.5 godina i vladaće 3.5 godina?
Tu priču slušam 10 godina…

Željko
Gost
Željko
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Ja za moju zemlju u entitetu RS plaćam porez već godinama! Evo šaljem vam odgovor kada sam se žalio na to! Za sada u entitetu F.BiH toga nema, a ne znam kako je stanje u Brčko Distriktu BiH! “U entitetu Republika Srpska, Zakon o porezu na nepokretnosti odnosi se na oporezivanja svih vrsta vrste zemljišta (građevinsko, poljoprivredno, šumsko, industrijsko i ostalo), kao i svih vrsta građevinskih objekata (stan, kuća, poslovni, industrijski i ostali objekti), a kao osnovica se uzima tržišna vrijednost. Porez na nepokretnosti se plaća po stopi do 0,20 posto, a prihodi od ovog poreza pripadaju opštinama i gradovima… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Željko

U Srbiji fizička lica ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište. Ali ja i nisam govorio o porezu (mada i tako može da se vrši pritisak) već o kaznama koje se plaćaju ako je zemljište zapušteno. Tu se onda uračuna i izlazak komisije i sto drugih stavki koje se pretore u cifru od koje boli glava.

Lako je državi da nađe način ako je sigurna da ljudi neće izaći na ulicu. A u krajnjoj liniji može da pokuša ili da stavi previsoke cifre da bi ih posle protesta postavila na planirane vredosti.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Otkud ti to da fizička lica u Srbiji ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište?

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Iva

U mojoj opštini se ne plaća – za ostale ne znam 🙂

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Koja je to opština ako nije tajna?

franko
Gost
franko
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Očitno si največji siromak na tem portalu, pozdrav iz Slovenije.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Željko

To rade ima desetak godina u RS.

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Zanimljivo kako se oko ovog popisa uzbuđuju oni koji zemlje niti imaju niti ih zanima. Mene kojeg se ovo direktno tiče ni najmanje ne smeta, ako nekoga, može i državu, zanima što imam, što radim i koliko imam, samo naprijed neka pita. Pa što? Saznat će ono što je ionako dostupno na katastarskom pregledniku. Tu su se neki uhvatili za tri kokoši, ma molim te, tko se kokošima bavi ima ih trocifreni ili četverocifreni broj a ne tri. Ako netko stvarno ima tri, iako nemam pojma kakva korist od njih, onda mu je ostatak pojela lisica ili su pokrepale. Tko… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Piretis

Nije sve jedno Piretis, ti bi to morao da znaš. A koliko mi se čini isuviše veruješ državi. Samo ću ukratko. Uvođenje reda ne da je poželjno nego je neophodno, da se ja pitam trgovinu bih potpuno ukinuo a dostavu organizovao po sistemu Ali Express-a – u svemu pa i poljoprivrednim proizvodima tako da bi stanovništvo moglo da dobija robu po proizvođačkoj ceni (ti znaš koliko cena robe poraste kad uđe na pijacu). Sećam se sankcija kada je cena šećera skoćila na čak pola marke! Ej, znaš li koliko je pola marke? A danas? Danas je cena 3x veća a… Pročitaj više »

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

To je točno ako govorimo o “velikoj” proizvodnji, žitaricama, uljaricama ili farmama. Uvijek postoji i postojat će proizvodnja koja se korporacijama pa i velikim proizvođačima, a pod tim mislim na one koji rade čudo zemlje, ne isplati jer je pipava i traži puno brige i ručnog rada. Tu je šansa nas malih. I sam znaš da se uzgojem bobičastog voća po čemu je Srbija u vrhu bave obitelji a ne velike firme. Ako i da onda ni po produktivnosti ni po kvaliteti ne mogu parirati onome što se kod nas zove OPG. Nije sporno da se svaka privredna grana može… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
13 dana prije
Reply to  Piretis

bravo!
dobra roba – kratko i jasno. kakva god da su vremena 20% ljudi uvijek ima pare, a odakle im, hebe ti se ako tvoj racun stima;)

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Piretis

Dole si dobro opisao funkcionalnost države preko koje objašnjavaš da nije sve kako bi trebalo da bude a ovde govoriš o “šansi malih”? Da, ta šansa je realnost u “normalnim” okolnostima ali ja govorim o mogućem sprovođenju vrlo malignog plana koji nema ništa sa normalnim stanjem. Pri sprovođenju takvog plana populacija se guši malo po malo – misliš li da će nekome padati na pamet jagode i maline kad ne bude mogao da kupi hleba – a “maligni” kontrolišu sve, od proizvodnje žita, pekarskog kvasca do pekarske industrije? Uostalom, primeni “recept” pandemije koji nam je već blizak na ovo o… Pročitaj više »

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Piretis

Med ko i maslinovo ulje ide pod cijenu proizvodnje istoga što znači oboje su sa umjetnim dodacima više do 50%.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
13 dana prije

Med i maslinovo ulje nisu za usporedbu, na tržištu ima kineskoga meda od kukuruznoga sirupa napravljenoga od GMO kukuruza kojega pčela nikad vidila nije, a s uljem je ipak malo bolja situacija, ima ga od kumine šta je ostatak nakon prešanja maslina i ciđenja ulja, i to ulje je bar maslinu vidilo i sa aditivima se opet dobilo ”djevičansko” ulje 🙂

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Moreno

Imaš slučajeve gdje su mješali industrijsko ulje, baza iz koje se pravi bebi ulje i motorno ulje je ista.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
13 dana prije

Sve je moguće, samo san tija reć kako u maslinovome ulju ima tragova masline, ali med je proizveden bez traga pčela. Maslinovo ulje se sa sojinim mišalo i prij 40 godin i Bračani su ga prodavali za ”domaće”, valjda zato šta je i soja tad bila ”domaća” . . . i vino se radilo i radi se bez zrna grožđa, napravi se iz čarobnoga praha . . . ali sve to je manje bitno, prij je prevara išla na dušu pojedinca, a sad je prevara sistemska.

iuuvzctrxrzerctrztv
Gost
iuuvzctrxrzerctrztv
13 dana prije
Reply to  Moreno

Dobra ti zadnja konstatacija.

learzi
Gost
learzi
13 dana prije
Reply to  Piretis

Očito nisi shvatio, da si upravo kontaktirao sa đubretom, koji nije vredan, da mu to kažeš.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Piretis

“Hranu država sprema u rezerve”
😏 Jel’ ti znaš koje je bilo stanje rezervi kad su otvorene nakon potresa 🙂
Koristiti kondicional. “Bi trebala”

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
13 dana prije
Reply to  Lucija, prva

“Bi trebala”! Auuu, što bi sve država trebala a ne sjeti se. Desi se neka poplava ili zemljotres pa ispliva da niti je što spremljeno niti civilna zaštita ima pojma što raditi. Bela Hamvas je negdje zapisao: Civilizacija funkcionira samo kad je vrijeme lijepo. U prijevodu sve je dobro dok je stanje redovno, kad stvar krene po zlu svi koji su zaduženi za intervencije pokažu se nespremni. Kad se desio zemljotres na Baniji prvi su se na terenu, osim vatrogasaca i GSSa, pojavili volonteri koji su dobrih desetak dana na svojim leđima iznijeli najveći teret. Bez dobrovoljaca ljudi bi se… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

“Doduše, kad vidim šta sve ljudi kupuju po marketima” Je l’ na pijacama bolja roba? Jedan prodavac mi reče da je najveći deo robe na pijacama u Srbiji uvezen iz Albanije.
Što se tiče situacije na selu – kako da ostanu na selu kad na sve strane imaš fakultete tipa “Uveče prelistam, ujutru zablistam”. Odoše svi na studije, zaposliše se u gradovima, a sela prazna. I onda se čudimo ako ih nasele migrantima ili nekim trećim. Sve je to dobro planirano.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Iva

Život na seli ima nekih prednosti, život u gradu drugih. Odlazak u grad je uglavnom zbog sigurnosti i zbog toga što na selu ne postoji radno vreme ni godišnji odmor – ukoliko nije visoko organizovana proizvodnja ali se to onda i ne računa pod “selo”.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije
Reply to  Shumadinac

Ali u Srbiji nikad nie bilo ovako – na stotine praznih sela, nigde žive duše. A gradovi, naročito Beograd, pretrpani stanovništvom.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Iva

Miroljub Petrović je pokazao što srbi a i ostali trebaju uraditi.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije

Gde njega nađoste?

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Iva

Pa čovjek otišao na selo da živi, to je najpamenije za svakog zemljnaina da napravi. Doduše varan je on, vidi se kad brani okupaciju Palestine, u zadnje vriejme se sav pogubio a njviše su ga pozivali na početku u Balkan Info. Ali to što je otišao na selu hvale je vrijedno. Ima intervju sa Faranciškovičem duel gdje je pokazao da radi za tamu.

Iva
Gost
Iva
13 dana prije

Prvi put sam za njega saznala pre 20 godina. Bio je gost u nekoj emisiji na televiziji gde je govorio o dr Robertu Džentriju koji je pobio teoriju evolucije. Kasnije je imao emisiju na tu temu koju sam gledala. To mi je tada bilo zanimljivo. Tada je delvao kao OK tip. Ovo što radi poslednjih godina mi se ne dopada.

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
12 dana prije
Reply to  Iva

Sinoć gledam Dragaša i veli isto ono što sam napisao ovdje prije neko vrijeme da su se srbi održali jer su imali 99% seoskog stanovništva koje nije zavisilo od bilo koga a danas je selo uništeno da bi seljane pretvorili u pametnim gradovima torovima u borgove bukvalno. Pogledaj Dragaša na Helm Kastu konstantno je interesantan i održava kvalitetu tijekom čitavog izlaganja, doduše sve mi to znamo ali neke detalje uvijek prvi put pokupiš.

Iva
Gost
Iva
12 dana prije

Hvala na informaciji. Pogledaću tu emisiju sa Dragašem.

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Iva

Tako je, život na selu se pretvara u “ekonosku torturu” tako da niko ne želi da se žrtvuje čak ni zbog svoje porodice (zdrav život) već se drže one “kud svi Turci…”

Iva
Gost
Iva
12 dana prije
Reply to  Shumadinac

+

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
13 dana prije

Slijedi inventarizacija/kontrola/zabrana bunara, čatrnji, cisterni…i na koncu skupljanja kišnice.

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije

To je sve već odrađeno kroz zakone donesene.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
13 dana prije

na koncu seks, da ,da, i to samo petkom;)

Sebo
Gost
Sebo
13 dana prije

U nekim dijelovima Kalifornije to su već uveli. Ako skupljaš kišnicu s vlastitog krova, dobiješ tužbu od privatne vodovodne kompanije koja ima koncesiju na svu vodu na tom području. Provjerena informacije iz prve ruke

Mölltaler
Gost
Mölltaler
13 dana prije
Reply to  Sebo

Nije samo u nekim dijelovima kalifornije. Ima više američkih saveznih država u kojima je već neko vrijeme zabranjeno skupljanje kišnice.
https://beforeitsnews.com/politics/2013/04/collecting-rainwater-now-illegal-in-many-states-2513766.html

Shumadinac
Member
Trusted Member
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

“Nekada davno” parking mesta po gradovima kod nas su bila besplatna…

pera lozac
Gost
pera lozac
13 dana prije
Reply to  Sebo

Nije samo u nekim delovima kalifornije vec u vise celih drzava, mislim da su presli odavno polovicu.
Pobune u Boliviji koje su na kraju dovele na vlast Eva Moralesa pocele su kada je vlada prodala SVE resurse vode BECHTEL korporaciji (5-a po velicini u usraniji), ukljucujuci i kisnicu.

Željko
Gost
Željko
13 dana prije
Reply to  Sebo

Točno! “Vlastima demokratske ” Kalifornije je bitnije da se ima vode za bademe i ostalo a što običan mali čovjek ima sve manje vode, ma koga briga za to!

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
13 dana prije

Премудра, у еврејском каганату званом Америка, прикупљање кишнице је законом забрањено, као и гајење јестивих биљака и воћа. (можете се “отровати”, а држава брине за вас…. хахахаххааа)

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije

+

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
13 dana prije

@Ришона Вилон

Nažalost, Ришона Вилон – znam.

Zato i ukazujem (opetovano, jer o ovome sam već prije nekog vremena ostavila upis na ovom portalu) na slijedeću točku dnevnog reda sulude agende sumanutog maltretiranja i porobljavanja koje se nesmiljeno širi svima na očigled.

Balkan bi napokon trebao shvatiti da je zadnja linija obrane – borba za pitku vodu.
(Kojom su uz Hrvatsku i Bosna i Srbija najbogatije u Europi…).

Jerbo kad korumpirani politički praktikanti Balkana vodni menadžment prepuste bjelosvjetskoj zlorganizaciji – i prevedu narod žedan preko vode – bit će prekasno.

Ivi
Gost
Ivi
13 dana prije

Konačno: Svoj na svom!

Pingvin
Gost
Pingvin
13 dana prije

A, sta ocekujete od bilo koje Partije u RH ( isto je i sire), a pogotovo HDZ-ea?! Sprovsce bilo koje naredjenje iz raznih gradova i predgradja koja pocinju sa slovom B, kao da je od jucer. Pogotovo HDZ , izrazito antihrvatska stranka k

Pingvin
Gost
Pingvin
13 dana prije
Reply to  Pingvin

Koja se vec 30- ak godina igra sa istim ulicni receno igrom- “Drzite lopova”!

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
13 dana prije

Blebecete o kontroli hrane a kladim se da vas 99% koji kmecite niste posadili jedan krumpir u zivotu a oranice i polja su vam zarasla u sikaru.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije
Reply to  Zig zvjeri

Bravo, imate pravo.
Bit će bogati oni koji budu oimali i za sebe obrađivali komad zemlje.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

ZAGREPCANKA, nemoj padati na te jeftine podvale i budalaštine, pa majstorima je cilj da nas iz vlastitih cipela izbiju, a kamoli da bi nam u privatnom vlasništvu ostavili zemlju za obrađivanje pored svih njihovih trgovačkih centara.
Tako da će, bojim se, i onima koji su se osvijestili i sve potrepštine nabavljaju od sitnih proizvođača i to, malo po malo, bit onemogućeno.
Dok se bude odvijao taj proces uništavanja zadnjih ostataka hrvatske
poljoprivrede kroz msm će se reklamirati ogromni EU poticaji za virtualne OPG-ove.
Višestoljetno je iskustvo ovih majstora-opsjenara u gospodarenju resursima svake vrste.

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije
Reply to  Mrčikola

+

CAN
Gost
CAN
11 dana prije
Reply to  Mrčikola

“…poticaji za virtualne OPG-ove….”
Dobar

Viktor
Gost
Viktor
13 dana prije

Meni nije jasno zasto je urednik na fotografiju gore stavio nacisticki kriz kad je trebao staviti americku zastavu.

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  Viktor

Eh sad što je trebao staviti, provjeriti na netu kako izgleda crest of ukraine a onda provjeriti izgled khazarian tamga i ta dva usporediti, to ti je onako fotonska ideja vodilja što bi trebali staviti.

mario
Gost
mario
13 dana prije

+

duki
Gost
duki
13 dana prije

Eto nam Europa ! Jebala nas ona .Apsolutna kontrola svega !Prditi ?no!no! Pljunuti ?ma no!NO ! GLASNO VIKATI ….50 €,roštilj?100 €
A što li sada misle…..
Ma nije važno 🙉🙈🙊🙊🙊

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  duki

Kad sam poznanicima pričao prije četvrt stoljeća da će nas jewropa bukvalno hebati zakonima oni to nisu ni čuli, to me ne čudi jer spadaju u onih 99% zemaljskog resursa koji ne vide pored očiju.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  duki

😋

Драгогост
Member
Драгогост
13 dana prije

Уходана прекса. Да би побили индијанце уништили су им главни извор хране-бизоне.

A neg.
Gost
A neg.
13 dana prije

Ovo je jedan od najboljih komentara do sada…

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  A neg.

Hahaha, bio je već jednom takovi od nekog drugog.

Pajo
Gost
Pajo
13 dana prije

Sta pise tu? Za Nas koji ne citamo klinasto Pismo?

tedi
Gost
tedi
13 dana prije
Reply to  Pajo

PRESKOCI, ILI NAUCI DOK RUSI NE STIGNU.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  tedi

😋

pera lozac
Gost
pera lozac
13 dana prije
Reply to  Pajo

A ko ti je kriv sto si nepismen.
Sa malo dobre volje naucices to klinasto pismo u desetak dana.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
13 dana prije
Reply to  A neg.

dà, da je samo malo duzi bio bi jos bolji;)

Sony
Gost
Sony
13 dana prije
Reply to  A neg.

Nije se dugo zadržao, izbrisan fala bogu

mirko
Gost
mirko
13 dana prije
Reply to  A neg.

Ha ha ha 5+

KISIK
Gost
KISIK
13 dana prije

Stoji sve.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
13 dana prije

eto ti provjere.
mene zabranjuje a ovome ne moze nista.

Sony
Gost
Sony
13 dana prije
Reply to  Brainstorm

Izbrisano mu je

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
13 dana prije
Reply to  Sony

Ah, kasnim, pa ne znam o čemu se radilo. 🙂

Sony
Gost
Sony
13 dana prije
Reply to  rimtu

Dragogost je natipkao, onako stenografski kad se nema pojma o stenografiji, kilometar slova i znakova, nikad kraja tom antikomentaru, ništa nije ni napisao, samo ispunio prostor, pa su mu to makli.

A neg.
Gost
A neg.
13 dana prije
Reply to  Sony

Meni se dopalo…

Sony
Gost
Sony
12 dana prije
Reply to  A neg.

😂 meni baš cool… mogli su to ostaviti, ima svoje značenje. I nije klinasto pismo, slova najnormalnija. Svi ih imamo na tipkovnicama. Autor tog najdužeg “komentara” u povijesti od početka informatike svakako je sa time nešto poručio, ima više opcija za tumačenje šta je pisac htio reći.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
13 dana prije
Reply to  Sony

Hvala ti najljepša.
Fotku je htio postavit, ko ja onomad.
Koja sam baba. 😀

Sony
Gost
Sony
12 dana prije
Reply to  rimtu

Nije, nije, da je htio staviti samo fotku, stavio bi, ako radi preko kompa. Preko mobitela ne može se uvaliti fotka niti ikakav prilog uz komentar. Probala sam, nema te opcije za Samsung J7. Na lap mi se ne da kad idem čitati, nespretan mi je. Mob ide svuda samnom. Fotku probaj s

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
12 dana prije
Reply to  Sony

Ja samo na lapu pišem, a jednom kada sam neuspješno pokušao fotku stavit, isto sam dobio milijun znakova u upisu.
Bilo je, briši to brže, bolje. 🙂

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije

Pretočno. +++++

nessy
Gost
nessy
13 dana prije

Nemas nista pametnije u zivotu?

Malomorgen
Gost
Malomorgen
13 dana prije

indijance su unistile, desetkovale ewropske bolesti…

Mölltaler
Gost
Mölltaler
13 dana prije
Reply to  Malomorgen

Šta je bilo sa ostalih 9/10 ?

Malomorgen
Gost
Malomorgen
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

tu su…

. njihovi potomci žive…. mislim životare😒

Драгогост
Member
Драгогост
13 dana prije

Izvinjavam se. Pokušao sam copy paste fotku jpg.

A neg.
Gost
A neg.
13 dana prije

Bolje gusto nego pusto😀

iuuvzctrxrzerctrztvt
Gost
iuuvzctrxrzerctrztvt
13 dana prije

Ma sve ok skužio sam odmah o čemu se radi. Ima ona fotka gdje se vidi uredno posložene lubanje od bizona u visini petnaestak metara i dužini stotinjak metara.

Max
Member
Famed Member
Max
13 dana prije

To se zove Novi Svjetski Poredak. Mi ćemo jesti smeće i umirati a oni će vladati. E neže Ne dam koru kruha makar poginuo!

jvnijerfviersfverwuf
Gost
jvnijerfviersfverwuf
13 dana prije
Reply to  Max

Ako stojiš iza svoje rijeći kao samuraj onda bravo.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije
Reply to  Max

Tako je. Imati komad zemlje, zbrisat izvan gradova, isključi se iz sustava. Najprije banklarskih. Zatvoriti sve račune.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

U principu se slažem, ali tako samo odgađa neminovno.

Kad uvedu porez na nekretnine neće ga imati sa čim platiti, a kuću i zemlju će netko za bagatelu kupiti na javnoj dražbi.

Unatoč tome kupovanje vremena je jedino što nam preostaje dok je 95%+ hipnotiziranih.

Mikojan
Gost
Mikojan
13 dana prije
Reply to  Mölltaler

Kupoprodajni porez na nekretnine postoji odavno, porez na građevni materijal postoji odavno a taj novi o kojem svi koji dođu na vlast sanjaju također postoji a zove se komunalna naknada, uplatnice su već stigle na adrese vlasnika nekretnina.
Ni kamen nije vjećan pa neće ni pohlepna administracija trajati vjećno.

mario
Gost
mario
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

To mi je i cilj

Malomorgen
Gost
Malomorgen
13 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

kad bi tako svi mislili, odakle nam ti komadiči zemljista….. brez struje, vode, telefona…. interneta, brez novca…

to predlažeš?

Piretis
Member
Noble Member
Piretis
13 dana prije
Reply to  Malomorgen

Nije problem u tome da nedostaju “komadići zemljišta”, njih još uvijek ima, nego što je kod poljoprivrede strašno spor obrt novca. Uglavnom jednom godišnje, u najboljem slučaju u par mjeseci. Bez podrške, barem u početku što podrazumijeva i više godina, jedan mora raditi za redovnu plaću. Time se obezbjeđuje redovno plaćanje računa i štukanje u poljoprivredi. Još za mlađe ajde de ali oni koji su prevalili četrdeset ili više teško će uspjeti bilo fizički bilo financijski. Nije selo idila ali jeste, ako se dobro posloži, svojevrsna neovisnost. Ako ništa drugo barem hrane ima, a u poslu nema šefa. Doduše slobodnog… Pročitaj više »

rjfngbiwerngtiuwnegr
Gost
rjfngbiwerngtiuwnegr
12 dana prije
Reply to  Piretis

+

Ankica
Gost
Ankica
13 dana prije