Indijci napravili program “Obriši kineske aplikacije”, Google ga zabranio

Indija briše kineske aplikacije
57 komentara

Google je uklonio indijsku aplikaciju iz svoje Play Trgovine, koja je dopuštala korisnicima da uklanjaju kineske aplikacije sa svojih telefona, rekavši da ona krši pravila poslovanja.

Aplikacija, koja se zvala ”Obriši kineske aplikacije”, a bila je posebno popularna u Indiji tijekom graničnog spora između dviju zemalja, od svibnja je preuzeta više od pet milijuna puta.

Aplikacije uklonjene indijskim softverom uključuju Byte Danceov TikTok i Alibabin UC preglednik. Nakon što je izbrisana, pojavila se poruka koja kaže “Sjajni ste, nije pronađena niti jedna kineska aplikacija”.

Pravilo koje krši aplikacija navodno je Googleovo pravilo o obmanjujućem ponašanju. Ovo pravilo kaže da aplikacije:

  • Moraju osigurati točno otkrivanje, opis i slike / videozapise njihovih funkcionalnosti u svim dijelovima meta-podataka i trebaju se izvoditi onako kako  korisnik od njih očekuje.
  • Ne smije pokušavati oponašati funkcionalnost ili upozorenja iz operativnog sustava ili drugih aplikacija;
  • Sve promjene postavki uređaja moraju se izvršiti uz znanje i suglasnost korisnika te ih korisnik mora moći lako povratiti.

OneTouch AppLabs, koji je razvio aplikaciju, na svojoj web stranici ima poruku u kojoj se zahvaljuje korisnicima na podršci. “Dragi prijatelji, Google je uklonio Obriši kineske aplikacije’ iz Google PlayTrgovine. Hvala svima na podršci u protekla 2 tjedna. Strašni ste”, glasi poruka.

Web stranica također ima izjavu o odricanju odgovornosti koja kaže da se prijava odnosi “samo u obrazovne svrhe radi identificiranja zemlje podrijetla određenog programa (aplikacije) i da mi ne promoviramo i ne prisiljavamo ljude da deinstaliraju bilo kojuod aplikacija”.

Mnogi Indijci i glasnogovornica vladajuće stranke premijera Narendra Modija koristili su hashtag “#BoycottChineseProducts” na društvenim mrežama i pozvali na brisanje popularnih kineskih aplikacija.

Global Times, kineski državni medijski portal, izvijestio je da takvo “neracionalno anti-kinesko raspoloženje” moglo rezultirati “kaznom milo za drago” od strane Pekinga, pozivajući se na anonimni izvor iz industrije.

Druga aplikacija, indijski klon TikTok zvana Mitron, također je povučena iz Google Play Store-a. Indian Express pretpostavlja su problem predstavlja sigurnosna pitanja. Google je odbio komentirati ovaj potez.

Navodno je vlasnik aplikacije kupio izvorni kôd od pakistanske tvrtke za kodiranje i ”rebrandirao” aplikaciju za pokretanje u Indiji bez promjene koda ili pravila o privatnosti. To bi značilo da aplikacija nije imala instalirane zaštitne zidove ili softversku sigurnost, što znači da biizložila sigurnosnim rizicima korisničke podatke. Kod je navodno kupljenu protuvrijednosti od 27 funti.

AlibabaaplikacijeGoogle
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
3 godine prije

Šteta što nitko neće napraviti ukloni google sa mobitela.

putnik83
3 godine prije

Kina je prerano otkrila karte i pokazala svoje pravo tehno-komunističko lice.Imperija uzvraća udarac!
Vratimo Kinu u kameno doba!

Borik
3 godine prije

Treeba izbrisati sve ne evropske aplikacije.
Evropa evropljanima.

Max
3 godine prije

Staro rivalstvo na djelu.

SamoPitam
3 godine prije

Još Rusi da nešto hakiraju i krug će biti zatvoren.

sobravia
3 godine prije

Bio u Indiji skoro tri mjeseca 2002 godine. Kaos, gužva, sirotinja te kaste koje je nemoguće razumjeti. Svugdje gužva, bolesti ko u bajci a i najprljaviji narod na svijetu. Ako Indija postane globalna sila, najebali smo.
Dok su bili pod Englezima bilo je puno bolje, neki narodi trebaju bič i gospodara.

Bosanac
3 godine prije

Sad bi ovi malo da zakuhaju Kinu i Indiju, pa da opet Vladaju ….kako kaze ona latinska izreka

Mateja
3 godine prije

Apkpure, apkmirror in androidapksfree so boljše in še Google računa ni treba vpisati v nov telefon. Pa naj Google ve kako mi je ime, če more.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI