Indijsko gospodarstvo smanjit će se za 9 % zbog utjecaja pandemije koronavirusa

Indijsko gospodarstvo
5 komentara

Međunarodna rejting agencija S&P Global priopćila je kako očekuje smanjenje indijskog gospodarstva za devet posto u fiskalnoj godini koja završava 31. ožujka 2021. To je veće smanjenje od prethodne procjene smanjenja od pet posto.

Revizija prognoze prati smanjenje indijskog gospodarstva od 23,9 posto od travnja do lipnja. Potrošačka potrošnja, privatna ulaganja i izvoz smanjili su se tijekom ovih trenutnih mjera restrikcija koje vladaju u svijetu.

“Iako je Indija u lipnju ublažila svoje mjere restrikcija, vjerujemo da će pandemija i dalje sputavati gospodarsku aktivnost. Sve dok se širenje virusa ne svede na minimum, potrošači će biti oprezni u trošenju, a potrošnja i tvrtke bit će pod pritiskom”, rekao je S&P .

Prema Vishrutu Rani, azijsko-pacifičkom ekonomistu za S&P Global Ratings, “potencijal za daljnju novčanu potporu suzbijaju indijske zabrinutosti zbog inflacije”. Indijska pričuvna banka (RBI) do sada je ove godine snizila stope politika za 115 baznih bodova.

Maloprodajna inflacija smanjila se na 6,69 posto u kolovozu; u srpnju je bila na 6,73 posto, ali je ostala znatno iznad ciljane inflacije IRB-a od šest posto. Stopa inflacije iznosila je 3,28 u kolovozu 2019.

S&P je rekao da visoki deficit Indije također ograničava mogućnost daljnjeg fiskalnog poticaja. Očekuje se rast BDP-a od šest posto u fiskalnoj 2022. i 6,2 posto u fiskalnoj 2023. godini. Druga globalna agencija Moody’s izjavila je u petak da očekuje da će se stvarni BDP države smanjiti za 11,5 posto u fiskalnoj 2020. godini.

COVID-19ekonomska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

“…vjerujemo da će pandemija i dalje sputavati gospodarsku aktivnost.”

Oni vjeruju. Stručnjaci iz S&P Global Ratings (kako to samo gordo zvuči) “vjeruju” da će plandemija i dalje “sputavati” gospodarsku aktivnost.

E pa debelo preplaćena gospodo vjernici iz S&P Global Ratings svatko sa IQ većim od sobne temperature zna da će plandemija ne sputavati, nego uništavati gospodarsku aktivnost dokle god nam ju vaši gazde budu nametali.

Spacevoodoo
3 godine prije

Smanjenje indijskog gospodarstva za 9% ne znači puno jer većina indijaca živi u totalnom siromaštvu i to na njih ni blizu neće utjecati kao što će toliko smanjenje gospodarstva uticati na većinu građana zemalja zapada.

Max
3 godine prije

Veliki pad .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI